lukin_ova Odesláno 29. září 2011 Nahlásit Odesláno 29. září 2011 V 29. 9. 2011 v 16:27, 'Cyril' napsal: Na čtení je Kindle super, jsem moc spokojenej a konečně jsem si díky možnosti změny velikosti písma, po mnoha letech zase něco přečetl....i rozčetl. Co mě ale docela namíchlo byla skutečnost, že proklamovaný neomezený přístup k internetu "Weltweit" nefunguje, nebo jsem ňouma a neumím to pořádně nastavit! Byl jsem na řeckém Zakinthosu a tam mi mylý Kindle napsal, že funkce internetu není dostupná pro všechny země. No dobrá...řekl jsem si. Dluží na koho se podívaj, tak jim to asi odstřihli... Ale když mi to samý napíše i v německém Augsburgu, cejtím se potom trochu jako vůl. Co se týče paměti...vymazal jsem téměř celou knihovnu a nechal si v ní asi 40 titulů. Když jsem jich tam natáhl 500, celý se to nesnesitelně zpomalilo. Jo a češtinu stále nemám. Zkoušel jsem to aktualizovat dle návodu na Kindle fóru, marně. Prostě, nejde mi to. Ale jinak Kindle doporučuji. V Česku jde internet normálně... To je divné ... Mně to fungovalo všude, kde jsem byl. Pokrytí je tady klik . Asi už to mají v některých zemích jen pro stahování knih koupených u amazonu. Říkal jsem si jak dlouho to takhle neomezeně nechají .... A už je to tady ... Má ještě někdo nějaké zkušenosti ?
Cyril Odesláno 29. září 2011 Nahlásit Odesláno 29. září 2011 Máš asi pravdu Lukáši. Když jsem v Řecku zadal Kindle Store, tak se přes 3G přihlásil naprosto okamžitě. Jinak na Wifi to asi pojede, ale nezabezpečenou síť jsem tam nikde u hotelu neměl. Alespoň jsem si odpočal od PC.... Ale mohli by být v té reklamě více konkrétní....
pavča Odesláno 29. září 2011 Nahlásit Odesláno 29. září 2011 (upraveno) Já jsem si nakonec, po vrácení vadné čtečky Jinke Hanlin V3+, koupil čtečku PocketBook Pro 602 a jsem s ní velmi spokojený. Umí perfektně česky, zvládá všechny možné formáty knih, má hodiny, kalendář, hry, má WiFi a Bluetooth. Hlavně na čem mi záleželo, je možné do ní dát MicroSD kartu (až 32 G), takže v ní mám tisíce knih a desítky CD klasické hudby, prostě pohoda a mohu opravdu s klidem doporučit. Upraveno 29. září 2011 uživatelem pavča
koveras Odesláno 30. září 2011 Nahlásit Odesláno 30. září 2011 Teraz kukám na amazon a nejaký úplne základný model je za 79! USD Na čisté čítanie kníh myslím úžasná cena.
tombed Odesláno 30. září 2011 Nahlásit Odesláno 30. září 2011 ale musíš zkousnout reklamy, což já bych nedovedl...
koveras Odesláno 30. září 2011 Nahlásit Odesláno 30. září 2011 yay, to som nevedel, to platí aj u toho Touchu? Ten mi príde za 99 tiež zaujímavý. Akou formou sa tie reklamy prejavujú? V 30. 9. 2011 v 9:33, 'tombed' napsal: ale musíš zkousnout reklamy, což já bych nedovedl...
tombed Odesláno 30. září 2011 Nahlásit Odesláno 30. září 2011 určitě, vždycky u toho nejlevnějšího modelu, jak je to v praxi nevím, ale asi si je stáhneš vždy při připojení...
Vladimír P. Odesláno 24. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2011 Tak mi dnes pan doktor zvěstoval novinu, že budu po úraze 6 měsíců marodit, jedna z mála věcí, které můžu dělat je čtení. Rád bych si tedy koupil nějaký ebook, po přečtení pár recenzí jsem výběr zredukoval na dva výrobky, Amazonkindle 4 a PocketBook Pro 602. V současné době mi kamarád půjčil Amazonkindle 3 a jsem s ním spokojen, ale PockedBook je v češtině, česky čte a paměť se dá rozšířit kartou. Naopak Amazon je lehčí. Nemůžu se rozhodnot, poradíte mi, který by byl lepší?
quest987 Odesláno 24. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2011 Tady je forum venovane kindlu a knizkam do nej, amazon kindle 3 jde taky pocestit kindle 4 bohuzel zatim ne
Qvido Odesláno 24. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2011 Pro mě je čtečka zase jedna krabička navíc kterou musím někde nosit.Používám v HTC Cool Reader a naprostá spokojenost, hlavní výhoda pro mě: čumím někde a čekám třeba v autě, šáhnu po mobilu a čtu nádherně to uteče
Dr.Watson Odesláno 24. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2011 A proč ne Hanlin V3+ ? Jen kvůli chybějící wifi? Mně se to stejně moc nelíbí, jsem spíš pro klid s knížkou. Navíc je za velmi slušnou cenu, široká podpora formátů, čeština. Mně se líbí a chci koupit ještě jeden abychom se s Holmesovou nehádali. A to čtečku ještě nedávno odmítala. Jo, karty to bere také. NAvíc má v základní výbavě obal.
