Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Letadla za Komančů jsou ty stejná jako dnes. Jen stará kára s novým motorem. Bohužel lidi nemají prachy, aby kupovali Primky od Eltona, tak je koupí z MPM. CS group má jiný byznys. S hodinkama to nedali, tak je radši prodali do MPM. 

• Like 1
Odesláno
V 18. 6. 2025 v 20:47, Beardedscape napsal:

Ahoj, nevíte jestli letos bude ten den otevřených dveří v NMnM? 
https://facebook.com/events/s/den-otevrenych-dveri-2025-v-el/1759832501542599/

Tak jo, prim rathouský s drsňáckou pilotní šipčičkou místo vyměklé byznys dvanáctky, na dýnku pradávný deltakřídlý mig pruhovaný jak hlavně invazních tanků, to vše v quartzu za cenu iphonu. MPM začli ve svém vlastním stylu, jen co je pravda.

Vždycky mě fascinuje, že argument pro tohle pálení peněz může být to, že je levnější.  

Elton je podle mne bohužel nyní bez budoucnosti, každá nová info navádí tím směrem. Předchozí majitel musel být z nmnm k zblití frustrován, když to prodal soupeři za cenu té zablácené trademarky. Vždyť to prý kupoval pro radost a tohle zavání kapitulací a útěkem a to kapitáni zdejšího průmyslu tuším nemusí ..... čistě psychologicky 

Jde globální hodinařina fakt do hajzlu ? Jakkoli s tím elton fakt myslím nesouvisí :D.

Odesláno
před 4 hodinami, Beardedscape napsal:

Na proniknutí designu od MPM je dle mého ještě brzo. Tyto hodinky museli mít v pipline nějak dobu. 

Myslím, že v tomto případě už je to průnik. Není to fotka hodinek, je to render se spoustou chybějících detailů. Logo je tvořeno pouze názvem PRIM. Navíc na pozici 6 je u MPM oblíbené Czech Made .... Za mne průnik 🙂

Odesláno

Render- aha. Tak proto mi ty rozmery pripadaji jako totalne vycucany z prstu. Pokud to ma 41mm, tak to nema 52mm L2L, anebo naopak. Proporcne to neodpovida, ze by ty nozky byly takovy dlouhy.

Pouzdro jako na titanovych, kde je uvedeno 40mm x 48mm, tam proporcne rozmery odpovidaji, + na jedny fotce stejna korunka. Oboje 20mm mezi nohama.

https://www.prim.cz/prim-ok-a-titan-le

Odesláno (upraveno)

Mimochodem, cetli jste nekdo navrhy bodu k jednani valne hromady? Nejak se tam v tom nevyznam viz. k bodu 7 na str 6.

https://www.prim.cz/media/cache/file/75/Oznameni-o-doplneni-poradu-jednani-valne-hromady.pdf

To nejdriv VH zvoli 2 cleny DR, a pak jednoho (tretiho) clena DR, ktery ale, jak je dal napsano, ma tvorit 1-clennou DR. Co to je? Nebo je to typo a Simek a Albrecht maji byt voleni do jineho organu, a ne do DR?

ve vysledku to ma byt, ze DR bude jednoclenna a osobne Hanko bez zakazu konkurence - viz 8.1 a 8.3 tady

https://www.prim.cz/media/cache/file/82/Stanovy_ELTON-Hodinarska-a.s._navrhovane-zneni.pdf

Upraveno uživatelem maama
Odesláno
před 5 hodinami, ladvach napsal:

Letadla za Komančů jsou ty stejná jako dnes. Jen stará kára s novým motorem. Bohužel lidi nemají prachy, aby kupovali Primky od Eltona, tak je koupí z MPM. CS group má jiný byznys. S hodinkama to nedali, tak je radši prodali do MPM. 

Nevím co od toho čekali na začátku, podle mě to jen nechtěli dotovat, jinak těch pár milionů dotace za rok u nich nemohou poznat při obratu 42 miliard Kč.

• Dát hlas 2
Odesláno

Strnad není hodinář. Neměl k tomu vztah. Tak když to nešlo, proč by to držel. Podnikatel - hodinář by to možná držel o něco déle, ale pak by to taky musel prodat. V podstatě si za to můžeme sami. Podlehli jsme komerčním sračkám a zapomněli na kvalitu.

Odesláno

SEIKO, CITIZEN, ORIENT, CERTINA atd., to su akoze komercne sracky?

PRIM s ETA skoro za 50 litrov, to uz komercna sracka nie je? 

