Vanilla Odesláno 19. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2013 Ta lumi Archimedů je fakt nádherná. Nemá někdo přímé srovnání třeba s pilotkama Steinhart? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Matiniela Odesláno 19. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2013 Laco Aachen Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ggrand Odesláno 19. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2013 Hmm, neviem, či by som sa z kontextu využiteľnosti luminovy na vec pozeral až takto, tzn. porovnával hodinky na základe svietivosti (viem, že to zjednodušujem a podsúvam ti niečo, čo si nepovedal, ale z nejakého bodu sa musím odraziť). Je otázne, či je lepšie mať na ruke atómový reaktor, schopný osvetliť pol ulice, alebo niečo, čo je za každých okolností použiteľné. Určite je to svojim spôsobom poznávacie znamenie Seiko Monster, že svietia jak blázon. Na druhú stranu, luminova na Marinusoch nie je žiadny úpadok a je perfektne vyvážená pre čitateľnosť. Svieti dosť, ale nie tak, aby bola otravná. A keď už by som išiel ďalej, Marinusy sú niekde úplne inde aj čo sa týka spracovania, aj čo sa týka čitateľnosti. Snáď neexistuje situácia, kedy by som bleskovo neprečítal čas. Tie plechové ručičky perfektne chytajú svetlo a ak žiadne nie je, tak vystupujú indexy na nich. A prehľadnosť ciferníku je nenormálna. Tie monštrá už po dni nosenia musím posunúť do inej, nižšej ligy. Sú fajn a páčia sa mi, ani ich nezhadzujem, ale sú inde. Mícháš víc věcí dohromady. Když chci mluvit o kombinaci čitelnosti,přehlednosti a svítivosti, budu od Seika vybírat spíš asi Suma, tam je toho lesklého akorát a svítí jako Monstery. Neznám žádné hodinky, které svítí otravně, hlavně v zimě, kdy nemají možnost se nabít. Přece jenom i u těch nej jde svítivost s poměrně krátkým časem mimo světlo strmě dolů.Z vlastní zkušenosti bohužel musím konstatovat, že C3 od Švýcarů se nechytá na barvičky od Seika. Armidy když nedostanou světlo, tak nesvítí, fakt nepřečtu v noci.Třeba položené celý den sklem na stolku. Tohle když jsem udělal s Frankenmonstrama, tak prostě svítí drobounce, že to lze ve tmě přečíst. Podobné věci jsem si všimnul, když jsem večer u PC a svítí mi lampička na hodinky tak, že část ciferníku je ve tmě, tak u C3 lumi barvy je rozdíl osvětlené a neosvětlené plochy obrovský, to u Seika bylo v menší míře.To jen takový postřeh z praxe. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
flivver Odesláno 20. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. srpna 2013 Mícháš víc věcí dohromady. Když chci mluvit o kombinaci čitelnosti,přehlednosti a svítivosti, budu od Seika vybírat spíš asi Suma, tam je toho lesklého akorát a svítí jako Monstery. Neznám žádné hodinky, které svítí otravně, hlavně v zimě, kdy nemají možnost se nabít. Přece jenom i u těch nej jde svítivost s poměrně krátkým časem mimo světlo strmě dolů.Z vlastní zkušenosti bohužel musím konstatovat, že C3 od Švýcarů se nechytá na barvičky od Seika. Armidy když nedostanou světlo, tak nesvítí, fakt nepřečtu v noci.Třeba položené celý den sklem na stolku. Tohle když jsem udělal s Frankenmonstrama, tak prostě svítí drobounce, že to lze ve tmě přečíst. Podobné věci jsem si všimnul, když jsem večer u PC a svítí mi lampička na hodinky tak, že část ciferníku je ve tmě, tak u C3 lumi barvy je rozdíl osvětlené a neosvětlené plochy obrovský, to u Seika bylo v menší míře.To jen takový postřeh z praxe. Asi ten môj príspevok nebol úplne prehľadný. Chcel som len povedať, že je určitá hranica, kde je skrátka svietivosť lumi už dostatočná a viac netreba. Že Seiko svieti dobre nepopieram Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
El Nano Odesláno 20. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. srpna 2013 najtšot Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
David_B Odesláno 20. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. srpna 2013 Fortis Mars Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sedlin Odesláno 21. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. srpna 2013 Ta lumi Archimedů je fakt nádherná. Nemá někdo přímé srovnání třeba s pilotkama Steinhart? Štejny NavB uhr titan si udrží poměrně dobrou "svítivost" po mnohem delší dobu než Archimedy XLH. Na druhou stranu mají archimedy intenzivnější osvit krátce po nasvícení (ale poměrně rychle "ztratí").Nad ránem ve tmě na archimedy musím mžourat, kdežto na Štejny vidím dobře. Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. druhé zleva NavB Uhr a Archimedy první zprava. Nasvěconáno všechno jedním světlem po cca 15sec, pokud si to ještě dobře pamatuju. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrej71 Odesláno 21. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. srpna 2013 (upraveno) Štejny NavB uhr titan si udrží poměrně dobrou "svítivost" po mnohem delší dobu než Archimedy XLH. Na druhou stranu mají archimedy intenzivnější osvit krátce po nasvícení (ale poměrně rychle "ztratí").Nad ránem ve tmě na archimedy musím mžourat, kdežto na Štejny vidím dobře. lumifam.jpgdruhé zleva NavB Uhr a Archimedy první zprava. Nasvěconáno všechno jedním světlem po cca 15sec, pokud si to ještě dobře pamatuju.