Kenny_II Odesláno 8. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2011 Jestli se nemylim, nekde na strankach Oris pisou ze pouzivaji titan, ktery se pouziva i pri vyrobe kloubnich implantatu. Nejsem lekar, ale na takovem titanu by se nemel delat zadny povlak ne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lukas123 Odesláno 10. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. března 2011 (upraveno) V 8. 3. 2011 v 20:01, 'Kenny_II' napsal: Jestli se nemylim, nekde na strankach Oris pisou ze pouzivaji titan, ktery se pouziva i pri vyrobe kloubnich implantatu. Nejsem lekar, ale na takovem titanu by se nemel delat zadny povlak ne? Pokial tomu dobre rozumiem tak reagujes na prispevok, ktory napisal ANT. Ja som napr videl cerstvo vylestene titanove hodinky a bol taky zvlastne leskly. Hodinar mi vysvetloval, ze ta siva farba titanu je vlastne zoxidovana vrstva a keby si sa jej po vylesteni chytil, tak mastnotou, ktoru mas na ruke sposobis flak lebo to na tom mieste inak zoxiduje resp zreaguje so vzduchom. Cize ked do svojich titanovych hodiniek zaryjes nozikom, tak si vsimni ako krasne je ta ryha leskla strieborna a casom sa zafarbi rovnako ako zvysok hodiniek...tym padom to bude po case tazsie vidiet. Nikdy som ziadne titanove hodinky nemal, ale bolo mi povedane, ze sa sice lahsie poskriabu ale na druhej strane tie skriabance po case nevidno tak vyrazne ako na oceli. Ja teraz tiez riesim ci si nekupit titanove hodinky, ale na 90 percent si vezmem ocelove. Ked titanove, tak sa mi paci kombinacia titan + kaucuk. Upraveno 10. března 2011 uživatelem Lukas123 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kenny_II Odesláno 10. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. března 2011 V 10. 3. 2011 v 13:46, 'Lukas123' napsal: Pokial tomu dobre rozumiem tak reagujes na prispevok, ktory napisal ANT. Ja som napr videl cerstvo vylestene titanove hodinky a bol taky zvlastne leskly. Hodinar mi vysvetloval, ze ta siva farba titanu je vlastne zoxidovana vrstva a keby si sa jej po vylesteni chytil, tak mastnotou, ktoru mas na ruke sposobis flak lebo to na tom mieste inak zoxiduje resp zreaguje so vzduchom. Cize ked do svojich titanovych hodiniek zaryjes nozikom, tak si vsimni ako krasne je ta ryha leskla strieborna a casom sa zafarbi rovnako ako zvysok hodiniek...tym padom to bude po case tazsie vidiet. Nikdy som ziadne titanove hodinky nemal, ale bolo mi povedane, ze sa sice lahsie poskriabu ale na druhej strane tie skriabance po case nevidno tak vyrazne ako na oceli. Ja teraz tiez riesim ci si nekupit titanove hodinky, ale na 90 percent si vezmem ocelove. Ked titanove, tak sa mi paci kombinacia titan + kaucuk. Taky jsem nemel nikdy titan, pouze nerez a je pravda ze i kdyz se lesteny nerez snaz poskrabe, tak je asi hezci nez zoxidovany titan. Pro me je dulazita i vyssi hmotnost nerezovych hodinek, mam rad kdyz jsou citit. Tak ze nakonec pujdu do nerezu a navic vychazeji vyrazne levneji v pripade Forisu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mAra_ Odesláno 10. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. března 2011 (upraveno) Vy me desite, zejtra jedu pro Orisky, a doted sem vubec neuvazoval nad tim jestli ocel nebo titan..... No, bud to rozlousku ted vecer, nebo zejtra v kramu budu za bridila mAra Edit: pismenka Upraveno 10. března 2011 uživatelem mAra_ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kenny_II Odesláno 10. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. března 2011 V 10. 3. 2011 v 21:25, 'mAra_' napsal: Vy me desite, zejtra jedu pro Orisky, a doted sem vubec neuvazoval nad tim jestli ocel nebo titan..... No, bud to rozlousku ted vecer, nebo zejtra v kramu budu za bridila mAra Edit: pismenka To je prave otazka jestli nema Oris nejaky kvalitnejsi titan, jak jsem psal uz vys. Uz jsem nasel kde jsem o tom cetl viz nasledujici link na manual Oris str. 27 http://www.oris.ch/data/4125_pm_en.pdf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mAra_ Odesláno 10. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. března 2011 Tak uvidim. Vyzkousim oboje a nejak se rozhodnu mAra Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
blend Odesláno 11. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2011 jedině ocel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
k-mart Odesláno 11. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2011 Já chtěl vždy ocel, cítit tu váhu pořádně masivních hodinek na zápěstí... ten pocit mám rád pořád, ale titan je pro každodenní nošení určitě pohodlnější, co se hmotnosti týká, můžeš mít velký, masivní hodinky, ale váha tě nebude nikdy obtěžovat.. včera jsem na ruce vyzkoušel novou řadu Citizenu Eco-drive - Marinaut, chrono, průměr 46 a byly krásně lehoučký, zvyknul bych si rychle.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohush Odesláno 11. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2011 (upraveno) V 10. 3. 