Strocek Odesláno 28. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. července 2023 (upraveno) Pánové nějak mi na eBay zmizely informace o prodejci když najdu nějakou položku tak vpravo jsou informace o prodejci s nickem a hodnocením a ty mi bliknou a hned zmizí a dycky sem to tam měl a nemůžu přijít na to jak to tam zase dát. Jestli někdo neví Tak jsem na to přišel. Dělá to AdBlock. Ale asi od včerejška, protože dycky sem ho měl zaplej a vyskakovalo mi to tam bezproblémů. Tak to asi spojili s reklama. Takže AdBlock na eBay OFF Upraveno 28. července 2023 uživatelem Strocek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 2. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. srpna 2023 Jaký je vlastně rozdíl mezi malým notebookem a velkým tabletem? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 2. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. srpna 2023 (upraveno) User experience. Operační systém, převládající způsoby užití, četnost používání klávesnice. Co potřebuješ na počítači / tabletu dělat a kolik hodin denně? Upraveno 2. srpna 2023 uživatelem safi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 2. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. srpna 2023 (upraveno) @ConradZjednodušeně řečeno: VELKEJ Tablet je určený pro mobilní konzumaci obsahu (čtení knížek, pošty, zpráv a internetových stránek, sjíždění TV, videa apod.), tam kde je displej mobilu příliš malý. Notebook pro výše uvedené + psaní a tvorbu čehokoliv textového, grafického nebo objemného. SMSkový plebs komunikující formou několikaslovných štěků takovou věc neřeší, nezná a nedocení, ale určitě sis všimnul že napsat na dotykové klávesnici tabletu (dtto na mobilu) víc než jednu souvislou a gramaticky bezchybnou větu, nebo pak po sobě (bez klávesnice/myši) cokoliv editovat je celkem pruda - no a pořizovat k tomu externí klávesnici/touchpad/myš vede k vachrlatým bastlům, které jsou ve finále těžší, objemnější a dražší než (srovnatelně malý) notebook. Prosím nebrat jako filipiku proti tabletům: ve smyslu původní Jobsovy logiky jsou to mimořádně užitečná a praktická zařízení které mám moc rád, ale jejich místo by mělo zůstat v roli doplňku počítače (plus mobilu) a případně jako nouzovka na cestách, chatě nebo nedejbůh v nemocnici. Ale (kromě velmi nenáročných uživatelů, třeba jako moje máti) opravdu ne jako primární počítač - ať už kvůli kapacitním, komunikačním a nebo ovládacím omezením. Upraveno 2. srpna 2023 uživatelem Radek124 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tmx Odesláno 3. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2023 před 7 hodinami, Conrad napsal: Jaký je vlastně rozdíl mezi malým notebookem a velkým tabletem? Z pohledu mého user experience využívám tablet na pasivní zábavu a konzumaci obsahu (čtení, sledování videa, poslech hudby). Notebook je na práci a vytváření obsahu (psaní textu, editace, vyřízení emailů, vytváření excel tabulek, případně klasické hraní). Notebook samozřejmě může sloužit jak v práci tak při zábavě, tablet spíš jen zábava. Jediná věc kde tablet z mého pohledu vyhrává nad notebookem je při použití pera. Na tabletu se dá super kreslit a také se dají psát vlastním rukopisem poznámky (což já využívám). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 3. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2023 @tmx Prosím, v jakém sw ty poznámky pořizuješ, atd. Díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
P_P Odesláno 3. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2023 Přidám zkušenost, dlouho jsem hledal náhradu za notebook na jednáních. Nakonec jsem si koupil iPad mini a doplnil velmi tenkou a lehkou klávesnicí. Tablet + klávesnice má jen cca 500g. Na práci v kanclu notebook, na jednání beru už jen ten tablet. Zápisky z jednání pořizuji v OneNote, kde se mi to hned synchronizuje na notebook a mobil, takže vždy po ruce. Přestože používám android a win, iOS se s tím dá synchronizovat - mám tam ty poznámky, Outlook - pošta, kalendář, a Dropbox + Disk Google, kde synchronizuji přes všechny platformy potřebné soubory. Sice trochu Apple zařízení nezvyk, ale po dvou hodinkách nastavování vše běží, prostě takový HW android nenabídne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 3. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2023 Dá se nějak nastavit hledací okénko na Google ve WIN11, je tam defaultně Bing díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tmx Odesláno 3. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2023 (upraveno) @Bert https://www.goodnotes.com/ Nikdy jsem si nezvykl dělat poznámky do OneNote, raději používám GoodNotes a ty mám synchronizované na OneDrive jako pdf. Na PC si procházím ručně psané poznámky a dělám si úkoly a schůzky do Outlooku. Je to trochu méně produktivní, ale ruční psaní je prostě více uspokojující. Edit: Podmínka pro psaní je mít na skle fólii Paperlike Edit2: Mrkni na YT videa Goodnotes vs. Notability. Upraveno 3. srpna 2023 uživatelem tmx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 3. