Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
Máte vy vůbec představu, jakou informační studnici a nejen o eltonu tady ztrácíme ?

Sry cigi, jak můžeme ztratit něco co jsme nikdy neměli?

• Odpovědi 394
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
A teď je tu in-house. Rána z čistého nebe. Bomba. Pecka.

Jenze oni meli tu vyhodu, ze meli vyresenou konstrukci strojku (pomery ozubeni, prevody sil, celkovy design) v podobe kal. 68 a 96, ze kterych vychazeli. Tudiz si podle me mohli dovolit vynechat fazi modifikaci ETA. Protoze vlastne modifikuji, nikoliv ETU ale svoje puvodni konstrukce. Tady mi prijde vhodne (a mozna se mylim) to prirovnani se zacatky Nomosu, kdy modifikovali ten Peseux. A jeste jednou zopakuji, ze nevidim prekazku v tom, aby kvalita produkce dosahla (po nejakem case) kvality ETA. Proste to budou zvetsene a vylepsene 68 a 96, coz neni zas takovy blesk z cisteho nebe.

Co se tyce cilove skupiny hodinek, do kterych strojky pujdou, tak muj nazor je takovy, ze v levnejsi produkci a la Linea zustane ETA (a nemam problem s hodinkami za 20k s ETOU) a v drazsich kouscich bude in-house. Tento muj nazor berte s rezervou, s nikym z Eltonu jsem o tom nemluvil a je to jen moje osobni predstava. A v hodinkach 50-100k (seriovka v rozmezi od Elegantu po Pavouky/Diplomaty) se uchyti ty nove kalibry a z Eltonu bude konecne manufaktura (a ne jen vyrobce pouzder). Podle me je to dobry vysledek a krok kupredu.

Odesláno
z primu informace tecou jak ze studny na sahare

To je pochopitelne, kdyz maji mesic pred oficialnim launchem... Jestli je to dobry PR postup nebo neni tady neresme. Accutron ale napsal fakticky prispevek bez PR balastu ciste s technickymi udaji. Debata se zvrhla az posleze...

safiho clanky se vam zatim libily, ne? tak proc takove pozdvizeni na vsi...?

Tohle prece neni argument. Safiho clanky mam velmi rad, i tenhle jsem si rad precetl. To ale neznamena, ze musim se vsim souhlasit. Tentokrat mam ten nazor, ze malinko prestrelil, ale coz, aspon trosku rozviril hladinu. Proste s nim jen nesouhlasim a snazim se zde polozit vecne argumenty, ktere me vedou k memu nazoru. Tot vse.

Odesláno

Taky jim držím palce, ale zároveň to vidím tak nějak černě. Kdysi celou zaběhnutou výrobu s nezájmem zahodili do kopřiv a nechali svět na všechno zapomenout. To už se zpátky dohnat nepodaří. Je hezké, že investovali znovu do výrobní technologie, ale co s těmi strojky budou dělat? Kdo to bude kupovat a proč?

Odesláno (upraveno)
Jenze oni meli tu vyhodu, ze meli vyresenou konstrukci strojku (pomery ozubeni, prevody sil, celkovy design) v podobe kal. 68 a 96, ze kterych vychazeli. Tudiz si podle me mohli dovolit vynechat fazi modifikaci ETA. Protoze vlastne modifikuji, nikoliv ETU ale svoje puvodni konstrukce. Tady mi prijde vhodne (a mozna se mylim) to prirovnani se zacatky Nomosu, kdy modifikovali ten Peseux. A jeste jednou zopakuji, ze nevidim prekazku v tom, aby kvalita produkce dosahla (po nejakem case) kvality ETA. Proste to budou zvetsene a vylepsene 68 a 96, coz neni zas takovy blesk z cisteho nebe.

Co se tyce cilove skupiny hodinek, do kterych strojky pujdou, tak muj nazor je takovy, ze v levnejsi produkci a la Linea zustane ETA (a nemam problem s hodinkami za 20k s ETOU) a v drazsich kouscich bude in-house. Tento muj nazor berte s rezervou, s nikym z Eltonu jsem o tom nemluvil a je to jen moje osobni predstava. A v hodinkach 50-100k (seriovka v rozmezi od Elegantu po Pavouky/Diplomaty) se uchyti ty nove kalibry a z Eltonu bude konecne manufaktura (a ne jen vyrobce pouzder). Podle me je to dobry vysledek a krok kupredu.

Chlape, máš recht. Čím více o tom přemýšlím, tím více mi přijde reálná možnost, kterou tedy zmiňoval Viktor i ty - Prim bude používat kalibry převážně pro sebe pro své dražší modely. Kruh se uzavře a Prim se pak stane luxusním manufakturou na zakázkovou výrobu hodinek a zcela po právu si toto označení zaslouží.

