Přejít na obsah

Longines Hydro Conquest Automatic

Radius

Doporučené příspěvky

Siwi, tak ona ta origo guma taky není kdovíjakej zázrak :) Někdo by nevzal na hodinky nic jiného než origo řemen nebo origo gumu a je ochoten platit ceny, jaké AD chce. Jiný bere všechno kromě tahu jako spotřebku - gumy, řemeny, canvas, nato... vzdyť i rlx se často nosí na jinejch gumách než jen Oysterflexu (Rubber B, Everest). Zejména pokud to člověk potřebuje párkrát ročně jako zpestření nebo na dovolenou, a jinak hodinky nosí na origo tahu. Akorát si holt musí vyzkoušet, jaká kvalita neorigo přislušenství je pro něj přijatelná. Pro někoho čína z eBay, pro jiného třeba Campagnolo Canvas ze Strapshopu, a pro dalšiho třeba Šíma.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 3,1tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Populární příspěvky

farookh01

Jedna rodinná

mlsoun1

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

mlsoun1

Když hydra tak voda musí být🥰

To je jen blbě nasazený, ne???

Nemá ta guma bejt nějak POD tou sponou, aby ta překlopka seděla na ruce?

edit: tak asi to fakt tahle má bejt, něco sem googlil

https://forum.tz-uk.com/showthread.php?47484-Speedy-with-Omega-deployant-clasp

Upraveno uživatelem bandicoot
Odkaz ke komentáři

Já bych ty číňany zase tak nepodceňoval, za cenu kterou zaplatíš dostaneš adekvátní zboží. To bohužel neplatí u Omegy a jejich kaučuku s překlápěčkou, takže se pravděpodobně vydám podobnou cestou, protože takovou cenu to prostě nemá...

Odkaz ke komentáři

Ja bych spíš řekl, že je guma moc dlouhá, nebo zápěstí moc štíhlý, nepočitá se totiž s tím, že guma nebo řemen půjde až k pantíku. Kdyby se řemen zkrátil někam do poloviny překlápěčky, sedělo by to asi líp. Ale tohle je typ překlápěčky spíš pro tenký remeny, a ne pro masivní kaučuk. Origo longines spona ke gumě vypadá docela jinak, měl jsem ji a musím ji pochválit. Zkusím pohledat fotky.

Odkaz ke komentáři

Akorát si holt musí vyzkoušet, jaká kvalita neorigo přislušenství je pro něj přijatelná. Pro někoho čína z eBay, pro jiného třeba Campagnolo Canvas ze Strapshopu, a pro dalšiho třeba Šíma.

pro mě je to třeba nepřijatelné ..... protože bastelní a druhovýrobu nemám rád ...... třeba řemen (japonskej aligátor včetně spony která je dobrá, ale není to žádnej hitech) na seiko stojí docela dost ....sice jsem za to tolik nezaplatil, ale stálo mi to za to (vymazány ID údaje)

Odkaz ke komentáři

To je jen blbě nasazený, ne???

Nemá ta guma bejt nějak POD tou sponou, aby ta překlopka seděla na ruce?

edit: tak asi to fakt tahle má bejt, něco sem googlil

https://forum.tz-uk.com/showthread.php?47484-Speedy-with-Omega-deployant-clasp

to je úplně jedno jak to máš nasazený .... ta spona je prostě moc dlouhá ...... i když mám lovečák, tak je nepohodlná ..... na hovno

Odkaz ke komentáři

Fotky mý origo gumy na LHC: http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/95884-srovnání-starých-a-nových-lhc/?p=1687725

pro mě je to třeba nepřijatelné ..... protože bastelní a druhovýrobu nemám rád ...... třeba řemen (japonskej aligátor včetně spony která je dobrá, ale není to žádnej hitech) na seiko stojí docela dost ....sice jsem za to tolik nezaplatil, ale stálo mi to za to (vymazány ID údaje)

Jo, každej to máme jinak, to je v pořádku. Za origo řemeny a gumu na moony jsem dal přes dvacet litrů, za origo řemeny k Vulcainu kolem patnácti (úctenky fakt hledat nebudu :) ), a přesto nemám problém nosit je na i na něčem jiným, třeba na Hirschi Performance, Campagnolo Canvas nebo na výrobcích mistrů řemenářů.

Odkaz ke komentáři

Rozumím vašim argumentům, ale pro mě jsou hodinky tohoto typu jako jeden celek včetně dodaného náramku nebo řemene s příslušnou sponou. Je to věc přístupu, každý si to nakonec udělá po svém.

