Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Mně se hlavně nelíbí, když někdo inzeruje hodinky skoro bez informací a s dvěma fotkami, které vypadají, jako by je fotil kalkulačkou. Vadí mi to obzvlášť u hodinek, o které bych měl zájem 🤣. Proto bych byl pro, aby existovalo pravidlo, že je nutné přidat minimálně cca 5 fotek (shora, zezadu, z boku, celé balení...). Komentáře typu ‚není co fotit‘, ‚neumím fotit‘ nebo ‚pošlu fotky zájemcům‘ podle mě prodej jen zbytečně zpomalují.

Jinak sekci ‚Prodám‘ sleduju, takže denně dostávám e-mail jen s novými inzeráty (bez UPů) a ty projdu rychle. Pokud hledám konkrétní hodinky, jednoduše použiju vyhledávání.

Další věc je, že já už jsem na fórum zvyklý a jsem spokojený, ale často od nových členů slýchám, že je fórum složité a že si s něčím nevědí rady. Jenže je to prostě fórum a nikdy nebude jako Chrono24 (nebo bude? 😳).

D.

Odesláno

Sekci prodej bych nechal jak je, myslím, že jakékoli změny ve snaze administrovat akorát přitíží OPům a administraci.

Jediné co má smysl je zavést členský poplatek za to stát se prodejcem a omezení doby inzerátu (oboje netuším jak je možné realizovat technicky na fóru)

• Díky 1
Odesláno (upraveno)

Je celkom jedno ci su to Pateky za mega, alebo detska sedacka za 500, ak sa to do troch dni preda, tak si sa s inzeratom ocividne trafil nejakemu gentlemanovi do vkusu. Ale planujes si tu pol roka cihat na toho svojho hejla, priplat si! 

Predajny inzerat neplatiaceho clena by sa mohol za mna kludne mazat automaticky po dajme tomu dvoch tyzdnoch vo vetes sekcii a v hodinkovej dajme tomu po dvoch mesiacoch.

Edit: jo a UPy su za mna uplne zbytocna vec, mame tu vyhladavanie a sledovanie.

Upraveno uživatelem cali
  • Dát hlas 2
Odesláno

Za mě inzerce funguje dobře, dodržovat pravidla.

Má mouchy, ale ty budou vždycky, nevylít dítě s vaničkou.

Zvážit příspěvek na chod fóra není od věci. 

Čtení a nákup grátis, prodej za poplatek xx/ jeden nebo xy / rok.

Up 1x/týdně

Kecání do inzerátu = mazání. Připomínky nahlásit modovi.

• Like 1
  • Díky 1
Odesláno

Myslím, že podoba inzerátu je věcí prodejce a kupujícího.
Pokud mě formát a prezentace od prodejce nesedí, požádám o doplnění nebo nemám o předmět zájem (to je podle mě nevětší trest pro prodejce).
Abychom neskončili s patnácti stránkovým checklistetem toho, co musí inzerát splňovat ... (a to už se nebavím o tom, že by to měl někdo hlídat)

Respektuju, ale nechápu, proč tolika lidem vadí dlouhé prodeje.
Osobně sleduji inzeráty pouze skrze emailové hlášky o změně statusu inzerátu. Pokud mě inzerát nezajímá, nezařadím si jej mezi sledované (a už o něm nikdy neslyším). Pokud už něco hledám, neprocházím celou sekci, ale použiju hledání (Seiko, Rolex, ...). Z tohoto důvodu mi dlouhé prodeje ani 1000tý UP nevadí.

• Like 1
  • Díky 1
  • Dát hlas 11
Odesláno (upraveno)

Ahoj, je špatná doba. Proto tu hodinky visí dlouho. Omezil bych inzerci třeba na 3 měsíce jinak nechal jak je.  A taky mi ( pocitově) příjde že je tu míň lidí než kdysi- míň zákazníků. Čísla asi víš asi Berte.

