Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Co si budeme... Tourbillion v Orlicich za 30 laka... Ale ted vazne... Konec... Konec...

• Haha 1
Odesláno
před 8 hodinami, Bert napsal:

Stárnu, blbnu, tloustnu, a zapomínám, ale myslím, že na Slovensku byla nějaká blokace prodeje na základě soudního rozhodnutí. Borci z Uher, víte to někdo?

100% pravda, potvrdzuje to severozapad Slovenska nedaleko hranic 😂

• Díky 1
Odesláno
před 9 hodinami, zekon7302 napsal:

Nevím kdo koho víc tady uráží. Nikdo neví fakta, ale všichni vše vědí a kritizují jak kvalitu odvedené práce na samotném produktu, tak vedení. Většina ostré kritiky je právě od těch, co se k nám nikdy nepodívali. Pokud jsem se někoho dotkl víc než unese, tak se omlouvám za ironii. 

Dušane já jsem u vás byl asi třikrát, mluvil jsem s lidma na place a jo, většinou jsou to fajn lidi, milí a srdcaři. Z totohle pohledu jsem lidem v Eltonu fandil, je mi jasný že mají pramálo společnýho s cenovou politikou nebo rozhodnutím chrlit jednu podivnou limitku za druhou.

To ale nevylučuje oprávněnou kritiku směrem k cenové politice, výstupní kontrole (třeba se za poslední rok zlepšila, nevím) a celkově produktovýmu managementu. 

Stejně tak to nevylučuje rozčarování ze spojení s bývalým konkurentem, kterej roky parazitoval na značce prodejem čínských ohavných šmejdů.

Celej Prim stojí z většiny na nostalgii a patriotismu, ne na kvalitě za lidovou cenu nebo obdivu ke kvalitní hodinařině. Koupí si to fanoušci, hodinkáři, patrioti nebo maximálně tak nějakej Asiat jako kuriozitu, takže je to celkem malá komunita, kteří mají většinou jasný očekávání - český hodinky, vyrobený v Česku, ideálně tak jako původní Primky. V momentě kdy je tohle, byť jen zdánlivě, ohrožený se nedá divit tomu, že to lidi nasere.

Mimochodem ta poznámka ve stylu - "kdo tady máte firmu a produkt" je blbá minimálně ze dvou důvodů:

1) Spousta lidí tady firmy poskytující produkty nebo služby má a třeba i znaj vedení Eltonu 

2) Když mi jako hostovi restaurace daj hnusný předražený jídlo, ozvu se a nemusím kvůli tomu bejt provozovatel jiný restaurace a kuchař 

A jo, o produktovým managementu něco vím.

• Like 4
  • Haha 1
  • Dát hlas 15
Odesláno
před 9 minutami, ragu napsal:

Dušane já jsem u vás byl asi třikrát, mluvil jsem s lidma na place a jo, většinou jsou to fajn lidi, milí a srdcaři. Z totohle pohledu jsem lidem v Eltonu fandil, je mi jasný že mají pramálo společnýho s cenovou politikou nebo rozhodnutím chrlit jednu podivnou limitku za druhou.

To ale nevylučuje oprávněnou kritiku směrem k cenové politice, výstupní kontrole (třeba se za poslední rok zlepšila, nevím) a celkově produktovýmu managementu. 

Stejně tak to nevylučuje rozčarování ze spojení s bývalým konkurentem, kterej roky parazitoval na značce prodejem čínských ohavných šmejdů.

Celej Prim stojí z většiny na nostalgii a patriotismu, ne na kvalitě za lidovou cenu nebo obdivu ke kvalitní hodinařině. Koupí si to fanoušci, hodinkáři, patrioti nebo maximálně tak nějakej Asiat jako kuriozitu, takže je to celkem malá komunita, kteří mají většinou jasný očekávání - český hodinky, vyrobený v Česku, ideálně tak jako původní Primky. V momentě kdy je tohle, byť jen zdánlivě, ohrožený se nedá divit tomu, že to lidi nasere.

