villain83 Odesláno 21. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 21. dubna 2017 Dnes jsem v kavárně potkal "chronomagora", který měl na každé ruce "hodinky" ala Invicta. Oboje odhadem 50x20mm. IMG_2786.JPGJak tam tak stoji, jak sulin v teply vode, asi videl, ze ho fotis, tak chtel zapozovat...nebo si sel vobjednat latte.
Tittus Odesláno 21. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 21. dubna 2017 Co je na tom prosim pekne pitomeho? Pokud se člověk nachází ve veřejném prostoru, tak musí počítat s tím, že tam někdo bude fotit. Pokud tu fotku nepoužijou pro reklamní účely, nebo pro zesměšňování, rasistické útoky apod., tak je mi to jedno. Street photo fungovalo vždycky naprosto běžně. Podobně jako třeba reportážní foto. To až poslední dobou si někdo začal vymýšlet, že je to proti něčemu.
AndyAaron Odesláno 21. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 21. dubna 2017 K te snaze vynechat tvar - viz prispevek v tomto vlakne z 25. ledna. Tam jsem si rekl poprve, ze uz to zacina jit pres caru.Rozhodne nechci moralizovat a ani to nemyslim ve zlem, jen vim, jak by me nastvalo byt v pozici toho cloveka na snimku, a tak jsem chtel nabidnout i tenhle pohled na vec. Chapu tvoje rozhorceni a beru ho vazne. Zaroven jak jsem psal, snazim se z toho vetsinou obliceje vynechat. Prispevek 1/25/2017 byla vyjimka potvrzujici pravidlo, protoze se tam nejednalo o hodinky, jak jsi me upozornil Nikdy jsem tady na forum nehodil fotky Cechu. A na facebook fotky kamaradu z nejakych spolecnych akci bez jejich svoleni taky nedavam, protoze ohrozeni soukromi je v techto dobach dost zavazna vec. Ovsem fotky, ktere jsem zde prilozil jsou z jineho koutu sveta a byla by nahoda, kdyby ty lidi tady z fora nekdo poznal. Nerikam, ze to neni nemozne, ale pravdepodobnost je mala.Co me treba vic vydesilo tak byl fakt, ze kdyzj sem hodil par fotek na svuj fcb a oznacil jsem tam, ze jsem byl na International Auto show, tak uz se mi tam nabizely fotky jinych mne neznamych uzivatelu. A uz tam byly fotky deticek, jak je tatinkove fotili za volantem jednotlivych aut. Tohle uz je pro me hodne pres caru a desi me to.Na dalsi spionazni fotky si budu davat vetsi pozor a pripadne tvare priste rozmazu.
AndyAaron Odesláno 21. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 21. dubna 2017 Pokud se člověk nachází ve veřejném prostoru, tak musí počítat s tím, že tam někdo bude fotit. Pokud tu fotku nepoužijou pro reklamní účely, nebo pro zesměšňování, rasistické útoky apod., tak je mi to jedno. Street photo fungovalo vždycky naprosto běžně. Podobně jako třeba reportážní foto. To až poslední dobou si někdo začal vymýšlet, že je to proti něčemu.To mas pravdu. Jenomze evidentne doba se meni a zneuziti identit pribyva. Proto je potreba se proti tomu zaridit. Je to smutne, muze se to zdat jako desna blbost, ale bohuzel svet a lidi se vyviji, ne vzdy uplne spravnym smerem. Trosku je pak paradoxni, ze reportazni a street foto z verejnych prostor je problem, ale to, ze me kamery dnes sleduji na kazdem kroku je v pohode. Asi to ale holt neni diskuze do tohoto vlakna a asi to neni nic, co by slo diskutovanim tady na foru vyresit...
JohnDoe Odesláno 21. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 21. dubna 2017 Jedna vec je ve verejnem prostoru fotit a druha s tou fotkou nasledne nejak nakladat. Tobe to mozna jedno je, jinemu nemusi. Pokud se člověk nachází ve veřejném prostoru, tak musí počítat s tím, že tam někdo bude fotit. Pokud tu fotku nepoužijou pro reklamní účely, nebo pro zesměšňování, rasistické útoky apod., tak je mi to jedno. Street photo fungovalo vždycky naprosto běžně. Podobně jako třeba reportážní foto. To až poslední dobou si někdo začal vymýšlet, že je to proti něčemu.
