tommas4 Odesláno 3. června 2017 Nahlásit Odesláno 3. června 2017 nenene, na 25 km mi to ukazuje i 13 nebo 20 metrů převýšení :D
Ivan Lelák Odesláno 4. června 2017 Nahlásit Odesláno 4. června 2017 JSOU DNY......KDY SE DAŘÍ - ve středu, 2 měsíce po zakoupení koloběžek, jsem po návratu z práce navrhl, že si půjdeme trhnout. Drákulce se nechtělo, ale nakonec souhlasila a v podvečer jsme vyrazili na náš VO (kódové označení velkého okruhu), tj. do Křivic, Týniště, po cyklostezce lesem na Bědovice až k oboře, odtud po lesní cestě do Lipin a domů. Nevím proč, ale přišlo nám, že koloběžky jedou samy. Přes kilák do Křivic je to z pidikopečka, kdy se jen vezeme, ale i pak, po rovině, jsem jel ustáleným tempem přes 20 km/h. Paráda, teda na nás nesportovce určitě. Na cyklostezce jsme trochu zpomalili, ale po 13 km, když jsme odbočovali na lesní cestu, jsem juknul na průměr a 17,1 km/h mne potěšilo. Ale následovaly 3,5 km lesem po šotolině, ty šišky, kůra, šutry a písek mi nedělají dobře, dokonce jsem měl co dělat s jednou kondiční běžkyní. V Lipinách pivko, 2 km domů, celkem 18,4 km průměrem 15,8 km/h. Což je úspěch, předchozí 2 jízdy po VO byly průměrem 14,6 a 15,1 km/h, takže posun je znatelný. A to jsme necítili ani náznak únavy a vím o rezervách. No, ale jsou i dny,..... KDY SE NEDAŘÍ - včera, po hektickém dopoledni v práci, jsem dorazil domů, Drákulka nikde, ale volala, že už jede, ať nafouknu Kostičky, že se sklouzneme do Třebechovic na zmrzlinu, kde se sejdeme s jejími rodiči, kteří dorazí na kolech z protisměru. OK. Pumpička, voda, do kapsy mobil, bankovka, cigára a jedem. Bylo sice kolem druhé odpoledne a 33°C ve stínu, no co, je to kousek a pojedeme lesem. Nejdřív ovšem po posečené louce, což pro mne, senorýmičkáře, bylo fakt príma, pak už polostín v lese. Ale také výše uvedené šutry, kůra, písek a zrádné šišky, mrchy jedny. Po 4 km drncání jsme byli u brány obory a odtud to už byly do Třebechovic jen 2 km po luxusní asfaltové cyklostezce lesem. Ve stínu pod stromy se chladila bílá vysoká, pozdravit nás přišla k ohradě mamka kančice se sedmi kančátky (píšu to správně, myslivci, že jo:-)). Ale bylo také jasné, že dnes prostě nemám formu, kde jsem ve středu frčel 20, dnes to bylo 14 km/h. Prokličkování rozkopanými Třebechovicemi a jsme na křižovatce u státovky, kde je bezva zmrzlinárna. Nejdřív jsem dostal óbr vanilkovou, abych ji vzápětí zapil půl litrem ledové kávy s dalším kopcem zmrzliny. Někdy v tu dobu se v něčí hlavě zrodila blbá myšlenka, že to domů vezmeme přes Týniště. Podél trati jsme vyrazili na Benzinu, kde se Drákulka posilnila párkem v rohlíku a po šotolinové cyklostezce jsme vyrazili na Týniště. Po těchhle cestách mi to fakt nejde. Rytmus v háji, technika v háji, drncá to, nejede, síly ubývají. I tak jsme dorazili do Týniště celkem v pohodě, propletli se rozpáleným městem a vyrazili na Křivice. Na konci města musela dát Drákulka oraz, dnes to prostě nešlo. Dupali jsme rozvážným tempem, styděl jsem se za 13 km/h, ale na víc jsem prostě neměl, aniž bych riskoval chcípnutí. V Křivicích nás Drákulka pocákala vodou, což bylo příjemné a do kilometrového pidikopečku, který tak miluju v protisměru, jsme zrychlili na 16 km/h. Pár set metrů před vrcholem jsem ale musel zpomalit a nahoře jsem si nebyl jistý, jestli neupadnu. Po vydýchání už to byly naštěstí poslední 2 km, víceméně z kopečka. Dorazili jsme dost KO a průměr 13,1 km/h byl na dnešních horkých 27 km fakt naše maximum. A ani dobrý pocit jsem z toho neměl...PS: Po sprše, relaxaci a když z terasy začíná vonět gril, se ale i z dnešního výletu dostavuje lepší pocit. Bylo to těžké, až nepříjemné, hodně jsme jeli mimo asfalt, ale dali jsme to a říkám si, jestli si zítra netrhneme zase. Ale jen když bude venku chladno, třeba, slovy Jarka Nohavici, hned "zítra ráno v šest"...
