Přejít na obsah

AUDIOFILOVO OKÉNKO

Alina

Doporučené příspěvky

Horhe pokud to ještě nemáš pořešené, tak se zeptám na upřesnění - nepochopil jsem tu konfiguraci. V mobilu máš appku Tidal, tam máš navolenou kvalitu Master, chceš to z mobilu poslat do zesilovače a dál co? Klasický zesilovač s reprobednami? Sluchátkový zesilovač? 
P.S. Téma MQA je nadlouho. Úplnej podvod to není, ale dávat tomu nálepku Master je zavádějící. Je to ztrátová komprese, žádná výhoda proti lossless FLAC, kromě menšího datového toku

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sluchátka ani ne, jenom doma do beden. Zatím to řeším v mobilu Heos, receiver denon s heosem, z něj přes Zone2 do zesilovače Advance A10. Představa je z mobilu přes nějakou krabičku do A10.

Koukal jsem právě na tohle jestli by to nevyřešilo, chci z toho Tidalu vytěžit co nejvíc.

Otázka jestli to bude nějaký slyšitelný posun oproti tomu receiveru - zesiku.

Každopádně když jsem připojil NTB napřímo do A10, tak mi to přišlo lepší než přes ten receiver, ale možná to byl jenom subjektivní dojem

Odkaz ke komentáři

To by stačil malý streamer, který umí Tidal včetně Master/MQA,  s linkovým výstupem do zesilovače, a jeho apka nestojí za vyližprdel

Orientační seznam MQA kompatibilních věcí zde

https://tidal.com/supported-devices?category=audio&filter=mqa

Ale v podstatě bys měl jen další krabičku, která umí na 99% totéž co HEOS, a k tomu dobrý pocit z MQA

Odkaz ke komentáři

před 10 minutami, Duke650 napsal:

To by stačil malý streamer, který umí Tidal včetně Master/MQA,  s linkovým výstupem do zesilovače, a jeho apka nestojí za vyližprdel

Orientační seznam MQA kompatibilních věcí zde

https://tidal.com/supported-devices?category=audio&filter=mqa

Ale v podstatě bys měl jen další krabičku, která umí na 99% totéž co HEOS, a k tomu dobrý pocit z MQA

Tak, tak… ale já vážně MQA slyším (ano, teorii znám, a uznávám, že to může být “audio psychika” 😉

Horhemu bych doporučil krabičku koupit, zkusit, a během 14 dnů vrátit, pokud nesplní očekávání. Jinak na tom odkaze byl i ELAC, ten má mj. speciální licenci Roon, měl jsem, doporučit mohu, byť ten můj MQA neměl 🤷🏻‍♂️

Upraveno uživatelem Andrew
Odkaz ke komentáři

Zdravím pánové, potřeboval bych moci s výběrem a umístěním repro, tak jsem snad ve správném vlákně :) Vybavujeme 3 malé zasedací místnosti reproduktory. Budou sloužit hlavně pro konferenční hovory, bonusem může být hudba nebo film na příležitostných party :) V návrhu jsou tyto https://shop.loxone.com/cscz/install-speaker-7-passive.html a jsou umístěny ve stropě uprostřed nad stoly. Větší zasedačka má 8x6, tam jsou 4 repráky, střední 8x5 a malá má 5x4. Delší stěny jsou ze sádroše a jedna z nich je vždy osazena tv, kratší strany jsou skleněné příčky a velkoplošná okna. Na podlaze je vinyl, strop je akustický. Nějak mi to pocitově nesedí a mám za to, že by hlas měl přicházet z "obrazu", jakoby zepředu. Můžete mi prosím poradit? Samozřejmě kvalita repro je druhá věc, kde by měl být zvolen rozumný kompromis. Neměly by tam být nějaké šustítka, ale na hi-tech není budget. Díky moc za reakce

Odkaz ke komentáři

Tak já přispěji svoji troškou do mlýna, tady je můj skromný aparát a na něm deska která ve středu oslavila 50 let. V původním vydání made in Italy 1973. Docela vzácnost tady. Zvuk super. Ještě dotaz pro zdejší audofily, kupujete ty nebe audiofilni vydání řezané poloviční rychlostí? Jak vám to hraje? Já nějaké mám a dobrý, ale původní vydání hranou, když jsou jak nový tak nějak stejně dobře, jedinej problém jsou některá nová obyčejná vydání, třeba Kolej Yesterday šla rovnou na burzu. Původní stará deska hraje mnohem líp.

IMG_20230304_200711.jpg

Odkaz ke komentáři

• po 4 týdnech...

