Přejít na obsah

Digi fotaky, foceni a vsechno kolem toho..

odklizec

Doporučené příspěvky

Aha tak to tak bude. V dpreview to ty moulové měří na tisíciny laboratorně, a ono to přitom jde takhle. Už jsem zticha.

Přiznám se, že žádná čísla z dpreview neznám, toto jsme vypozorovali při několika dostihových dnech. Pánové to ale zajisté mají zmáknuté lépe. Tak já bych to postavil tak, že v mých situacích to bylo, jak jsem to popsal, obecně to je možná jinak. Ty si myslíš, že je 5D možno považovat za rychlou zrcadlovku?

Doufám, že uděláš za chvíli nějaké pěkné makro s Markem IIIDs (snad jsem ten název napsal správně). To bude, podle mě, opravdu nejlepší foťák na trhu, včetně té rychosti ostření (nevím, ale předpokládám to). Já začínám být lačný po testech Nikona D3 a, trochu kacířská myšlenka, Marka III. I když o Marku III nejdou úplně nejlepší zvěsti ohledně ostření, ale myslím si, že to bude jen v nastavení pro konkrétní situaci. Já si sice ani jeden z nich kupovat nebudu, ale vsadím půlku levé nohy, že to otestuju a pak si jeden z nich půjde koupit otec...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tě buch, máme po legraci, už jsem se těšil, že cybera vyprovokujeme ke sdělení nějakých rozumů a jak to vypadá, nebude z toho nic.

Já bohužel můžu jenom provokovat, protože neznám moc argumentů, ale jedno jsem pochopil - nejčko má cenu koupit canon, protože jeho systém dosahuje výš kam nikon nedosáhne a když chce člověk růst , je s ním jaksi seshora omezen. Rozdíl se časem zvětšuje. Vzhledem k tomu, že cyber je profík a určitě tomu věnuje spoustu času a asi fotil s kde čím, bych s tím nepolemizoval. V téhle souvislosti je asi úplně jedno, jestli je D200 rychlejší nebo pomalejší než 5D. Jediný, co mě utěšuje, je, že za nikon jsem dal málo peněz a že ty fotky z těch canon objektivů v tom testu vypadají fakt příšerně, i když nevím proč píšou, že jsou vlastně supr ?!???.

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři

Dohadovat sa o tom,kt fotak je lepsi alebo horsi je podla mna zbytocne. Uz to nie je to co byvalo pred par desiatkami rokov kedy naozaj umenie fotogfrafie nieco znamenalo. Dnes kazdi kto vie aspon trochu robit s Photoshopom a ma dobry napad vykuzli aj z kompaktu fotografiu,kt kludne porazi zrkadlovku.

Upraveno uživatelem A@A
Odkaz ke komentáři

No tě buch, máme po legraci, už jsem se těšil, že cybera vyprovokujeme ke sdělení nějakých rozumů a jak to vypadá, nebude z toho nic.

Já bohužel můžu jenom provokovat, protože neznám moc argumentů, ale jedno jsem pochopil - nejčko má cenu koupit canon, protože jeho systém dosahuje výš kam nikon nedosáhne a když chce člověk růst , je s ním jaksi seshora omezen. Rozdíl se časem zvětšuje. Vzhledem k tomu, že cyber je profík a určitě tomu věnuje spoustu času a asi fotil s kde čím, bych s tím nepolemizoval. V téhle souvislosti je asi úplně jedno, jestli je D200 rychlejší nebo pomalejší než 5D. Jediný, co mě utěšuje, je, že za nikon jsem dal málo peněz a že ty fotky z těch canon objektivů v tom testu vypadají fakt příšerně, i když nevím proč píšou, že jsou vlastně supr ?!???.

Ano, Canon je v profi třídě lepší, o tom není sporu. Ale z mých známých fotí 3 Nikonem a neznám nikoho, koho by ten foťák výrazně omezoval, pořád jsme všichni horší fotografové, než máme foťáky. A to podle mě bude platit o 95% fotografů. Cyber ten super Canon pravděpodobně využije (což mu závidím, že je tak dobrej), pamatuju na některé jeho fotky z dřívějška.