Badys Odesláno 6. června 2017 Nahlásit Odesláno 6. června 2017 Ivane, to tak prostě je, já teď v sobotu přijel domů se svými klasickými 33km odšlápnutými. Je pravdou, že většinou jedu bez zastávky, maximálně jen chviličku na železničních přejezdech pokud jede vlak a většinou jsem za 2 hodiny od výjezdu zpět doma a právě taky jsem přijel docela hotovej nemohl jsem to udýchat (jsem astmatik), ale dost mne bolely i kolena - letos asi nejvíc a při jízdě jsem měl stále pocit, jako by mne někdo ze zadu vždycky přibržďoval, že jsem dokonce i jednou zastavil a kontroloval brzdy, jestli náhodou někde nezačaly přibržďovat. No a co myslíš? Opravdu nepřibržďovaly a kolobka byla OK
Berbatow Odesláno 6. června 2017 Nahlásit Odesláno 6. června 2017 Poraďte nějakou skládací koloběžku na dovolenou. Jedeme do místa, kde budeme chodit na nějaké léčebné procedury, vzdálené cca 4km. Já to pěšky nedám 15 dnů denně. Nejsem žádný sportovec a nevím jestli bych koloběžku použil i doma, takže otázka zní : existuje skládací koloběžka, která unese 105kg a vydrží 15 dnů a nestojí více než 2k?
Ivan Lelák Odesláno 7. června 2017 Nahlásit Odesláno 7. června 2017 Badys - to my si zastavíme. Napijeme, pokocháme, když je kolem něco pěknýho, občas fotka, pokecáme... Taky na sebe občas čekáme, nejezdíme za každou cenu u sebe. Já chytím obvykle svůj rytmus a větší rychlost na asfaltu, Drákula mi zase ujíždí v terénu. Tohle bylo, jako bychom se prodírali tekutinou, znáš to, když jsi ve vodě a jdeš po dně. Nebo jako bych byl oblečenej do něčeho tuhýho, co brání pohybu... No, teplota, tlak, věk, kila...:-). Ale dali jsme to a to je hlavní!!
lub Odesláno 7. června 2017 Nahlásit Odesláno 7. června 2017 občas vyrazím večer s manželkou, když babička pohlídá.. žena teda na kole, já na kolobce. kopcovitý terén u nás mi maximálně vyhovuje - v kopcích se víc stírá rozdíl mezi kolem a koloběžkou. na tom mě nejvíc baví časté střídání různých poloh za řidítky, postupně protáhnu celý tělo, neustále ladím různý styly odrazu a zalehnutí. ve výjezdech do kopců i sjezdech se žena (momentálně s horší kondicí kvůli dětem) na kole na mě nechytá, naopak na rovině při vyšší ustálené rychlosti mi to nandává. neustále mě však překvapuje dojezd při plachtění u Expressu, občas mám pocit, že to jede samo i po rovině. no a někdy mi to taky vůbec nejede.. ty večerní projížďky jsou prostě lahůdka..
lub Odesláno 7. června 2017 Nahlásit Odesláno 7. června 2017 existuje skládací koloběžka, která unese 105kg a vydrží 15 dnů a nestojí více než 2k?obávám se, že normální kolobka ne.leda mikrokolobka, třeba tadyta lídlovka https://www.cyklobazar.cz/inzerat/179377/nova-kolobezka-z-lidlumáme jí a nemůžu si stěžovat, po hladkém povrchu jezdí super, ale na běžnou silnici to není.
Berbatow Odesláno 7. června 2017 Nahlásit Odesláno 7. června 2017 Hm, ta kolobka z Lidlu vypadá jako pro mě. Díky.
tommas4 Odesláno 7. června 2017 Nahlásit Odesláno 7. června 2017 nebo půjčovna v místě?nebo koupit "větší" koloběžku a potom "poslat dál"?
Berbatow Odesláno 7. června 2017 Nahlásit Odesláno 7. června 2017 tommas4: já na tu dovolenou letím a nevím jak je to s takovým zavazadlem. Už tak máme obrovský kufr, protože dvoje ploutve, brýle,šnorchly,neopreny. Skládací koloběžku bych možná pronesl místo slunečníku. Jo a ty koloběžky potřebuji dvě.
