decebal Odesláno 29. května 2009 Nahlásit Odesláno 29. května 2009 A tím se to vysvětlilo. Chudák OSA, vlastně jsou taky poškození, co si to ti politici vymýšlí. hele, OSA není nějaký zvláštní tajemný útvar, to jsou autoři sami, muzikanti, textaři. máš nějaké oblíbence? ti jsou asi součástí OSA taky. jsou to zloději? máš za oblíbence zloděje? to oni na valných hromadách určují, jak bude OSA fungovat. Ale žádný zákon neschvalují, to musí udělat poslanci a senátoři. A ty si taky volíš, tak proč se rozčiluješ tady a nejdeš za svým poslancem?
PepaSFI Odesláno 29. května 2009 Nahlásit Odesláno 29. května 2009 když si koupím paměťovku do fotoaparátu tak z ní taky zaplatím poplatek. Ale já na ni budu zaznamenávat svoje fotky, svoje autorské dílo. Navíc tam nejsou zaznamenány trvale ale slouží to jen jako transport mezi procesorem foťáku a dalším zpracováním. To je jako kdybych si koupil igelitový sáček a musel z něj platit poplatek komusi protože teoreticky jde použít k obchodu s drogami. To by klidně mohl někdo přijít s poplatkem na slupky z brambor protože by z nich šel pálit nelegální alkohol. Docela by mě zajímalo na kolik si ročně OSA přijde na těch poplatcích za nic. Pokud někdo dělá pirátství profesionálně tak s ním OSA stejně nic nezmůže a tak si hojí kapsu na poplatcích. Je to zákonem legalizované okrádání a odvolám to až mi někdo řekne kde si můžu vybrat poplatky za usb klíčenku, paměti 1G a 2G do fotoaparátu a několik DVD na kterých mám uložené své fotky kterých jsem autorem. Nepožaduju od OSA žádnou formu ochrany pro své dílo a tak netuším za co mám platit.
decebal Odesláno 29. května 2009 Nahlásit Odesláno 29. května 2009 když si koupím paměťovku do fotoaparátu tak z ní taky zaplatím poplatek. Ale já na ni budu zaznamenávat svoje fotky, svoje autorské dílo. Navíc tam nejsou zaznamenány trvale ale slouží to jen jako transport mezi procesorem foťáku a dalším zpracováním. To je jako kdybych si koupil igelitový sáček a musel z něj platit poplatek komusi protože teoreticky jde použít k obchodu s drogami. To by klidně mohl někdo přijít s poplatkem na slupky z brambor protože by z nich šel pálit nelegální alkohol. Docela by mě zajímalo na kolik si ročně OSA přijde na těch poplatcích za nic. Pokud někdo dělá pirátství profesionálně tak s ním OSA stejně nic nezmůže a tak si hojí kapsu na poplatcích. Je to zákonem legalizované okrádání a odvolám to až mi někdo řekne kde si můžu vybrat poplatky za usb klíčenku, paměti 1G a 2G do fotoaparátu a několik DVD na kterých mám uložené své fotky kterých jsem autorem. Nepožaduju od OSA žádnou formu ochrany pro své dílo a tak netuším za co mám platit. http://www.osa.cz/page4.php?t=29
Traveller Odesláno 29. května 2009 Nahlásit Odesláno 29. května 2009 Re OSA: nemusí se nám to líbit, můžeme s tím i nesouhlasit, ale je to asi to jediné, co s tím můžeme dělat. Prostě některých věcí se nezbavíme, ikdyby se prohodil celý parlament za úplně jiné lidi (strany). Stejně tak jako poplatky za TV a rozhlas, ty taky asi vždy zůstanou. Jedna nová malá strana s tím nic nezmůže. Bohužel přehmaty politiků nás jako občany stojí mnohem více (a to nemyslím jen peníze), než poplatek při koupi HDD nebo CDčka.
