Přejít na obsah

Koloběžky

Gilius

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 1tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Ivane, z Vás nebudou koloběžkáři, z Vás už jsou nadšení koloběžkáři. Jj, koho kolobka chytne, tak je to jako droga. Jinak máte ze Slovenska pěkné fotky, které vypovídají o počasí mnoho. Já si budu muset na kolobku koupit nové boty. V neděli, jak bylo mokro, tak jsem zjistil, že moje Salamony do kopečka na vlhkém asfaltu neuvěřitelně podkluzovali a vůbec se nedalo odrazit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Badys - a jéje, víc lidí říká, že je to droga. Stále přemýšlím, proč je to pro mne větší droga než kolo. Na něm jsem projezdil půl Evropy, tedy pár desítek let zpátky, před pár lety jsem si zase jedno koupil, ale stojí v garáži. Říkám si, že proto, že mne nebaví jezdit samotného a Dáša na kole nee, zatímco koloběžka ji baví. Ale jinak je to pro nás ideální prostředek - jednoduchý, lehký, skladný pod postel v autě, připravené jsou hned a uklizené taky, jízda je jednoduchá, když chci zastavit, zabrzdím a dám nohu na zem, žádné sesedání. Za ty dva týdny a něco pozorujeme velký pokrok, už nelapáme po dechu, kopečky už často vyjíždíme, i když na Slovensku jsme si ty prudší klidně vyšli. Když je mírný dokopeček, už mi to ani nepřijde, jako by to byla rovina, přitom to z něj jede samo a kupodivu rychle. Některé línější cyklisty jsme už předjížděli a dělalo nám to dobře:-). Před dvěma týdny pro nás bylo 30 km vzdálená meta, před týdnem jsme to dali s lehkou únavou, teď trochu pomaleji, skoro taky a únava nulová. Takže je to asi všechno dohromady, co nás povzbuzuje a baví, nevím... Fotky jsou starým mobilem, takže technická hrůza, velký foťák se mi nechtělo tahat. 

Odkaz ke komentáři

Kolobrndu považuji za ideální priblizovadlo s ohledem na poměr jednoduchosti a rychlosti. Žádný převody, mazání, serizovani. Naskočim a jedu. Musím tu pochválit kamarádku, která mě na svý šedesátiny vytáhla na vyjíždku a urazila přes 70km :) a jak říkám, na kolobce je to tak nějak zábavnější. kolo je nuda :)

Odkaz ke komentáři

Fakt nevím, v čem spočívá kouzlo koloběžek. V technické jednoduchosti asi taky, ale konkrétně Dáše je tohle ukradené. Možná je to kvůli zdravému pohybu, který je komplexnější než jízda na kole a holkám prý pěkně tvaruje zadky:-). Možná kvůli jednoduchosti jízdy, nasedání a sesedání, kde se plynule přechází z chůze v jízdu a naopak, je to mnohem rychlejší než pěšky a je tam i ten technický prvek jízdy v jedné stopě (oba jsme s Dášou motorkáři). Možná je tam ještě nějaké další fluidum, které kolo nemá, i když pro mne bylo skoro 20 let velkým koníčkem a v letech největší "slávy" jsem dával 7-10 tisíc km ročně. V každém případě nás s Dášou koloběžky baví, hecujeme se a vidíme pokroky, což je velké povzbuzení. První meta bylo 10 km, pak hodně vzdálená 30 km, ale dali jsme ji za 10 dnů od koupení koloběžek. A vyšším průměrem než první den, kdy jsme dali 6 km s jazykem na vestě. To bylo velké povzbuzení, byli jsme sice unavení, já si natáhl lýtko, ale čekali jsme to horší a hlavně - už to byla, aspoň délkou, turistika. A když jsme teď na Slovensku dali 28 km, sice procházkové tempíčko se zastávkami na kávičku, oběd, focení, cigárko, ale zato bez únavy, bylo jasné, že to, kvůli čemu jsme si je kupovali především, tedy na "procházky" a výlety při našich cestách obytnou dodávkou, perfektně funguje...

PS: Už 3 dny jsem na kolobrndě nestál a docela se mi stýská...:-) 

post-3283-0-68378200-1492675492_thumb.jpg

post-3283-0-53332600-1492675509_thumb.jpg

post-3283-0-36796600-1492675521_thumb.jpg

post-3283-0-82658300-1492675534_thumb.jpg

post-3283-0-65586000-1492675573_thumb.jpg

post-3283-0-36068900-1492675612_thumb.jpg

post-3283-0-95320700-1492675624_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Potřeboval bych od  zkušenějších radu

Jsem po operaci zad ne zrovna nejmladší 60+ 192 cm 96 kg  kolo mi nebylo odporoučeno tak uvažuje i kolobrndě.

jezdění po městě, silnici nejvýše tak polni cesta fyzička nic moc musím ji dohonit takže slabý začátečník.

Uvaha Kostka ? Mido? 20/20 nebo větší přední kolo nemohu se v tom orientovat

Pokud by se vešla do kufru oktávky bylo by dobře 

rozumný rozpočet aby když mě to nechytne na to drahé zbytečně nepadal prach

díky za každou radu. 

Odkaz ke komentáři

Zajeď si do Světa koloběžek (https://www.svetkolobezek.cz/ - jsou v aerálu na Turkově, P4) a vyzkoušej sám.

Já loni kupoval tohle přibližovadlo, zkoušel jsem na doporučení Kostku a Mibo a skončil u nerozkladnýho Miba Express (je pevnější a trošku těžší). Dvacítky kola.

Na městský i lehce přírodní ježdění je to úplně OK. Krásně pevná a příjemně rychlá.