Myslím si, že nejčistší řešení je si uvědomit (což hlavně v počátcích může být problematické), co budu fotit, podívat se k Nikonu a Canonu (nemluvě o Pentaxu atd.), jaká mi pro to nabízejí skla a podle toho koupit tělo. Pro mě takto vyšel lépe Nikon, pro někoho to bude Canon. Skla co mám, tak budu mít ke všem následujícím tělům Nikonu, i k tomu slavnému novému fullframu, kam já však určitě nemířím. Když jsem zrcadlovku kupoval já, tak jsem věděl, že Canon je v profi třídě lepší, ale to mi bylo (a je) plně jedno, mě zajímá maximálně nějaká střední třída zrcadlovek. Když si kupuju auto, tak se taky nekoukám na to, že automobilka A má lepší supersporťák než automobilka B, protože mě zajímá jiná třída auta. I když, uznávám, toto přirovnání trochu pokulhává.

V obecné rovině ja opravdu celkem putna, co je rychlejší, ale pro jednotlivce nikoliv. Když ti foťák A stihne zaostřit koně na překážce a můžeš exponovat, tak je to o dost lepší, než když ti foťák B (který má obecně lepší výstup) nezaostří a ty máš prdlajs. A když, o tom tak přemýšlím, tak to podle mě putna není, ale nerad bych se hádal, můžeš mít samozřejmě na to jiný názor.

Věř tomu, že valná většina objektivů by v takovém testu dopadla hůř. A na foťácích, které si kupujeme my amatéři (dovolil jsem si tě přiřadit k sobě) jsou menší čipy a neostrost v rozích se nás tedy takřka netýká.

A@A: Nevim. Za slunečného dne a při statické scéně to tak pravděpodobně bude. Ale za zhoršených světelných podmínek (nemluvě např. o sportu v hale) a tam, kde je třeba rychlá reakce foťáku bych si dovolil pochybovat.

Ale jak jsem už psal, tak opravdu většina lidí (co já znám) je horší fotograf, než má foťák a přistroj je výrazně neomezuje.

K dost haněnému setovému objektivu od Canonu bych si dovolil jeden odkaz: http://www.robertmekis.com/?kateg=photos&a...kateg=landscape Snad vše focené tím sr...vým seťákem a starým Canonem 300D a 350D. Plus pravděpodobně pak úpravy v PC. Chtěl bych toto umět, klidně lepšíma sklama ;)

Odkaz ke komentáři

... omyl

Upraveno uživatelem lolohh
Odkaz ke komentáři

lolohh - co je omyl?

Jo - to je zdá se další bod diskuse - jestli náhodou nemá nikon nějaký segment, produkt, aspekt, kde je toho času lepší, levnější, praktičtější - (doufám, že je to třeba ta D40 ! :D). Cyber píše, že canon má lepší celý systém, všecičko! Ale dá se předpokládat, že entrylevel kousky vypouští. A zase to základní, je pravda, že foťák bohužel nekupuješ nadlouho, ale objektivy jo. Teda dneska, možná, že za 3 roky bude na ručník zrcadlovka, jedno jaká. Nebo nikon zázračně dožene :).

Cyber aby si to hodil - utrácí majlant, študuje, testuje, odírá si rohovky o monitor, aby dal zákazníkům to nejlepší, a přitom mu stačí kompakt, fotošop a trocha šikovnosti zděděné ze starých dobrých časů, co umění ještě něco znamenalo. To beru.

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři

llohh - co je omyl?

Jo - to je zdá se další bod diskuse - jestli náhodou nemá nikon nějaký segment, kde je toho času lepší - (doufám, že je to třeba ta D40 ! :D ). Cyber píše, že canon má lepší celý systém, všecičko! A zase , je pravda, že foťák bohužel nekupuješ nadlouho, ale objektivy jo.

