Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zajímá mě váš názor na tuto problematiku.

Přípravný výbor podal návrh na registraci České pirátské strany

Ačkoliv název strany může působit legračně, jde mi o podstatu věci.

Souhlasíte s neustálou snahou zpoplatňovat jménem jakési ochrany autorů skoro vše a kriminalizovat vlastně Internet jako celek?

• Odpovědi 216
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Byli by jste ochotni takovouto stranu volit či nějak podpořit?

Něco mi říká, že z dlouhodobého hlediska a vzhledem k tomu, že podobné strany vznikly a vznikají jinde, toto nebude jen pouhý výkřik do tmy.

Odesláno (upraveno)

Řekněme, že největší rozmach Pirate Parties je po rozsudku nad provozovateli Pirate Bay. Osobně mě dost vadí poplatky za CD, DVD, papír, paměti, HDD, atd. Ještě více mi ale vadí daňové zatížení, nereformy v penzijní a sociální sféře, situace ve zdravotnictví, politická nekultura, atd..

Ale asi se v ČR nenajde dost lidí, kteří by tuto stranu volili :bangin:

Upraveno uživatelem Ruda
Odesláno (upraveno)

Ta svoboda projevu tam podle mne patří taky. Samozřejmě je to hodně úzké zaměření, jen mě zajímá, jestli by toto mohlo zvednout větší vlnu odporu a tím ovlivnit rozhodování soudů, případně příjímání určitých debilních zákonů, kde musíš např. dokazovat něco, co si neudělal. Nebo si prostě necháme pořád kakat na hlavu. Je jasné, že nám vyvolení kakají na hlavu i v jiných oblastech a i důležitějších.

Upraveno uživatelem Ondraj
Odesláno

Zalezi co se tahle strana bude snazit prosazovat - zlegalizovat "piratstvi" tzn stahovani cehokoliv bez postihu, zrusit poplatky OSA,..? Nazev strany mi pripada komicky a podle toho odkazu mi trosku komicky pripada i ten program, ale je to jen muj pocit protoze jsem se prilis na cteni nesoustredil.. Takze za me castecne ano, dobry, ale muze z toho taky vzniknout naprosta picovina na kterou se za cas bude vzpominat pouze jako na trapnou recesi.. ;)

Odesláno
Ta svoboda projevu tam podle mne patří. Samozřejmě je to hodně úzké zaměření, jen mě zajímá, jestli by toto mohlo zvednout větší vlnu odporu a tím ovlivnit rozhodování soudů, případně příjímání určitých debilních zákonů, kde musíš např. dokazovat něco, co si neudělal.

Verejny mineni prece nemuze ovlivnovat rozhodovani soudu ;-)

Me u stran zajima ji jen idee, tudiz se ze me stava pomerne nestastny volic ;-)

Odesláno (upraveno)
Takze za me castecne ano, dobry, ale muze z toho taky vzniknout naprosta picovina na kterou se za cas bude vzpominat pouze jako na trapnou recesi.. ;)

Ano s tímhle souhlasím, byla by škoda, kdyby to dopadlo jen jako vzpomínka na partizánskou válku nebo trapnou recesi, jak si to nazval.

Ale zajímalo by mě, kdy nastane ten okamžik, kdy se zpoplatňování pro zájmové skupiny dostane do roviny, kde vyvolá nějaký opravdový funkční odpor.

Nechce se mi věřit, že bez mrknutí oka zaplatíme daň z propisky, protože s ní můžeme opsat chráněné dílo.

Stejná daň se pak může aplikovat třeba na i lidské orgány. Daň z vidění, slyšení chráněného díla.

Schválně přeháním a to jen proto, že mě ty poplatky z principu rozčilují a nechci podporovat nelegální praktiky, ale proč je každý vlastně předem pachatel?

Odesláno (upraveno)

Jenom si vemte, jaké poplatky se platily třeba z pamětí, velkoobchodní rabat jim mohl tiše závidět.

Odesláno

V tom mas pravdu, poplatky za kdejakou kokotinu me taky rozcilujou, zvlast kdyz na CD/DVD vypalim 2x do roka svoje fotky atp.. Mozna tim chteji ty vyberci organy naznacit ze veskere tvoje dusevni vlastnictvi (fotky, video a jine) taky vlastne nemusi byt nutne jenom tvoje ;)

Odesláno (upraveno)
Vzhledem k tomu, že jsem částečně živ i z autorských honorářů, za sebe říkám ne.