Odesláno
před 2 hodinami, ladvach napsal:

Strnad není hodinář. Neměl k tomu vztah. Tak když to nešlo, proč by to držel. Podnikatel - hodinář by to možná držel o něco déle, ale pak by to taky musel prodat. V podstatě si za to můžeme sami. Podlehli jsme komerčním sračkám a zapomněli na kvalitu.

O jaké kvalitě se tady bavíme? 🤣 Ne, že by to byl shit, ale kvalita rozhodně není něco, co mi vyskočí jakmile někdo řekne Elton/Prim. 

• Dát hlas 2
Odesláno

Elton je kvalita. A mimochodem... když sem cca před čtyřmi roky začal kupovat hodinky, narazil jsem na MPM. Tehda jsem ještě byl na FB a viděl diskuze fb profilu od Primek z MPM. Ta ženská, která ten jejích fb účet spravovala se tam v komentářích s lidma hádala a i je občas urážela. Žádná solidní firma se nehádá a neuráží lidi na síti. Nikdy.

Odesláno
před 6 hodinami, ladvach napsal:

😄 Tak to je věta letošního léta, který právě začalo... Neřeším výrobky MPM, který nestačí ani na hodinky z Aliexpresu.

Ale Elton rozhodně není a nikdy nebyl etalon kvality, vlastně nebyl nikdy etalon ničeho... Prostě obstojná hodinařina s marketinkovým zaměřením na české srdíčko s diskutabilní cenovou politikou toť vše.

Kdyby se český zákazník choval čistě rozumově a nepodléhal "komerčním sračkám" nebo hře na tradiční český výrobek, obě firmy by už dávno neexistovaly... 

Berme to s chladnou hlavou, něco skončilo něco nového začne a chtějme věřit, že to bude, alespoň v nějakém ohledu, lepší než to bylo. Protože za mě oboje stálo za hovno... 🙂

• Like 6
  • Dát hlas 11
Odesláno
před 44 minutami, Kristian.nov napsal:

😄 Tak to je věta letošního léta, který právě začalo... Neřeším výrobky MPM, který nestačí ani na hodinky z Aliexpresu.

Ale Elton rozhodně není a nikdy nebyl etalon kvality, vlastně nebyl nikdy etalon ničeho... Prostě obstojná hodinařina s marketinkovým zaměřením na české srdíčko s diskutabilní cenovou politikou toť vše.

Kdyby se český zákazník choval čistě rozumově a nepodléhal "komerčním sračkám" nebo hře na tradiční český výrobek, obě firmy by už dávno neexistovaly... 

Berme to s chladnou hlavou, něco skončilo něco nového začne a chtějme věřit, že to bude, alespoň v nějakém ohledu, lepší než to bylo. Protože za mě oboje stálo za hovno... 🙂

Napsáno stručně a jasně.👏 

Odesláno

Nojo holt bude to taková Ruhla :) pro fandy Prim z Nového Města to myslím končí, nečekám nic zásadního....

Odesláno
před 10 hodinami, ladvach napsal:

Elton je kvalita. A mimochodem... když sem cca před čtyřmi roky začal kupovat hodinky, narazil jsem na MPM. Tehda jsem ještě byl na FB a viděl diskuze fb profilu od Primek z MPM. Ta ženská, která ten jejích fb účet spravovala se tam v komentářích s lidma hádala a i je občas urážela. Žádná solidní firma se nehádá a neuráží lidi na síti. Nikdy.

A jaký to je jako metr? :D Já jim na jejich Elton Facebook napsal na do komentářů, že by měli zapracovat na servisu, protože se mi jejich strojek po třetím servisu stále zastavuje a oni mě zablokovali a odblok jsem dostal až jak jsem to tady po 2 letech zmínil a někdo si to přečetl a chytil se za nos :D 

Takže se znovu ptám - jaká kvalita? Strojky v hodinkách za 100 tisíc s tolerancí v desítkách sekund? Křivě tištěné indexy ciferníku? Řemínky o milimetr menší než je rozestup nožek hodinek? 

Co mi tedy uniká? 

image.thumb.png.6c492fa383c7c55e6770444001d826cf.png

image.thumb.png.65e839501385d274e3ccbda04df2346b.png

Odesláno
V 21. 6. 2025 v 12:17, ladvach napsal:

Elton je kvalita. 

Elton není kvalita, Elton je rádoby premiovka za naprosto nesmyslné ceny přežívající na vlně nostalgie, kterou nikdo za českými a slovenskými hranicemi nezná. 

• Dát hlas 1
Odesláno

Začal bych tím, že by strojky v hodinkách za 100 tisíc, které neumí nic jiného než čas a datum, plnily kritéria chronometru no a křivě tištěné indexy na číselnících jsou už také docela legendární, tady je myslím MPM dál 🤣

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...