salamandr1 Odesláno 11. května 2013 Nahlásit Odesláno 11. května 2013 v našem případě by snad bylo vhodnější užití obratu: "Nechat vyrýt na dýnko" :-) Tesat do kamene.
odjinud Odesláno 12. května 2013 Nahlásit Odesláno 12. května 2013 Já jsem jen fakt rád, že sběratelé rolexů a breitlingů nefušují do primek, bo za jedny svoje obvyklé hodinky by měly celou produkci, co Prim kdy udělal :-) a hnaly by tak ceny do nesmyslných výšek.(no, nepočítaje v tom orlíky, ty by to prodražily o něco víc) :-))
Honza.manta Odesláno 12. května 2013 Nahlásit Odesláno 12. května 2013 Já žádný měsíční příjem nemám - já žiju z ruky do huby, tak vám to zde radši nebudu plevelit.
Ivanhoe34 Odesláno 13. května 2013 Nahlásit Odesláno 13. května 2013 Pred par mesiacmi som si kupil prve mechaniky - Seiko 5, k nim par NATO strapov, vsetko dokopy v cene nieco malo cez 10% mojho mesacneho prijmu. Mam z tych hodiniek stale radost, a to urcite vacsiu ako tie percenta Potom som objavil toto forum a dovtedy nepoznany hodinkovy svet. U Kubsona uz mam k sviatku objednane Steiny 44 B-Uhr, ucarovali mi pilotky s rucnym natahom...Tym moje nakupy na dlho koncia (tolko sa poznam), no casto sem rad chodim a budem chodit. Zdielam nadsenie a radost z hodiniek s kazdym, kto sa tu s nami o ne podeli. Ci uz su to kusky za 100 alebo 10000e... dolezite je ze nas bavia
misoo Odesláno 13. května 2013 Nahlásit Odesláno 13. května 2013 aj ja som zacinal s tymi istymi seiko 5 a ako druhe som mal tiez stajny b-uhr 44mm... a tiez som si vravel ze moje nakupy na dlho koncia...
Ivanhoe34 Odesláno 13. května 2013 Nahlásit Odesláno 13. května 2013 aj ja som zacinal s tymi istymi seiko 5 a ako druhe som mal tiez stajny b-uhr 44mm... a tiez som si vravel ze moje nakupy na dlho koncia... Miso, viem ze kopirujem tvoju cestu Zjavne mame podobny vkus, no verim ze ta moja druha zastavka bude ozaj na dlho konecnou
varjag Odesláno 1. června 2013 Nahlásit Odesláno 1. června 2013 Já jsem v tom "pouze" za 50%. Tedy pokud budu prát to co jsem za hodinky dal, protože nebyly nové. Nové by koštovali cca 150%.
Kach Odesláno 1. června 2013 Nahlásit Odesláno 1. června 2013 (upraveno) Koukam, ze se Seiko 5 zacinal kde kdo Upraveno 1. června 2013 uživatelem Kach
IntoPicture Odesláno 2. června 2013 Nahlásit Odesláno 2. června 2013 (upraveno) Hmmmm, celkem mě to zaujalo, protože jsem si tohohle "divnothreadu" předtím nevšiml a protože jsem tuhle rovnici nikdy předtím ani neslyšel. Je to svým způsobem analogické k tomu, když jsem venku slyšel, že by člověk "měl" mít auto v hodnotě šestinásobku měsíčního příjmu (ono to tedy pod čarou obsahuje i "neměl mít za víc", ale to je už jiná věc). Takových jsem potkal minimum a dobře, že tak. Stejně tak asi neznám nikoho, kdo má hodinky v hodnotě měsíčního příjmu - prakticky všechny, u kterých takhle můžu uvažovat, jsou za míň a je úplně jedno, kolik stály. Výjimky kdy jsou za víc, mě teď napadají jen ve dvou kategoriích - pár (skoro doslova) velmi drahých superbuřtů a pak hodinky získané darem, typicky ke kulatinám. A pokud má někdo zbytečně moc času, mohl by z hodnot v tomhle threadu spočíst průměr a medián, aspoň by se na malém fanouškovském vzorku vidělo, jak se liší realita od předpokladů či doporučení . Upraveno 2. června 2013 uživatelem IntoPicture
