Ivan Lelák Odesláno 4. února Nahlásit Odesláno 4. února Tak nějak mne napadlo, jak jsou asi majitelé Garminů téhle značce věrní a jak dlouho si nechávají jejich hodinky, než koupí nové. U telefonů či jiných značek lidé často mění nový model za starší ve chvíli, kdy je nový model uveden na trh, případně přecházejí na jiné značky, protože se domnívají, že pro ně budou lepší. Já nejsem moc promiskuitní. Co se týká navigací, měl jsem jich od Garminu asi 5, první už v první polovině 90. let, ta byla v letadle, pak jich následovalo více na motorku. V autě mám nyní i jiné značky, ale v počtu mých navigací Garmin vede. U chytrých hodinek jsem začal značkou Suunto, na létání, motorku a další outdoor jsem pak koupil Garmin D2 Charlie, které mám stále, už asi 8 let. Mezitím jsem měl dvoje hodinky Samsung, nakonec jsem se jich zbavil (byť jako kancelářský nástroj byly skvělé) a k D2 Charlie koupil na denní nošení Fenix 8. Ty si nejspíš nechám ještě dlouho, protože F8 Pro mne nezaujaly a uvidíme, jak to bude s Fenix 9. Garmin sice avizuje nové funkce, zejména zdravotní, ale jak mne to zaujme, těžko říci. Mohu tedy říci, že Garminu jsem už dlouhá desetiletí věrný a jejich výrobky si nechávám dlouhou dobu. Jak to máte vy?
KFL Odesláno 4. února Nahlásit Odesláno 4. února Hodinky Garmin mám už čtvrtý (Forerunner, 3x Fénix). Pokaždý mi vydrží minimálně 2-3 roky a střídám jen proto, že mi zaměstnavatel dává budget na "relax" a nemám ho jak jinak utratit . 1
Bert Odesláno 4. února Nahlásit Odesláno 4. února Garmin navigace letecké a turistické cca 5 let, hodinky mám první ( předtím Suunto), teď jsme spolu 3 roky. Navigace námořní IMHO totální průser, doba spolupráce: jedna plavba.....
Pepino777 Odesláno 4. února Nahlásit Odesláno 4. února Garmin hodinek jsem za posledních pár let vystřídal celkem dost (Instinct 1, 2. Fenix 5, 7pro. Epix 2) a hrozně mě překvapila míra poruchovosti. Fenix 7 pro mám za poslední dva roky už třetí kus a už zase začínají zlobit, instinct 2 solar tactical jsem měl taky dvoje, atp. atp. furt něco. Takže zatím jsem Garminu relativně věrný, ale začínám pokukovat po nějaké alternativě co ma MIP, solar, slušný senzor tepu a umí EKG.
Paw Odesláno 4. února Nahlásit Odesláno 4. února Řeším to podle toho, jakej má novej mode funkce a jestli má pro mě upgrade nějakej přínos. Začínal jsem na Fenix 5, ty jsem měl cca dva roky, protože pak přišla řada Instinct Solar, kde byla výdrž úplně jinde. Ty mně vydržely do tý doby (opět cca dva roky) než vydali Fenix 7, kde se mně zalíbil design, možnost plateb, map a Solar (navíc za cenu, který tenkrát nešlo říct ne :)). Se sedmičkama to momentálně táhnu 3,5 roku, protože se zatím neobjevil model, kterej by mě něčím zaujal. EKG mě fakt zatím nepřesvědčilo. Doba upgradu se ale asi přiblížila, prostřední tlačítko má gumovej stisk, tak čekám, kdy klekne. Pak asi skončím u posledního modelu, kterej bude nabízet MIP displej a budu se modlit aby vydržel co nejdýl a nebo aby Garmin vymyslel jak prodloužit výdrž Amoledu s allways-on :).
