vraby Odesláno 13. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. prosince 2020 jen jeden monitor a propojené DVI Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cali Odesláno 13. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. prosince 2020 Ta karta ma vga dvi a hdmi a monitor bude mat hadam minimalne vga a dvi... takze moznosti kombinacii existuju... najprv by som skusil proste vga... a potom podla toho co je na monitore mozes napr to hdmi zredukovat na dvi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vraby Odesláno 13. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. prosince 2020 Dnes při hraní WOT to nespadlo,ale jak jsem k tomu otevřel prohlížeč a brouzdal tak to zase žuchlo. Chyba graf. ovladače,po chvilce naskočí oprava,ale hru musím restartovat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 14. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. prosince 2020 Mám po delší době opět dotaz na domácí síť, ale po předchozích zkušenostech zdrhnu hned, jak někdo napíše slovo Mikrotik a dotyčného si dám na ignore list Situace: v místnosti 1 mám wi-fi router Asus RT-N12LX, v místnosti 2 je 5-portový přepínač, ten je kabelem připojený k uvedenému routeru. V koutě místnosti 2 je velmi slabý wi-fi signál. Zkusil jsem repeater do zásuvky (Strong 300P), na prd, dělalo to jen bordel s výpadky, budu vracet Údajně by mělo fungovat jiné řešení: dokoupit další router, který umí fungovat jako AP přístupový bod. Tento dát do místnosti 2, připojit kabelem k routeru (vyřadil bych pětiportový přepínač, ten má stejně využité jen 2 výstupy na TV a streamer), nakonfigurovat jako AP a tím pádem bych měl mít v místnosti 2 signál jako víno a ze dvou portů bych krmil TV a streamer. Myslíte, že to takto bude fungovat? Ten další router musí být stejný typ nebo od stejného výrobce nebo je to jedno? Děkuji Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas_2002 Odesláno 14. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. prosince 2020 https://www.wikihow.cz/Jak-propojit-dva-routery Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 14. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. prosince 2020 před 48 minutami, Duke650 napsal: Mám po delší době opět dotaz na domácí síť, ale po předchozích zkušenostech zdrhnu hned, jak někdo napíše slovo Mikrotik a dotyčného si dám na ignore list Situace: v místnosti 1 mám wi-fi router Asus RT-N12LX, v místnosti 2 je 5-portový přepínač, ten je kabelem připojený k uvedenému routeru. V koutě místnosti 2 je velmi slabý wi-fi signál. Zkusil jsem repeater do zásuvky (Strong 300P), na prd, dělalo to jen bordel s výpadky, budu vracet Údajně by mělo fungovat jiné řešení: dokoupit další router, který umí fungovat jako AP přístupový bod. Tento dát do místnosti 2, připojit kabelem k routeru (vyřadil bych pětiportový přepínač, ten má stejně využité jen 2 výstupy na TV a streamer), nakonfigurovat jako AP a tím pádem bych měl mít v místnosti 2 signál jako víno a ze dvou portů bych krmil TV a streamer. Myslíte, že to takto bude fungovat? Ten další router musí být stejný typ nebo od stejného výrobce nebo je to jedno? Děkuji Ano, bude to fungovat. Switch vyradit nemusi ale mozes, je to jedno. AP moze ist kludne kamkolvek v ramci siete. Vyrobca/typ dalsieho routeru nieje podstatny ak podporuje AP mod. M1krotik-nazi sa nastastie odparil. Ale pre istotu som to napisal inak, aby som neskoncil na ignore liste. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno 14. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. prosince 2020 Gmail výpadek, máte někdo aktuálně? Edit: jo, zjevně jo, pecka: "Rádi byste nyní využívali YouTube, vyhledávač Google či mailový klient Gmail? Pak pro vás máme špatnou zprávu. Před malou chvílí totiž všechny tři tyto služby zaznamenaly celosvětový výpadek, který se zatím dle všeho tak úplně nedaří vyřešit. Na opravě se nicméně již zcela určitě pracuje a je zřejmě jen otázkou času, kdy se zase vše rozjede". Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 14. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. prosince 2020 (upraveno) Mně teď nejde od Google nic (Gmail, kalendář, fotky, disk, zprávy... nic). Asi už se nasraly na ty elektronický daně U mně vítězí tahle hláška (Google kalendář): Upraveno 14. prosince 2020 uživatelem geometr Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno 14. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. prosince 2020 před 2 minutami, geometr napsal: Mně teď nejde od Google nic (Gmail, kalendář, fotky, disk, zprávy... nic). Asi už se nasraly na ty elektronický daně To píšu shora, ta citace (bez odkazu - sorry) je z nějakýho webu, takže asi dočasně smolík. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxmillian Odesláno 14. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. prosince 2020 https://www.google.co.uk/appsstatus#hl=en-GB&v=status Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 14. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. prosince 2020 Hmm, a je to tu, svět už nebude jako dřív Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno 14. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. prosince 2020 už to jde, uf. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cali Odesláno 14. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. prosince 2020 Mozes si tam poroznu pridavat routre, alebo mozes kupit zariadenie, ktore je na riesenie problemov pokytia wifi v byte priamo urcene, nebude to o moc drahsie, ale bude to fungovat urcite o moc lepsie... uz som ho tu par stranok nazad doporucoval. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 14. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. prosince 2020 Před hodinou, eskimak napsal: M1krotik-nazi sa nastastie odparil. Ale pre istotu som to napisal inak, aby som neskoncil na ignore liste. To, ze je Mikrotik nejlepsi snad uz vi uplne kazdej tady ne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 19. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2020 Najde se tady prosím nějaká dobrá duše, která v SZ poradí s konfigurací access pointu? Předem děkuji Mám původní wi-fi router Asus s klasickou výchozí 192.168.1.1, k němu dokoupený nový router Asus, ten jsem nejprve připojil k PC, přepnul do režimu AP, nastavil na něm 192.168.1.2, pak odpojil od PC, propojil oba routery kabelem (v obou případech zdířky LAN, ne WAN). Oba routery kolem sebe vysílají wi-fi se stejným názvem a stejným heslem. Jenže když mobil nebo PC nebo tablet připojím k té wi-fi, kterí je tvořená novým routerem, tak není přístup k internetu. Ale když do nového routeru píchnu kabel a ten pak do PC, tak na PC internet jde. Někde v konfiguraci toho nového routeru / access pointu mám nějakou triviální chybu, ale netuším jakou Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 19. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2020 Aku mas v novom routery Gateway? Mala byt rovnaka ako IP stareho routra. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 19. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2020 (upraveno) @Duke650 V jedné podsíti by měl být jen jeden router/gateway, další už jen jako AP/switch. Dost těchdle krabiček se do role switche dovede přepnout i sama, když je místo WAN portem připojíš k routeru jedním z ethernetových portů, ale není to pravidlo. A jak naznačuje eskimak, měl bys na nich nastavit DNS+Gateway na IP adresu toho prvního, jinak to přes DHCP nepředají dál a musel bys to nastavovat ručně. Jinak ta představa o imitaci mesh sítě jen nastavením stejných SSID+hesel mi nepřijde jako úplně dobrý nápad - tipuju že klienti se dál budou snažit držet původní WLAN a Ty jako bonus nepoznáš které... Upraveno 19. prosince 2020 uživatelem Radek124 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 20. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2020 Pánové děkuji za snahu, sice nemluvím jazykem vašeho kmene a proto omluvte kvalitu přinášených informací první screen je primární router, takto je nastavený už dlouho, teď jsem na tom nic neměnil druhý screen je ten nový, už přepnutý do režimu access point a čeká na vyplnění těch prázných políček - poradíte prosím? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 20. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2020 (upraveno) Edit: skusim sa pozriet ako vyzera rozhranie rt-n11 a n12 a kde by mohla byt chyba. Upraveno 20. prosince 2020 uživatelem eskimak Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robertilos Odesláno 20. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2020 před 59 minutami, Duke650 napsal: Pánové děkuji za snahu, sice nemluvím jazykem vašeho kmene a proto omluvte kvalitu přinášených informací první screen je primární router, takto je nastavený už dlouho, teď jsem na tom nic neměnil druhý screen je ten nový, už přepnutý do režimu access point a čeká na vyplnění těch prázných políček - poradíte prosím? Zvětši si rozsah IP adres DHCP. Poslední IP dej třeba 192.168.1.100 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se