Přejít na obsah

Zimní sezóna a lyžařská výbava

Návštěvník Snow

Doporučené příspěvky

před 38 minutami, zacik napsal:

@DavidLC treba zistit kolko dni na kopci a kolko servisov za sebou maju tie lyze. Nove stoja okolo 1000E, v akcii na konci sezony cca 700E. Podla fotiek vyzeraju velmi zachovale, ale fotky mozu dost skreslovat.

před 1 minutou, sorondo napsal:

Hodně na té lyži záleží, kolik má za sebou servisů (malí, velký) Pak záleží na tom jestli servis probíhal v servisních automatech, nebo si nechal dělat servis kde to dělají ručně. (doporučuji)

Takže záleží na tom kolik je ještě hrany oproti nové lyži.

Cenovka 10 K, testovací lyže po jednom/dvou servisech.

Díky za názory, zeptat se můžu... On je asi používal hodně, sice jako druhé, do špatného sněhu, ale o to možná hůř, nebo ne, nevím. Odhadem je +- měsíc celkem na horách. Jeho kamarád ma servis, stroj, možna si ale dělal něco i sám...je šikula.

Diky za info a nazory...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No 

před 4 minutami, zacik napsal:

ak su to lyze s +/- 20timi dnami na kopci a dvoma servismi, tak smelo do toho

No to bude asi víc, myslím že je má od novinky, 20/21. Ale zjistím, třeba je to jen rok... díky za radu 😉

Odkaz ke komentáři

Já bych se na to vykašlal. V rychlosti jsem je nejlevněji našel za 540e (ale uznávám, že ten shop neznám), když otevřeš sport conrad nebo sport bittl tak najdeš hromadu lyží z minulých sezón od hodně sportovních po rekreační v ceně kolem 400e a pokud, jak říkáš, jde spíš o to se povozit, tak myslím, že chybu neuděláš s jakýmkoliv allmountainem.

Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, African napsal:

Dneska kluk rozjel lekce snowboardu a mega ho to chytlo 🤙 Jsem ani nevěděl jak to je náročný, řekl bych že mnohem větší brutál než lyže...

Já jsem se na stará kolena taky naučil na snowboardu sjet kopec (byl covid, tak co doma), odškrtnul jsem si položku v životě a vrátil jsem se zase k lyžím. Jen blázen jezdí bokem po svahu a ještě s zafixovanýma hnátama 🙂

Odkaz ke komentáři

před 32 minutami, Maro napsal:

Já bych se na to vykašlal. V rychlosti jsem je nejlevněji našel za 540e (ale uznávám, že ten shop neznám), když otevřeš sport conrad nebo sport bittl tak najdeš hromadu lyží z minulých sezón od hodně sportovních po rekreační v ceně kolem 400e a pokud, jak říkáš, jde spíš o to se povozit, tak myslím, že chybu neuděláš s jakýmkoliv allmountainem.

No kdyby byly rok starý, tak možná jo (mohl jsem je vyzkoušet), ale jestli je má dýl tak ne. Model neřeším vůbec, jde mi o to, aby se daly utočit a projely "kaší". Do rychlosti se už neženu, to mě bavilo dřív, ale 50ka za mnou a artroza se mnou 😀 Ale díky za odkazy, kouknu. 

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, moco napsal:

Já jsem se na stará kolena taky naučil na snowboardu sjet kopec (byl covid, tak co doma), odškrtnul jsem si položku v životě a vrátil jsem se zase k lyžím. Jen blázen jezdí bokem po svahu a ještě s zafixovanýma hnátama 🙂

Když se na to podívám střízlivým rozumem, nevidím budoucnost ani ve snowboardu, ani v lyžích, ale spíš v kajaku 😬 Neuvěřitelný co se děje s tím počasím a lepší to určitě nebude... koloběh.

Odkaz ke komentáři

před 3 minutami, African napsal:

Když se na to podívám střízlivým rozumem, nevidím budoucnost ani ve snowboardu, ani v lyžích, ale spíš v kajaku 😬 Neuvěřitelný co se děje s tím počasím a lepší to určitě nebude... koloběh.

Dneska zavřená Hromovka a rolbou shrabujou sníh k cestě, nakladaji a převážejí na modrou do Sv.Petra. Na ní dole občas vykoukne hnědka. Někde jsou i daný plůtky...