AndyAaron Odesláno 4. února Nahlásit Odesláno 4. února (upraveno) Jsem u Garminu od rijna 2019. Nejdriv jsem si koupil Vivosmart 4 naramek. Potom Forerunner 645. Ty mi asi mesic po zaruce (po 2 letech) zdechly na baterku. Nato jsem poridil Fenix 7S, ktere nosim denne do dnes (pres 3 roky). Mezi tim jsem koupil jeste jednou novej Vivosmart 4 do zasoby. Ten prvni jeste funguje, ale uz je ohnusalej. Menim az ty hodinky odrovnam. Edit: Aby toho nebylo malo, tak jsem do ekosystemu poridil chytrou vahu od Garminu a trenazer Tacx Upraveno 4. února uživatelem AndyAaron 1
shewcza Odesláno 4. února Nahlásit Odesláno 4. února @AndyAaron jak jsi spokojený s tou váhou? Mohl by ses prosím trochu rozepsat? Taky nad ní uvažuji, ale co jsem četl, tak pocity jsou rozporuplné. Děkuji předem Abych nebyl offtopic, tak přidám svoji zkušenost. Vždycky jsem na chytré hodinky plival, ale co jsem se začal trošku víc hýbat, začal jsem pociťovat potřebu to trochu i měřit. Jako odpůrce chytrých hodinek jsem začal s náramkem whoop. Spokojenost, ale začal jsem se hýbat ještě víc a trochu rychleji a k tomu by se mi hodil i display, takže jsem loni v létě pořídil od KFL Garmin fenix 7s a od té doby jsem je nesundal. Stydím se. Jelikož jsem se začal hýbat i na delší časové úseky, cítil jsem potřebu pořídit něco s delší výdrží, abych před během nemusel mít vždy 100% baterku, tak jsou na cestě Fenix 8. Už se ani moc nestydím. Mechanické hodinky nosím pouze do společnosti, ale nezanevřel jsem.
Ivan Lelák Odesláno 4. února Autor Nahlásit Odesláno 4. února před 2 hodinami, Pepino777 napsal: Garmin hodinek jsem za posledních pár let vystřídal celkem dost (Instinct 1, 2. Fenix 5, 7pro. Epix 2) a hrozně mě překvapila míra poruchovosti. Fenix 7 pro mám za poslední dva roky už třetí kus a už zase začínají zlobit, instinct 2 solar tactical jsem měl taky dvoje, atp. atp. furt něco. Takže zatím jsem Garminu relativně věrný, ale začínám pokukovat po nějaké alternativě co ma MIP, solar, slušný senzor tepu a umí EKG. Je vůbec nějaká taková náhrada? Já teda za více než 30 let neměl nikdy problém ani s navigacemi, ani dvěma hodinkami, které mám, naopak D2 Charlie jsou i po 8 letech rasení na motorce, v letadle, na lyžích atd. v krásném stavu, vše funguje a baterka perfektně drží.
Ivan Lelák Odesláno 4. února Autor Nahlásit Odesláno 4. února před 1 hodinou, AndyAaron napsal: Jsem u Garminu od rijna 2019. Nejdriv jsem si koupil Vivosmart 4 naramek. Potom Forerunner 645. Ty mi asi mesic po zaruce (po 2 letech) zdechly na baterku. Nato jsem poridil Fenix 7S, ktere nosim denne do dnes (pres 3 roky). Mezi tim jsem koupil jeste jednou novej Vivosmart 4 do zasoby. Ten prvni jeste funguje, ale uz je ohnusalej. Menim az ty hodinky odrovnam. Edit: Aby toho nebylo malo, tak jsem do ekosystemu poridil chytrou vahu od Garminu a trenazer Tacx Jak jsi spokojen s tou váhou? Taky jsem o ní uvažoval, ale máme doma chytrou váhu ETA, na kterou leze celá rodina včetně těch, co hodinky Garmin nemají. Váha je taky s mobilní aplikací a přecvaknout svou váhu do Garmin Connect mi trvá 5 vteřin, tak jsem to zatím odložil.