siwi Odesláno 2. června 2013 Nahlásit Odesláno 2. června 2013 Já jsem tuhle rovnici slyšel už cca. před rokem. Tohle téma jsem objevil před pár minutami. Ale když jsem si byl před měsícem pro své první automaty, nenapadlo mě takhle uvažovat. Původně jsem chtěl Steinhart Ocean 1, ale naživo mě moc nezaujaly. Pak jsem uviděl Archimedy za skoro dvojnásobek cceny Steinhartů a nebylo mi pomoci. Jediné, co mě v tu chvíli zajímalo, bylo, jestli si je můžu dovolit, aniž by to nějak ovlivnilo životní standart mé rodiny. Ale nekalkuloval jsem s tím, co těmi hodinkami sděluji okolí. Oni stejně lidi, se kterými jsem v kontaktu, o ceně hodinek nic nevědí. Nijak jsem u nich v ceně nestoupl ani neklesl. Prostě jsem udělal radost sám sobě. A to je, myslím, dnes hlvním úkolem hodinek. Odesláno z mého Nexus 7 pomocí Tapatalk 2
stepecken Odesláno 2. června 2013 Nahlásit Odesláno 2. června 2013 U mna je to od 35% do 82% za jedny. Bohužiaľ definitívne či by som chcel sú za 400%
tomr Odesláno 2. června 2013 Nahlásit Odesláno 2. června 2013 Já jsem tuhle rovnici slyšel už cca. před rokem. Tohle téma jsem objevil před pár minutami. Ale když jsem si byl před měsícem pro své první automaty, nenapadlo mě takhle uvažovat. Původně jsem chtěl Steinhart Ocean 1, ale naživo mě moc nezaujaly. Pak jsem uviděl Archimedy za skoro dvojnásobek cceny Steinhartů a nebylo mi pomoci. Jediné, co mě v tu chvíli zajímalo, bylo, jestli si je můžu dovolit, aniž by to nějak ovlivnilo životní standart mé rodiny. Ale nekalkuloval jsem s tím, co těmi hodinkami sděluji okolí. Oni stejně lidi, se kterými jsem v kontaktu, o ceně hodinek nic nevědí. Nijak jsem u nich v ceně nestoupl ani neklesl. Prostě jsem udělal radost sám sobě. A to je, myslím, dnes hlvním úkolem hodinek. Odesláno z mého Nexus 7 pomocí Tapatalk 2Zlatá slova...
bedan Odesláno 2. června 2013 Nahlásit Odesláno 2. června 2013 Cena mých hodinek se pohybuje od 15 do 263 % mého hrubého měsíčního platu. Podstatné je, že ze všech mám radost.
drew83 Odesláno 2. června 2013 Nahlásit Odesláno 2. června 2013 Jejda, počítám, páč jich mám více, ale je to zhruba v rozmezí zhruba 30-100% hrubé měsíční mzdy, plus mínus, ale mám jen použité a jsem skoro pořád v práci :-)
hosta Odesláno 3. června 2013 Nahlásit Odesláno 3. června 2013 Moje první automaty jsem si koupil letos po 2 měsících pročítání tohoto fóra + eshopůStrop jsem si dal kolem 50% č.m.p. - ne takhle na procenta, ale částkou.Pak jsem potkal v galeriích jedny Seika a bylo hotovo - láska na první pohled.Takže jsem skončil cca na 25%, ale spokojenost ... užívám si je ... a o tom to myslím je.V současnosti už pokukuju po nějakém řemenu a motýlkový sponě ... a dalších hodinkách s max. stejným limitem k nějakým dalším narozkám...štěstí přeje připravenému ,-) Přiznám se bez mučení, že hodinky nejsou mým "smyslem" života, ale obdivuji jejich zpracování, design ... duši ... a to, jak o nich dokážete psát, fotit a užívat si je....Neodpustím si zmínku k objemu peněz vydaných za hodinky ... je mi jedno kolik kdo utratí za hodinky ať 1Kč (na aukci) a nebo 1mil Kč(kdekoliv jinde)...důležitý je, aby on cítil, že je to to co chtěl....dalším důležitým aspektem je, že Ti co zde přispívají si nekupují hodinky jen pro zvýšení prestiže a ukázání okolí já na to mám...