Odkaz ke komentáři

před 6 minutami, DavidLC napsal:

Dneska zavřená Hromovka a rolbou shrabujou sníh k cestě, nakladaji a převážejí na modrou do Sv.Petra. Na ní dole občas vykoukne hnědka. Někde jsou i daný plůtky...

Jop, je to mazec, ale nic s tím neuděláme... Jsem rád že nám to s klukem luxusně dopadlo, ale příští rok to asi už půl roku dopředu zamlouvat nebudu a pojedu jak uznám za vhodné. Riskovat že budeš týden místo lyžování chodit po bazénech je nesmysl, a jako že to nemálo lidí letos tak mělo....

Odkaz ke komentáři

před 8 minutami, African napsal:

Jop, je to mazec, ale nic s tím neuděláme... Jsem rád že nám to s klukem luxusně dopadlo, ale příští rok to asi už půl roku dopředu zamlouvat nebudu a pojedu jak uznám za vhodné. Riskovat že budeš týden místo lyžování chodit po bazénech je nesmysl, a jako že to nemálo lidí letos tak mělo....

Jo, těžký to vychytat, mě jen překvapil ten rozdíl v permicích, kupovali jsme to cca měsíc předem (Špindl) a místo 1690,- stála 870,- a protože s náma jedna holka nemohla jet, tak jsem se zkusil zeptat a jde to vrátit (připíšou ti peníze, utratíš jindy, patrně nevybereš, nevím) ještě ten den od kdy platí (do 12.00) což mě překvapilo. Možna to a těch internetech píšou, ale jen info pro lamy jako jsem já 🙂

Odkaz ke komentáři

před 15 minutami, DavidLC napsal:

Jo, těžký to vychytat, mě jen překvapil ten rozdíl v permicích, kupovali jsme to cca měsíc předem (Špindl) a místo 1690,- stála 870,- a protože s náma jedna holka nemohla jet, tak jsem se zkusil zeptat a jde to vrátit (připíšou ti peníze, utratíš jindy, patrně nevybereš, nevím) ještě ten den od kdy platí (do 12.00) což mě překvapilo. Možna to a těch internetech píšou, ale jen info pro lamy jako jsem já 🙂

To je vcelku fér, ale i přes to mě nechává celý slavný Špindl úplně chladným 😆 

Odkaz ke komentáři

před 10 minutami, African napsal:

To je vcelku fér, ale i přes to mě nechává celý slavný Špindl úplně chladným 😆 

Jj, chápu, jako že rybárna... Mě překvapilo, že tu není moc lidí, spíš chciplo.... Na to že jsou prazdniny...  Já to s tou včasnou permicí a rozumným ubytováním beru, obzvlášť bez front 🙂. Po barech nahánět celebrity nehodlám 😀

Odkaz ke komentáři

před 12 hodinami, African napsal:

Já naštěstí před Vánocemi stihl v Itálii instruktorský kurz lyžování, takže jsem si pojezdil v haldě sněhu, ale štve mě, že mám půjčenou výbavu pro dceru, která se těšila na lyže a v takových podmínkách to prostě nehodlám protrpět. 
Letos před Vánocemi půjdu hned jak to to bude možné. Poslední 2-3 roky se nejde spoléhat na leden ani na únor. 🙃

Odkaz ke komentáři

V 28. 2. 2024 v 22:35, DavidLC napsal:

Jj, chápu, jako že rybárna... Mě překvapilo, že tu není moc lidí, spíš chciplo.... Na to že jsou prazdniny...  Já to s tou včasnou permicí a rozumným ubytováním beru, obzvlášť bez front 🙂. Po barech nahánět celebrity nehodlám 😀

Můj osobní problém je, že jsem ve Špindlu před asi dvaceti lety makal dvě sezóny a to byl ještě Špindl Špindlem. Párkrát jsem tam ještě zavítal poté a nakonec to vzdal.....je to přesně jak se říká, hrají si na hogo fogo a hajzl mají na chodbě, no a do toho ti divnolidé všude okolo. Nemají co nabídnout, kopce nenafoukneš a za ty prašule co jim tam necháš, zažiješ kdekoli jinde po Evropě v Alpách daleko víc muziky. Štve mě, že to samé se odehrává už i v Peci a brzy to bude to samé, prostě málo prostoru. Mě dostává Rakousko, bezchybný týden plný velkého dobrodružství, zážitků a dobrých lidí. Samozřejmě záleží na počasí a my ne něj s klukem měli opět z prdele kliku. Lidí bylo také málo, už se tolikrát letos spálili, že už to lyžování vzdali, tím lepší to ale na druhou stranu bylo.