Odkaz ke komentáři

Tos Vojto musel jako děcko dost trpět s primkama a standardně dodávanejma řeminkama Saturn :D

(Jinak respektuju Tvůj postoj - ale ty nejsi velkej experimentátor a nosíš všechno především na tahu, takže to máš snadný)

Odkaz ke komentáři

Jen jsem se tak namatkou dival a nejen, ze se ty origo gumy na LHC blbe shani, ale navic jsou fakt za strasny prachy a bez spony. Jednu jsem nasel za 2800 a druhou za 5700 Kc a to za to vazne nedam. To je tretina ceny hodinek. Navic ja gumy az tak moc nemusim a chtel bych to jen vyzkouset. Na tom aliexpresu je za 19usd cerna/modra klasika, pripadne za 32usd kombinace silikon-nylon vcetne peknych barevnych kombinaci. To uz bych klidne zkusil. 30usd neni takova hruza na to vyzkouset na hodinkach, mit to tam den a pak to hodit do krabice a hodinky vratit zpet na tah... :D

Odkaz ke komentáři

Jen jsem se tak namatkou dival a nejen, ze se ty origo gumy na LHC blbe shani, ale navic jsou fakt za strasny prachy a bez spony. Jednu jsem nasel za 2800 a druhou za 5700 Kc a to za to vazne nedam. To je tretina ceny hodinek. Navic ja gumy az tak moc nemusim a chtel bych to jen vyzkouset. Na tom aliexpresu je za 19usd cerna/modra klasika, pripadne za 32usd kombinace silikon-nylon vcetne peknych barevnych kombinaci. To uz bych klidne zkusil. 30usd neni takova hruza na to vyzkouset na hodinkach, mit to tam den a pak to hodit do krabice a hodinky vratit zpet na tah... :D

možná, že se na tom aliexpresu daj koupit komplet hodinky s gumou zdarma ..... koukal si ?

Odkaz ke komentáři

To jsem nekoukal. To bych mel pak hodinky navic a co s nima? Do prodeje je nedas, hejlove uz se nasytili a pak se to tam zbytecne vali.

Na POcka jsem kupoval origo gumu za 5k, abych ji pak nenosil. Jenze to byly hodinky cenove jinde. Tady mi prijde picovina delat to same. A jak pisu, clovek se aspon ma moznost vyradit v barvach.

Odkaz ke komentáři

To jsem nekoukal. To bych mel pak hodinky navic a co s nima? Do prodeje je nedas, hejlove uz se nasytili a pak se to tam zbytecne vali.

Na POcka jsem kupoval origo gumu za 5k, abych ji pak nenosil. Jenze to byly hodinky cenove jinde. Tady mi prijde picovina delat to same. A jak pisu, clovek se aspon ma moznost vyradit v barvach.

jo jo ..... já bych se jenom nerad dožil toho, že si budu kupovat na aliexpresu rohlíky a pak si je dopeču doma .... vono podporovat koupí ty výrobce i když to smažej v číně má svým způsobem smysl ..... je tam ta řekněme kvalita, záruka, pocit a tak .... na druhou stranu řemen za pět dolarů se dá hodit do koše beze studu ..... je mi z toho trošku smutno

Upraveno uživatelem YPO
Odkaz ke komentáři

Tos Vojto musel jako děcko dost trpět s primkama a standardně dodávanejma řeminkama Saturn :D

(Jinak respektuju Tvůj postoj - ale ty nejsi velkej experimentátor a nosíš všechno především na tahu, takže to máš snadný)

To by bylo na delší vysvětlování, Martine. Z mobilu se nemůžu rozepisovat. U Primek jsem to tak nebral. Ani u vintážek to takhle pochopitelně brát nelze.
Odkaz ke komentáři

jo jo ..... já bych se jenom nerad dožil toho, že si budu kupovat na aliexpresu rohlíky a pak si je dopeču doma .... vono podporovat koupí ty výrobce i když to smažej v číně má svým způsobem smysl ..... je tam ta řekněme kvalita, záruka, pocit a tak .... na druhou stranu řemen za pět dolarů se dá hodit do koše beze studu ..... je mi z toho trošku smutno

Bohuzel se mi nepodarilo nikde v EU zadny aftermarketovy remen najit. Pritom tak rad bych si ho koupil. Cekat az 40 dni na zasilku z aliexpresu je pri me hodinkove promiskuite dost na hovno.

Klidne bych si koupil aftermarket remen na LHC treba od Hirshe nebo Riosu ze Strapshopu, jenze kde nic neni... (pritom jedna zasilka ze Strapshopu mi zrovna dosla vcera).

Odkaz ke komentáři

Jj, to jsem měl na mysli.

U starejch 41mm LHC je prekérka těch 21mm mezi nožkama, v tomhle bych výrobcům s chutí nalískal. To samý RLX DJ41 nebo Omega Seamaster 300 master. Strašně omezenej výběr gum a řemenů. Dá se tam nacpat 22mm, ale ne vždy to vypadá dobře.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...