OndraPod Odesláno 3. června 2013 Nahlásit Odesláno 3. června 2013 Na clanek tohoto typu jsem pred cca pul rokem, kdy jsem vybiral svoje prvni "poradne" hodinky, taky nekde narazil.Jsou to takovy ty typicky radobyzasveceny navody "jak zit, vypadat, co nosit, v cem jezdit..." co vychazeji v ruznych lifestyle magazinech a nedelnich prilohach... Ja jsem driv nosil ruzny sportovni digitalky, ale s prvnim mobilem/notebookem, pro mne zacali pozbyvat smyslu.Vlastne ani nevim proc jsem se rozhodl nejaky koupit, mam takove podezreni jestli za to nemuzou Expendables 2 Puvodne jsem mel v planu koupit quartzky kolem 5-6k, ale z tech stovek ruznejch modelu v nabidkach beznych e-shopu jsem nenasel jediny, ktery by se mi vylozene libily, pak jsem nastesti narazil na Chronomag a bylo vymalovano, B-Uhren to jisti Zpetne me akorat mrzi, ze jsem vicemene ignoroval Seiko, protoze delaji spoustu paradnich hodinek za skvelou cenu, nemluve o paradnich Grand Seiko
camlost Odesláno 6. června 2013 Nahlásit Odesláno 6. června 2013 Za mnou přišla ségra se švárou a prý "koupili jsme si vysavač za šedesát tisíc". Já se zhrozil a odpověděl jim, že by za ty peníze mohli mít pěkný hodinky. Vyděsili se a nechápavě na mne zírali... Chtěl jsem přidat jeden nudný komentář na konec tohoto vlákna, ale na tohle se bude reagovat mnohem lépe. ;-) Jeli jsme ze závodů a přišla řeč na částku, kterou jsem ochoten utratit za auto:"Ne, milion bych za auto nikdy nedal. Nejsem blázen."(kratší odmlka)"Jooo, takhle za kolo! To je jiná!" Takže hodinky cca 20 - 30% čistého měsíčního příjmu, nejdražší kolo 200 - 250%. Hodinky mám zatím jedny, kol mám víc, ačkoli jsem jejich počet loni značně snížil. :-D Co se týče hodinek, pro mě přijatelný počet jsou troje - jedny na každodenní nošení (proč to "everyday" nenapsat česky, že), druhé oblekovky, třetí sportovní (dejme tomu nějaké potápky). První mám, zbytek pořídím v budoucnu, jen prozatím není vybráno a ani na to nijak nespěchám, jen se tak rozkoukávám kolem. Kritériem není cena, byť nějaký strop samozřejmě existuje. Nicméně v současné době mám pocit, že mi chybí jedno kolo, takže... :-D
organic Odesláno 6. června 2013 Nahlásit Odesláno 6. června 2013 Tak taky přispěju. Byly doby, kdy jsem měl v hodinkách pět čistých měsíčních platů. Aktuálně je to 6% měsíčního příjmu. Za to může, slovy chemika, hodinková redukce a platová oxidace
Tomas_2002 Odesláno 6. června 2013 Nahlásit Odesláno 6. června 2013 Ty co mám nejraději asi 80% příjmu před zdaněním. Takže asi 100% čistého měsíčního příjmu. Když nad tím tak přemýšlím, zdálo se mi to jako hrozná pálka za hodinky.....no....když se na to dívám v těch procentech, tak si říkám, jestli nejsem trochu škrt a neměl jsem se víc rozšoupnout Hlavně podle mě nehraje roli kolik člověk bere a kolik dá za hodinky, ale jaké má náklady. Bezdětný mladý manager s bytem co zdědil po rodičích bez závazků a dluhů si z platu 50.000,- kč může dovolit dražší hodiny, než manager se třema dětma a hypotékou co vydělává měsíčně 70.000,- Kč :-)
Kach Odesláno 6. června 2013 Nahlásit Odesláno 6. června 2013 Bezdětný mladý manager s bytem co zdědil po rodičích bez závazků a dluhů si z platu 50.000,- kč může dovolit dražší hodiny, než manager se třema dětma a hypotékou co vydělává měsíčně 70.000,- Kč :-) Tak nějak .(Ten brouk mě dostal, chvíli jsem se ho snažil zamáčknout...)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se