Cyber aby si to hodil - utrácí majlant, študuje, testuje, odírá si rohovky o monitor, aby dal zákazníkům to nejlepší, a přitom mu stačí kompakt, fotošop a trocha šikovnosti zděděné ze starých dobrých časů, co umění ještě něco znamenalo. To beru.

Cigi, Ty jsi naprosto neskutecnej prudic ;)

Jinak - ano, v tomhle Nikon podle me naprosto prebiji Canon. A stejne tak Canon prohraje s Pentaxem a mozna i s Oly - v cenove relaci do 15K za novej fotak i se sklem Ti Canon nenabidne proste nic (samozrejme pokud nepocitam akcni ceny, bazar, pristroj koupeny pres kamarada v obchode, kde dela, ...). Nehlede na kvalitu, proste Nikon, Pentax, Oly tuhle tridu obsazenou maji a Canon ne, a pokud nahodou jo, tak v nizsi kvalite (hlavne skla - at uz jsou setaky sebemizernejsi, tak nikon i zuiko jsou v tyhle tride lepsi nez Canon). Pokud je tedy nekdo nadseny amater, kterymu jde az v prvy rade o penize a pak mimochodem taky o pouhou radost z foceni a staci mu to, ze jeho masinka je lepsi aspon nez vetsina EVF, tak proste nema duvod kupovat Canon.

Kdo foti ve studiu, potrebuje miliony a miliony pixelu, foceni ho zivi a muze si tudiz dovolit do toho investovat, zvoli Canon. Nebo hasselblad. Nebo nejakou jinou stenu, pro kterou jen telo stoji to, co clovek vrazi do ojetyho (nebo i novyho) auta.

Ja jsem si poridil EVF - Fuji 6500, obrazovym vystupem podle me (i podle vetsiny recenzi) prekona drtivou vetsinu ostatnich EVF a muze se i merit s malejma zrcadlama od Oly. Casem se z nej stane druhej fotak a poridim si Nikona nebo Pentax, protoze Canonovsky ambice proste nemam.

A jsme vsichni stastni, ne? :D

Upraveno uživatelem boo-beek
Odkaz ke komentáři

llohh - co je omyl?

Jo - to je zdá se další bod diskuse - jestli náhodou nemá nikon nějaký segment, kde je toho času lepší - (doufám, že je to třeba ta D40 ! :D). Cyber píše, že canon má lepší celý systém, všecičko! A zase , je pravda, že foťák bohužel nekupuješ nadlouho, ale objektivy jo.

Omylem jsem poslal svou (dlouhou) odpověď 2x a tu druhou pak smazal a nevhodně nahradil slovem "omyl", sorry.

Já si myslím, že Nikon je v současnosti lepší v jedné, pro amatéry podstatné věci, a to jsou setové objektivy, hlavně již zmiňovaný 18-70 AF-S (tedy motorově poháněný). Ten, když se dobře vybere, tak odvede skvělou službu. Ten já koupil do začátku, po čase jsem poznal, co chci fotit a kdybych ho nerozbil, tak ho jako zálohu mám dodnes. Ano, pro profíky není.

Nikon D40 je podle mě celkem dobrý marketingový tah (zrcadlovka za cenu ultrazoomu), ale jinak nevim nevim. Nutnost objektivů s motorem ti eliminuje ty všechny starý dobrý kinofilmový skla, který jsou po bazarech.

Jinak se omlouvám, ale nemůžu sloužit, já Canon moc nesleduju. Dopracoval jsem se k Nikoní sestavě 20-35/2,8; 50/1,4; makro 105/2,8; 80-200/2,8 a blesk a už vlastně skoro nesleduju ani objektivy Nikon, protože jiné prostě nepotřebuju. Raději nebudu moc rozvádět, že na mé občasné výtvory o max. velikosti 30x45 mi stačí mých. 6MPx...

Cyberovi zkusím nabídnout svůj starší kompakt Panasonic, aby nemusel tahat ty těžký krávy, když to fotí stejně :D

Cyber: nesháněl jsi před několika málo týdny u Škody háčky na rámy Nielsen? Teda, pokud jsi z Prahy, což vůbec nevím.