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2023 Díky! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lynx12 Odesláno 4. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. srpna 2023 (upraveno) před 21 hodinami, Moty napsal: Dá se nějak nastavit hledací okénko na Google ve WIN11, je tam defaultně Bing díky Upraveno 4. srpna 2023 uživatelem Lynx12 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 7. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. srpna 2023 V 4. 8. 2023 v 16:19, Lynx12 napsal: jde mi o vyhledávání ve Win11 nastavení vyhledávače jsme nemyslel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lynx12 Odesláno 9. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. srpna 2023 V 7. 8. 2023 v 11:43, Moty napsal: jde mi o vyhledávání ve Win11 nastavení vyhledávače jsme nemyslel Aha, tak to jsem špatně pochopil... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 11. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. srpna 2023 Vy, kdo používáte email klienta Thunderbird, naistalovali - zkoušeli jste už verzi 115? A...? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 24. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. srpna 2023 Je tu někdo optimálně Praha kdo používá Evernote když tak prosím SMS Předem dík za každou Odpověď Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 25. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. srpna 2023 (upraveno) Pro @Conrad a pár dalších EDIT: Podle informace z Evernote (díky Conrade) to vypadá, že pro stávající účty SMS autentifikaci zatím nebudou vypínat, ale pro nové účty už bude dvoustupňová autentifikace pouze přes aplikaci od Google nebo Microsoft. Ahoj, zasílám návodu, jak v Evernote přejít ze dvoustupňové autentifikace přes SMS na Google Authentificator (nebo Microsoft). S ohledem na historii Evernote není dobré mít účet chráněný jen jménem a heslem. Výchozí situace: Na IOS nebo Android mám nainstalovanou aplikaci Google Authentificator a mám ji napojenou na svůj google účet. Pro tento případ nebyla na Evernote účtu nastavena žádná dvoustupňová autentifikace. 1) Na počítači si spustím webový prohlížeč a přihlásím se do www.evernote.com. Proč počítač? Pro spárování Evernote účtu s Google Authentificator se používá QR kód, takže v zájmu zjednodušení je dobré spárování dělat na počítači. Dost lidí bude používat Free verzi Evernote, tak je možné, že se vám zobrazí hláška, že je potřeba zaplatit, abyste mohli používat Evernote na více zařízeních, přičemž používání aplikace i webového prohlížeče na stejném zařízení Evernote vyhodnocuje jako 2 různá zařízení. Pak je potřeba jedno ze zařízení odstranit. Následně kliknu na ikonku ozubeného kola vlevo nahoře 2) V menu Settings si zobrazím detaily profilu. Může se otevřít nové okno prohlížeče. 3) Zobrazím si dialog pro přidání autentifikace. V tomto případě nebyla na účtu žádná existující SMS autentifikace. 4) Zobrazí se úvodní informace. 5) Upozornění, že je potřeba v dalším kroku si uschovat záložní kódy. Pokud přijdete o svůj Google účet a nebudete mít záložní kódy, nebudete mít ani přístup k Evernote účtu. 6) Pokud není na Evernote účtu SMS autentifikace, budete vyzvání k ověření adresy a zkopírování kódu z došlého emailu. 7)Na mobilu si spustím Google Authentificator, kliknu na ikonku vpravo dole (+) a zvolím "naskenovat QR kód) a kód naskenuju. Proběhne přidání evernote účtu do aplikace. Následně musím zkopírovat 6-ti místný kód z Google Authentificator do Evernote dialogu na počítači. Kód se mění každých cca 20 vteřin, tak musím být rychlý. 8 ) Následně budu vyzván k uložení záložního kódu (uložím všechy 4) . Evernote po mě bude chtít jeden kód jako důkaz, že jsem kód uložil 9) HOTOVO. Upraveno 25. srpna 2023 uživatelem safi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 25. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. srpna 2023 Chápu to dobře, že při dvoustupňovém ověřování pokud nebudu mát u sebe mobil ,nebo mi ho někdo čorne, tak se přes PC na účet nedostanu? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 25. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. srpna 2023 Dostaneš přes ty záložní kódy. Ideální je mít jeden google účet na všechny služby co používáš včetně emailu a druhý čistě pro autentifikaci. Ten ale nikdy nikde nesdílíš a ani nemá snadno zapamatovatelný název. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 25. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. srpna 2023 Jinak samozřejmě pokud ti někdo šlohne mobil, tak si koupíš nový a navážeš si ho na svůj google účet. Akorát bych pak změnil všechna hesla. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 25. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. srpna 2023 Chápu to dobře, že při dvoustupňovém ověřování pokud nebudu mát u sebe mobil ,nebo mi ho někdo čorne, tak se přes PC na účet nedostanu?Muzes si napr nainstalovat 2FA doplnek do chromu v PC a nemusis mit u sebe tel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se