Přejít na obsah

U jake zbrane jste slouzili

Doporučené příspěvky

Návštěvník swanieck

VÚ 7750 Plzeň Líně......to bývaly časy.......no nevyhráli jsme tu třetí světovou válku, ale přece jsme vyhráli   :clap:

post-27804-0-60520200-1416180045_thumb.jpg

Upraveno uživatelem swanieck
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po měsíci...

VU 7751 Olomouc - Dílny pro opravy rádioelektronických systémů, Letecká armáda

1986-1988

Pojezdil jsem něco po vojenských letištích v ČSSR. Takové absurdnosti jako tady jsem už pak nikdy v životě neviděl. :-)

Odkaz ke komentáři

Ciwe do teď mi to tady trochu unikalo! 

Takže 1983-1985

1. rok VÚ 9957 Košice 4. letka - technik letadla při VVLŠ SNP na L39 Albatros spark a L39 tahač vlečných terčů.

2. rok tamtéž, jako zdravotník výškové výstroje a muzikant. 

Vzpomínky víceméně dobré. Dnešní mládeži by vojna v určitém směru asi také prospěla. 

Odkaz ke komentáři

Já byl do Mimoně převelený na pár měsíců, někdy v 93.......a na diskošky jsem chodil zle... :lol2:  :lol2:  :lol2:

Převelili mne ze Zbraslavi od vnitráků, zakládal se tam nějaký podpůrný útvar pro pyrotechniky...

Upraveno uživatelem Tondaa73
Odkaz ke komentáři

87 - 89, nejdřív PPŠ automobilní v Olomouci pak velitelská rota České Budějovice velitel automobilního družstva , chlast, holky, sranda a neuvěřitelný situace.

jsem rád že je tady spousta stejnejch ročníků, nepřipadám si alespoň tak starej

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

já už to měl jen půl roku na poddůstojnické škole v roce 1993:)  Stašice (známe také jako bahna), sloužil jsem u spojařů - nejdříve pípáci a pak vysílačky. Vždycky jsem si myslel že takovéty filmy černí baroni, tankový prapor je více nadsázky, realita však byla mnohem horší:) 

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

tak jsem zase trochu počet, já tu dlužím Tikalovi ty obrázky dálničního mostu na výložky, tak jsem to konečně vyhrabal, a pokusím se to poslat. Nějak jsem časem zapomněl, že tam je zakomponovaná i kotva, teď si toho všímám více, nostalgie, smích, pivo.

**

Upraveno uživatelem eloga
Odkaz ke komentáři

Tvl., já sloužil v Jihlavě taky, u těch prskavek, úplně živě vidím, jak Franta Veselý valil voči, když jsem mu před štábem pochodoval naproti, abych zashlásil, že se nic nestalo, šlápl jsem na volnou dlaždici a srač..ma pod ní mu ohodil kalhoty až ke kolenům, myslel jsem, že jsem mrtvej voják., panebože to byl vůl...stejně jako major Zajíček, to byla sestava.  :lol2:

Dost dobrý, ale to jsem se asi stejně ročníkově minuli? Já to tam poznal, když tam ještě nic nebylo a v lese metrový jedle /tedy v průměru/. Jo to mi o jihlavským ranči napiš víc, pak to nějak dokonáme..... Díky.

**

Odkaz ke komentáři

Hele, nepodepisovali jsme něco jako že o svý službě nebudeme nikde mluvit? Já jen, aby si diverzanti nedali z tohohle vlákna dvě a dvě dohromady a nezačali škodit naší mladý demokracii!

1989 -1990, VS protileteckýho pluku, Stříbro. V životě jsem si už tak nezahoubařil... jinak docela fešácká vojna, už jako zobák jsem ve městě vedl akvaristickej kroužek v rámci DDM. A jako bonus zkrácení služby v souvislosti se změnou režimu.

Odkaz ke komentáři

Dost dobrý, ale to jsem se asi stejně ročníkově minuli? Já to tam poznal, když tam ještě nic nebylo a v lese metrový jedle /tedy v průměru/. Jo to mi o jihlavským ranči napiš víc, pak to nějak dokonáme..... Díky.

**

Podle datace, co jsi uváděl, jsem nastoupil 5 let po Tobě, to ty stromy zase o tolik nevyrostly. Sloužil jsem přímo na štábu, u dvou tanků, a na Pístově jsme měli autopark, v zimě to znamenalo i několikrát za noc jít (v lepším případě jet) odhazovat sníh, a že na vysočině byla ku.va zima, se vším všudy.

Odkaz ke komentáři

Hele, nepodepisovali jsme něco jako že o svý službě nebudeme nikde mluvit? Já jen, aby si diverzanti nedali z tohohle vlákna dvě a dvě dohromady a nezačali škodit naší mladý demokracii!

1989 -1990, VS protileteckýho pluku, Stříbro. V životě jsem si už tak nezahoubařil... jinak docela fešácká vojna, už jako zobák jsem ve městě vedl akvaristickej kroužek v rámci DDM. A jako bonus zkrácení služby v souvislosti se změnou režimu.

dobrá bomba, peláci ve  Stříbře, tam jsme kdysi v létě 78 ženisti byli ve stanech, odvelení Střbro, , dělali se tam jámy pro patky betonových hal na tu raketovou techniku..nebo co, ....    za tím vším je pak ten les, hřibovitý les, táhne se až k Tachovu, všude jen houby. :photo:  :photo:  

To znám i z dětství, měl jsem v Tachově babičku.... :cheers:  Hm, ten les je všude stejnej, sem tam jednou vyběh ze stavby na půl hodiny a dvě hodiny mi trvalo než jsem trefil zpátky, žádný med, žádný mobil, žádná gps, žádná orientace, slunce zalezlo zbyly jen dohasínající stíny stromů  v průsecích. Kompas v hlavě, bylo to nároč.

Ok, díky.

**

Odkaz ke komentáři

Ja byl u CO, byl tam nekdo?

Odkaz ke komentáři

Podle datace, co jsi uváděl, jsem nastoupil 5 let po Tobě, to ty stromy zase o tolik nevyrostly. Sloužil jsem přímo na štábu, u dvou tanků, a na Pístově jsme měli autopark, v zimě to znamenalo i několikrát za noc jít (v lepším případě jet) odhazovat sníh, a že na vysočině byla ku.va zima, se vším všudy.

ne ty stromy vůbec nevyrostly - už tam nebyly, jsem to napsal zmatečně.

Já to myslel a zažil v lednu 77 jako totální téměř prales, mezi Okrouhlíkem a Vysokou, tam byly tak majestátní jedle, že měly fakt metr v průměru, když to hupslo dolu, tak to bylo jak zemětřesení.... Napřed se řezalo v lese, pak se stavělo, když se stavělo pomalu, lítal tam ten Franta Veselý, náčelníka na stavbě dělal starý fronťák, který všem připomínal proslulého chilského vojenského velitele, říkalo se tedy stejně - Pino.   :lol2:

*

Tankánská střelnice byla i s věží víc bokem spíše na straně k Rančířovu, a už dávno na holém pláni, ale to neva, v každém případě, Sklípek, Alfa, Havířská, kdo to dneska vytříská... :lol2: . Díky a měj se.

**

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...