Upraveno uživatelem Vladar91
  • Díky 1
  • Dát hlas 1
Odesláno

Myslím že finance si musí vyřešit majitel a veškerá cenotvorba přísluší jen jemu, za mne je rozdíl v "amatérské" a "profi" inzerci, v počtu inzerátu bych hledal rozdíl a následně zpoplatnění. Popis, cena a obsah (pokud není proti pravidlům) bych nechal na každém který je svého štěstí strojvůdce.... Nějaké termíny a podmínky jsou zátěž pro adminy, možná jen pro správce, nevím, jsem digitální prosťáček. Co do financí je roční platba všech za mne lepší, než SZ s prosbou o příspěvek a nějaké řeči kolem toho... Tolik můj skromný názor...🫡

• Dát hlas 1
Odesláno

Uz jsem to taky precetl a na zaklade toho vseho co tu zaznelo zkusim i shrnout co me k tomu napada vcetne i asi nerealizovatelnych napadu

1) Sekce karta prodejce (bylo by fajn, ale asi nerealizovatelne na enginu fora)

- Na karte prodejce seznam zverejnenych inzeratu se stavem prodano/neprodano/stale aktivni = rychly check kolik a jak toho dany clovek prodava

- Ke kazdemu inzeratu umoznit dostupnost hodnoceni viz sekce hodnoceni prodejcu/kupujicich = vidim inzeraty kde doslo k prodeji a zda to bylo pozitivni/negativni/zadny feedback = snadna kontrola s kym obchoduji

- Na karte prodejce by mohly byt i dalsi udaje typu kontakty, kratky popis atd

- Kazdy, kdo by chtel kartu prodejce na svem profilu by se mohl podilet clenskym poplatkem = penize na doprogramovani tohoto nebo na cokoliv jineho

- Hlavni benefit = pro kohokoliv kdo chce od nekoho nakupovat, tak ma moznost videt aktivitu/reference/atd od prodavajiciho

2) Aktualni stav = +/- 18 let co to sleduji velmi podobne nastaveni pouze s drobnymi upravami v case = rekl bych ze system je uz leta funkcni

- inzerce zdarma = v poradku, prinasi to vetsi rozmanitost v nabidce a funguje to. Pokud by byla pouze placena, nekteri lide by neinzerovali nebo by o to rovnou navysili cenu, spousta lidi by mela pocit ze si zaplatili sluzbu a podle toho by meli “plnou hubu kecu” a za me by jakykoliv aktualni problem nevyresila

- placena inzerce = libila by se mi varianta placene inzerce pro cleny, kteri by ji chteli vyuzit a ziskali by tim nejake vyhody. Napr 5 inzeratu zdarma (bylo by treba pocitadlo vcetne uzavrenych) a pokud chci prodavat vice = poplatek. Libil by se mi poplatek za moznost UP mimo pravidla = rekneme 50 Kc, proc? Objevi se neco co chci a mam podminku nejdriv neco prodat = muzu reagovat, tim ze chci neco extra tak si to muzu koupit a zvysit sanci na brzky prodej

- zmeny ve formatu inzeratu = nemyslim si, ze to je treba - ne kazdy umi dobre fotit nebo dobre psat. Format inzeratu je prvni ukazatel pro kupujiciho co ho asi ceka - myslim, ze lepsi inzerat ma vetsi sanci na prodej nez spatny. Podminkou muze byt za me povinne foto 1 nebo vice (na novych hodinkach ve foliich nemusi byt moc co fotit), dale popis stavu a zbytek volnou formou - lepsi popis = vyssi sance na prodej.