Ondraj Odesláno 29. května 2009 Autor Nahlásit Odesláno 29. května 2009 (upraveno) To že nás nějaký jiný průser jako občany stojí víc neznamená, že mě tohle nebude vadit. A to že je na tomto systému něco špatně nasvědčuje fakt, že i někteří umělci s tímto nesouhlasí, přitom by to mělo být v jejich zájmu. Nejvyšší stupeň demokracie je policejní stát a nejvyšší stupeň organizovanosti je chaos. Upraveno 29. května 2009 uživatelem Ondraj
grakij Odesláno 29. května 2009 Nahlásit Odesláno 29. května 2009 nemohl jsem jinak http://www.bugemos.com/?q=node/131
Ondraj Odesláno 29. května 2009 Autor Nahlásit Odesláno 29. května 2009 Nabalují se podobné blbosti jako je třikrát a dost, kde budeš muset dokazovat svou nevinnu a je jen otázka času, kdy to bude v celé Evropě a kdo ví, co nás ještě čeká, protože fantazii se meze nekladou a dnes může projít něco, co bylo třeba před deseti lety ještě nemyslitelné a smáli by jsme se tomu.
Ruda Odesláno 29. května 2009 Nahlásit Odesláno 29. května 2009 No, nejsem právník ale asi si stačí prostudovat příslušné zákony. Mimochodem, myslím, že kopii pro vlastní potřebu si můžeš vysmahnout bez obav. ale hlavně - poplatky neurčuje OSA ale parlament. Pokud si dobře pamatuju přednášky z autorského práva (nejsem právník a už je to pár let): máš sice právo na tvorbu kopie pro vlastní potřebu, ale nesmíš obejít zabezpečení a hlavně se nikde nepíše, že kopiíí audio CD je zase audio CD. Pokud má CD ochranu, tak legálně si tu můžeš zkopírovat tak na MC nebo pokud ještě někdo používá MD, tak aspoň to má digitálně
Ondraj Odesláno 29. května 2009 Autor Nahlásit Odesláno 29. května 2009 (upraveno) Zase na druhou stranu nechápu, proč je u nás dovoleno třeba muziku a myslím i filmy legálně stahovat, proč je to ošetřeno jen ze strany toho, kdo dal tu možnost. Jako kdybych chtěl jednomu sousedovi ukrást auto, ale jedinou vinu by měl jiný soused, který řekl, že si to auto můžu vzít. A i tady se ukazuje, jak se svět stále více liší tím, co je kde trestné a co není, dříve na to stačilo desatero a bylo. Ještě bych připočetl třeba náhubkový zákon, to je taky moc fajn. Upraveno 29. května 2009 uživatelem Ondraj
cigi Odesláno 29. května 2009 Nahlásit Odesláno 29. května 2009 Kdyby to byla strana nás, všeobecnejch rodilejch pirátů , rum v žilách, tak ji podporuji, volím, kandiduji... Ti internetoví zlodějíčci zneužívaj poctivýho pirátskýho jména ke svýmu plytkýmu PR - patřej za mříže. OSA jsou bohužel zloději, co okrádaj naše umělce, oblíbence, nás, hoteliery a kdo ví ještě koho, pravděpodobně všechny. Docela fajně zakořeněná partička, žába na prameni. Ještě, že se zatím nenavážej do architektury a hodinářství (doufám).