Prosím vysvětli mi, protože o tom určitě budeš vědět víc.

Koupím si flashdisk třeba 64GB na zálohu svých dokumentů. Zaplatím nějakých 107Kč autorské poplatky.

Za co vlastně zde platím autorské poplatky, když nesmím autorsky chráněná díla jakkoliv rozmnožovat apod.?

Tohle mi hlava nebere. A není to dlouho, co autorský poplatek na tuto flashku byl několik stokorun, takže to nebylo zanedbatelné.

Je to tedy jen taková povinná dobročinnost autorům, nebo spíše určitým organizacím, které se ochranou autorů zaštitují?

Možná by jsme se divili, kolik zaplatíme v součtu všech poplatků ve věcech, které běžně pravidelně kupujeme.

Abych to trochu odlehčil, to by časem bylo na jedny pěkné hodinky. :D

Odesláno
Koupím si flashdisk třeba 64GB na zálohu svých dokumentů. Zaplatím nějakých 107Kč autorské poplatky.

Za co vlastně zde platím autorské poplatky, když nesmím autorsky chráněná díla jakkoliv rozmnožovat apod.?

Tohle me taky zajima. Ja si sice nesmim autorsky kryte materialy kopirovat, ale presto platim za media. Tak budto nesmim a poplatek platit nebudu, nebo zaplatim poplatek a na medium si zkopiruju, co budu chtit. Tohle je vazne postaveny na hlavu. Vlastne to predpoklada, ze ja automaticky porusim zakon a tak je ta potencialni ztrata jistena poplatkem. A korunu tomu nasadi skutecnost, ze si na to medium ve skutecnosti zazalohuju vlastni materialy (fotky nebo jine)...

Odesláno (upraveno)

A na druhou stranu si koupíš třeba CD, kde ti budou tvrdit, že větší část ceny je za autora a jeho dílo a tvoje práva to poslouchat,

ale když se ti médium poškodí, tak si to celé musíš koupit znovu. A zkopírovat to nesmíš, protože pokud to bude mít ochranu, nesmíš ji obejít.

A prachy shrábne soukromník, který si pořád bude stěžovat, že piráti zabíjí muziku.

Ale chápu to, oni ty soukromé jachty a letadla nejsou úplně levné a dobří právníci taky ne.

Odesláno
Prosím vysvětli mi, protože o tom určitě budeš vědět víc.

Tohle mi hlava nebere. A není to dlouho, co autorský poplatek na tuto flashku byl několik stokorun, takže to nebylo zanedbatelné.

Je to tedy jen taková povinná dobročinnost autorům, nebo spíše určitým organizacím, které se ochranou autorů zaštitují?

Možná by jsme se divili, kolik zaplatíme v součtu všech poplatků ve věcech, které běžně pravidelně kupujeme.

Abych to trochu odlehčil, to by časem bylo na jedny pěkné hodinky. :D

No, nejsem právník ale asi si stačí prostudovat příslušné zákony. Mimochodem, myslím, že kopii pro vlastní potřebu si můžeš vysmahnout bez obav. ale hlavně - poplatky neurčuje OSA ale parlament.

Odesláno
A na druhou stranu si koupíš třeba CD, kde ti budou tvrdit, že větší část ceny je za autora a jeho dílo a tvoje práva to poslouchat,

ale když se ti médium poškodí, tak si to celé musíš koupit znovu. A zkopírovat to nesmíš, protože pokud to bude mít ochranu, nesmíš ji obejít.

A prachy shrábne soukromník, který si pořád bude stěžovat, že piráti zabíjí muziku.

Ale chápu to, oni ty soukromé jachty a letadla nejsou úplně levné a dobří právníci taky ne.

1.Co se kopírování pro sebe týče - viz výše.

2. Ty jachty a letadla- ty teď najíždíš na model ČSSD? to snad ne :thumbsdown_anim: .

Odesláno

Nechci to tady na poli politiky, ale na poli prostého rozumu.

Odesláno
Nechci to tady na poli politiky, ale na poli prostého rozumu.

Bohužel o tom rozhodují politici. Ta má poznámka se týkala těch jachet a letadel. to nebylo hezké. trošku to smrdělo brnkáním na nejnižší pudy...

Odesláno
Poplatky neurčuje OSA ale parlament.

A tím se to vysvětlilo.

Chudák OSA, vlastně jsou taky poškození, co si to ti politici vymýšlí.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...