Přejít na obsah

Novinky z ELTON hodinářská, a.s.

Doporučené příspěvky

@špelda66 Samozrejme, ze som na to mal rovnaky pohlad, kym mi tie radia nepristali doma. Bez ohladu na 3 dnovy kaliber. Ale ono to nejak funguje, resp. tak, ako som z toho mal obavu, za tych par mesiacov sa ziadna nepotvrdila. Ale nech nekecam do vlakna o Prim o niecom inom. :cheers:

• Díky 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 4 hodinami, lukassob napsal:

Už se to tu kdysi řešilo, Elton to má jako Omega (se Speedmasterem s 50 m můžeš plavat), 60 m znamená, že se můžeš potápět do 60 metrů pod hladinou. Nevím, kdo z vás se potápí do hloubky 60 metrů. 😉 Je ale fakt, že se to týkalo potápek se šroubovací korunkou. Jak je to u manuálního nátahu a jestli budou mít šroubovací korunku, což by bylo nepraktické, je otázka.

Oficiálně se bere 5 ATM na sprchování. Na nějaké lehké potápění se šnorchlem 10 ATM. Potápění s dýchacím přístrojem 20 ATM.

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

před 9 minutami, Josef01 napsal:

Oficiálně se bere 5 ATM na sprchování. Na nějaké lehké potápění se šnorchlem 10 ATM. Potápění s dýchacím přístrojem 20 ATM.

Ano, přesně to je ten problém, který jám mám s Eltonem. Pokud novodobé potápěčské hodinky (ES, Orlík), tak ať mají alespoň 10 ATM vodotěsnost (více lépe) . Zachovat design a technicky přizpůsobit době a konkurenci....a budu nadšený. 

Odkaz ke komentáři

před 28 minutami, Chosef76 napsal:

Ano, přesně to je ten problém, který jám mám s Eltonem. Pokud novodobé potápěčské hodinky (ES, Orlík), tak ať mají alespoň 10 ATM vodotěsnost (více lépe) . Zachovat design a technicky přizpůsobit době a konkurenci....a budu nadšený. 

No, a to je právě ten problém s Eltonem a Omegou, že oni to mají jinak, než je běžně zažité a používané, a pak to musí vysvětlovat např. na svém webu, aby se lidi nebáli třeba s aktuálními Speedmastery plavat.

https://www.fratellowatches.com/can-i-swim-with-my-omega-speedmaster-professional/#gref

Ještě jsem to zkusil najít na stránkách Eltonu, a tam to mají jinak než na dotaz tvrdí, tak nevím, co si  tom mám myslet?

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem lukassob
Odkaz ke komentáři

před 3 hodinami, EpsteinBarr napsal:

Este ze tuto informaciu nemaju napr. v Panerai. To by hned prestali vyrabat Radiomir s manualnym natahom a srubovacou korunkou.

No za me u hodinek ktere se natahuji denne je to pro me nesmyslne je.

Ze to ma panerai jeste neznamena, ze to je dobre :)

Odkaz ke komentáři

Tak jako k té vodotěsnosti, kdo se bojí nesmí lesa nebo vody 🙂

Sporty dvojky jsem dostal nové od rodičů koncem  sedmdesátých let a zvládly koupání v běžných hloubkách. 
Bohužel mi je nějaký hajzl ukradnul v roce 1983  na ženijní rotě v Týně nad Vltavou.

Odkaz ke komentáři

před 55 minutami, lukassob napsal:

No, a to je právě ten problém s Eltonem a Omegou, že oni to mají jinak, než je běžně zažité a používané, a pak to musí vysvětlovat např. na svém webu, aby se lidi nebáli třeba s aktuálními Speedmastery plavat.

https://www.fratellowatches.com/can-i-swim-with-my-omega-speedmaster-professional/#gref

Ještě jsem to zkusil najít na stránkách Eltonu, a tam to mají jinak než na dotaz tvrdí, tak nevím, co si  tom mám myslet?

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Tedy 60m jak? Potápět, nebo jen max. sprška a umývání nádobí ? 

Proto píši minimálně 10ATM/100m, ať můžu být v klidu. Vždyť jde o sportovní hodinky. 😎

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, lukassob napsal:

Jo, akorát Omega to tak má jen u potápek, které to musí splňovat z principu a u METAS strojků. Předchozí Moony to třeba měly postaru, pokud se nepletu. Nové Moony když jsou METAS, tak to musí splňovat přesně. Podle mě proto ta nejednoznačnost.

Odkaz ke komentáři

před 1 hodinou, ATOM napsal:

No za me u hodinek ktere se natahuji denne je to pro me nesmyslne je.

Ze to ma panerai jeste neznamena, ze to je dobre :)

U těch 8 Days mi to nevadí a na jeden nátah vydrží v pohodě 10 dní :)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...