Pege1012 Odesláno 24. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2011 Za mně jednoznačně PocketBook Pro 602. Měl jsem roky sony prs505, ale poslední dobou mi nějak slábnou oči, tudíž jsem pořídil pocketbook, ale ne 602, nýbrž rovnou 10-ti palcovou 902. Nemůžu si ji vynachválit, podpora formátů excelentní, nic nemusím konvertovat ani třídit přes \calibre, prostě jsem nasypal na kartu celou svoji sbírku knyh-cca 12000 titulů, vše mám uspořádáno v adresáři podle písmen, pak spisovatelů a teď už jenom čtu.
Hasňa Odesláno 24. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2011 (upraveno) Symptom dnesni doby. Lidi maji 12000 knih a 32 giga muziky v mp3 v jednom strojku, ale narocnejsi obohacujici knihu necetli pozorne od zacatku do konce kdo vi jak dlouho a muzikou preskakuji po skladbach po prvnich par taktech. Nemirim na nikoho osobne, je to takove moje osobni, obecne pozorovani. Soustredene si poslechnou cele cd v drtive vetsine ti, kteri si ho koupi na fyzickem nosici. Daunlouderi poslechnou jednu, dve hitovky a uz brouzdaji po dalsich adresarich. Jako by lidi byli zahlceni a ve snaze to vsechno poslechnout a prolistovat vlastne poradne neposlouchaji, ani nectou, jen nakusuji a nikdy nedoji. Ale jak rikam, jedna se o muj osobni dojem a jiste to tak neni vzdy. Upraveno 24. listopadu 2011 uživatelem Hasňa
Dr.Watson Odesláno 24. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2011 Mám pocit, že na jaře proběhl v USA průzkum a něco přez 3/4 kindlařů uvedlo, že nedočetlo většinu knih do konce, knihy četli po koupi Kindle s tím, že jednou to přečtou, knihy sehnali, knihovnu mají masivní. Ono je to jako se vším, kdo nečetl před ebooky, nebude číst ani teď respektive toho brzy nechá protože čtení je aktivní činnost navíc vyžadující představivost i přemýšlení. Kniha má vůni, vzhled, tloušťku, prostě osobitost. Ebook zase přístupnost, skladovatelost. To je jako zatracovat digi a quartz
Hasňa Odesláno 24. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2011 Vsak ja to prece nezatracuju. Posledni ctyri knizky jsem precetl v Kindle aplikaci na mobilu. Jen se mi tak zda, ze s gigantickym, jednoduse dostupnym mnozstvim klesa pozornost vuci jednotlivym castem. U me je to stejne, v aute mam flasku plnou alb pro pripad nouze a zridka doposloucham celou desku. Ale dneska na sluzebce jsem poslechl vsech sedm cd, ktere jsem si vzal s sebou, od zacatku do konce.
Traveller Odesláno 24. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2011 Mám Kindle 3 přesně rok a za tu dobu jsem přečetl mnoho knížek - vždy čtu jen jednu a do konce. Pro mě to je super věc - tahám ho všude - a už mi třeba nevadí 10 minut ve frontě na poště nebo někde jinde. Pěkně mě to zklidnilo - čekání si užívám ...
shag Odesláno 24. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2011 V 24. 11. 2011 v 17:17, 'Hasňa' napsal: Symptom dnesni doby. Lidi maji 12000 knih a 32 giga muziky v mp3 v jednom strojku, ale narocnejsi obohacujici knihu necetli pozorne od zacatku do konce kdo vi jak dlouho a muzikou preskakuji po skladbach po prvnich par taktech. Nemirim na nikoho osobne, je to takove moje osobni, obecne pozorovani. Soustredene si poslechnou cele cd v drtive vetsine ti, kteri si ho koupi na fyzickem nosici. Daunlouderi poslechnou jednu, dve hitovky a uz brouzdaji po dalsich adresarich. Jako by lidi byli zahlceni a ve snaze to vsechno poslechnout a prolistovat vlastne poradne neposlouchaji, ani nectou, jen nakusuji a nikdy nedoji. Ale jak rikam, jedna se o muj osobni dojem a jiste to tak neni vzdy. To si presne vystihol. Toto je doba povrchnosti...
Vladimír P. Odesláno 24. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2011 Je tu ještě jedna věc. Mám průkazku do městské knihovny v Prostějově, ale občas mám chuť si koupit něco svého, ale například Kulhánka, kterého jsem už celého přečetl dvakrát neseženete ( krom Stroncia a Vyhlídky na věčnost ). Tak jsem si ho alespoň nahrál do mobilu, ale to není ono, na delší čtení to chce ebook. No a co se týká té paměti, nemusím mít ve čtečce tisíce knih, ale jsem závislák na hudbě a poslouchám ji i u čtení jako kulisu. Tím u mne zatím vede Pocked book, ale něco mi pořád říká, nejprodávanější je Amazon kindle a měl bych jít s davem.
BrotHell Odesláno 24. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2011 V 24. 11. 2011 v 21:10, 'Traveller' napsal: Mám Kindle 3 přesně rok a za tu dobu jsem přečetl mnoho knížek - vždy čtu jen jednu a do konce. Pro mě to je super věc - tahám ho všude - a už mi třeba nevadí 10 minut ve frontě na poště nebo někde jinde. Pěkně mě to zklidnilo - čekání si užívám ... Přesně, mam kindla asi 3 měsíce, mam v něm všechny scripta a materialy do školy, a par knizek, knihy nahravam tesne nez doctu predchozi kdyby nahodou... Super vecicka=)
baratona Odesláno 25. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2011 Poprosím vás o radu. Takmer všetky knihy mám v PDB a podľa všetkého Amazon Kind. tento formát nepodporuje. Ako je to s konverziou? Napísal som Ježiškovi, že chcem e-book ...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se