Štejny NavB uhr titan si udrží poměrně dobrou "svítivost" po mnohem delší dobu než Archimedy XLH. Na druhou stranu mají archimedy intenzivnější osvit krátce po nasvícení (ale poměrně rychle "ztratí").Nad ránem ve tmě na archimedy musím mžourat, kdežto na Štejny vidím dobře. lumifam.jpgdruhé zleva NavB Uhr a Archimedy první zprava. Nasvěconáno všechno jedním světlem po cca 15sec, pokud si to ještě dobře pamatuju. Musím oponovat. U XLA ktere jsem měl před cca rokem byla lumi skutečně slabší, ale u poslední XLA a soucasné XLH TOP vydrží lumi celou noc. Naposledy jsem měl Steinhart Nav B Uhr II a svitivost byla ze zacatku o něco málo slabší nez tyto XLH TOP ale po zbytek noci az do rana stejna. . Upraveno 21. srpna 2013 uživatelem Ondrej71 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sedlin Odesláno 22. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2013 To Ondre71:<br />Oponovat nemusíš :-) jediný, co v životě musíš, je umřít. Ale klidně se poděl o své subjetivní dojmy. :-) <br /><br /><br />To Vanilla:<br />Budeš si je muset pořídit taky, aby jsi nakonec zjistil, který ze zdejších subjektivních pohledů na věc se více shoduje s tím tvým, který nabudeš.<br /><br />Posráno Tapatalkem z Ostružiny Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bells Odesláno 22. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2013 Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kristian.nov Odesláno 24. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. srpna 2013 ... Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sedlin Odesláno 26. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. srpna 2013 Milé děti, mám pro vás něco na dobrou noc. posadil jsem pár hodinek na pračku v koupelně, kde není žádné okno (mimochodem takto stavebně situovat koupelnu doporučuji obzváště milovníkům mykologie) a tedy i přes den tma jak v koupelně bez woken. cca minutu jsem ve vzdálenosti 40 cm od hodinek držel lampu s klasickou 100W žárovkou. Předtím byly hodinky přes noc až do doby těsně před focením schovány v krabici v prádelníku, aby na ně nešlo běžné denní světlo. přibližně minutu po nasvícení jsem udělal první snímek.Vše bylo foceno Canonem G12 s clonou 2,8 a s 10sec. časem uzávěrky, u pozdějších snímků (po čtyřech hodinách) jsem přidal i 15sec. (maximum zmiňovaného foťáku)Fotky jsem ještě upravil, protože obzvláště u snímků pořízených později nebylo na místech hodinek s lumi vidět nic než černoPř.: Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. Proto jsem pod jasem přitopil o 40% a kontrastem o 73%připadalo mi to dle oka (ale někteří říkají, že jej mám z Kašparovi krávy) nejvhodnější nastavení.Posuďte sami Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. Nutno podotknout, že když jsem s nimi (s hodinkami) v samotě a temnotě spočinul po dobu nutnou k aklimatizaci oka, viděl jsem i lumi po sedmi hodinách, což na snímcích pravděpodobně vaše bulvy už nezachytí :-( V tomto nočním divadle hráli následující představitelé:zleva:Archimede XLH (?je pro lumi test podstatné, že je to TOP?)Steinhart Nav B-Uhr 44 Vintage Titan A-MusterNauticFish H3GEN (lumi indexy, tritium na indexech, ručkách a dvanáctce lunety)Steinhart Apollon chronographCrepas Cayman 3000 10sec uzávěrka clony Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. 15sec uzávěrka Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. následují vždy pro jeden čas po nasvícení 10 sec. a 15sec. Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr_P Odesláno 26. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. srpna 2013 Milé děti, mám pro vás něco na dobrou noc. .... A tradičním vítězem se stávají opět tritiové GTLS kapsle. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jencekgs Odesláno 27. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. srpna 2013 To Sedlin: super, jen já bych se asi po 7h v koupelně zbláznil:-) Ty NauticFishe mají tu kombinaci lumi a tritia geniální. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivanhoe34 Odesláno 27. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. srpna 2013 Steinhart Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zekon7302 Odesláno 28. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. srpna 2013 Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kloubik Odesláno 2. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. září 2013 (upraveno) Seiko SKX399 z roku 2001. Foto mobilem, nemuzu porovnavat s novym kouskem, ale zda se ze Seiko Lumi Brite i po 12 letech zatim nevykazuje vyrazne znamky slabnuti i prestoze indexy jsou v nekterych castech lehce zasle, viz foto Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. Upraveno 2. září 2013 uživatelem kloubik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kulix Odesláno 2. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. září 2013 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hulk Odesláno 2. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. září 2013 foto není moje, ale naprosto mě uchvátilo..... Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ggrand Odesláno 5. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. září 2013 Když vidím tuhle fotku, tak je mi po nich smutno, ale po 4. si je pořizovat fakt nebudu Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se