Přejít na obsah

Výběr digitální zrcadlovky

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 196
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)
Nechcete někdo 100% funkční Nikon D3 v kompletním balení?

:offtopic:

Coz o to chtit to ja by jsem chtel ale nejak se mi nedostava toho co by jsi chtel jako protiplneni, navic mam komplet vybavu Canon.

Upraveno uživatelem tyfo
Odesláno
:offtopic:

Coz o to chtit to ja by jsem chtel ale nejak se mi nedostava toho co by jsi chtel jako protiplneni, navic mam komplet vybavu Canon.

Tak já ti dám Nikon, ty mi dáš Canon :lol2:

Odesláno
Tak já ti dám Nikon, ty mi dáš Canon :lol2:

Tak to by jsi moc nevyhral je uz hooodne starej a odrbanej a ma uz vic jak 2x pretocenej tachometr, ja ted spis premejslim jak vymenit Signu 70-200/2,8 + 2x TC za 70-200/4 Canon, to moje je moc tezky

Odesláno

Takže u nás dopadl Panasonic F38" po dlouhých studiích, testech a zjištění že předchůdce F28 patřil ke špičce na trhu v superzoomech a předběhl tak i Nikon a o dost s údivem Canon, je konečně doma:-) doporučuji všem , kteří chtějí mít velký zoom, možnost si vše nastavovat manuálně, neutrácet moc peněz a překousávat narážky typu: vole, máš falešnou zrcadlovku. Objektiv 27mm - 476mm od samotné věhlasné firmy Leica, by se u zrcadlovky těžko za 8500,-kč sháněl. Pro záčátečníka ideální"

Odesláno

Tak jsme to v sobotu rozsekli a pořídili jsme Nikon D90 + objektiv Nikkor AF-S 16-85mm/3,5-5,6 jako základ. Čas a zkušenosti ukážou co dokoupit dál.

Odesláno

Taky mám dilema. Nejdříve jsem jako nemajetný student fotil se super foťákem Practica LTL se širokoúhlým objektivem Pentacon a nějakým teleobjektivem. Loni jsem měl půjčený od táty na Nikon D80 a velmi jsem si ho oblíbil. Dobře se drží, rychlý. Prožil se mnou dovolenou v Číně ve větru, dešti a horku a přečkal to bez úhony.

Teď mám dilema. Chci si koupit vlastní solidní foťák. Nejsem žádný profík, ale amatér co se mu trochu třesou ruce :-D. Myslel jsem na canon 450d, ale na základě rady rodičů to přehodnocuju na nikon d90 s obj. NIKKOR AF-S DX 18-70/3, 5-4,5 G IF-ED. Suma sumárum cca 26 tis. :-( No uvidím. Co Vy na to?

Odesláno
Tak jsme to v sobotu rozsekli a pořídili jsme Nikon D90 + objektiv Nikkor AF-S 16-85mm/3,5-5,6 jako základ. Čas a zkušenosti ukážou co dokoupit dál.

Velmi dobra volba a aniz bych chtel vnucovat svuj nazor, myslim, ze stativ a pevna padesatka by mohly prijit jako dalsi ;]

At slouzi !

rob

• po 2 týdnech...
Odesláno

Honza71: Koupil bych klidně starší tělo, např. D200 a pořádná skla, tj. 17-35/2,8(ještě lépe 14-24/2,8) a 70 nebo 80-200/2,8, lhostejno které verze. Důrazně radím vyhnou se značkám Sigma, Tamron etc. Tahle sestava vystačí na většinu motivů co Vám přijdou pod ruku. Samozřejmě, pro fotky hodinek zde prezentované to bude chtít nějaký makroobjektiv... ale tyto věci nepokládám za fotografii takže nemohu seriozně radit.

Pokud chcete něco z duší co Vás přežije tak kinofilmovou Lajku M:)

Odesláno
Důrazně radím vyhnou se značkám Sigma, Tamron etc.

Ale houby, třeba řada EX od Sigmy je velmi slušná, hlavně objektivy s pevnou ohniskovou vzdáleností. Rozhodně lepší než některé ty nové levné Nikkory.

Jinak k doporučení těch konkrétních skel od Nikonu se připojuju.

Odesláno (upraveno)
Honza71: Koupil bych klidně starší tělo, např. D200 a pořádná skla, tj. 17-35/2,8(ještě lépe 14-24/2,8) a 70 nebo 80-200/2,8, lhostejno které verze. Důrazně radím vyhnou se značkám Sigma, Tamron etc. Tahle sestava vystačí na většinu motivů co Vám přijdou pod ruku. Samozřejmě, pro fotky hodinek zde prezentované to bude chtít nějaký makroobjektiv... ale tyto věci nepokládám za fotografii takže nemohu seriozně radit.

Pokud chcete něco z duší co Vás přežije tak kinofilmovou Lajku M:)

To doporučuju, když chcete sportovat, dokonalý tréning s třemi kily zátěže a batohem přišitým k tělu režnou nití - odměnou za torturu budou fotky, na kterých budou mraky opravdu jedna báseň :D Jedna nepozornost a dvacet litrů fuč ! To by pro mě nebylo.