Berbatow Odesláno 7. června 2017 Nahlásit Odesláno 7. června 2017 A ještě k otázce půjčovny v místě, nevím jak koloběžky, ale kola byly vloni tak drahé, že to nepřipadá v úvahu.
speedwalker Odesláno 12. června 2017 Nahlásit Odesláno 12. června 2017 Hotovo - vyzkoušeno, otestováno a první kolobrnda je doma. Druhá přibude co nevidět, žena musí ještě chvilku počkat, narozeniny má až za týden. (No snad to tu nečte .)
martar Odesláno 12. června 2017 Nahlásit Odesláno 12. června 2017 A hele, vlákno s kolobrndami, a dokonce se tu tolerují městský skládačky Vlevo moje "lehká polozávodní" No Rules Scooter 205, vpravo pohodlná Oxelo Town Easyfold 9 se stupátkem pro mláďata.
paia Odesláno 12. června 2017 Nahlásit Odesláno 12. června 2017 Jak jsi spokojen s Oxelem? Uvažuju o něm, až bude mladej jezdit na odrážedle, abych mu stíhal a nemusel vykonávat činnost, kterou bytostně nesnáším (běh).
martar Odesláno 12. června 2017 Nahlásit Odesláno 12. června 2017 (upraveno) Oxelo: velice pohodlné na hladkém povrchu, superrychlé skládání a rozkladani bez zašpin?ní rukou. Negativa: je těžší, i díky odpružení a nosu. I se svými 115 kg ale nemám sebemenší strach, je fakt festovní. Dost mizern? brzdí, a to má dvě brzdy. Širší kolečka mají při jízdě o trochu větší valivý odpor, spoj obou částí konstrukce na nerovném povrchu z principu drnčí. Jinak ale perfektní ergonomie (široká řídítka, geniální gripy, představec zahnutý dopředu) navíc možnost stupátka pro dítě. Jezdím s ní pro děti do školky, spokojenost. Upraveno 12. června 2017 uživatelem martar
Ivan Lelák Odesláno 13. června 2017 Nahlásit Odesláno 13. června 2017 speedwalker - moc pěkná, gratuluji. Koloběžky Yedoo se mi líbí, sexy design, hliníkový rám prý nemá chybu a hmotnost je úžasná. Jinak o nich nic nevím ani jsem na nich nejel. Máme velké skládačky, protože je do auta potřebujeme a tak na nich jezdíme i normálně, ale někdy si říkám, že jestli nás budou brndy bavit jako dosud, Kostky Tour Fold se třeba časem stanou součástí výbavy auta na "procházky" na cestách a na kondiční ježdění a domácí turistiku pořídíme něco "lepšího". Koneckonců,zkušenější koloběžci (což jsou stále skoro všichni) mi hned na začátku říkali, že jedna nestačí a že prý jedna do terénu, druhá na silnici, třetí do města... No nevím, zas tak moc to zatím nežeru, ale třeba jednou...
Badys Odesláno 13. června 2017 Nahlásit Odesláno 13. června 2017 Teda borci, pěkně se to tu s kolobkama začíná plnit a všechno krásné kousky, jen tak dále, jen tak dále....
speedwalker Odesláno 13. června 2017 Nahlásit Odesláno 13. června 2017 Ivane - díky, původně jsem chtěl taky Folda, líbila se mi + jako bonus skládačka a tak u nás začalo testování. Jeden víkend Kostka Tour Max a právě Trexx. Pak ještě chvilkově Morxes Cavia. Jako začátečník mohu hodnotit jen pocity, ale jako vítězové nám z toho vyšli Kostka a Yedoo. Pak chvilka úvah a rozhodnutí upustit od skládaček, neboť i kola vozíme uvnitř auta, pouze se sundaným předním kolem. Kolobky vozíme tak jak jsou, naležato a oddělené dekou aby se nepodřely. A pak už jen finální fáze co tedy vybrat. Já měl jasno hned, bude toTrexx, je lehký, rychlá možnost změny světlé výšky, což se někdy hodí a ve srovnání s těmi, na kterých jsme jezdili, jsme nepozorovali nějakou nižší tuhost. Manželka se nakonec rozhodla pro Kostku, prý nevidí takový rozdíl, aby si ospravedlnila ten rozdíl v ceně. Nakonec mě napadlo, že využiju příležitost nadělit jí kolobku k narozeninám a tak jdu zítra vyzvednout Kostku Tour Maxe. Kolobky jsme stejně během testování střídali a myslím, že to tak bude i v budoucnu, tedy pokud to nedopadne tak, že budu zbaven Trexxe . No a jak píšeš, jedna prý stejně nestačí, takže v budoucnu uvidíme...
Ivan Lelák Odesláno 16. června 2017 Nahlásit Odesláno 16. června 2017 speedwalker - my byli omezeni prostorem, potřebovali jsme dát 2 koloběžky do obytné dodávky pod postel a byli jsme ochotni kvůli tomu koupit i skládací Mibo Royal s koly 20/20". Naštěstí se tam vešly Tour Foldy, ale v neskládací verzi by to už nešlo.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se