Ivan Lelák Odesláno 4. února Autor Nahlásit Odesláno 4. února před 8 minutami, shewcza napsal: @AndyAaron jak jsi spokojený s tou váhou? Mohl by ses prosím trochu rozepsat? Taky nad ní uvažuji, ale co jsem četl, tak pocity jsou rozporuplné. Děkuji předem Abych nebyl offtopic, tak přidám svoji zkušenost. Vždycky jsem na chytré hodinky plival, ale co jsem se začal trošku víc hýbat, začal jsem pociťovat potřebu to trochu i měřit. Jako odpůrce chytrých hodinek jsem začal s náramkem whoop. Spokojenost, ale začal jsem se hýbat ještě víc a trochu rychleji a k tomu by se mi hodil i display, takže jsem loni v létě pořídil od KFL Garmin fenix 7s a od té doby jsem je nesundal. Stydím se. Jelikož jsem se začal hýbat i na delší časové úseky, cítil jsem potřebu pořídit něco s delší výdrží, abych před během nemusel mít vždy 100% baterku, tak jsou na cestě Fenix 8. Už se ani moc nestydím. Mechanické hodinky nosím pouze do společnosti, ale nezanevřel jsem. Hele, jsem na tom stejně. 24/7, kromě sprchy a hardcora zahradních prací, mám na ruce Fenix 8, na lyže a motorku beru prastaré D2 Charlie. Mechanické hodinky mám většinou vystavené, tak se s nimi denně vidím, ale na ruku je beru na formálnější akce, obchodní jednání atd. Stud mne už přešel a mechaniku miluju dál, i když teď jen takhle.
AndyAaron Odesláno 4. února Nahlásit Odesláno 4. února @shewcza, @Ivan Lelák O vaze se muzu rozepsat, ale nevim, jestli z toho pak budete o tolik chytrejsi. Z obecneho hlediska, nejlepsi chytre vahy jsou ty vic profesionalni, ktere maji i madlo do ruky, aby vam to presneji zmerilo hodnoty i v horni casti tela. Tam se ale vesmes bavime o daleko vetsi cene, nez za vahu Garmin. Na druhou stranu Garmin vahu jsem kupoval za asi 3,5k CZK, coz taky neni uplne nejlevnejsi castka za to, co to umi... Minus je to, ze to muze pouzivat clovek jen spolecne s Garmin Connect, na druhou stranu to dava smysl. Jinak co vaha meri? Samozrejme celkova hmotnost, podil tuku, podil svalove hmoty, BMI, kosti a objem vody v tele. V dobe, kdy jsem vahu kupoval, tak jsem byl na profi mereni metabolismu a nektere hodnoty se mi s Garminem trosku rozchazely. Uz si presne nepamatuju ktere a kolik, ale jinak to vesmes odpovidalo. Pro me ani nejsou tak dulezite ty hodnoty samotne jako takove, ale spis jejich pohyb v prubehu casu. A tam si myslim, ze pokud vaha meri neco nejak blbe, tak to meri blbe konzistentne, takze ten progress tam je videt taky Treba "Bone mass" nekdy mam 6.0 kg nekdy 5.9 kg - ze by mi ubylo neco z kosti? Nevim. Mozna. Mozna ne. Kazdopadne progress se tim da sledovat pomerne pekne. Da se i porovnavat, ze treba clovek zhubne od posledniho mereni 1 kg, ale zaroven si dokaze porovnat, jestli to bylo na tuku, na svalech nebo na vode nebo kombinaci techto velicin. V ramci rodiny vaha nemela problem rozpoznat mezi jednotlivymi cleny. Tzn. kdyz se vazim ja, tak me pozna spravne, kdyz se vazi zena, tak ji taky spravne identifikuje. Asi to ale hlavne bude tim, ze je mezi nama rozdil 40 kg Nevim jak by to fungovalo, kdyby treba tata a syn meli oba 100 kg plus minus a vazili se. Proc jsem vybral nakonec vahu Garmin? Proto nesnasim mit milion ruznych platforem. Kdyz si jednu vyberu, snazim se ji drzet at mam vse na jednom miste. Nechci mit hodinky od applu, vahu od ETA, behaci od Polaru, naramek od Xiaomi a na vsechno mit specifickou apku a ty apky mezi sebou