Přejít na obsah

Digi fotaky, foceni a vsechno kolem toho..

odklizec

Doporučené příspěvky

Když už se tu probírá focení, potřeboval bych poradit něco v kategorii, ve které se moc neorientuju. Potřeboval bych nějaký "fotozápisník", který bych mohl pořád tahat s sebou pro případy, kdy potřebuju vyfotit nějaký server room apod. Tak nějak jsem si sesumarisoval požadavky:

- velikost - čím menší, tím lepší

- rozlišení 3-5Mpix

- rozumný dynamický rozsah

- odolnost - musí to přežít běžné tahání v tašce či batohu, s nějakým extra pouzdrem se nebudu patlat

- rozumnou výdrž na baterii a co nejnižší vybíjení ve standby

- pokud možno optický hledáček

- pokud možno nevýsuvný objektiv

- objektiv co "nejkratší"

- rychlost - nemělo by trvat 3 sekundy, než to bude ready a dalších 5 než to zaostří. představa je vytáhnu a fotím

- standardní USB konektor, ne nějaké proprietární srágory a la Sony

- klasické režimy P/A/S/M by byly milé, nejsou nezbytné, pokud to i bez nich bude produkovat dobré obrázky pro daný účel

použité paměťové medium, rozsah zoomu, značka a cena jsou v postatě nedůležité.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mně se docela líbí nový Sony CyberShot DSC-T10, zdá se mi, že skoro ve všem vyhoví zadání JJ, pokud nevadí Memory Stick.

Když už řada T, tak proč ne Sony T30? Malé rozměry, stabilizace obrazu, překvapivě dobrá optická kvalita?http://www.megapixel.net/reviews/sony-t30/t30-results.php

Ten vypadá taky dobře, asi je ještě lepší než T10.

Odkaz ke komentáři

S tím názorem na Panas. FZ 50 jste mě tedy nalomili, hoši. Docela jsem na něj čekal.

FZ 50 vychází v testech jako nejlepší kompakt na trhu co se týče fotek, na videa by měl být o něco lepší Canon S3, pořád nevím ale váha těla včetně objektivu je u FZ50 stejná jako samostatný tělo u zrcadlovky, předesílám že objektiv váží minimálně to co celý tělo takže argument s váhou není moc nasnadě. Zrcadlofka s dobrým zoomem bude určitě výrazně těžší. Díval sem se na ceny objektivů a musím říct že pokud někdo chce mít slušnej zoom a popř. širokoúhláč tak se včetně těla jedná o částku minimálně 50.000.-Kč a to do toho nepočítám různý battery grips, brašnu atd. Asi je to fakt pro někoho kdo to myslí s focením dost vážně. Musím se na tu FZ50 podívat v reálu, ale oproti S3 je fakt ten zoomovací prstenec velká výhoda, můj kámoš ho má na nějakým soňákovi a je to fakt supr když to srovnáš s tím neustálým vrčením u klasickýho kompaktu...

Odkaz ke komentáři

Hm, přístroje od Sony jsou fajn, až na absenci hledáčku a ten dementní proprietární konektor pro připojení k počítači. Jsem opravdu zvědav, jesli mi bude někdy v životě dáno spatřit výrobek firmy Sony, který podporuje standardy a není plný proprietárních srágor.

Odkaz ke komentáři

Hm, přístroje od Sony jsou fajn, až na absenci hledáčku a ten dementní proprietární konektor pro připojení k počítači. Jsem opravdu zvědav, jesli mi bude někdy v životě dáno spatřit výrobek firmy Sony, který podporuje standardy a není plný proprietárních srágor.

To nechápu. Kablík od Sony normálně používám i pro zrcadlovku Canon. Je to naprosto standardní připojení. Asi máš na mysli nějaký starší model.

Odkaz ke komentáři

To nechápu. Kablík od Sony normálně používám i pro zrcadlovku Canon. Je to naprosto standardní připojení. Asi máš na mysli nějaký starší model.

Ne, mám na mysli ten plochý konektor u "T" řady. K vidění například tady vlevo (T30):

Odkaz ke komentáři

Já bych pro amatérské použití doporučil, pokud nikdo nechce čarovat s objektivy bezkonkurenční Canon PowerShot S2 IS

obrazový procesor DIGIC II 5,0 megapixelů (jako v profesionálních zrcadlovkách)

2,4 snímky za sekundu

rozsah závěrky od 1/3200 s.

optický zoom 12násobný (36?432 mm f/2,7-f.3,5 ) potlačuje slušně rozmazání fotografií při pohybu

UD (Ultra-low Dispersion) zamezuje chromatickým vadám při delších ohniskových vzdálenostech

samostatné vypnutí stabilizátoru obrazu

18 režimů fotografování

režim supermakro od 0 cm a volitelná předsádka 500D (58 mm)

LCD 1,8?

karty SD

rozhraní USB 2.0 Hi-speed

a to vše za hezkých cca 9000,- bez daně :)

Odkaz ke komentáři

Ať už si o tom myslí kdokoliv cokoliv, nejúžasnější foťák na světě je stejně NIKON D70s. www.kvalitnim-fotografem.phorum.cz

a) to je pochopitelně nesmysl, D70 je zastaralý a v podstatě ořezaný (Tebou kritisovaný) D100. Nikon vyrábí několik novějších, vyšších a jednoznačně lepších modelů a Canony příslušných kategorií jsou víceméně srovnatelné (celkem by mne zajímalo, kolik z těch, které na té své stránce tak autoritativně odsuzuješ, jsi držel v ruce). Jen namátkou: k D70 nezvládne externí battery pack, nemá oddělená tlačítka AF-L a AE-L, mizerná práce s manuálními objektivy, nemožnost připojení klasické drátěné spouště... Kritika algoritmů výpočtu obrazu je také dost mimo - pokud Ti opravdu záleží na kvalitě, fotíš do RAW a obrázky počítáš na počítači.

B) potřebuju něco, co můžu tahat po kapsách a v tašce s ostatními věcmi, ne něco, kvůli čemu budu tahat další tašku.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...