JohnDoe Odesláno 21. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 21. dubna 2017 (upraveno) AndyAaron: Vlastne jsem nakonec rad za takovouhle diskusi na tohle tema a diky za ni. Casto mam pocit, ze si lide neuvedomuji, ze zdanlive banalni fotky a informace ve virtualnim prostoru mohou mit dalekosahle dusledky. Jiste by se dalo debatovat dal, ale at to tu neplevelime. Mej se fajn a jeste jednou dik za pochopeni, co me znepokojilo. Upraveno 21. dubna 2017 uživatelem JohnDoe
little_w Odesláno 22. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 22. dubna 2017 Pridam se okrajovou poznamkou, ktera trosku souvisi. Loni v lete jsem byl v CR a pujcoval jsem si auto od svagra. Po par mesicich mi tak nejak mezi reci nejak nahodou rekl, ze tu pokutu za me zaplatil a ze si nemam delat starosti. Vubec jsem nevedel ktera bije. Potom jsme si to vyjasnili - kdyz jsem jel vyzvednout znameho na letiste, tak me vyfotila rychlostni kamera (kdo zna sjezd z Ecce Homo do Sternberka, tak pochopi)... no a k tematu - byl jsem prekvapeny (prijemne), ze misto spolujezdce bylo na fotce prekryte, takze by neslo nic poznat... cili i na uradech se to nejak muselo resit a vyresilo. Delam si z toho pred manzelkou legraci, ze tu zenskou co jsem vezl stejne nezna, takze foto by ji nic nereklo (A foto bylo prekvapive dost kvalitni... fakt by bylo tezke se vykrucovat.)
Nestler Odesláno 22. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 22. dubna 2017 Dnes Malta, Valeta nejaka quartz TH. Castecne i s autorskymi pravy. Je to kolega z korporace Sent from my iPhone using Tapatalk
eklektik Odesláno 24. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 24. dubna 2017 Asi spatne vlakno, ale nevim narychlo, kam napsat. Pravdepodobne jsou to fake, ze?
colommbo Odesláno 24. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 24. dubna 2017 Příčí se mi zakládat extra vlákno jen kvůli této informaci, tož využiju taky tento prostor... Hodinky Sinex - nemají mít tlačítka na boku pouzdra nebo se tyhle štelujou nějak tužkou/hrotem...? Děkuju!
malda Odesláno 24. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 24. dubna 2017 Je to přesně jak píšeš - šteluje se to určitě tužkou. Jsou tam tři čudlíky, tak počítám, že jedna bude na datumovou ručku, a zbylé dvě na okýnka s dnem v týdnu a měsícem. Na svých Omegách to mám taky tak.
Harwey Odesláno 24. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 24. dubna 2017 Sorry ze neskory prispevok, mam take iste Sinex, ovladanie je popisane vyssie, ok.Ale co ten lunarny kalendar?Ked som nastavil presny datum a nosil som ich zhruba 2 tyzdne, tak sa ani nepohol.Ake s tym mas skusenosti?Vdaka
colommbo Odesláno 24. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 24. dubna 2017 Vlastní ještě žádné a jestli nějaké budou, se teprve uvidí, možná...
AKUC Odesláno 27. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2017 švagor dnes prekvapil, vymenil 15 ročné Lotus za Certina aj keď len quartz tak veľký pokrok (foto z netu ale jedná sa o tento model), musel som pochváliť a vidím ako ho chytá chronobundus ....
stepan_1981 Odesláno 27. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2017 Dnes vyzivne jednani s protistranou ? pan jednatel fake kvarc Navitimery a jeho advokat fake Planet Oceany Chrono taktez v kvarcu a bidnem provedeni...hezky jim to ladilo
Návštěvník Zmizík Odesláno 27. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2017 Ja uz sem to sem jednou psal ale muj ucetni ma falesny B-2.
AndyAaron Odesláno 27. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2017 Tak to si muzes byt jistej, ze te neobira. Jak by mel prave, tak by me to znepokojovalo
colommbo Odesláno 27. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2017 Na jižní Moravě tomu říkávají "já bych chtěl, ale nemožu"...
organic Odesláno 27. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2017 (upraveno) Dnes vyzivne jednani s protistranou ? pan jednatel fake kvarc Navitimery a jeho advokat fake Planet Oceany Chrono taktez v kvarcu a bidnem provedeni...hezky jim to ladilo Tak snad si s fejk pípl neudělal žádný dýl Upraveno 27. dubna 2017 uživatelem organic
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se