dost casto nekomunikuji... Jak jsem psal, Fenixy nosim denne, kdyz k tomu clovek prida vahu, zapomnel jsem taky na cyklotrenera (cyklonavigaci), ten trenazer Tacx tak proste ma vse na jednom miste a ten Connect tohle vsechno zohlednuje. Kdyz trenuju na kole, tak se mi to z cyklonavigace reflektuje v Connect, to stejne kdyz jdu behat nebo hikovat nebo jinak cvicit. Ten ekosystem, co ma Garmin je na tohle skvelej a hodne rozvinutej. Existuje lepsi vaha? Nepochybne. Stejne tak asi hodinky, naramek, cyklonavigace nebo trenazer... Existuje lepsi komplexni ekosystem nez ten, ktery ma Garmin? Tam uz si tak jistej nejsem. Pokud jo, rad bych o nem vedel. Problem muze nastat, pokud bych celou svou historii chtel migrovat z Garminu pryc. Uz jsem v te jeho platforme dost chycenej. Samozrejme aktivity synchronizuju na Stravu, ale to jsou fakt jen aktivity a ne kompletni data. 2
AndyAaron Odesláno 4. února Nahlásit Odesláno 4. února (upraveno) Jo a kdyz jsme jeste u te cyklonavigace (mam Ege 1040) tak uplne genialni je k tomu zadni svetlo s radarem. Nechapu, ze jsem bez toho mohl do ted jezdit. Upozornuje to na auta za vama. Fakt pecka. Takze abych aktualizoval seznam zarizeni: Vivosmart 4 (2x) Forerunner 645 (RIP) Fenix 7S - hlavni wearable Edge 1040 - cyklonavigace vcetne treninkoveho pocitace Tacx - trenazer na doma Garmin hrudni pas Garmin zadni svetlo plus radar. Garmin Index S2 vaha Garmin senzor rychlosti Garmin senzor na slapani (frekvence a sila) Upraveno 4. února uživatelem AndyAaron 1
Pepino777 Odesláno 4. února Nahlásit Odesláno 4. února před 29 minutami, Ivan Lelák napsal: Je vůbec nějaká taková náhrada? Já teda za více než 30 let neměl nikdy problém ani s navigacemi, ani dvěma hodinkami, které mám, naopak D2 Charlie jsou i po 8 letech rasení na motorce, v letadle, na lyžích atd. v krásném stavu, vše funguje a baterka perfektně drží. NE, za F7pro se mi nepodařilo najít adekvátní náhradu. Chci svítilnu, EKG, tělesnou teplotu a nic od Suunto, nebo Coros tyhle tři věci nedokáže najednou (pokud mi nějaký nový model neunikl). Možná mám prostě jen smůlu na špatné kusy.
m4stic Odesláno 4. února Nahlásit Odesláno 4. února Pepino a co Enduro 3 ? Ja ich mam a vedia: Svitilna - maju, EKG - maju,Teplota - maju ( pocas spanku ). Inak k teme : Garmin mam od roku 2016 a vyskusal som asi 10 - 15 kusov ( nie preto ze musim ale chcem), posledne Fenix 7 solar Sapphire som mal 3 roky. Teraz mam Endura 3, k tomu mam Varia Radar 515ku, Edge 830 a Tacx 2 Neo T
Pepino777 Odesláno 4. února Nahlásit Odesláno 4. února Mel jsem na mysli alternativu mimo Garmin. Kdyby nebylo tech zavad, tak jsem i s temi F7pro naprosto spokojeny. Jen se trochu obavam dne, kdy skonci zaruka.
Ivan Lelák Odesláno 5. února Autor Nahlásit Odesláno 5. února před 14 hodinami, Pepino777 napsal: Mel jsem na mysli alternativu mimo Garmin. Kdyby nebylo tech zavad, tak jsem i s temi F7pro naprosto spokojeny. Jen se trochu obavam dne, kdy skonci zaruka. EKG umí třeba Samsung a asi i AW, nemají ale svítilnu, pokud vím. Teplotu asi mají taky, třeba u Samsungu jsem měl i měření teploty různých předmětů - namíříš hodinky třeba na čaj v hrnku, radiátor atd. a ukáže to teplotu, to bylo super. Ale MIP nemají žádné hodinky, takže pokud MIP + svítilnu, jinou alternativu než Garmin nevidím a na to, že jsi natrefil na špatný kus, se vykašli, miliony lidí jsou spokojeny..