- pravidlo 50 prispevku / 6 mesicu - jednoznacne zachovat, nedat moznost toto obejit platbou

- co bych si pral je rozdeleni do profi sekce a “clenske” sekce - za me to bude prehlednejsi a clen, ktery chce neco prodat nebude v rozpacich ze za hodinu kdyz se trefi casove k profi klukum je uz na druhe strane prodejni sekce

- kecani do inzeratu - me by nevadilo, nekdy muze dat byvaly majitel nebo najodny kolemjdouci treba smysluplne doplneni, zakaz reseni ceny je podle me porad ok. V pripade prispevku od nekoho jineho by vsak neprobehl up - nejlepe by UP byl provaden ne prispevkem, ale treba tlacitkem v moderaci. Fajn by mohlo v takovem pripade byt aby si prodavajici mohl ve vlakne uklidit pokud by se to moc rozjelo pripadne udelat na konci inzeratu chatovaci okno cimz by zustala zachovana prehlednost, neupovani, ale zaroven by inzerat mohl byt zivy

- Doplnkove funkce (zase asi nutno doprogrampvat pokud je to vubec mozne) - napriklad moznost filtrace ve stylu chci jen clenske nebo i profi prispevky, moznost filtrovat podle ceny / znacky / prodejce atd - tzn v inzeratu by byly i kolonky (dobrovolne), ktere kdyz vyplnim bude mozno inzerci prochazet lepe a sledovat co me zajima

Ve zkratce:

- Zakladni inzerce vicemene stejna jako doposud a zdarma

- Moznost premiovych inzertnich funkci za poplatek

- Doplnky: karta prodejce, rozlisit profi a clenskou sekci, pripadne nastavit moznost filtrace

M.

• Díky 1
  • Dát hlas 1
Odesláno

Aha uz to nejde editovat, skoda

K filtrum - Jeste by se mi libila moznost si pripadne vyfiltrovat cleny jejichz prodejni inzeraty videt nechci = zase moznost pracovat s nejakou zkusenosti nebo prehlednosti - vypnuti profi, nebo clenu od nichz stejne kupovat nebudu - napr spatna zkusenost a podobne. S tim, ze defaultne je nastaveno vidim vse a pokud si naklikam sve preference vidim v prodejni sekci to co me zajima

• Dát hlas 1
Odesláno

Ještě jsem neprodával a jednou kupoval. Bez problému. Současný stav je pro mě vyhovující. Fórum není a nemělo by být specializovaným prodejním tržištěm. 

Odesláno

Caute, iba som sa preklikal takze ak sa nieco opakuje, pobazujte za bezpredmetne. Ja vyuzivam castokrat forum ako jedinu platformu na predaj/kupu roznych veci. Od hodiniek, cez hracky, doplnky, elektro az po auto ktore som tu kupil uz asi dvakrat ked sa dobre pamätam. Nepamätam sa na realnu negativnu skusenost a ludia tu na fore su jedny z najserioznejsich, akych som v zivote stretol. Klobuk dolu. Co je potrebne spravit pre to, aby toto forum prezilo a bolo dlhodbo udrzatelne budem akceptovat. Poplatok je podla mna to najmenej co sa tyka tych vyhod ake inzercia tu ponuka.  Dal by som ho formou roznych urovni s nalezitymi pravomocami a nekomplikoval predplacanim jednotlivych inzeratov/"listkov" na inzeraty. To utvrdi aj kupujucich nakolko je clen seriozny a kolko roznych hodinkovych/nehodinkovych veci tu predava. Moze byt v ramci toho vyrieseny aj prispevok na chod fora a su zabite dve muchy jednou ranou. Ani ceny v ramci desiatkach mozno sto EUR rocne by som sa nebal - pri dnesnych cenach to minieme na pivo/veceru bezne alebo na dve tasky v lidli. Na druhej strane by som prijal lepsie filtrovanie a viac filtracnych moznosti (napr. cena, rok vyroby, obsah balenia, predavajuci, znacka, funkcie atd...bezne veci a to vo vsetkych aplikovatelnych kategoriach) co znamena formular na vytvorenie inzeratu - to zabezpeci aj prehladnost a set informacii ktore su potrebne uviest pre kazdy inzerat.

• Dát hlas 1
Odesláno
Citovat

Nepamätam sa na realnu negativnu skusenost a ludia tu na fore su jedny z najserioznejsich, akych som v zivote stretol. Klobuk dolu.

Amen. Poslouchám šílené historky kolegů, co prodávají a kupují věci na bazoši nebo kdekoliv jinde a jsem rád za zdejší oázu slušnosti.

