filo-boxer Odesláno 13. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. listopadu 2010 :grrr: :grrr: Doprdele... tak teď, když to jde objednat bez daně na českou adresu tak ten bazmek nemají skladem. Doba dodání 3-5 týdnů. Ještě včera byl skladem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 16. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. listopadu 2010 (upraveno) Kluci, pomozte, please. Chceme si doma koupit Kindle 3G. Jak to udelat? Pojede 3G pripojeni normalne vsude po svete, nebo jen v USA, nebo nikde, nebo vsude, ale v Amazon uctu musi mit clovek americkou email, nebo by si to clovek musel nechat poslat k nekomu ve Statech a dovest fyzicky? Jak to je s DPH? Se zaslanim to bude stat 155 EUR. Jak se to DPH plati? To si pro to budeme muset jit nekam na celnici? Nebo se to plati na poste? Som z toho volaaky zmeteny. Upraveno 16. listopadu 2010 uživatelem Hasňa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dknespl Odesláno 16. listopadu 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 16. listopadu 2010 Kluci, pomozte, please. Chceme si doma koupit Kindle 3G. Jak to udelat? Pojede 3G pripojeni normalne vsude po svete, nebo jen v USA, nebo nikde, nebo vsude, ale v Amazon uctu musi mit clovek americkou email, nebo by si to clovek musel nechat poslat k nekomu ve Statech a dovest fyzicky? Jak to je s DPH? Se zaslanim to bude stat 155 EUR. Jak se to DPH plati? To si pro to budeme muset jit nekam na celnici? Nebo se to plati na poste? Som z toho volaaky zmeteny. Už se to tu asi vícemeně všechno probíralo, ale ujmu se shrnutí. = 3G bude chodit všude po světě kde nějaký je a má s nima wispernet smlouvu, což je skoro všude, na Amazonu je někde mapa pokrytí. (mimochodem, ten globální virutální 3G operátor je pozoruhodné dílko samo o sobě). Bohužel shodou okolností kolem budování 3G sítí v ČR je na tom s pokrytím Česko skoro nejhůř z civilizovaných zemí. = Posílání dat přes 3G na kindle stojí nějaký drobný pěníz, zase ceník na Amazon. Při nákupu knih z Amazonu zadarmo. Zadarmo je i experimentální browsení internetu, ale nic moc. = Na Amazonu je třeba mít účet a zaregistrovanou kreditku, = Posílají Kindle kamkoliv po světě (skoro, do Česka ano), normálně na českou adresu = Protože je cena pod bezcelní limit, clo se neplatí a ani se neplatí DPH = Posílají UPS. Přijde mailem z UPS, až to dorazí do Česka, celní deklarace, podepsat, naskenovat, poslat zpět. Pak přínesou to proclené domu. Tedy viz výše, pokud je to jen Kindle a pod limit tak gratis. Jinak já kupoval DX,ten je dražší a taky jsem clo ani DPH neplatil, tak nevím kde je ta hranice či důvod, že je to beze cla a DPH. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 16. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. listopadu 2010 Diky. Porad nekde na siti pisou, ze 3G jede na celem svete, ale jenom pokud se to koupi ve Statech. Jinak jede jenom slovnik, wiki a posilani knih z Amazonu. Takze 3g proste jede at si to koupi kdo chce a kde chce a neni treba to resit? Vim, ze je to nouzovka ale na ocheckovani mailu v autobuse to bude stacit. Pokud to pojede. Pokryti je pohoda, Norsko je pokryte 3G cele v nejvyssi kvalite. Poslat si to ale nechame do Ceska a na vanoce si to vyzvedneme. Nekdo vyse psal, ze DPH a clo limit je 150?. 3G je s platbou za kuryra, ktera se, na rozdil od normalniho postovneho, zapocitava do ceny, 155?. Tedy pres limit. Uvidime, snad budem mit stesti a dan a clo nezaplatime. Zrovna jsme to objednali. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dknespl Odesláno 16. listopadu 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 16. listopadu 2010 (upraveno) Diky. Porad nekde na siti pisou, ze 3G jede na celem svete, ale jenom pokud se to koupi ve Statech. Jinak jede jenom slovnik, wiki a posilani knih z Amazonu. Takze 3g proste jede at si to koupi kdo chce a kde chce a neni treba to resit? Vim, ze je to nouzovka ale na ocheckovani mailu v autobuse to bude stacit. Pokud to pojede. Pokryti je pohoda, Norsko je pokryte 3G cele v nejvyssi kvalite. Poslat si to ale nechame do Ceska a na vanoce si to vyzvedneme. Nekdo vyse psal, ze DPH a clo limit je 150?. 3G je s platbou za kuryra, ktera se, na rozdil od normalniho postovneho, zapocitava do ceny, 155?. Tedy pres limit. Uvidime, snad budem mit stesti a dan a clo nezaplatime. Zrovna jsme to objednali. Mám 3G a jede a nic jsem za to zatím neplatil. Zkoušel jsem zatím v Praze a v Londýně EDIT: a jak jsem psal, já měl naposled balík, DX, nějaký knížky, možná celkem přes 500$ a nic jsem naplatil a přitom jsem celní deklaraci vyplňoval. Upraveno 16. listopadu 2010 uživatelem dknespl Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dknespl Odesláno 17. listopadu 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 17. listopadu 2010 Tady ta mapa pokrytí, to Česko v Evropě vypadá docela trapně. http://client0.cellmaps.com/tabs.html#cellmaps_intl_tab Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 17. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. listopadu 2010 (upraveno) To je fakt skoro na (za) hranici humoru. Ostrov uprostred normalni civilizace. Norsko pokryva i daleky sever s hustotou jeden los na kilometr ctverecni. Upraveno 17. listopadu 2010 uživatelem Hasňa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quaero Odesláno 19. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu 2010 :grrr: :grrr: Doprdele... tak teď, když to jde objednat bez daně na českou adresu tak ten bazmek nemají skladem. Doba dodání 3-5 týdnů. Ještě včera byl skladem. Já nevím, ale mě se ukazuje skladem: http://www.amazon.com/Kindle-Wireless-Reader-Wifi-Graphite/dp/B002Y27P3M/ref=amb_link_354440742_3?pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_s=center-1&pf_rd_r=0F0RQPGBVBWTTNXDF2M5&pf_rd_t=101&pf_rd_p=1280563802&pf_rd_i=507846 Asi do něj taky půjdu, zatím jsem na něj četl jenom samou chválu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 19. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu 2010 (upraveno) Tak už asi doplnili zásoby. To je jedině dobře, aspoň se nemusím bát, že to do Vánoc nestihnou poslat. Edit: tak prd, pro Amíky je mají asi na skladě, pro cizince asi ne... http://www.amazon.com/gp/product/B003DZ1Y8Q/ref=oss_product Upraveno 19. listopadu 2010 uživatelem filo-boxer Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Traveller Odesláno 19. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu 2010 Asi je to tak. Já objednával v pondělí a ve středu byl na místě. Bylo to z Phoenixu do Phoenixu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quaero Odesláno 19. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu 2010 No fakt je to tak: " Important Message Kindle Wireless Reading Device, Wi-Fi, 6" Display, Graphite - Latest Generation cannot be shipped to the selected address. A non-US address was selected for this US-only Kindle. For the best wireless coverage and fastest shipping to Czech Republic, please visit the non-US Kindle page and choose the country in which this Kindle will be used." Asi je poptávka větší než nabídka tak upřednostňujou US zákazníky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombed Odesláno 19. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu 2010 7-9 týdnů? dárek na vánoce nebude, to vypadá na velikonoce Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 19. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu 2010 My jsme objednali predevcirem a vcera uz psali, ze je na ceste. Ale objednali jsme 3G verzi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombed Odesláno 19. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu 2010 My jsme objednali predevcirem a vcera uz psali, ze je na ceste. Ale objednali jsme 3G verzi. mě stačí ta obyč... nu což, olupte Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quaero Odesláno 19. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu 2010 7-9 týdnů? dárek na vánoce nebude, to vypadá na velikonoce Myslím že po novém roce se má měnit legislativa a bezcelní limit bude snad už jen 22 Eur. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombed Odesláno 19. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu 2010 Myslím že po novém roce se má měnit legislativa a bezcelní limit bude snad už jen 22 Eur. ještě lepší Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombed Odesláno 20. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. listopadu 2010 Přátelé, kamarádi, mám dotaz - konečně jsem se dokopal k objednání Kindlu, regnul jsem se tedy na amazon, jaké však bylo mé překvapení, když poté co jsem ho nasypal do košíku a chtěl přejít k platbě mi jejich velký bratr napsal, že na tuto adresu poslat nejde, buď mám kindle odstranit nebo zadat jinou adresu. stalo se to někomu z vás, připadám si jako za studené války, jako bych se pokusil vyvézt nejmodernější vojenské zařízení na které se vztahuje embargo , připadám si jako homo sapiens, poddruh esteuropaensisa ještě dotaz vy co kindle máte, jaké máte zkušenosti s obalem s lampičkou? Má smysl nebo je lepší baterka v zubech ?díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quaero Odesláno 20. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. listopadu 2010 A nehodilo ti to stejnou hlášku jako mě (viz výše)? Je totiž jedna stránka pro USA a jedna pro zbytek světa. Co se lampičky týče, je to super věc ale dá se koupit podstatně levněji na Dealextreme nebo eBay. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombed Odesláno 20. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. listopadu 2010 A nehodilo ti to stejnou hlášku jako mě (viz výše)? Je totiž jedna stránka pro USA a jedna pro zbytek světa. Co se lampičky týče, je to super věc ale dá se koupit podstatně levněji na Dealextreme nebo eBay. nene, vyznělo to tak, že mi to do ČR na udanou adresu nepošlou, tak se ptám, kde udělali soudruzi z ostravska v objednávce chybu? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Foundryman Odesláno 20. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. listopadu 2010 To je divný, já objednával 3G minulý pátek a v úterý mi ji položil kurýr UPS na stůl v kanclu. Naprosto hladká transakce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se