Já bych na to šel opřen o rady profíků jinak, vzal tu nejlehčí a nejlevnější zrcadlovku, co je - mám Nikon D40, ten nemá konkurenci (synchronizace 1/500 je náskok !), ale firma je podstatná jenom v tom horním případě - pro tak drahá skla totiž už musíš mít koncepci, jakou značku, co fotit a tak. Pak bych si koupil v bazaru 20mm a 50mm pevný sklo a je to. Jo a lehoučkej levnej seťák na cesty se hodí taky, ideální, když maj stejjný průměr závitu na filtr, (nezanedbatelná výhoda pro amatééééra !!). Tohle dělaj všichni nejlíp na světě :D Já si fakt nemyslím, že v rámci APS a 4/3 formátu je takovej rozdíl v kvalitě fotek, to je obrovská výhoda, lze vybrat to nejlevnější a pořád to bude super. Daleko důležitější jsou pro mě věci jako hledáček, rychlost synchronizace, možná video se hodí, ale nemám zkušenosti. Taky strašně oceňuju jen 6 Mpx, protože jsou malý soubory, a tak.

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno

Tak jsem nakonec objednal toto: NIKON D90 +AF-S DX 18-105/3, 5-5,6G ED VR +AF-S 70- 300/4,5-5, 6G VR. Myslím, že mi to na hoooooodně dlouho musí vystačit.Teď jenom vybrat nějaký batoh, aby se mi hned nerozbil. Líbí se mi Kata KATA Digital 3v1 nebo klasika KATA Digital DR-465. Ta 465-ka se mi zdá univerzálnější, otázkou je jestli tam vleze teleobjektiv. Má někdo z Vás zkušenosti?

Odesláno
Tak jsem nakonec objednal toto: NIKON D90 +AF-S DX 18-105/3, 5-5,6G ED VR +AF-S 70- 300/4,5-5, 6G VR. Myslím, že mi to na hoooooodně dlouho musí vystačit.Teď jenom vybrat nějaký batoh, aby se mi hned nerozbil. Líbí se mi Kata KATA Digital 3v1 nebo klasika KATA Digital DR-465. Ta 465-ka se mi zdá univerzálnější, otázkou je jestli tam vleze teleobjektiv. Má někdo z Vás zkušenosti?

Zklamaný určitě nebudeš :) je to super foťák. Jestli jsi doteď fotil jenom kompaktem, tak chvíli potrvá, než si na zrcadlovku zvykneš, ale rozhodně to stojí za to. Já k té 18-105ce dokoupil pevnou 35mm/1,8 a maximální spokojenost, brašnu mám tak akorát na foťák a tyhle 2 objektivy + nějaké drobné příslušenství. Jinak z vlastní zkušenosti (blbosti) doporučuju mít vícero paměťových karet. Ta co mi dali u Škody v setu stojí za h...o a na horách mě pěkně vypekla...holt chybama se člověk učí ;)

Odesláno (upraveno)

Ahoj. Ke kompaktu jsem se nedopracoval. Já jsem dřív fotil s kinofilmovou Practikou LTL. :smile_anim: Podotýkám nejsem pamětník! Ještě mi nebylo třicet :whistling: Musím říct, že to mělo v začátcích něco do sebe. Krásně jsem vše chtěné nafotil.Přišel domů. Vyvolal v tanku film, udělal fotky a zjistil, že jsem někde strhl spoušť, a že ta "geniální úžasná" fotka nevyšla :crybaby: Prostě chybama se člověk učí. Bylo míň snímků tak nad tím člověk víc přemýšlel. Dnes už je to úplně o něčem jiném.

Zklamaný určitě nebudeš :) je to super foťák. Jestli jsi doteď fotil jenom kompaktem, tak chvíli potrvá, než si na zrcadlovku zvykneš, ale rozhodně to stojí za to. Já k té 18-105ce dokoupil pevnou 35mm/1,8 a maximální spokojenost, brašnu mám tak akorát na foťák a tyhle 2 objektivy + nějaké drobné příslušenství. Jinak z vlastní zkušenosti (blbosti) doporučuju mít vícero paměťových karet. Ta co mi dali u Škody v setu stojí za h...o a na horách mě pěkně vypekla...holt chybama se člověk učí ;)
Upraveno uživatelem knihomol
  • po měsíci...
Odesláno

Vybrane, objednane, zaplatene, zajtra cakam kuriera.

telo Canon EOS 550D

skla Canon:

EF-S 15-85mm IS USM + filtre KENKO PRO1 D UV a CPL

EF-S 55-250mm IS + Zeikos filtre (UV, CPL, FDL)

EF 50mm f/1.8 II

prislusenstvo:

8GB Sandisk ExtremeIII Class10, 16GB A-Data Turbo Class10, brasna Lowepro Nova 160, stativ Gorillapod SLR-Zoom, kablova spust, nahradna bateria, neoprenovy handgrip

• po 2 týdnech...
Odesláno

Leica M6 nebo Mamia 7 II, ale jsou to dálkoměry a není to digi :thumbsup_anim:

Z digitálů Nikon D3(ještě lépe D3s)nebo D700, nic srovnatelný ani lepšího neexistuje

Odesláno
Vybrane, objednane, zaplatene, zajtra cakam kuriera.

telo Canon EOS 550D

skla Canon:

EF-S 15-85mm IS USM + filtre KENKO PRO1 D UV a CPL

EF-S 55-250mm IS + Zeikos filtre (UV, CPL, FDL)

EF 50mm f/1.8 II

prislusenstvo:

8GB Sandisk ExtremeIII Class10, 16GB A-Data Turbo Class10, brasna Lowepro Nova 160, stativ Gorillapod SLR-Zoom, kablova spust, nahradna bateria, neoprenovy handgrip

kde si kupoval?

dik

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...