Mimochodem ta poznámka ve stylu - "kdo tady máte firmu a produkt" je blbá minimálně ze dvou důvodů:

1) Spousta lidí tady firmy poskytující produkty nebo služby má a třeba i znaj vedení Eltonu 

2) Když mi jako hostovi restaurace daj hnusný předražený jídlo, ozvu se a nemusím kvůli tomu bejt provozovatel jiný restaurace a kuchař 

Mám z toho úplně stejný pocit, líp bych to nenapsal👍

Odesláno
před 9 hodinami, Bert napsal:

Stárnu, blbnu, tloustnu, a zapomínám, ale myslím, že na Slovensku byla nějaká blokace prodeje na základě soudního rozhodnutí. Borci z Uher, víte to někdo?

Tak od 2001 keď sa MPM stali vyhradným vlastníkom značky a ochr.známok mali ako jediní právo predávať na SK hodinky pod značkou Prim ( a myslím že mimo ČR nielen na SK).

• Díky 1
Odesláno
před 31 minutami, ragu napsal:

Aneb jak kdysi psal místní guru a gentleman Zmizík: "nemusis bejt kuchař, aby ses poblil z hnusnyho žrádla" 🙂 

• Like 2
  • Haha 1
  • Dát hlas 1
Odesláno
před 11 minutami, Campino napsal:

Tak od 2001 keď sa MPM stali vyhradným vlastníkom značky a ochr.známok mali ako jediní právo predávať na SK hodinky pod značkou Prim ( a myslím že mimo ČR nielen na SK).

SVK predajcovia to vydavali za povodny PRIM z CSSR, ci uz nevedomky alebo museli, to uz neviem. 

Odesláno
před 24 minutami, Roman-ZA napsal:

SVK predajcovia to vydavali za povodny PRIM z CSSR, ci uz nevedomky alebo museli, to uz neviem. 

Myslim ze museli Romanko, mohli predavat len to co bolo “pravne čiste”

Odesláno
před 1 minutou, Campino napsal:

Myslim ze museli Romanko, mohli predavat len to co bolo “pravne čiste”

O predaji nepolemizujem, mne skor ide o tie skazky okolo, ktore k tomu pridavali.

Odesláno (upraveno)

27.6., bude valna hromada a budeme mozno mudrejsi

Upraveno uživatelem Roman-ZA
Odesláno
před 31 minutami, Roman-ZA napsal:

O predaji nepolemizujem, mne skor ide o tie skazky okolo, ktore k tomu pridavali.

Tak toto vazne netusim😄

Odesláno

Bude to uz tak 10 rokov, co som sa jednemu ceskemu premierovi na stretnuti smial, ze ma na ruke cinske "Primky" a ze jedine skutocne Primky su tie z Eltonu. Tak sa mu asi ozvem, ze uz moze byt v klude, uz ma tie "spravne" Primky a ze to beriem spat :)

F.

• Haha 1
Odesláno
před 2 minutami, F.B. napsal:

Bude to uz tak 10 rokov, co som sa jednemu ceskemu premierovi na stretnuti smial, ze ma na ruke cinske "Primky" a ze jedine skutocne Primky su tie z Eltonu. Tak sa mu asi ozvem, ze uz moze byt v klude, uz ma tie "spravne" Primky a ze to beriem spat :)

F.

Bude si ta pamatat? 🙂

• Like 1
Odesláno
před 4 minutami, Roman-ZA napsal:

Bude si ta pamatat? 🙂

To ti musim lajknut. Vo finale, je to nepodstatne, ale ten vyvoj s Prim ma mrzi.

F.

