African Odesláno 9. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. prosince 2023 před 5 hodinami, McStinger napsal: A sú ochotné počúvať vinyl, aby som nebol OT. Si trefil hřebíček na hlavičku, jelikož můj švagr je velký fanoušek vinylu po dlouhá léta a má ve skříni kolem tisícovky placek, tak má žena nemá s poslechem žádný stresík Kdykoliv jdeme okolo byť jen na skok, desky létají vzduchem a na jeho praletém zesilovači Nakamichi se dají během několika minut reprodukce grilovat stejky Už mi byl vyplacen cash za gramec a manželka jest very happy, že má pod stromeček dárek... a jak se tomu říká? Zabít dvě mouchy jednou ranou? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McStinger Odesláno 9. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. prosince 2023 Gramce nikomu nezazlievam. Beriem to tak trochu ako veterány u autíčkárov. Ja to nemusím, ale zas koho to baví, prečo nie. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zerrou Odesláno 10. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. prosince 2023 před 22 hodinami, Duke650 napsal: Kamelot? kamarát organizuje Lodenica na Zelenej vode...mal by tam byť Kamelot..tak ste srdečne vítaný.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zerrou Odesláno 10. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. prosince 2023 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toom Odesláno 10. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. prosince 2023 Maj 5O cent. Špičkovej gramec kucí furt dává oproti digitálu bomby. Prostá nezkušenost v soužití s kvalitním gramosetem zjevně nutká některé kolegy mlít dokola hovna. Chápu, že 50-100k za smysluplný rozšíření audio řetězce o kvalitní předzes, gramec, dráty, prostě většina lidí nedá. Čili osobní zkušenost čistá "0" ale o to větší potřeba se kriticky vyjadřovat. Hmmm Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 10. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. prosince 2023 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 10. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. prosince 2023 Jdu si pro chipsy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 10. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. prosince 2023 Rollins by taky souhlasil Chipsy už mám na stole "Vinyl is important to me because what’s on it is real. It is what the musicians wanted you to hear. There is no such thing as ‘digital music’. Digital technology can emulate music and that technology is getting better, but there is no Led Zeppelin on a Led Zeppelin CD. There isn’t a nanosecond of music on any music streaming service." Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 10. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. prosince 2023 Ty vole to jsou kecy jako od nějaké ezopíče... sorry, to je jako debata mezi astronomem a astrologem .... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 10. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. prosince 2023 Právě jsem dostěhoval (naštěstí jen z jednoho pokoje do druhého) sbírku svých šelaků..... Co to tady čtu o ezopíčích? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
instant Odesláno 10. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. prosince 2023 2 hours ago, Toom said: Maj 5O cent. Špičkovej gramec kucí furt dává oproti digitálu bomby. Prostá nezkušenost v soužití s kvalitním gramosetem zjevně nutká některé kolegy mlít dokola hovna. Chápu, že 50-100k za smysluplný rozšíření audio řetězce o kvalitní předzes, gramec, dráty, prostě většina lidí nedá. Čili osobní zkušenost čistá "0" ale o to větší potřeba se kriticky vyjadřovat. Hmmm aj my teba bratm.. aj my teba. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 10. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. prosince 2023 Ty vole to jsou kecy jako od nějaké ezopíče... sorry, to je jako debata mezi astronomem a astrologem ....Tohle přirovnání si musím zapamatovat, celkem to vystihuje podstatu sporu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 10. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. prosince 2023 před 55 minutami, Duke650 napsal: Ty vole to jsou kecy jako od nějaké ezopíče... sorry, to je jako debata mezi astronomem a astrologem .... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bluman Odesláno 10. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. prosince 2023 1 hour ago, Duke650 said: Ty vole to jsou kecy jako od nějaké ezopíče... sorry, to je jako debata mezi astronomem a astrologem .... k tym chipsom si aj nejake pivko otvorim... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zerrou Odesláno 10. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. prosince 2023 prečo mám pocit,ze sa ludia tešia na konfrontáciu? možno sa ale mýlim..tiež si pustim stary gramec na starom Pioneeri zo 73 na obyčajných drotoch a bedniach z roku 80...pokotúlam Deep Purple alebo Jánošika od Radošinskeho naivneho divadla a ani ma nenapadne to púštat zo streamera do HIFI aparatury..AUTENTICITA,len kôli pocitu,nostalgia...Hudba je časová kapsula a takto mi tie platne davaju zmysel,aj ked sa mnohí len zasmejete... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 10. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. prosince 2023 Diskuse formou psaní na fórum má jednu slabinu - jednu větu si může deset čtenářů vyložit deseti způsoby. Pokusím se být primitivně jednoduchý, aby se riziko takového nepochopení minimalizovalo. Ve světě "konzumace reprodukované hudby" jsou dva póly (a stovky odstínů mezi nimi). Jedna strana (kam patřím já) to má takto: někde někdo nahrál muziku. Věnoval tomu energii, čas a peníze a výsledkem je konzerva = dejme tomu album. Když tuto konzervu otevřu (pustím si album), tak chci dosáhnout maximálně věrné reprodukce, co nejbližší tomu, co opustilo nahrávací studio. Jsem smířený s tím, že je to konzerva, a že pro čerstvý pokrm pro uši si musím zajít na koncert, OK. V zásadě je mi jedno, zda se maximálně věrné reprodukce doberu pomocí technologie X nebo Y. Je vedlejší, zda moje aparatura stála X nebo XXX nebo XXXXX peněz - není to pro mne status symbol. A hlavně: poslouchám hudbu, nikoli aparaturu. Nicméně za těch cca 40 let, co se motám kolem hifi, jsem si něco málo nastudoval - a tím nemyslím čtení katalogů výrobců nebo ezoterických recenzí. A sosal jsem rozumy nejen z elektrotechniky, ale i z akustiky / psychoakustiky a fyziologie resp. jak funguje lidský sluch. Druhý pól to má tak, že ignoruje technické limity jednotlivých technologií reprodukce, a silně preferuje "pocity z aktu přehrávání oblíbeného cool média". V tomto extrému je cena a prestižní brand aparatury /případně ještě bling faktor/ hlavním indikátorem kvality reprodukce. Takový "extrémista" může dospět až do fáze neurózy, kdy se snaží vnímat jednotlivé komponenty řetězce (ty vole tady mi spadl reprokabel z podložky na podlahu .... doprčic tady ten zesilovač v Áčku jsem měl nechat rozehřívat o půl hodiny déle ... šmarjá tadle přenoska se na tento druh hudby nehodí, jdu to raději přehodit za tu zlatou... ty tranzienty dnes tak divně sublimují...) a nedokáže se soustředit na hudbu. Je naprosto v pořádku, že daný uživatel preferuje příjemné pocity, které mu tento akt navozuje. Preferuje stav "mně se to líbí takto". A jak jsem zmínil, mezi těmito póly je mnoho mezipoloh... Ve finále je mi osobně úplně jedno, na čem poslouchá soused nebo Afri (peace, on to ví :-). Jen mám silné nutkání ozvat se, pokud někdo staví na piedestal technologii, která je objektivně dávno za zenitem. Může totiž svést na špatnou cestu někoho, kdo se v tom nevyzná a teprve hledá, kudy tudy cestička... BTW již desítky let se nahrávání a mastering dělá digitálně (až na pár výjimek), takže i drtivá většina nově lisovaných vinylů má základ v digitálu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 10. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. prosince 2023 před 2 hodinami, Bert napsal: Právě jsem dostěhoval (naštěstí jen z jednoho pokoje do druhého) sbírku svých šelaků..... Co to tady čtu o ezopíčích? To bylo na Rollinse... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 10. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. prosince 2023 před 19 minutami, Duke650 napsal: Když tuto konzervu otevřu (pustím si album), tak chci dosáhnout maximálně věrné reprodukce, co nejbližší tomu, co opustilo nahrávací studio..........Je vedlejší, zda moje aparatura stála X nebo XXX nebo XXXXX peněz - není to pro mne status symbol. A hlavně: poslouchám hudbu, nikoli aparaturu. Souhlasím s tím, že si hodně psaného textu vysvětlíme po svém jak píšeš v úvodu a u pivka by debata byla daleko mírumilovnější. Mě ti tam ale nesedí ta tvá rovnice, viz výřez výše. Opravdu jde docílit studiového zvuku bez kvalitní aparatury? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 10. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. prosince 2023 Maximálně věrná reprodukce = co nejbližší originálu Nikde netvrdím, že "jde docílit studiového zvuku bez kvalitní aparatury" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toom Odesláno 10. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. prosince 2023 (upraveno) před 50 minutami, Duke650 napsal: Jen mám silné nutkání ozvat se, pokud někdo staví na piedestal technologii, která je objektivně dávno za zenitem. Může totiž svést na špatnou cestu někoho, kdo se v tom nevyzná a teprve hledá, kudy tudy cestička... Jasně, nutkání je prostě nutkání. Kup si pořádnej gramec amigo a pak rozdávej rozumy (no offence). A nemyslím ňákej bazarovej dual nebo project do 15k píchnutej do phono vstupu integráče do 50k. Ať tě provází síla Upraveno 10. prosince 2023 uživatelem Toom Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se