2011 v 21:25, 'mAra_' napsal: Vy me desite, zejtra jedu pro Orisky, a doted sem vubec neuvazoval nad tim jestli ocel nebo titan..... No, bud to rozlousku ted vecer, nebo zejtra v kramu budu za bridila mAra Edit: pismenka Ničeho se neboj, titan použitý na Orisy je velice tvrdý, určitě tvrdší než ocel, můžu srovnávat, měl jsem je a bez škrábanečku. A protože to jsou masivní hodinky, tak i hmotost je slušná, nějakých 150g. edit: teď jsem si všiml, že Alda má opačný názor, ale já si za svým stojím, mluvím z vlastní zkušenosti. Třeba cape cod ubrousek se jen dotkne oceli a je hned černý, kdežto titanové Orisy můžete leštit kolik chcete a silou a ubrousek je pořád čistý, prostě se toho titanu nechytá. Upraveno 11. března 2011 uživatelem bohush Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 14. května 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. května 2011 Zdravím. Přesto, že je tohle vlákno celkem dlouhé, rád bych se pokusil získat tu jasnou odpověď na otázku, která mě momentálně dost zajímá: Před nedávnem jsem si koupil hodinky CITIZEN ProMaster AS4030-59E. Jejich pouzdro i tah jsou vyrobeny z titanu. V oblasti u spony se mi ale objevila skvrnka vzniklá porušením matné povrchové úpravy. Pod povrchem je kov leskle stříbrný. Zajímalo by mě, jestli k tomuto porušení dojde jen poškrábáním o nějaký tvrdý materiál nebo jestli se postupem času tato povrchová úprava může "oleštit" třeba třením o oděv či na spodní straně o pokožku ruky. Jak vypadají vaše titanové hodinky po několika měsících či letech nošení? Budu vám moc vděčný za jakoukoliv odpověď. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
555EN Odesláno 16. května 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. května 2011 Moje Ti noze maju podobnu farbu, ako 5.11 hodinky, tie su iba trosku viac do zelena. Hodinky mam trosku prelestene od oblecenia, ale je to stale odtien zelenej, len mat sa zmenil na leskly povrch. Noze na ostri maju taku farbu, ako opisujes, z toho usudzujem, ze betatitan sa da vylestit do kvazi striebornej farby, ale po case zacne mat tendcenciu oxidovat a zmatniet. Citizeny Promaster Auqualandy, ktore su druhe Ti v zbierke, su z ineho materialu, nie som si uplne isty, ci to nie je len nerez s titanovou povrchovou upravou, lebo vazia podobne ako stare potapacske Casio, ktore su nerezove. Na spone mam skrabance, ale nejak extra ich nevidno. Mozno ti tato odpoved v niecom pomoze. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Commander Odesláno 16. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. března 2012 dovolím si vytáhnout tohle téma, co se týče zápachu. Mám nově B-42 cosmonauts ocel, a jsem trošku zoufalý ze smradu který se mi line z ruky. Nikdy mi žádné hodinky nesrmděly jako tyhle, ať už to byl plast, natostrap, nebo titankarbid. Nejde o "vůni" ocele, ale asi pot nebo nevím. Umeju ruku i hodinky mýdlem, vysuším a do konce dne je to zase smrad že by jeden pad. Pro ty co mi poradí se mýt opakuju, že jsem to nikdy jindy nepozoroval, až s těmahle fortisama. Nevíte někdo čím to? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xda2 Odesláno 16. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. března 2012 Mel jsem s Cosmonauty v titanu stejny problem se zapachem a bezne myti nepomahalo. Nakonec jsem ten tah sundal a hodil na 5 min do nejakeho cistice stribra co byl doma - a je po problemech. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
roberto_2 Odesláno 22. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. března 2012 Jednoznacene titan. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daemonultimate Odesláno 18. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července 2012 Titan versus ocel.Ocel je těžší a lehčeji poškoditelná,ale zase se dá zrenovovat.To u titanu lze jen stěží,ale je lehoučký a dobře vede teplo,takže i v zimě člověka nezebou hodinky.Já jsem s titanem spokojený,ale nebráním se střídání s ocelí.Každý kus jiný pocit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 18. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července 2012 Já už se po roce používání taky titanu nebojím. Měl jsem zprvu strach, že se setře ta našedlá povrchová vrstva. Ale i po roce je povrch pořád stejný. Opravdu se to skvěle nosí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Johny111 Odesláno 18. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července 2012 V 18. 7. 2012 v 18:32, 'Daemonultimate' napsal: Titan versus ocel.Ocel je těžší a lehčeji poškoditelná,ale zase se dá zrenovovat.To u titanu lze jen stěží,ale je lehoučký a dobře vede teplo,takže i v zimě člověka nezebou hodinky.Já jsem s titanem spokojený,ale nebráním se střídání s ocelí.Každý kus jiný pocit. S tou vodivosťou tepla si dovolím nesúhlasiť, titan má v porovnaí s oceľou iba 20% vodivosti tepla. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 18. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července 2012 zrovna řeším, jestli titanový nebo ocelový brejle Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ggrand Odesláno 18. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července 2012 Přesně tak, aby tě něco nestudilo, tak to potřebuje mít 2 vlastnosti a to nízkou vodivost tepla a nízkou tepelnou kapacitu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 19. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2012 V 18. 7. 2012 v 18:32, 'Daemonultimate' napsal: Titan versus ocel.Ocel je těžší a lehčeji poškoditelná,ale zase se dá zrenovovat.To u titanu lze jen stěží,ale je lehoučký a dobře vede teplo,takže i v zimě člověka nezebou hodinky.Já jsem s titanem spokojený,ale nebráním se střídání s ocelí.Každý kus jiný pocit. V 18. 7. 2012 v 19:08, 'Johny111' napsal: S tou vodivosťou tepla si dovolím nesúhlasiť, titan má v porovnaí s oceľou iba 20% vodivosti tepla. Máš pravdu, díky tomu také asi v zimě míň odebírá teplo = míň chladí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se