Duke650 Odesláno 25. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2025 Naštěstí už dávno nemám gramofon, jinak bych si kupoval už pátý kousek od TEAC... aneb když už dělat phono-preamp, tak kurva pořádně https://www.hifi-voice.com/testy-a-recenze/phono-predzesilovace/3340-teac-pe-505
sonny.c Odesláno 25. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2025 Zahořování.... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1
African Odesláno 25. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2025 4 hours ago, Duke650 said: Naštěstí už dávno nemám gramofon, jinak bych si kupoval už pátý kousek od TEAC... aneb když už dělat phono-preamp, tak kurva pořádně https://www.hifi-voice.com/testy-a-recenze/phono-predzesilovace/3340-teac-pe-505 Fajnový kousek, ale proč tam furt cpou ty madla, má to nějaký význam?
McStinger Odesláno 26. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 26. prosince 2025 Jasné. Zlepšuje to zvuk. Znižuje straty signálu. Signál prejde vrchom madla a spodkom sa vráti, inak by unikal cez ostré rohy krabice. 1 4 1
ragu Odesláno 26. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 26. prosince 2025 TVL teď nevím jestli je to ironie nebo myšleno vážně.
Diamondking Odesláno 26. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 26. prosince 2025 před 18 hodinami, African napsal: Fajnový kousek, ale proč tam furt cpou ty madla, má to nějaký význam? Já bych řekl, že jenom proto, aby to vypadalo jako profivercajk.
Irwinek Odesláno 26. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 26. prosince 2025 před 3 minutami, Diamondking napsal: Já bych řekl, že jenom proto, aby to vypadalo jako profivercajk. Myslíš, že při opravě to profesionálně chytneš za madla a přemísťíš na stůl?
Igicz Odesláno 26. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 26. prosince 2025 Boys. Přepadla mě myšlenka na dokoupení subwooferu k mým Audioengine HD6. Nabízí se zůstat u značky (třeba S8) nebo něco z druhé ruky. V Ově mám vyhlídnutý Dali SW 12. Je to velké, v jiné barvě než chci, ale fest se mi líbí, že to kdysi smontoval nějaký Jorgensen a ne desetiletý Cheng Wang Li. Prosím, jaký je názor zkušenějších?:)
HPQ Odesláno 26. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 26. prosince 2025 před 45 minutami, Igicz napsal: Boys. Přepadla mě myšlenka na dokoupení subwooferu k mým Audioengine HD6. Nabízí se zůstat u značky (třeba S8) nebo něco z druhé ruky. V Ově mám vyhlídnutý Dali SW 12. Je to velké, v jiné barvě než chci, ale fest se mi líbí, že to kdysi smontoval nějaký Jorgensen a ne desetiletý Cheng Wang Li. Prosím, jaký je názor zkušenějších?:) Subwoofer je potřeba aby měl alespoň 10 palců, 8 je málo. A taky to chce počítat s tím, že subwooferu je potřeba dát trochu prostroru, neumisťovat těsně ke zdi, k nábytku ani pod stůl atd. Dobrej subwoofer je například Elac Sub 3010: https://www.elektronet.cz/elac-debut-sub-3010
African Odesláno 26. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 26. prosince 2025 1 hour ago, Diamondking said: Já bych řekl, že jenom proto, aby to vypadalo jako profivercajk. Hmm, asi, divný je to. Vím že se to dělalo nebo třeba ještě dělá na těžkých komponentech nebo komponentech které furt sebou někde taháš, jako kámoš to měl na Sony zesilovači který tahal po různých akcích, které pořádal. Sony to mělo ale vychytaný a madla šli oddělat, když to měl doma v systému. Tady to nedává žádný smysl a je mi to stejně sympatický jako falešný výfuky na Mercedesech
ragu Odesláno 26. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 26. prosince 2025 Neb jsem subwoofer nedávno řešil - velikost imo záleží na velikosti poslechové místnosti. Ujasnil bych si taky konstrukci (uzavřena nebo ne) a jestli to má posílat do země (což třeba pokud má člověk dítě, který rádo stoucha do měniče, je fajn). Když jsem vybíral pro sebe, skončil jsem u REL nebo SVS.
neuromancer Odesláno 26. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 26. prosince 2025 Madla jsou někdy nutnost, když to váží přes 70 kilo Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 2
Vir Odesláno 26. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 26. prosince 2025 před 45 minutami, HPQ napsal: Subwoofer je potřeba aby měl alespoň 10 palců, 8 je málo. A taky to chce počítat s tím, že subwooferu je potřeba dát trochu prostroru, neumisťovat těsně ke zdi, k nábytku ani pod stůl atd. Dobrej subwoofer je například Elac Sub 3010: https://www.elektronet.cz/elac-debut-sub-3010 Na audio to chce pořádný bedny. Na domácí kino používám Magnat quantom 730a....repro 300mm s repro Sony pascal Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Vir Odesláno 26. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 26. prosince 2025 Uši se dávali dřív aby to šlo lépe do racku.... třeba Pionner v 70 tých letech
HPQ Odesláno 26. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 26. prosince 2025 Před hodinou, Vir napsal: Na audio to chce pořádný bedny. Na domácí kino používám Magnat quantom 730a....repro 300mm s repro Sony pascal Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. U subwooferu není mezi 250 a 300 mm reproduktorem zdaleka takovej rozdíl jako mezi 200 a 250 mm. 10 palců je základ a s 12 palcem se to o to víc prodražuje a nepřijde mi, že by Igicz chtěl nějak moc utrácet. A ten Alec Sub 3010 má jeden měnič směrem dolů a jeden dopředu, jeden je aktivní a duhej pasivní (nahrazující bassreflex, protože to je uzavřenej subwoofer) a mřížka přes ten reproduktor co směřuje dopředu je kovová a nedá se sundat, takže odpadá problém s malými dětmi co rádi šťouchají do měničů.
McStinger Odesláno 26. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 26. prosince 2025 před 9 hodinami, Diamondking napsal: Já bych řekl, že jenom proto, aby to vypadalo jako profivercajk. Asi tak. Pri profi krámoch tie madlá nie sú moc o vyťahovaní, keďže zariadenia sú obyčajne väčšinu života napevno v racku. Skôr ako-tak chránia ovládacie prvky pred nárazmi.
McStinger Odesláno 26. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 26. prosince 2025 Čo sa týka subwooferu, záleží od miestnosti. 10 palcov je fajn, na malú miestnosť ale môže byť aj 8 palcov viac než dosť. Reprák sa potrebuje hýbať v optimálnom rozsahu.
Vir Odesláno 26. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 26. prosince 2025 Za mě je lepší mít pořádný bedny než sub 1 1
Duke650 Odesláno 4. ledna Nahlásit Odesláno 4. ledna Vlhký sen některých audiofilů https://www.hifi-voice.com/testy-a-recenze/prislusenstvi-a-doplnky/6714-ansuz-sparkz 2
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se