Nenakupuju, ani neprodávám tady zase tak často (3-4 obchody ročně), ale je to pro mě důležité a rád něco udělám pro zachování nebo zlepšení. 

• Like 1
  • Dát hlas 1
Odesláno
před 13 minutami, ragu napsal:

Zkusili jste někdy někde nabídnout něco zadarmo? To je teprve jízda)))

A tímhle jsi chtěl říci v rámci inzerce na Chronomagu co?

Odesláno

Co tak zrušit UP? A nechat tam jen volnou kolonku na cenu, která by se mohla měnit 1x za 5 dni ale bez vlivu na up

určitě bych rad rozdělení na profi a soukromou.

• Dát hlas 1
Odesláno

Fixní poplatek za možnost inzerovat např. 600 Kč ročně (pivo měsíčně) bez problémů. Pokud toho někdo inzeruje hodně a často, tak navýšit. Anebo umožnit up resp. reakci na (vlastní) inzerát jenom členům s poplatkem a samotné vystavení by bylo jako dnes po splnění příspěvků a času.

Zlepšit minimální požadavky na inzeráty (alespoň základní info, rozměry, stav, původ, jak chodí a pár reálných fotek), jinak výstraha + mazat a případně i nějaký kratší ban na inzerci, aby to pak někdo nevyužíval jako možnost obcházet upování.

Limit na počet aktivních inzerátů by asi mohl být, případně i se zobrazením inzerátů na kartě člena. U profíků by toho pak mohlo být víc. Tohle bych ale dal jenom na hodinky a nesčítal pro další kategorie.

Za sebe jeden inzerát = jedny hodinky. Když se něco upuje půl roku a z původních 7 hodinek zbývají 3 a navíc se upuje stylem jenom up, tak to vůbec není přehledné. Nebo pak vždy upovat s informací, co ještě je a co už není, nejlépe s fotkami. U řemenů je dobrý příklad toho, že když se po pár měsících část prodá a pár jich zbývá, tak často není moc poznat co tedy ještě je dostupné. A scrollovat někam nahoru a pak srovnávat, které číslo ještě je nebo už není, prostě tak. Samostatná kategorie na řemeny a náramky by taky mohla být.

Cena ať je každého věc, upování po 5 dnech v pohodě, omezení pro nové členy OK, zákaz komentování inzerátu taky OK. 

Limity na počty upování a délku vystavení bych nedával nějak striktně. Něco prodám obratem a něco čeká na kupce klidně i půl roku (i na mne takto pár věcí čekalo). Na druhé straně, pokud je něco vystaveno přes rok, nebo je to měsíc bez aktivity, tak tam bych to smáznul, a to klidně i bez připomínky autorovi.

Tedy aktuální stav je tak nějak v pořádku a poplatku se nebráním. Ostatně na výzvu přispívám na chod tak jako tak. 

PS: příspěvek nade mnou mi dal nápad na možnost editovat inzerát po 5 dnech místo up (nějaké systémové počítadlo, které dřív nepustí). Nemuselo by se to týkat jenom ceny, ale i stavu, servisu, dalších fotek, což je asi jednodušší právě tou možností celkového editu. Před tímto limitem, který by automaticky odfiltroval rychloupovače, by šlo tak nanejvýš inzerát zavřít nebo zadat stav rezervované. A byl by konec upovým maratonům.

Odesláno
před 1 hodinou, Bert napsal:

A tímhle jsi chtěl říci v rámci inzerce na Chronomagu co?

Nic, pardon. To byla reakce na kolegu výše, že prodej na jiných platformách je peklo.

Odesláno

Přátelé, kadence Vašich příspěvků se již snížila. Proto: vlákno zamknu v sobotu 27.9. V neděli se pokusím co nejefektivněji shrnout Vaše návrhy a připomínky. Pak předložím k diskuzi moderátorům. Po diskuzi opět napíši sem. Velké díky všem, kteří zatím svými názory, radami a postřehy přispěli. roBERT

• Dát hlas 1
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...