Čím dál tím méně věřím tomu, že by Prim své kalibry poskytoval ve větší míře třetím stranám. Zde jsou další argumenty, které mě mezitím napadly/nebo tady zazněly:

• Díky rostoucí konkurenci je nápis SWISS MADE pro výrobce více a více důležitější. My na chronomagu víme, že SWISS MADE zase až tak moc neznamená. Pro veřejnost je ale SWISS MADE stále důležité označení. Veřejnosti je zpravidla jedno, jestli je uvnitř automat nebo quartz, pokud mají dát ale více jak desítku za hodinky, tak chtějí nápis SWISS MADE. Je pravděpodobné, že hodinky s Prim strojkem by toto označení už nést nemohly. Proč Hanhart přesouvá část výroby do Švýcarska? Kvůli lepší technice? Kvůli nižším nákladům? Kvůli kvalifikovanější pracovní síle? Nikoliv. Kvůli SWISS MADE (což velmi zdůrazňuje v posledních PR materiálech)
  • Proč Nomos nedodává své inhouse strojky švýcarským firmám?
  • Vývoj automatického kalibru je hodně těžký. Prim jej zcela jistě zvládne, ale zabere nějaký čas, než jej optimálně vyladí. Doporučuji si přečíst článek o ETA 2824 http://www.chronometrie.com/eta2824/eta2824.html kde autor v druhé části rozebírá jak se Patekům neúplně povedly některé jejich automatické strojky. Zatímco u strojků s ručním nátahem se řeší akorát přesnost a rezerva nátahu, u strojků s automatickým nátahem je potřeba do rovnice doplnit i samotný systém autonátahu jeho efektivitu i spolehlivost. vyvážit přesnost, spolehlivost autonátahu a jeho efektivitu je úkol, který se ani Patekům pokaždé nepodaří: "in their quest to improve one area ? automatic winding wear and efficiency ? they had significant losses in another area ? the important area of accuracy"

V případě prodeje kalibrů třetím stranám bude mít zcela jistě jednodušší cestu kalibr s ručním nátahem, než automat.

Upraveno uživatelem ¨safi
Odesláno
Ty Trubky vypadají jako zmenšený nástěnný hodiny z IKEA. :thumbsdown_anim:

Skor ide o okopirovanie Omega Art Collection z konca 80. rokov...

1513220gross.jpg1513220c.jpg

"Jenze oni meli tu vyhodu, ze meli vyresenou konstrukci strojku (pomery ozubeni, prevody sil, celkovy design) v podobe kal. 68 a 96"

No, ide o to, ze si sudruhovia az taku namahu s konstrukciou nedali, 68-ka je okopcena ETA 1080

Niekto tu spominal "vyladenie detskych chyb" No neviem ako vy, ale dat 13 000? (tolko stoja aj zlate Rolex Daytona a mnoho znaciek s in-house v zlate aj so zlatym tahom) za neodskusany a neovereny stroj mi pride ako dost velky hazard.

Odesláno
No neviem ako vy, ale dat 13 000? (tolko stoja aj zlate Rolex Daytona a mnoho znaciek s in-house v zlate aj so zlatym tahom) za neodskusany a neovereny stroj mi pride ako dost velky hazard.

Mno, ona cela jubilejni serie je cela podivna, s tim souhlasim. Ale to uz je jina pohadka a tady bych to neresil, protoze je to zarucena horlavina pro flame.

"safi: Diky za odkaz na zajimavy clanek. S tou preferenci manualniho natahu pro potencialni treti strany souhlasim. A je jasne, ze pujde o male dodavky, zadne masove nahrazeni ETA. Nicmene, kdyz jsme u tech strojku s manualnim natahem: dela nekdo vubec dostupne strojky s rucnim natahem, tremi ruckami a datumem? Podle me velka dira na trhu :thumbsup_anim: . To myslim samozrejme ve velke nadsazce, ale samotneho by me lakala nejaka rucne natahovana "ETA 2824-2 like" varianta, mam slabost pro ten ranni ritual a unitas datum nema...

Odesláno
No nevím... já jsem si kdysi s accutronem psal a tvdil mi, že dělá v muzeu v NmnM a s Eltonem nemá nic společnýho, tak teď koukám, jak tady vystupuje za Elton...

Ahoj Ondro,

je pravda že jsme spolu byli v písemném kontaktu a doufám, že i v budoucnu tomu nebude nic bránit. Chci se však ohradit proti tomu, že jsem Ti tvrdil, že pracuji v novoměstském muzeu. S našim muzeem mám společné to, že jsem zde vybudoval společně s naším Městem hodinářskou expozici a zdarma zapůjčil všechny hodinky, hodiny a budíky zn. PRIM, které tam jsou vystaveny. Toť vše.

Co se týká Eltonu, tak je pravda, že od letošního února v něm pracuji. Není však pravda, že bych byl vedením Eltonu pověřen dělat na Chornomagu PíAr.