Odkaz ke komentáři

Já byl šťastnej nikonista do včerejška :D :D !

Taky souhlasím s tím, že mám rozhodně lepší foťák, než jsem fotograf, a že stejně největší radost mi dělá fotit s manuálem na kinofilm, bejt (nemile) překvapenej, jak to vlastně dopadlo a tak, ale to není předmětem diskuze. Teď se mi prostě zdá ta cyberova rada nějakej levnej canon , 20 a 50 prostě FAKT promyšlená.

Odkaz ke komentáři

no focení moc nerozumím, mám však pár známejch a kamarádů, co fotěj pro agentury hlavně produkty (nemyslím dámský vložky do letáku pro Tesco) no a pokud jim do kompu z fotáku neleze 200 megová fotka, tak se s nimi nikdo ani nebaví. Takže mezi profíky je asi nutnost mít ty správný ProfiTools. A zde asi bude vždy ten rozdíl mezi zapáleným amatérem a tím co si takto vydělává na žvanec.

Odkaz ke komentáři

Skla co mám, tak budu mít ke všem následujícím tělům Nikonu, i k tomu slavnému novému fullframu, kam já však určitě nemířím.

Jo, bejvávalo. Nasadit to sice půjde, ale nebude fungovat to či ono. Marketingoví zm..i budou bez uzardění tvrdit, jak to v principu není možné atd. atd. přičemž se staršími těly či vyššími modely to fungovalo a funguje. Kdysi jsem si ťukal na čelo, když Canon zavedl EOS mount a pochvaloval jsem si, jak já můžu používat skoro všechny objektivy, které kdy Nikon vyrobil a můžu sdílet objektivy mezi digitálem a FM2. Jenže pak vytáhli ty "G" nesmysly, začali omezovat funkcionalitu těl ve spojení se staršími objektivy... Zatím mne sice Nikon neirituje natolik, abych akceptoval cenu přechodu k Canonu (mám pár opravdu dobrých dlouhých objektivů), ale uvidíme, jak dlouho to vydrží.

Odkaz ke komentáři

Jo, bejvávalo. Nasadit to sice půjde, ale nebude fungovat to či ono. Marketingoví zm..i budou bez uzardění tvrdit, jak to v principu není možné atd. atd. přičemž se staršími těly či vyššími modely to fungovalo a funguje. Kdysi jsem si ťukal na čelo, když Canon zavedl EOS mount a pochvaloval jsem si, jak já můžu používat skoro všechny objektivy, které kdy Nikon vyrobil a můžu sdílet objektivy mezi digitálem a FM2. Jenže pak vytáhli ty "G" nesmysly, začali omezovat funkcionalitu těl ve spojení se staršími objektivy... Zatím mne sice Nikon neirituje natolik, abych akceptoval cenu přechodu k Canonu (mám pár opravdu dobrých dlouhých objektivů), ale uvidíme, jak dlouho to vydrží.

Zlaty Pentax, jsem rad, ze muzu fotit svym 25 let starym Zenitarem 16/2.8 a neresit nejakou kompatibilitu.

Odkaz ke komentáři

Aha tak to tak bude. V dpreview to ty moulové měří na tisíciny laboratorně, a ono to přitom jde takhle. Už jsem zticha.

Když na mou prosbu o odkaz, kde je zvěřejněno toto měření nereaguje Cyber, nevíte prosím vás někdo jiný?! Díky moc.

Edit: jde o rychlost ostření, kterou popisuji o pár příspěvků zpět.

Upraveno uživatelem lolohh
Odkaz ke komentáři

Nechtěl jsem říci, že všechna Nikoní skla půjdou vždy na všechny Nikony. Že stará nefungují 100% na nových tělech, vím, i když se přiznávám, že nevím co konkrétně nefunguje. Ale myslím si, že ty moje objektivy zkousnou všechna budoucí Nikoní těla v příštích mnoha letech. Teda, spíš v to doufám ;) Nejlepší to mají uživatelé Pentaxu, jak píše i afrikab.

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...
  • po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...