Ahoj, 

trošku jsem se ve výběru posunul, bedny mám a řeším k ním zesík:

Mám tedy BW 606 s2 AE. Posloucham rock, metal, obcas klasiku a manzelka si predpokladam pusti obcas nejaky pop (Whitney Houston napr.)
Jako primární zdroj hudby bude sloužit stream apple music, sekundární zdroj budou CD - stále je kupuju protože se mi libi neco vlastnit, kupuju je na koncertech jako pamatku atd. Moje možnosti, které vidím já:

1) Marantz Melody X - vyhoda all in one, pokryje rovnou vsechny potreby. Nevyhoda: nevnimam to jako plnohodnote (alespon startovací) HIFI, má airplay 2, který z nějakýho mě nepochopitelnýho důvodu dává menší kvalitu o něco než airplay klasickej.
2) Marantz PM6007 - k němu bych připojil starou apple tv, která má airplay 1 a posila data přes optiku, čili vyšší výsledná kvalita než airplay2 a časem bych koupil CD, prozatím můžu připojit přes koax dvd přehrávač a používat to jako transport; výhoda: nejnižší cena, připomíná to už hifi :-); nevýhoda - malinko náročnější obsluha třeba pro manželku (nejen že hudbu pustí, musí ještě zvolit správný vstup na stereu atd.); další nevýhoda je, že vlastně oproti melody x nižší výkon 
3) Marantz PM7000N - za mě vlastně ideální volba, ale je to cena, kam jsem se fakt teda nechtěl dostat a vlastně nevím, jeslti si to sám před sebou (před manželkou nemluvě) umím ospravedlnit
4) Bluesound Powernode - dle všech recenzí super zařízení, po designové stránce se mi to líbí, leč nepřipomíná to úplně hifi (otočné ovladací prvky, přepínače atd.), nejde k němu připojit gramofon, kdybych se vyhledove zblaznil a je nutné dokoupit dalkove ovladani
5) Denon PMA 900 hne - na tomhle zesiku jsem bedny testoval a libil se mi zvuk, funkčně se taky dobře vybaven, dost me brzdi design samotnyho pristroje a taky to, že z mnoha ruznych zdroju čtu, že Marantz zvuk (bohužel jsem neslyšel v kombinaci s přímo mými bednami, ale s 607s2 ae) je takovej živější a lepší v podobné cenové relaci
6) Cambridge Audio CXA81 - dají se sehnat demo kousky kolem 20, no za tuhle cenu to nemá bohužel stream (musel bych zase připojit apple tv) a nemá - nevim proč - korekce bassu a výšek.
7) Nějaká kombinace klasickeho zesiku (nad 316, rotel a11...) a externího DAC, ale zase se je to dalsi komplikace pro celkove ovladani

Budu rad za vsechny rady / doporučení atd. Koukam na to ze dvou úhlů: jednak je to něco, co nekupuju na chvilku -tenhle uhel rika vem PM7000N, druhý úhel ale říka, že stereo je něco, co jsem vždycky chtěl, ale je vlastně s otázkou, jak moc času si ho budu moct užívat - tahle cesta mě vede na nějaké levnější řešení s tím, že nahradit se to dá vždycky... Tenhle druhý úhel taky říká, že sestava by měla bejt proporční a že možná PM7000N už je overkill pro BW 606 s2 ae

díky moc

Odkaz ke komentáři

V 22. 2. 2023 v 17:36, Hasňa napsal:

Není to tak. V těchhle cenách budeš jenom vyhazovat peníze, nic pořádně nevylepšíš, rozdíly nebudeš nejspíše ani slyset, a pokud je uslyšíš, nebudeš schopen vyhodnotit co slyšíš a hlavně nikdy, nikdy ti to nebude hrát tak dobře, jako LS50. To bys do toho musel dát daleko, daleko více peněz. V každé další krabici budeš muset zaplatit tu krabici, kabely, management, výrobu, dopravu z Číny a na elektroniku zbyde 15 korun. Tohle jsme museli dělat v minulém století. Pokud nechceš vyrábět zlato vdechováním tabákového dýmu do vody, kup all-in-one KEF a zapomeň na nějaké ladění a postupně zlepšování, které je jen chimérou bez reálného základu.

Za 80k se da postavit urcite rozumnejsi sestava nez je ten aktivni pidi KEF....jen je potreba sahnout trochu do historie.

Tohle 40Hz-45kHz(-6dB); je za 80k dost bida, pokud teda neposlouchas jen da Palestrinu :)

Upraveno uživatelem simon_magus
Odkaz ke komentáři

před 11 hodinami, instant napsal:

k tomu vyrabaniu zlata.. 😆 oldskul aktivny system na okruhu A a 5.1 kino s oddelenymi koncovymi stupnami na okruhu B. vyhoda je popici zvuk. nevyhoda je, ze som zdvihol cenu medi na burze a kazdy treti start vymlati poistky az na ulici 😁20230403_235906.thumb.jpg.f5e1ef7176305587ff206560aef9dd26.jpg

Tak to má vypadat.

image.png.a9678ec245ef9f7a0015a821e72b5edf.png

Odkaz ke komentáři

ano, ano instagramove prispevky.. tak to iste vyzera v kazdom datacentre :D ale ok, keby som to robil pre niekoho ineho alebo komercne, pekne povyvazujem do suchacov a nakupim farebne kable. atd. na to som OCD dost

Ale zas vacsina z toho je sym XLR tak to zas nutne az taky pruser nie je, aj ked to vyzera ako z Votrelca: 

No photo description available.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...