DSC_6126~2.JPG

Odkaz ke komentáři

Byl jsem ve Špindlu asi pred 3 tydny, a to po cca 10 letech. Prijemne me prekvapily sjezdovky - to ma potencial. I svuj genius loci to ma. Ale lanovky, to je ostudny. To ze jako ma byt top ceske stredisko?? Lanovka je slusna jedina, na sv. Petru. Ostatni stary krumply. Horsi nez maly provincni alpsky stredisko. Ceny jidla nebudu komentovat, polivka pres kilo, jidlo pres tri, pivo 90... zlata Italie. 

Ten premyslim, jestli ma na nedeli tam jeste cenu na otocku jet. S tim snehem je to fakt letos spatny.

Odkaz ke komentáři

před 4 hodinami, African napsal:

Můj osobní problém je, že jsem ve Špindlu před asi dvaceti lety makal dvě sezóny a to byl ještě Špindl Špindlem. Párkrát jsem tam ještě zavítal poté a nakonec to vzdal.....je to přesně jak se říká, hrají si na hogo fogo a hajzl mají na chodbě, no a do toho ti divnolidé všude okolo. Nemají co nabídnout, kopce nenafoukneš a za ty prašule co jim tam necháš, zažiješ kdekoli jinde po Evropě v Alpách daleko víc muziky. Štve mě, že to samé se odehrává už i v Peci a brzy to bude to samé, prostě málo prostoru. Mě dostává Rakousko, bezchybný týden plný velkého dobrodružství, zážitků a dobrých lidí. Samozřejmě záleží na počasí a my ne něj s klukem měli opět z prdele kliku. Lidí bylo také málo, už se tolikrát letos spálili, že už to lyžování vzdali, tím lepší to ale na druhou stranu bylo.

DSC_6126~2.JPG

Já v podstatě souhlasím. Moje vzpomínky jsou na buňku u Hromovky po 10 Kčs,- na noc a lůžko, flaška rumu za to, že jsme jezdili na "jeden lístek" pak Hradec, Lomnice a k Lehárovi...šrot. Přijeli jsme si autem pod lanovku (co je Audi bar) Ale to holt už nebude.... Když mám 3 dny volno a jinde není sníh, tak nedám Rakousko. Mám rád Itálii, ale je to aspoň na 3-4 dny, cesta, je to týden. Pec je, co do hogofogo už asi to samé. Já mám rád Aldrov a Černý důl. Mě ale tentokrát Špind překvapil, jeden den jsme jeli na večeři dolů a nikde nikdo, chcíplo, překvapivě hospody prázdný. I na sjezdovce to bylo relativně v pohodě. To je celé.... jako zážitek snů to neberu, ale v nouzi je to řešení. 

Odkaz ke komentáři

před 1 minutou, DavidLC napsal:

Já v podstatě souhlasím. Moje vzpomínky jsou na buňku u Hromovky po 10 Kčs,- na noc a lůžko, flaška rumu za to, že jsme jezdili na "jeden lístek" pak Hradec, Lomnice a k Lehárovi...šrot. Přijeli jsme si autem pod lanovku (co je Audi bar) Ale to holt už nebude.... Když mám 3 dny volno a jinde není sníh, tak nedám Rakousko. Mám rád Itálii, ale je to aspoň na 3-4 dny, cesta, je to týden. Pec je, co do hogofogo už asi to samé. Já mám rád Aldrov a Černý důl. Mě ale tentokrát Špind překvapil, jeden den jsme jeli na večeři dolů a nikde nikdo, chcíplo, překvapivě hospody prázdný. I na sjezdovce to bylo relativně v pohodě. To je celé.... jako zážitek snů to neberu, ale v nouzi je to řešení. 

Tak paráda, důležité že jste si to užili 👍

Odkaz ke komentáři

před 40 minutami, African napsal:

Tak paráda, důležité že jste si to užili 👍

Tak počasí si nevybereš, byla mlha a sníh logicky nic moc, ale dobrý jídlo na Farmě a zjistil jsem, že potřebuju lyže, takže fajn 😂

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...