• Dát hlas 1
Odesláno

Ja jsem si před časem říkal, ze by Elton mohl koupit MPM. A ono je to nakonec naopak. Takže překvapení. Otevírá se šance využit toho nejlepšího z obou firem. Možností, jak to uchopit, je dost. Hlavně aby pokračovaly inhouse strojky. Pak je mozne prodávat hodinky pro veřejnost za par korun i hodinky drahé pro nadšence. 

• Dát hlas 3
Odesláno

Ja myslim ze o prodeji Primek z Eltonu mimo CR a SR rika jejich jejich zastoupeni na chrono24. Je jich tam par a naprosta vetsina jsou kusy z CZ a SVK. Cili to nekupuje nikdo. Nemyslim to nijak zle, taky jsem kdysi mel Orliky, ale presne jak tady vetsina pise, z nostalgie k tomu ze je mel deda a ne proto ze by odpovidal pomer cena vykon. To ze se to prodalo za minimum jedinemu zajemci a prodej byl proto ze ty hodinky proste nikdo moc nechtel, vim od insider zdroje z CSG. Kdyz pry dali obchodnim partnerum Primky vyvolalo to rozpacite pohledy, takze nakonec kupovali svycarskou produkci.

• Dát hlas 5
Odesláno
před 18 hodinami, Borra napsal:

Me by zajímalo, jaký mohl mít Elton prodej, předpokládám, že zákazníky měl převážně jen z Česka, neco  ze Slovenska, ze zahraničí asi nic moc. Cena byla jaká byla takže okruh potencionálních zákazníků asi nebyl moc široký. Kvalitu hodinek z Eltonu si netroufnu hodnotit, ale myslím že dost lidí kteří, když se budou rozhodovat jestli dát za hodinky +- 100 tis, si raději koupí něco Swiss a na “ortodoksních” Primkařích obchod asi založit nejde. Každopádně bude velká škoda, jestli se něco tak typicky českého bude kout někde v Asii.

Jaký měli prodej se zjistit dá. Najdeš to ve výroční zprávě. Já od nich od roku 2018 koupil 4 kousky. Zákazníky tu za mě rozhodně měli.

Me se bude stýkat hodně. Byl jsem na tu firmu, i přes všechny kvalitativní, technologické problémy opravdu hrdý. Vážně mě bavilo na služebce v zahraničí, kde něco Swiss nikoho nezajímá, vysvětlovat co mám na ruce.

Jesli to v Novém Městě rozpustí, už to nikdo dohromady nedá.

Ale co,  můj názor je silně ovlivněn náklonností ke značce, k lidem které jsem potkal jak ve firmě tak v Nekazance...

• Like 1
  • Díky 1
  • Dát hlas 6
Odesláno

Ja myslim ze to aj s ohladom na vyssie uvedene muselo byt moc drahe na to aby sa novy vlastnik len vytesoval vlastnictvom znacy a v nmnm zo dna zavrel kram ... myslim ze nejakej formy pokracovania "praveho" Eltonu sa takmer urcite dockame a ze novy vlastnik skusi este nostalgiu kus podojit... ci budeme hykat nadsenim ukaze az cas, osobne odhadujem ze skor nie, ale rad sa necham prekvapit. 

Odesláno

Abych byl v novém obraze. Mrknul jsem na stránku nového vlastníka Eltonu, tedy dosavadního konkurenta. Všechny pánské modely jsem zhlédl, ale no,  to já tedy ne. Některé designy, názvy a barevný nesoulad mi přišly spíše divné. Ale totálně mě rozsekal úplně poslední model. Hodinky mají název "Prim Plukovník".

To je asi pro trenéra Radu na Duklu. 🤠

• Haha 1
Odesláno

No zrovna Rathouzský, kdyby měl eltoní inhouse, tak by byl fajnová fúze. Mně se ty hodinky líbí.

Ale když už tu drbeme Elton za ceny, tak on ten přešvajcenej seagull v tomhle modelu od MPM za 40k taky není žádná lidovka. 

• Dát hlas 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...