Přejít na obsah

AUDIOFILOVO OKÉNKO

Alina

Doporučené příspěvky

Ty jsi ten jeden z mála,který tím neotravuje okolí. U nás jsou závěsy repro a tlačítka zesilovače hodně v kurzu.Bohužel to pán domácí řeší ranami přes prstíčky,čímž ztrácí body,a zároveň posiluje vůli potomka,zakázanou metu dobýt.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rozumím,u nás to leze na mozek mně,protože bráním vlastním tělem nebohé zvídavé dítě. Vlastně nemám kus vlastního místa,protože jsem obětovala obývák vznešenému koníčku. A to jsem aktivní muzikant.Teď jsem ráda,že je doma chvíli ticho.Divný paradox.

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Nechal jsem si udelat pracku. ;-)

Má třístupňovou přepěťovou ochranu, dva obvody pomalého náběhu (jeden pro

pračku, druhý pro komponenty za pračkou) a obvod pro odstranění stejnosměrného napětí

s kondenzátory o velice dlouhé životnosti.

Filtry jsou řešeny separátně pro jednotlivé výstupní sekce (2700VA, dvě sekce po 400VA,

sekce s odděleným vinutím 800VA). Vstupní filtr 40A je společný.

Síťový kabel je stíněný.

Použit je transformátor s nižším sycením jádra, lakováním jádra, celozalitý a stíněním

primár/sek..dár.

Primár: 3.5kVA/230V

Sek..dár 1: 2.7kVA/230V

Sek..dár 2: 0.8kVA/230V

Jištění je řešeno pomocí tavných pojistek T16.0A s vyšší proudovou vypínací schopností.

Vinutí 800VA má vlastní jištění pojistkou T3.15A.

Pračka zajišťuje galvanické oddělení od síťového rozvodu, vysokou úroveň ochrany proti

přepětí a významně potlačuje rušivé složky v síťovém rozvodu.

Muj vanocni darek sam sobe.

K tomu novy konec BVaudio PA300SSE, novy predek BVaudio PRE1 a upravena analogova cast v CD.

No proste vanoce jak maji byt. Juch!

Odkaz ke komentáři

Delal ji Hogy v Plzni. Cena zalezi na specifikaci, co si naporoucis. Krome vetsich filtru a vetsiho trafa, nez je bezny standard, treba jen predni cerny eloxovany panel me stal 2,5, industialni podsviceny spinac, ktery trochu vypada, stoji litr a tak. Ale cena je jekde kolem 24k Kc plus minus. Coz je za naprostou hubicku. Bryston se stejnym trafem, s mensimi filtry a daleko jednodussi ridici elektronikou Torus RM16 stoji v HiFiStore 156k Kc.

Edit: Ted jsem si vsimnul podtitulu toho vlakna a to ja moc nejsem, ale dejme tomu. :-)

post-606-001389500 1359034096.jpg

Upraveno uživatelem Hasňa
Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Dobré téma :-)

Dětem odolné a dostupné bedny mám k plné spokojenosti "vintage model" od značky Quadral.

Stojan (spíše podstavec) s bednou má cca. 50 kg, slouží jako úložný prostor a s těmi kryty to děti nezajímá. Zes a gramo jsou mimo dosah na skříni.

post-19610-0-48483800-1369080740_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Dobré téma :-)

Dětem odolné a dostupné bedny mám k plné spokojenosti "vintage model" od značky Quadral.

Stojan (spíše podstavec) s bednou má cca. 50 kg, slouží jako úložný prostor a s těmi kryty to děti nezajímá. Zes a gramo jsou mimo dosah na skříni.

Ještě vyfoť ty hodiny :)

Odkaz ke komentáři

Dotaz na servis hodin dám časem do správné sekce, omlouvám se a zpět k hi-fi.

Zes i gramo jsou DENON, PMA S10 Mk II + DP-37.

Po pokusech s NADem, Cambridge Audio i vintage SONY Esprit mohu DENON jen doporučit.

Tady to je. Jsou to hodiny po pradědovi, nejdou a neumím s nimi zacházet, ale rád bych to změnil. Prakticky hledám, co a kde s nimi v Brně udělat, abych je opět oživil. Poradíte někdo? Předem díky. 