Rozdílnej rozměr kol je IMHO dobrej na silnici a rychlou jízdu, jinak v tom nevidím nic zásadního - pravdou je, že jsem se v tom nevrtal.

Odkaz ke komentáři

Větší přední kolo, tím myslím aspoň 20", raději 26(/28)" je lepší nejen na rychlost, ale také na průchodnost terénem, 16" v terénu je voser. Nekupuj levné věci, jen prověřené výrobce, Mibo, Morxes, Kostka, Yedoo. Do auta skládačku - Mibo Mastr nebo Clip, nebo Kostka. S tím terénem a polňačkami má každý velké oči a pak jezdí hlavně po asfaltü. V terénu je otázkou nejen velikost kol, ale i světlost nášlapu. S vysokým nášlapem se ale na delších trasách na silnici nadřeš.

Edit: ten Mezeq od Tomáše by byl možná OK.

Upraveno uživatelem zbuddy
Odkaz ke komentáři

Tak se nemohu rozhodnout Kostka Tour max nebo Twenty max výhody- nevýhody nejsem schopen rozeznat

Upraveno uživatelem Conrad
Odkaz ke komentáři

Od kompu do obchodu bych rád šel s přibližnou představou třeba obě kola stejná nebo přední větší výška nášlapu atd

Odkaz ke komentáři

Conrad - nemám co radit, jsem začátečník, co má za 3 týdny našlapáno slabých 150 kilometrů. Ale naše cesta ke koloběžce byla asi taková - vloni na jaře jsme se rozhodli pro přibližovadla do obytné dodávky, chtěli něco skládacího a od počítače (+ s radami tady i jinde) zvolili Mibo Master s koly 16/16. Na jeden srazík cestovatelů nám ho dovezl Honza Bordovský z Koloběžkárny na vyzkoušení, krásný mazlík, ale po trávě v kempu to už bylo trápení. Přišla pauza, začali jsme přemýšlet i o něčem na elektriku, až v zimě jsme myšlenku koloběžek oživili. A byli jsme už chytřejší, takže větší kola:-). V té době bylo na trhu jen Mibo Royal (20/20) a Kostka Tour Fold (26/20). Nakonec se nám podařilo obě vyzkoušet, včetně skladnosti do auta. A také při jízdě, jeli jsme jen 3 km s Dášou, v půlce si koloběžky vyměnili a po 100 metrech, bylo jasné, že Kostka s 26" předním kolem jede prostě lépe. Znatelně lépe, i my, oba laici, jsme to IHNED cítili. Nejeli jsme dál ani nezkoušeli nic jiného, protože jiné kvalitní skládací koloběžky prostě nebyly, museli jsme rozhodnout mezi těmito dvěma. I když nemohu říct, že na 20/20 to bylo trápení, naopak, šlo to. A nakonec nám složená Kostka i lépe zapadla do auta, Mibo má jiný způsob skládání, jiný výsledný tvar, není po složení tak tuhé a to se našemu autu líbilo méně. Obě Kostky se nakonec vešly pod postel a to je fakt super:-)! Přiznám, že co se týká tuhosti a tak, nemohu sloužit, nemám srovnání s jinými a neskládacími typy a navíc tomu zatím rozumím jako koza petrželi. Dnes už obě firmy, Mibo i Kostka, vyplnili mezeru v sortimentu a Kostka má i skládací Twenty 20/20 a Mibo velkou skládací 26/20. Twenty se chystám vyzkoušet, ne že bychom je chtěli kupovat, ale jestli se potvrdí výhoda většího kola. Předpokládám, že ano...:-). PS: Jo, a Kostka Tour Fold je už i v jiných barvách než naše jediná dostupná titanová. Ta nová křiklavě žlutá je taky super:-).    

post-3283-0-18763700-1492783074_thumb.jpg

post-3283-0-82393100-1492783107_thumb.jpg

post-3283-0-97219200-1492783117_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Ivan Lelák
Odkaz ke komentáři

Vem toho Mezeqa, model new mezeq, je za skvělý peníze, vzadu lze nastavit dvě výšky nášlapu,

je to robustní, ve městě a okolo komína kde s tím budeš jezdit ideální.

No jo ale skoro o 2 kg těžší než Kostka

Odkaz ke komentáři

Pokud pojedeš 1x týdně jen když bude hezky jako rehabilitaci tak ta váha nic neznamená,

jak budeš lítat 3x za týden od března do prosince tak vem tu lehčí. Ale myslím že pro tebe je to rehabilitační pomůcka,

ten Mezeq má trošku širší pneu, tedy větší valivý odpor, ale má to pak lepší komfort co se otřesů týká,

to je v tomto případě předpokládám výrazně rozhodující faktor po té operaci vs. faktor jedu rychleji,

na překonávání vzdálenosti to nemáš.

Odkaz ke komentáři

Zajeď si do Světa koloběžek (https://www.svetkolobezek.cz/ - jsou v aerálu na Turkově, P4

tak včera jsem si odtamtud přivezl bílou expressku, se taky musím pochlubit!

dnes první zajetí, snížení řidítek a dokoupení rohů.

express proti crazy má o dost víc položenou vidli, je daleko stabilnější (což neberu nutně jako výhodu).. největší rozdíl je v dojezdu, 20/20 proti 16/12 je hodně znát. ale je to podstatně větší mrcha, na řádění po lesních cestách a skákání přes kořeny co dělám s crazynou nevim nevim, hlavně si budu muset zvyknout na tu jinou geometrii.

jinak jak už jsem onehdy psal - po vyzkoušení všech možných konkurentů je pro nás, těžký bejky kolem metráku, mibo asi nejrozumnější volbou..

post-5667-0-20545500-1492789784_thumb.jpg

post-5667-0-58732300-1492789798_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...