Muffik Odesláno 7. června 2025 Nahlásit Odesláno 7. června 2025 (upraveno) Máte někdo zkušenost s řešením pojistné události, když kroupy poškodí střechu a žaluzie? Nejde o funkční poškození, jen estetické. Jak se k tomu pojišťovna postaví? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 7. června 2025 uživatelem Muffik
MMCorsair Odesláno 7. června 2025 Nahlásit Odesláno 7. června 2025 Zrovna se to chystám řešit taky. Mám teda poškozené venkovní žaluzie a garážová vrata, pojišťovna Allianz, max krytí. Tak jsem zvědavý. Jsem ty žaluzie už nestihl vytáhnout, když to začalo. Mluvil jsem s výrobcem těch žaluzií (Neva), to mas asi taky ty Z90, a mění se prý celé nábaly, a že prý i v rámci pojištění, tak by to jít mělo. Dam info, jak jsem dopadl. 1
Muffik Odesláno 7. června 2025 Autor Nahlásit Odesláno 7. června 2025 Mám taky Alianz a hlavně u té střechy jsem zvědavý, přece jen cenově je to řádově jinde.
ivan_989 Odesláno 7. června 2025 Nahlásit Odesláno 7. června 2025 Na garážovej bráne záleží ci došlo k funkčným poskodeniam brány (preliaceninam) alebo je len poškodený nater. Allianz uzna oboje, ale náhrada škody je samozrejme rôzna.
Kotlick Odesláno 9. června 2025 Nahlásit Odesláno 9. června 2025 Ty žaluzie bych tipl i na funkční poškození, už se ti nikdy neposkládají jak mají. To je na výměnu. Střecha je otázka, kdyby se hodně bránili, tak to nech alespoň zkontrolovat pokrývačem, jestli v tom nejsou díry. Nemusí to jít vidět ze země, ale kroupu dokážou divy.
odjinud Odesláno 9. června 2025 Nahlásit Odesláno 9. června 2025 Mne takhle kroupy loni v lete presly auto. Na pergole hned vedle cca 50 der, ale auto jsem vcas zadekoval. Po odkryti vse ok. No a v listopadu jsem ho rucne myl a daval keramicky vosk na zimu a koukam, ze je cela kastle jedna ďubka vedle druhe. Normalne to neni videt, je potreba to nalestit a hodne nizke (bocni) svetlo, pak si toho lze vsimnout. Neresil jsem to, ono co taky s tim. Tak radsi mrknete i na auta za svitu baterky pod úhlem.
shewcza Odesláno 10. června 2025 Nahlásit Odesláno 10. června 2025 Normálně se to na autě vytahuje. Kamarád měl takhle minulý rok auto v servisu. Nepoznáš nic.
blackhead Odesláno 10. června 2025 Nahlásit Odesláno 10. června 2025 Zaluzie potvrzuji vymenu za nove, presne takhle jsme to meli.
Muffik Odesláno 13. června 2025 Autor Nahlásit Odesláno 13. června 2025 Odhadce sepsal zprávu a čekám na nacenění - půlka střechy rodinného domu, půlka střechy kůlny s terasou, dvoje žaluzie a vchodové dveře. Žaluzie budou na výměnu, střechy až podle toho, kolik dostanu.
Tittus Odesláno 13. června 2025 Nahlásit Odesláno 13. června 2025 Kroupy mi taky kdysi přejely auto a pojišťovna to zhodnotila jako totálku, vytáhnout to nešlo, vyplatili zůstatkovou cenu a auto samozřejmě jezdilo dál, dokonce ho pak ode mě koupil kámoš, kterej s tím jezdil na vesnici a bylo mu to jedno. Autu jinak nic nebylo.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se