Jerryl Odesláno 20. července 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. července 2022 (upraveno) Po pár dnech s jezevčíkem JBO musím říct, že jsem se zvukem dost spokojený a díky, že jste mě do toho dokopali. Chci se ale zeptat, jak moc má jezevčik topit? Protože se mi zdá, že je to docela slušnej přímotop. Hlasitost mám tak na 25%. Je jasný, že ty velký žebrovaný hliníkový chladiče co chladí výkonové tranzistory tam nejsou na ozdobu a k tomu to velikánský trafo, ale radši se zeptám, abych něco nezanedbal. Díky Upraveno 20. července 2022 uživatelem Jerryl Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 20. července 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. července 2022 On ten prcek umí 2x50 Watt do 8 Ohm, jede klasicky ve třídě A/B, takže topit musí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jerryl Odesláno 20. července 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. července 2022 (upraveno) Tak to jo, už mám k tý sestavě vyhlídnutý rack, s poličkama z zakovýho pletiva, aby to mohlo pěkně luftovat. Můžu ještě otázku, nerozumíte někdo elektronice? V tý sestavě mám tapedeck, který jsem kupoval jako nefunkční a naštěstí se mi ho podařilo opravit, byla to mechanická závada a olámaný některé plastové části hejblátek. Tyto stroje na to dost trpí, protože použité plasty jsou křehké. Můj úspěch navnadil známého,který má také nefunkční Tape a přinesl mi ho na opravu. Mechanickou závadu většinou zvládnu, ale tady jsem ještě našel mechanicky poškozený tranzistor a tomu moc nehovím. Vyměnit bych ho uměl, ale nedaří se mi najít ten typ nebo vhodnou náhradu. Podle schématu má mít označení: DTA144EST, reálný potisk na těle tranzistoru je A144ESG. Poradili byste mi prosím, kde sehnat, případně čím nahradit. Nejlépe, kdyby to bylo dostupné v obchodě jako např GE electronic apod. na obrázku je to ten 1. tranzistor nahoře, má utrhlou levou nohu. Díky moc Upraveno 20. července 2022 uživatelem Jerryl Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milhauszn Odesláno 20. července 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. července 2022 Datasheet k tomu lze snadno najit. Jedna se dle popisu od "digitalni tranzistor".V datashetu je schema, jak funguje, ze je to tranzistor s odporem a fubguje jako logicky invertor.Na nahradu jsem jeste nekoukal. Pripadne si ji vytborit sam.Ta nozicka je upadla proc? Mechanicke poskozeni, nebo to bylo nejakym extra pretizenim? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jerryl Odesláno 20. července 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. července 2022 Ahoj, díky za reakci. podle ohledání tranzistor dostal pecku zřejmě při dřívější manipulaci s kazetovou mechanikou, pod kterou se nachází (nyní jí mám vyndanou). Poškození tam může být i jiné, ale to okem nezjistím Bohužel ostatnímu, co píšeš nerozumím. Pokud by šlo najít a koupit vhodnou náhradu, tak odpájet a napájet 3 nohy zvládnu, ale jinak jsem elektro jelito. Sám toho moc nevytvořím a abych kvůli opravě jednoho krámu studoval FEL ČVUT, to se mi vážně nevyplati Pustil jsem se do toho s očekávánim mechanické závady na kazetové mechanice, kterou jsem našel a jsem schopný opravit a tranzistor jsem objevil náhodou při obhlídce. Díky za pomoc Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McStinger Odesláno 20. července 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. července 2022 (upraveno) Čo to je už napísal milhauszn. Dostupné je napríklad toto: https://www.gme.cz/dta144eca-sot23 Nejaké nožičky z tenkého drátiku zvládneš. Prípadne si ich kúp viac, stojí to nula nula nič. Ak nemáš taký tenký drát, tak si rovno kúp pár hociakých miniatúrnych odporov s vhodnými nožičkami, ktoré ucvakáš. Vývody sú na screenshote, 1=1, 2 a 3 sú prehodené, popis je vpravo. Inak sa to dá vysladať aj z z tranzistora a odporov, ale asi by som išiel cestou toho SMD z odkazu. P.S. môžeš ten SMD tranzistor zapájkovať aj rovno na plošák. Jednu nohu rovno na pad a ďalšie už uvidíš, ako to vyjde. Upraveno 20. července 2022 uživatelem McStinger Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jerryl Odesláno 21. července 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2022 Tak to je super. Jestli ta blecha má stejnou funkci, tak nohy prodloužím v pohodě. Vyzkouším to a dám, vědět, jestli to pomohlo ten stroj vyléčit. Díky moc Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zlý Jabko Odesláno 27. července 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2022 Mohl bych poprosit o radu? Nemám šajna, jaké reproduktory