frista Odesláno 29. května 2009 Nahlásit Odesláno 29. května 2009 Tohle je na vetsine for nekonecne tema. Jen tak mimochodem - vetsina z vas tady nesnasi padelky uspesnych znacek. Coz je veskrze stejne piratstvi, jako vypaleni CDcka ...Jenze jaksi vnimano spolecnosti a dobou, okrast autora pisnicky stazenim mp3 je neco tolerovatelneho a nic to nestoji, zatimco placnout si na cifernik cinskych hodinek logo PANERAI je svatokradez (a prichazi tim o penize nadnarodni firma). Predpokladam, ze ciste dusevni vlastnictvi a prodej dusevnich prav tady zivi drtivou mensinu lidi. Bohuzel, nektere i nechtene, protoze o ne prichazi. Tedy - nenadavejte tak uplne na OSU - to je jen nastroj, jak se podle zakona maji dostat autori ke sve odmene. Muze se to nekomu nelibit (i nekterym autorum), ale v zasade mi ukazte princip, ktery je funkcnejsi (zvlast je-li autor uspesny a jeho dilo se uziva ve velkem). Neni ... Zatim a cekame na nej. Asi jedinou moznosti, jak se tahle pro nas autory nenormalni situace muze vratit do normalnich koleji je moznost, ze se hromadne prestane konzumovat hudba dosavadni zpusobem - tedy CD, mp3 a pod. Ono se to v zasade deje, protoze hlavni vydelky zacinaji byt z koncertni a zive prezentace techto del (a ne z prodeje "rozmnozenin") Tedy poplatek za prazdna media - ono je to tak, ze v zakone je definovan tzv. neidentifikovatelny zpusob uziti a prijmu z nich, coz je kolonka, do ktere spada neco, co dela nejvic problemu mezi nami samotnymi i dalsim prodejem prav obecne - prijem z auotrskych prav neznameho puvodu (proste chybel v hlaseni autor atp.) . Na uzemi CR je poverena vyberem polatku organizace OSA (kazda civilizovana zeme a svete ma takovou organizaci), ktera musi ze zakona vybirat tyto "neidentifikovatelne" a jine poplatky i pro autory, kteri treba nemaji ! smluvni vztah s OSA! Je to proto, ze kdyz se takovy "neznamy autor" prihlasi a dolozi uziti, tak mu musi OSA podle zakonem stanoveneho klice vyplatit autorsky poplatek. Tedy vyberem za prazdna media si v zasade vyhrazuje prostor za tyto "neidentifikovatelne" autory a zpusoby uziti. Coz vsak neznamena, ze zakoupenim (a zaplacenim) media, si muzu cinit narok na bezplatny zisk chranenych del. No to je teorie, ale realita je asi trosku jinde. Proste je to obor, kde technologie, predcila schopnosti cloveka a nikdo nevi jak z toho ven ...
Ondraj Odesláno 29. května 2009 Autor Nahlásit Odesláno 29. května 2009 (upraveno) 2: frista Jak z toho ven nebo jak sto hoven? Každopádně si to napsal moc hezky a chápu i problémy na druhé straně. Ale řešení určitě nebude bojovat proti internetu a apod. Taky mi přijde dnešní systém takový, že se vydává hodně sraček, na kterých ukazují, jak jim vlivem pirátství klesají zisky a ty se snaží docmrndat z těch poplatků z médií aj. Ono těžko svádět na piráta, že kvůli němu nebyl úspěšný koncert. Upraveno 29. května 2009 uživatelem Ondraj
babaq Odesláno 29. května 2009 Nahlásit Odesláno 29. května 2009 Ohledně OSY - někdy mám pocit, že jsou to takoví ti výběrčí výpalného. Jak jinak si vysvětlit, že i školní besídky (kde děti zpívají tak, že jenom díky programu je poznat, co:) ) jsou taky předmětem jejich zájmu. A příkladů je více, samozřejmě jsou kolem toho především právníci a IMO většinu peněz ani zdaleka nedostane autor, ten je de facto zbytečný (byla k tomu kdysi na netu taková kalkulace, na autory zbylo většinou dost pod 10%, pokud to zrovna nebyli zázraci typu Kája nebo Helenka), stačí hezké jméno. Ani nemusí umět zpívat, příkladů bylo taky dost. V ČR je vytvoření osobní kopie legální, k tomu je tam ten poplatek u médií. Bohužel jej platí i ti, co ta média používají na svá data (z mých zálohovacích DVD jistě taky Kája a Helenka něco dostali, nejspíš i Eva a Vašek, brrrrrrrrrrrrr). Je to takový stahovací paušál Nelegální je díla ke stahování nabídnout. Dále knihy - všimněte si, jak se neustále prodlužuje autorskoprávní ochrana. Pro zájemce viz Mickey Mouse Protection Act. Proč jsou díla chráněna až 70 let po smrti autora? Jaký z toho má autor užitek? -- Komu myslíš, že tím prospěješ? Další sranda jsou e-books: dnes je normální, že jsou oDRMovány a použitelné na jediném zařízení. Zase, představte si, že si koupíte knihu a budete ji muset číst jedině v těch samých hadrech, jako jste ji koupili. Fuj. Taky mají právníci ještě hovadštější nápady, např. zde. Tohle se někomu může líbit? Ne, leda těm zainteresovaným právníkům. Nebo již zmíněný problém nosiče: když si teda kupuju práva, tak bych rád, když se mi např. DVD s filmem podělá, jej za manipulační poplatek vyměnit - práva na dílo jsem už koupil. Neznám ovšem nikoho, kdo by toho dosáhl... A poslední kapka: co se děje v poslední době kolem internetu jako takového, to je taky pořádná trapárna. V tomto vedou Frantíci, hlavně ten jejich Maďar... až se toto rozšíří, budeme všichni plakat. A budeme vzpomínat, jak bylo za našich časů svobodně. Poznámka: nejsem nijak spojený s Pirátskou stranou, ani nevím, jestli je budu volit, ještě o nich nevím prakticky nic. Ale jsem v poslední době čím dál víc nasranější, když vidím, kam se to všechno řítí.