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Jeste nez jsem propadnul hodinkam, zajimal jsem se hlavne o audio. To sice trva do dnes, ale je to ve vyraznem utlumu. Me zajimala hlavne konstrukcni stranka veci, takze mam doma gramofon vlastni konstrukce, s predzesilovacem vlastni konstrukce, zesilovacem vlastni konstrukce a reprobednama vlastni konstrukce (tedy vlastni konstrukce - postaveno podle dostupnych doporucenych overenych navodu na netu)... Akorat sluchadla akg k701 jsem kupoval. K nim jsem pak postavil nekolik sluchatkovych predzesilovacu:)

Postupne jsem se prokousal i k elektronkovemu kombu a zacal pripravovat elektronkovy koncak (jeden pokusny kanal jsem na hnizde postavil), ale pak prisla mala dcerka, tak jsem to radsi schoval do supliku a cekam, az nastane vhodnejsi doba, nebo az se prestehujeme do vetsiho, kde by byla bezpecnejsi elektro dilna :)

Jinak audio miluju, fascinuje me co vsechno se da vymyslet a cemu vsemu jsou lide ochotni verit (od klasickeho elektronka vs. tranzistor, cd vs. gramo az po woodoo pomucky pro zlepseni zvuku). Jakym neuveritelnym zpusobem se da zvuk vytvorit, zaznamenat a interpertovat a kolik faktoru muze tento proces ovlivnit a vysledek upravit. Bavi me, kdyz se audiofilove hadaji, o vlivu zvuku kabelu na detaily ve zvuku, proste to rad ctu :)

Je mi lito dnesni produkce a trendu loudness war, proto jsem se zamiloval do starych nahravek, prochazim antikvariaty a hledam gramodesky (pripadne kupuju z discogs a ebay), protoze mi vyhovuje zpusob, jakym jsou ty nahravky porizeny - jednoduchy, prosty... Bez zadnych pridanych kudrlinek a zkrasovadel... A poslechem a hledanim starych veci hlavne zjistuju, ze v hudbe uz bylo mnoho vymysleno a dneska se ve velke mire (hlavne mainstream) jen kopiruje, opisuje a predelava.

Odkaz ke komentáři

Ahoj,

chtěl bych si pořídit k NTB nějakou lepší externí zvukovku.Má s tím někdo zkušenosti jestli se to vyplatí a jak to funguje?

Moje představa je něco takovýho.

http://www.czc.cz/sound-blaster-x-fi-surround-hd/79513/produkt?q-category-id=47obq3p5oqh2q88pjh1qhvsoka

Dík za odpovědi.

Odkaz ke komentáři

Já jsem pořídil ke kompu lepší sluchátka (AKG 601), takže jsem pak řešil i  zvukovku a po váhání mezi externí / interní jsem vzal jednu interní (co je to zač už nevím), i když se to hůř přenáší do novýho kompu. Musím říct, že zvuk je znatelně lepší a to jsem moc ani nepronikal do jejího nastavení (není to úplně triviální) natož abych dělal nějaký tuning (hodně lidí si mění čipy a pak to hraje ještě líp).

Takže určitě se to vyplatí.

Ahoj,

chtěl bych si pořídit k NTB nějakou lepší externí zvukovku.Má s tím někdo zkušenosti jestli se to vyplatí a jak to funguje?

Moje představa je něco takovýho.

http://www.czc.cz/sound-blaster-x-fi-surround-hd/79513/produkt?q-category-id=47obq3p5oqh2q88pjh1qhvsoka

Dík za odpovědi.

Odkaz ke komentáři

Ja k ntb externi zvukovku mam, levnou play! od sb. Kdybych nebyl donucen (spalena integrovana zvukovka), tak bych ji nechtel. Notas porad prenasim, je to dalsi krabice (byt mrnava), ktera zavazi v brasne i na stole i v usb slotu, navic zvuk je spatny, napriklad na pohyb mysi v grafickych programech reaguje praskanim - predpokladam, ze je to mj. proto, jak je reseno napajeni ntb a usb sbernic a spotrebovanym vykonem pri narocnejsich grafickych aplikacich. Verim, ze tento problem alespon castecne odpadne u kvalitneji reseneho externiho zdroje pro zvuk.

Mozna neco takovehoto

http://www.audiotek.cz/product-37178-esi-dr-dac-nano

nebo neco odsud

http://headphones.cz/inshop/sluchatkove-zesilovace/s-dac/

ps. pokud neplanujes napajet z te zvukovky domaci kino, ale jen sluchatka, nevim, k cemu je dobra (k ntb) osmikanalova zvukovka, radsi dva kanaly, ale kvalitneji zpracovane :)

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...
  • po měsíci...

Pánové, můžete mi prosím poradit jestli má smysl uvažovat o receiveru Yamaha HTR-4065 pokud chci aby to nějak hrálo? Je dobře vybavený, má DLNA, airplay, ios appku na ovládání a přitom za hrozně zajímavou cenu (http://www.luxusni-elektronika.cz/polozka/yamaha_htr4065.html). Krmit tím budu asi něco jako Xavian Bombonus, Wharferdale Diamond 10.2 nebo Dali Zensor 1. Zdroj bude CD a itunes knihovna na síti, občas nějaký ten film. Poslouchám sigur ros, indie rock, klasiku. Trochu se tady s takovou sestavou mezi Vás audiofily bojím ;-)

Původně jsem chtěl nějakou jednoduchou sestavičku entry-level zesíku a repro. Pak jsem si ale uvědomil, že většinou budu pouštět ze sítě a tak si asi nemá cenu hrát na nějakého puritána...

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...