sehnat tátovi ke gramofonu. https://drive.google.com/file/d/12fKfXKzuoYiH1W1GXulxNG1gVlPZQhNi/view?usp=sharing Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Horhe Odesláno 27. července 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2022 V tomto případě je asi jedno co tam připojíš. Koukni na bazoš, neco v dobrém stavu, kde nebudou potrhané závěsy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zlý Jabko Odesláno 27. července 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2022 Díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Horhe Odesláno 27. července 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2022 Jo a nebavíme se teda o žádném hi-endu a velkých sloupech. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jerryl Odesláno 27. července 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2022 (upraveno) Tak referuju, že nemocný Tapedeck jsem nevyléčil, ale spíš dorazil. Mechanickou závadu jsem sice odstranil, ale ten malej šváb mě dost vypekl. Je to malý jak blecha a pájet to je očistec. Nakonec se mi to povedlo, ale stejně to nefachčí. Zato jsem si ke své sestavě pořídil již zmíněnou ubykaci - rack, no ono to má původ v Ikei, ale vůbec to není špatný. Jenom mám trochu problém tam ty komponenty rozmístit, aby to dávalo smysl. Chci, aby kolem zesilovače bylo co nejvíc místa kvůli ventilaci, takže na něj nechci nic stavět. V dolní poličce by měly být gramodesky. Možná bych tam uvítal jednu nebo 2 poličky navíc, ale to neprodávaj, musel bych koupit ještě jeden celej regálek na díly. No koukněte na to a kdyžtak poraďte. Umístění celku je pouze dočasné, na to nehleďte. Upraveno 27. července 2022 uživatelem Jerryl Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 27. července 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2022 před 10 hodinami, Zlý Jabko napsal: Mohl bych poprosit o radu? Nemám šajna, jaké reproduktory sehnat tátovi ke gramofonu. https://drive.google.com/file/d/12fKfXKzuoYiH1W1GXulxNG1gVlPZQhNi/view?usp=sharing Moment, kam chceš ten gramofon připojit? Pokud do cinchových CD resp. DVD vstupů, tak se prvně ujisti, zda má gramofon vestavěný korekční předzesilovač. Pokud nemá, mezi gramec a zesilovač je třeba zapojit extra krabičku (googluj RIAA předzesilovač). A ani pak to nebude žádná výhra, ten zesilovač je spíše AV receiver... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Horhe Odesláno 27. července 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2022 (upraveno) Tak tenhle předzesilovač nemá. ten bude potřeba dokoupit. Předpokládám, že to je sony PS-LX300 Já kdyžtak jeden navíc mám - pro-ject PHONO BOX MM, za ten bych chtěl tak 1700 Upraveno 27. července 2022 uživatelem Horhe Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zlý Jabko Odesláno 27. července 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2022 Nahoře gramofon, dole zesik https://drive.google.com/file/d/120abyfB1KI6wZoSgeCQs2RCKPvJCl6tq/view?usp=sharing https://drive.google.com/file/d/1upuJaZPPrS5gIazeJptdeBA3DvAppv77/view?usp=sharing Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 27. července 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2022 Z návodu ke gramofonu: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 8. srpna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. srpna 2022 Už jen dvakrát se vyspím a pak konečně nastartuju tohoto fešáka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redd Odesláno 13. srpna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. srpna 2022 (upraveno) Bohužel musím dát pryč sloupové repro a přejít na regálovky. Už to moc nesleduju, ale kámoš před časem vybíral a vzal VM Audio. Zatím to vypadá, že půjdu stejným směrem. Ale budu rád za každý tip. Cenově do 30, místnost asi 35 m2, zesík cambridge audio 640Av2, můžou být klidně z druhé ruky. Předem dík. Jo a kdyby někdo chtěl moje sloupy Acoustic Energy Aelite 3, tak jsou tady v inzerci Upraveno 13. srpna 2022 uživatelem redd Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 13. srpna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. srpna 2022 Kdybych teď kupoval ptačí budky, tak KEF LS 50. Úžasné. Na LS 60 mám svrbění. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 13. srpna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. srpna 2022 Do 30 z druhé ruky seženeš KEF R300, se štěstím i novější KEF R3, a myslím, že ti nic nebude chybět. P.S. Kdybych teď stavěl sestavu od nuly, tak bych ty aktivní LS 60 měl hodně vysoko na shortlistu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se