Ondraj Odesláno 29. května 2009 Autor Nahlásit Odesláno 29. května 2009 (upraveno) Nedávno jsem z Internetu pořídil CD v MP3 mého oblíbence Jarreho (The Symphonic), kterou jsem neměl a neznal. I se mi to zalíbilo a šup, už mám originální CD. Nebýt Internetu a toho chudáka který to tam protizákonně postnul, nemám dnes ani to CD. Ten co to tam postnul by naopak měl dostat provizi z prodeje mého CD. Babaq mi mluví z duše. Prostě se toho v poslední době semlelo tolik, že už je to jako celek alarmující. Jo a když jsem byl malej, trhal jsem mouchám křidýlka. Upraveno 29. května 2009 uživatelem Ondraj
frista Odesláno 29. května 2009 Nahlásit Odesláno 29. května 2009 (upraveno) ad OSA: S temi detmi to neprehanej. Za a) musis prokazat komercni charakter akce. skolni vystoupeni je na celem svete od poplatku osvobozeno, nebo je velmi nizce zpoplatneno. B ) hodne se behem poslednich 2 let zmenilo (dost na to uvnitr clenove tlaci). Jen tak mimochodem, chlapci. kdyz uz zminujete Karla, Helenku a spol. To jsou INTERPRETI - nikoliv autori. Tudiz tem OSA poplatek za autorstvi nedava. Leda,ze si neco napsali sami. To je taky vecne mateni pojmu na forech, kde se vsichni ohani, ze takove sasoury okrast je vlastne takova svanda.Jenze ty maji penize za neco uplne jineho (koncerty, vystoupeni, jen maly podil z prodeje desek atp.) O ty penize vetsinou prichazi autori, ktere vubec neznate a nikdy neuslysite. Autorske poplatky se vyplaci podle specifickeho klice/koeficientu. A ty poplatky prazdnych medii jsou rozdelovany jako spolecne penize. Takze ti, co delaji relativne zname (a uspesne) veci nejaky penize dostanou vzdycky. Ti, co maji nizsi koeficient, maj smulu. No a v umeni vzdycky nemusi "uspech" znamenat, ze je to dobry. (vid Evo a Vasku). Psal jsem, ze je to slozity a veci jaksi predbihaji dobu. Ani mne se nelibi, jak na tom vydelavaji vetsinou jen pravnici. A sam od sebe vim, jak je dobre najit v dnesni potrebe informaci na netu (nahravku), kterou bych v cizine shanel roky a mne treba pomuze v nejakem zpusobu tvorby. Proste je to maglajz. Asi slozitejsi, nez padelani hodinek. Mimochodem - vite proc moderni spolecnost zna Shakespeara a jeho hry ? V ty dobe (16. st.) bylo vlastnictvi celeho textu v majetku nejakeho divadla (druzstva, firmy). Autor bud byl zaplacen jednorazove, nebo dostaval z kazdeho predstaveni urcity podil. Zakladni bylo chranit a nepujcovat "book" nikomu dal. No a kdyz se hra libila, byla uspesna, chteli to hrat i dalsi, konkurencni divadla. Tak se bud zaplatil nejaky "druhorady" herec, ktereho konkurence pretahla. Ten pak popameti odvypravel celou hru nekomukdo to zapsal.Nebo se sehnal nekdo, kdo si to stihnul behem predstaveni zapsat. No kdyz to byl trhak, tak to jeste strelili nejakemu tiskari, ktery to vydal, jako "lidove cteni"(a puvodni autor z toho nemel ani korunu). Nepripomina vam to neco ? Upraveno 29. května 2009 uživatelem frista
hciq Odesláno 30. května 2009 Nahlásit Odesláno 30. května 2009 (upraveno) jedině a bezvýhradně pod vedením samotného El Draque Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 30. května 2009 uživatelem hciq