Spíš je to naopak, ale prostě mi to nedá sem čas od času něco dát, neboť hodinařinu miluji a je pro mne nejen zaměstnáním, ale i koníčkem.

Návštěvník Tada
Odesláno

Já to za sebe vezmu takhle - nové Primky co jsem viděl v Jihlavě + třeba ty co mi na srazu ukazoval Frantik se mi líbily... Když v nich bude rozumný in-house, tak si je klidně koupím.

ETA už mě prostě nebaví a jsem jí ochoten mít tak maximálně v hodinkách do 15tis, v čemkoliv dražším už chci in-house. Konec tečka.

Návštěvník Ondra
Odesláno
Ahoj Ondro,

je pravda že jsme spolu byli v písemném kontaktu a doufám, že i v budoucnu tomu nebude nic bránit. Chci se však ohradit proti tomu, že jsem Ti tvrdil, že pracuji v novoměstském muzeu. S našim muzeem mám společné to, že jsem zde vybudoval společně s naším Městem hodinářskou expozici a zdarma zapůjčil všechny hodinky, hodiny a budíky zn. PRIM, které tam jsou vystaveny. Toť vše.

Ahoj accutrone, SZ :)

Odesláno
Není to článek, je to závistivá nadávka bez faktů, jen laické přepoklady a místní drby. Žumpa. Mimochodem safi dost rafinovaně a myslím, že plánovaně docílil toho, že elton , nyní tedy accutron se na nás právem vykašle. Máte vy vůbec představu, jakou informační studnici a nejen o eltonu tady ztrácíme ?

filo, je-li to spotřeba včetně odpadu, jak tomu rozumím, potřebuju na strojek tedy cca 40g materiálu ?

To co napsal SAFI ve svém článku rozhodně nevnímám negativně. Je vidět, že má výborný přehled o tématu a vlastní názor na věc. To, že je jeho pohled odlišný od mého ještě neznamená, že je scestný. Někdy je sice ve svých příspěvcích na Chronomagu vůči Eltonu dost zavilej, ale v tomto konkrétním textu jsem našel spoustu pravdivých postřehů. O některých by se dalo diskutovat, ale to je tak vše.

Samozřejmě i nadále hodlám do Chronomagu posílat svoje příspěvky, ale nehodlám se zapojovat do masturbačních diskusí o jalových tématech. Je to fakt zráta času. Moje i Vaše.

Odesláno
Mno, ona cela jubilejni serie je cela podivna, s tim souhlasim. Ale to uz je jina pohadka a tady bych to neresil, protoze je to zarucena horlavina pro flame.

"safi: Diky za odkaz na zajimavy clanek. S tou preferenci manualniho natahu pro potencialni treti strany souhlasim. A je jasne, ze pujde o male dodavky, zadne masove nahrazeni ETA. Nicmene, kdyz jsme u tech strojku s manualnim natahem: dela nekdo vubec dostupne strojky s rucnim natahem, tremi ruckami a datumem? Podle me velka dira na trhu :thumbsup_anim: . To myslim samozrejme ve velke nadsazce, ale samotneho by me lakala nejaka rucne natahovana "ETA 2824-2 like" varianta, mam slabost pro ten ranni ritual a unitas datum nema...

Zkus nějaké hodinky se strojkem ETA 2804-2. To je v podstatě ETA 2824-2 bez modulu samonátahu.

Odesláno

Každopádně je spotřeba materiálu a jeho cena vhledem k výsledné ceně produktu zanedbatelná. Jakožto člověk, který velmi často materiál řeší si za tím stojím. :)

Odesláno
Jo, ruční nátah s datumovkou za rozumnou cenu, to by mohl být šlágr.

Jo možná tak pro místní chronomagory. Loni jsem hledal strojky s manual. nátahem. Vždy se znova a znova ptali jestli fakt to myslím dobře. Nikdo ve Švajcu totiž manuál nechtěl.

Odesláno
Jo možná tak pro místní chronomagory. Loni jsem hledal strojky s manual. nátahem. Vždy se znova a znova ptali jestli fakt to myslím dobře. Nikdo ve Švajcu totiž manuál nechtěl.

Hmm..zajímavá informace....

Každopádně je spotřeba materiálu a jeho cena vhledem k výsledné ceně produktu zanedbatelná. Jakožto člověk, který velmi často materiál řeší si za tím stojím. :)

Pokud děláš závaží autonátahu ze zlata a na můstky nepoužíváš mosaz, ale nějaké vychytané super slitiny, tak už je cena materiálu asi výraznější položkou

Odesláno
Pokud děláš závaží autonátahu ze zlata a na můstky nepoužíváš mosaz, ale nějaké vychytané super slitiny, tak už je cena materiálu asi výraznější položkou

O zlatě ani superslitinách se nikde nehovoří, je tak? :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...