Cyril Odesláno 2. dubna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. dubna 2013 Ako dlho ti u Paperwhite vydrží baterka? Dá sa dostať aspoň na mesiac?Dle udaju vyrobce az 8 tydnu. Bez zapnute wifi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wawrik Odesláno 2. dubna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. dubna 2013 Jo, ale mňa zaujíma realita :-) Na nete som sa dopátral k celkom (pre mňa) hororovým číslam - 20 hodín používania, je to jediná vec, čo ma odrádza od kúpy. Kindle Touch, ktorý mám, vydrží tak 40-50. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hopa26 Odesláno 2. dubna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. dubna 2013 Wi-Fi zapnuté nemám.Čtu každý den a od vánoc jsem nabíjel asi 5krát. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
funf5 Odesláno 2. dubna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. dubna 2013 Před PocketBook bych tě varoval, něco málo jsem napsal sem. Náhrát češtinu do Kindle je hračka a prostě funguje jak má...Pro manželku ta čeština bude asi rozhodující,tak to zatím vypadá na PocketBook. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cyril Odesláno 2. dubna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. dubna 2013 (upraveno) Asi by bylo lepší dovysvětlit, o jaké češtině se tady bavíme.....Už jsem slyšel názor, že do každého Kindle dohrát cz menu nejde a že číst knížku bez diakritiky se nedá. Takže. Mám Kindle 3. S 3G a wifi....a češtinu jsem do něj i přes velikou snahu nahrát nezvládl. Pozor! Všechny knihy jsou ale samozřejmě s diakritikou, v češtině a bez problémů. Pouze menu je v angličtině! Ale po dni používání je díky naprosto intuitivnímu ovládání vše srozumitelné a člověk menu vlastně ani nepotřebuje. Kde skončím čtení, po zapnutí automaticky najíždím, všechny ostatní funkce jako např. zvětšení písma, otočení stránek a td. jsou s obrázky.Poštou mi právě jde Paper White, tak jsem zvědav. Pokud je to jak píšeš, asi bych české menu chtěl.I když není skoro potřeba.... Upraveno 2. dubna 2013 uživatelem Cyril Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vraby Odesláno 2. dubna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. dubna 2013 Klucí díky,už jsem se rozhodl pro Kindla5. Poptávám ho zde . Počkám do pátku,pak koupím funglovku.Čeština,šlo jen o menu.Manželka má z toho trochu vítr,ale jak píšete-je to jednoduché. Asi jí budu po večerech učit :-D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
funf5 Odesláno 2. dubna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. dubna 2013 (upraveno) Tak jsem se na češtinu v menu u kindle podíval podrobněji. České menu je k dispozici pro kindle 3, 4, 4 touch, 5. Používal jsem 4 touch a češtinu tam měl. U současné kindle 5 jsem ji zatím neinstaloval, ale návod je zde. Během týdne to vyzkouším na své kindle 5 a dám vědět, jestli je to bez problémů, nebo opruz, který nestojí za to.Nějak jsem u informace, že čeština je hračka pozapoměl, že ne všichni pracujeme v IT EDIT: Doplnění... Upraveno 2. dubna 2013 uživatelem funf5 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavča Odesláno 2. dubna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. dubna 2013 Ležel jsem teď v tom 2 dny, projel jsem všechny možné testy a srovnání a názory lidí a, i když to není nikde jasně řečeno, tak Kindle bude asi trochu lepší než Kobo. Ono je to těžké srovnávání, někde vyzdvihují Kindle, jinde Kobo, to by chtělo někoho, kdo má obě a objektivně (!) je srovná. Ona totiž většina těch "recenzí" (i na první pohled kvalifikovaných) jsou vlastně PR články, propagující to či ono, takže se tomu nedá moc věřit.Tak já nakonec uvažuji o objednání Kindle Paperwhite. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vraby Odesláno 2. dubna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. dubna 2013 Tak já nakonec uvažuji o objednání Kindle Paperwhite.Budeš brát na Amazonu de. nebo v Čechách? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavča Odesláno 2. dubna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. dubna 2013 Budeš brát na Amazonu de. nebo v Čechách? O tom právě přemýšlím, láká mě Amazon.de, nebýt té komplikace se zasláním, tak by to bylo jasné, ještě uvidím. Výhodou je, že tam mají i desky s magnetickým ovládáním čtečky, což bych asi bral také. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeremy Odesláno 2. dubna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. dubna 2013 Tak jsem objednal Paperwhite 3G.. už se těším.. :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavča Odesláno 2. dubna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. dubna 2013 Tak jsem také objednal Paperwhite, objednávku jsem provedl u nás, protože rozdíl v ceně při objednání Paperwhite u nás a u Amazon.de (+doprava do ČR) je cca 200,- Kč a to se nevyplatí, takhle ji budu mít zítra a kdyby byla nějaká reklamace, tak je to daleko snazší tady než ji posílat do Německa. A při mé smůle.... Objednal jsem si ještě obyčejné pouzdro, časem si třeba koupím lepší, ale nějaké do začátku potřebuji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hopa26 Odesláno 2. dubna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. dubna 2013 pavča: Já nakupoval podle návodu tady: http://www.eboocek.cz/2012/11/jak-poridit-kindle-v-dobe-krize/Do týdne byla čtečka doma,podruhé jsem tam kupoval 2 originál pouzdra a opět maximální spokojenost.http://www.eboocek.cz/2012/11/recenze-obrazem-originalni-obal-na-kindle-paperwhite/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavča Odesláno 2. dubna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. dubna 2013 pavča: Já nakupoval podle návodu tady: http://www.eboocek.cz/2012/11/jak-poridit-kindle-v-dobe-krize/Do týdne byla čtečka doma,podruhé jsem tam kupoval 2 originál pouzdra a opět maximální spokojenost.http://www.eboocek.cz/2012/11/recenze-obrazem-originalni-obal-na-kindle-paperwhite/ Nad tím pouzdrem jsem velmi váhal, ale dát za něj skoro 1.000,- Kč mi přišlo dost. Je moc pěkné, ale zatím počkám, časem třeba seženu nějaké pěkné a za menší peníz. Zatím vydržím s umělou kůží za 277,- Kč a uvidím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cyril Odesláno 3. dubna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2013 Dnes dorazil Paper White z Alzy....Displej mi kupodivu připadá menší než Kindle 3. Jak jej vyzkouším, poreferuji, teď je ještě světlo. Menu je mimo jiné i v němčině, takže super posun. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavča Odesláno 3. dubna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2013 Dnes dorazil Paper White z Alzy....Displej mi kupodivu připadá menší než Kindle 3. Jak jej vyzkouším, poreferuji, teď je ještě světlo. Menu je mimo jiné i v němčině, takže super posun. Ahoj Cyrile, jaké to máš, prosím Tě, pouzdro? Je to to Amazon Kindle 101 za 449,- Kč? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stephan Odesláno 3. dubna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2013 Dnes dorazil Paper White z Alzy....Displej mi kupodivu připadá menší než Kindle 3. Jak jej vyzkouším, poreferuji, teď je ještě světlo. Menu je mimo jiné i v němčině, takže super posun. Kdybys nahodou premyslel o prodeji te trojky, tak napis Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cyril Odesláno 3. dubna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2013 Ahoj Cyrile, jaké to máš, prosím Tě, pouzdro? Je to to Amazon Kindle 101 za 449,- Kč? Jj, když teď koukám na paragon, tak je to 101. Kdybys nahodou premyslel o prodeji te trojky, tak napis Kdyby něco, dám vědět....ale moc s tím nepočítej.....U nás v rodině jsou Kindly už 3 a ani jeden nezahálí.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JHonza Odesláno 3. dubna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2013 Musím se podělit o zkušenost s Kindle 5: po cca 3 měsících provozu mi odešel displej (byly na něm mrtvé oblasti) a v Alze odmítli uznat reklamaci, že je to mechanické poškození (prý jsem to zmáčkl). Nakonec záruční výměnu vyřídil přímo US Amazon a nový Kindle šlape v pohodě (je to verze s reklamou, a i přesto, že je z USA, nemá potíže s diakritikou - pouze menu není česky). Ale v čem asi byl problém: pořídil jsem si pouzdro z koženky s magnetickým zámečkem a právě ten zámeček to s největší pravděpodobností poškodil. Takže, kdo ho máte, pozor na něj! A už jsem slyšel o 2 dalších nešťastnících, kterým se stalo to samé. Moje první akce, když mi přišel nový Kindle, byla, že jsem magnety amputoval a nahradil je suchým zipem. Zatím vše v pohodě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vraby Odesláno 3. dubna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2013 Budu brát Kindla5 také tady u nás. V místě bydliště a vyjde o 2stovečky dráž. Jak píše pavča,reklamace bude jednodušší. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se