decebal Odesláno 30. května 2009 Nahlásit Odesláno 30. května 2009 Kdyby to byla strana nás, všeobecnejch rodilejch pirátů , rum v žilách, tak ji podporuji, volím, kandiduji... Ti internetoví zlodějíčci zneužívaj poctivýho pirátskýho jména ke svýmu plytkýmu PR - patřej za mříže. OSA jsou bohužel zloději, co okrádaj naše umělce, oblíbence, nás, hoteliery a kdo ví ještě koho, pravděpodobně všechny. Docela fajně zakořeněná partička, žába na prameni. Ještě, že se zatím nenavážej do architektury a hodinářství (doufám). Cigi, víš o tom úplné hovno. Ta partička o které mluvíš, to jsou ti umělci sami. aparát který to spravuje je najatý personál. A jen díky ochranným svazům jako je OSA nebo DILIA mají umělci nějaké peníze za užití svých děl. Vaše kecy jsou pouze další ukázkou klasické české závisti, pramenící z absolutní neznalosti věci. Ani se neobtěžujete si prostudovat stanovy a činnost OSA. Já jsem členem OSA a s čistým svědomím říkám, že pro autory je to nezastupitelná organizace. Co si myslí hoteliéři atd. mne nezajímá. Ti bojují za své zájmy. OSA bojuje za umělce, ty peníze vybírá pro ně a každá koruna v účetnictví je dohledatelná.
Ondraj Odesláno 30. května 2009 Autor Nahlásit Odesláno 30. května 2009 (upraveno) Teď jsem to nepochopil. Jako že závidím, že peníze které nedobrovolně platím z médií atd. se někde rozdělují? Až bude málo těchto vybraných peněz na umělce, tak se takto zpoplatní samotný přístup k Internetu a pak třeba mlíko a rohlíky. A taky tu není tu jen OSA že.. Ale každopádně se vsadím, že v těchto organizacích pracují jen ti se svatozáří na hlavě, kterým jde pouze o spravedlnost a o chudáky umělce, kteří nemají kvůli dnešním ďábelským technologiím možnost si efektivně bránit svoje duševní vlastnictví. Ale abych pravdu řekl, ty poplatky je jen jedna kapka z x. Mě spíš daleko víc štve třeba zákon 3x a dost, taky jsem ho origoš nestudoval, čerpám jen z informací, které jsou k sehnání. Ale je tam podle mě prostor, kdy tě někdo nařkne z nelegální činnosti, ty budeš platit veškeré poplatky, náklady a přitom musíš dokázat, že jsi to neudělal. To podle mě není správný směr a pokud se tento model časem bude aplikovat i v jiných právech, tak bůh s námi. A náhubkový zákon a jemu podobné. Upraveno 30. května 2009 uživatelem Ondraj
Karlos Odesláno 30. května 2009 Nahlásit Odesláno 30. května 2009 Tyhle principy plošného prosazování "práva" ve společnosti, kdy se místo řešení jednotlivých skutečných případů porušení zákona zakáže - nařídí - přikáže - zpoplatní (dosaďte si podle situace) všechno všem, z duše nenávidím. Neřeší se jednotlivé případy porušení zákona, prostě se to zakáže (přikáže) všem. A je to vyřešené. Velice oblíbené řešení, které ovšem nic nevyřeší, jen do společnosti vnese chaos a ještě větší bezpráví - původní porušování zákona je tu dál a ze slušných občanů jsou rázem nasraní spolupachatelé balancující na hraně zákona.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se