Pepino777 Odesláno 5. února Nahlásit Odesláno 5. února To vím, AW jsem měl celkem dlouho a vracel jsem se od nich zpět ke Garminu. Nebavilo mě to každej den nabíjet a začal mi vadit LED display. Zatím stejně nemám jinou možnost, než zůstat u Garminu, dělat ústupky nemá smysl.
Ivan Lelák Odesláno 5. února Autor Nahlásit Odesláno 5. února před 35 minutami, Pepino777 napsal: To vím, AW jsem měl celkem dlouho a vracel jsem se od nich zpět ke Garminu. Nebavilo mě to každej den nabíjet a začal mi vadit LED display. Zatím stejně nemám jinou možnost, než zůstat u Garminu, dělat ústupky nemá smysl. Asi tak. Jen takový postřeh - skupina lidí, co chtějí MIP, se postupně zmenšuje. Moje první hodinky, Suunto, měly dotykový displej a bylo to super. Když jsem se o tom někde zmínil, tak že je to u sportovních hodinek blbost, protože se můžeš displeje při aktivitě omylem dotknout, že to má velkou spotřebu atd. Já se displeje nikdy omylem nedotkl a spotřeba mi přišla OK i pro celý víkend s GPS aktivitami. Pak jsem koupil Garmin D2 Charlie, což je letecká mutace Fenix 5X, ty mají MIP, nějak jsem se s ním naučil žít ale ten komfort při obsluze tam pro mně ve srovnání s Amoled není. Připadal jsem si jako osamělý bojovník za Amoled u outdoorových hodinek, ale asi jsem nebyl sám, protože i Garmin začal čím dál víc prosazovat Amoled. Jasně, MIP je legenda a má své výhody, umí ho i se solárem (Amoled bude časem také) a málo žere, přesto jsem rád za Fenix 8 Amoled, za mne téměř dokonalé hodinky.
stando Odesláno 6. února Nahlásit Odesláno 6. února Ja mam Garmin tuším od 2012...Začal som Fenix2 potom 3, 3HR, 5X,6X,7X a teraz 51mm 8 s MIP. Medzi tým som skusil tie vacsie Instinkty, Doma mam váhu S2 a na bajk pouzivam Edge 530 s Variou 515. Občas pičujem, ale inak som spoko. Možno by som skusil aj nieco od inych vyrobcov, ale si nik neponuka kompletny ekosystam v takom rozsahu, ako to ma Garmin 1
Bukoowsky Odesláno 6. února Nahlásit Odesláno 6. února Svého času jsem to ještě neznal a vzhledově mě na první dobrou více oslovily Suunto Traverse, což mi vydrželo přesně týden od chvíle, co jsem je pořídil - ekosystém, výdrž baterie atd. Vrátil jsem je a skočil do Fenixů 4 nebo 5, už nevím. Od té doby jsem loajální - pro potřeby sportujícího člověka s kompulzivní potřebou sbírat data jsem nenarazil na nic lepšího, zvlášť s přihlédnutím na smrtící výdrž baterie oproti konkurenci. Fenixy 5,6,7...prokládáno Instincty a Tactixy až do současné MIP verze osmiček. Jistě, taky mi došlo, že je měním za novou verzi častěji, než by bylo potřeba - stejný příběh jako s iPhonem...reálně by stačilo upgradovat ob jednu až dvě generace a nepoznal bych zásadní rozdíl, ale to svědění jistě mnozí znáte . Reálně potřebuju nerozbitnou outdoorovou záležitost s dlouhou výdrží, mapami a spoustou budíků, na což bohatě a pohodlně stačí Fenix, ale pro ten bachratý a hrubý vzhled, práci s MGRS systémem a schopností jedním čudlem povypínat veškerá čidla vyzařující jakýkoliv typ světla jsem se rozmazlil Tactixy....zkusil jsem i AMOLED, leč jakkoliv mi zářící a čistý displej přijde strašně sexy a krásný na pohled, gut feeling says - MIP, dokud to půjde, pro tenhle typ hodinek je mi to prostě přirozenější 1 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se