Přejít na obsah

Zimní sezóna a lyžařská výbava

Návštěvník Snow

Doporučené příspěvky

Ad Hanson: O čtvrt století novější kousky (zadní nástup s jedinou přezkou) jsem měl kdysi od Salomonu a dodnes na ně nedám dopustit.

Ublížené offtopic výčitky o komančích a STB si nechte pro svoje (pra)rodiče - sníh tehdy nebyl o nic míň bílý než dneska...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za mě 80tý léta - sníh na sjezdovkách nejistý - bez zasněžování, fronty jak prase, lanovky výjimečně - skoro všude vleky a jen pár, úprava sjezdovek minimální - v menší centrech vůbec - boule jak krátery u Verdunu, vybavení na prd - šroubované hrany, gerč vázání, boty na tkaničky a brejle, co se mlžily. Škodovka na parkingu zamrzlá a ještě co chvíli nestarovala.

Tak nevím, co na to máte :-)

Odkaz ke komentáři

Za mě 80tý léta - sníh na sjezdovkách nejistý - bez zasněžování, fronty jak prase, lanovky výjimečně - skoro všude vleky a jen pár, úprava sjezdovek minimální - v menší centrech vůbec - boule jak krátery u Verdunu, vybavení na prd - šroubované hrany, gerč vázání, boty na tkaničky a brejle, co se mlžily. Škodovka na parkingu zamrzlá a ještě co chvíli nestarovala.

Tak nevím, co na to máte :-)

Sorry, ale lyže sulov aluglas, boty čtyřpřeskové alpiny, vázání olympijský marker(měl ho na plakátech takový klaun) a brýle uvex. Vše dohromady za cca 5K. Holt jsem na to dva roky šetřil, ale ob rok nová část - boty nebo lyže, vázání jsem přendával. A na hory stařičkou oktávkou nebo autobusem. A čím větší boule, tím víc mi bavily.

Odkaz ke komentáři

Sorry, ale lyže sulov aluglas, boty čtyřpřeskové alpiny, vázání olympijský marker(měl ho na plakátech takový klaun) a brýle uvex. Vše dohromady za cca 5K. Holt jsem na to dva roky šetřil, ale ob rok nová část - boty nebo lyže, vázání jsem přendával. A na hory stařičkou oktávkou nebo autobusem. A čím větší boule, tím víc mi bavily.

A kdo chodil od TJ na brigády v létě a odmakal si aspoň 100 hodin, tak to měl zdarma a s předností. Jinak jsem v té době měl Fischer C4, pak Atomic  ARC ,vázání Marker M4 komplet a přeskáče dynafit ( mám je dodnes), Brýle Uvex Double lens a vešel jsem se taky do 5 tisíc. Lyže se kupovaly v Pragoimpu na Václaváku a daly se tam běžně koupit Elany za 1 100 Kč.Což šlo. Lyže Sulov v licenci Hagan mě nevyhovovaly .

A sněhu bylo dost přírodního a někde se hold Rolbovalo a někde ne.

Odkaz ke komentáři

Tady já nevím, kde jste ty lyže boty atd. sháněli, ale já byl rád, když jsem sehnal Artisky se zapuštěnejma hranama (nebyly běžně) a hrozný Botas přezkáče (nejdřív kožený pak ty šedivý 3 přezky).

Nic moc neměli ani v Domu sportu v Praze (nebyl jsem tam mockrát).
Dynafity jsem záviděli kámošovi, co jezdil mistrovství ČR (asi tehdy dorostenci, či co).

Přírodní sníh - když napad novej, v poledne už byly ledový plotny+boule (to nebyly boule z prašanu, jako dneska v Alpách).

Malý sjezdovky byly lepší, ty jsme si za první dvě hodiny ušlapali a bylo.

Servis lyží byl málokde, doma se to brousit moc nedalo a ani jsem nevěděli jak a čím.

Odkaz ke komentáři

A co  vleky, to byl také zážitek! Tady u nás Javorníky, Bílé Karpaty, Beskydy vše na tzv. zvratku, sedačka byla nejblíže na Pustevnách. Pro mladší ročníky: Jednalo se o kovový "hák" s popruhem a dřevěným klackem pod zadek, který  se zahákl za lano vleku a jelo se. Nahoře se musel člověk odepnout. To vše se vozilo v ledvince nebo omotané okolo pasu. :D

Odkaz ke komentáři

..jj a ten na Lysé hoře vážil tak 1,5kg. Měl jsem spešl ušitou péřovku s kapsou na hák. Klacek jsem neměl, dával jsem tam hůlky. Kilo za permici, která vydržela celý víkend, to bylo fajn. Skoro všichni se na tom kopci znali. Jezdilo se na severní...ochranáři to pak zavřeli.

Prašanové ridy průsekem...to bylo fajn.

Super boule, to jsme měli u nás na Ještědu Slalomák a jezdilo se tam super.

Jen jsem tam prošlápl, při blbnutí Polsporty a pak už jsem jen kupoval zahraniční lyže (měl jsem nejdříve Artis Apollo, pak Polsporty a hups Fischer C4) .To bylo jiné svezení.

A to se hold kupovalo vše v Pragoimpu. Stačilo tam jen zavolat, kdy budou mít zboží a z Lbc se jelo do Prahy a bylo to tam.Jinak Dynafitky jsem koupil ve sportu v Lbc za 2 350,- Kč.Brýle Uvex byly cca za 500 Kč.Hold někdo si to koupil a někdo ne. Já na to makal na brigádách jen aby jsem je měl.

Upraveno uživatelem Sláva Kelly
Odkaz ke komentáři

Z toho jsem měl jako dítě fóbii :-)

A co  vleky, to byl také zážitek! Tady u nás Javorníky, Bílé Karpaty, Beskydy vše na tzv. zvratku, sedačka byla nejblíže na Pustevnách. Pro mladší ročníky: Jednalo se o kovový "hák" s popruhem a dřevěným klackem pod zadek, který  se zahákl za lano vleku a jelo se. Nahoře se musel člověk odepnout. To vše se vozilo v ledvince nebo omotané okolo pasu. :D

Odkaz ke komentáři

To jo, ale ne všude to respektovali, co ?

Každopádně na Mísečkách jo a to bylo pro mně důležité.

..jj a ten na Lysé hoře vážil tak 1,5kg. Měl jsem spešl ušitou péřovku s kapsou na hák. Klacek jsem neměl, dával jsem tam hůlky. Kilo za permici, která vydržela celý víkend, to bylo fajn. Skoro všichni se na tom kopci znali. Jezdilo se na severní...ochranáři to pak zavřeli.

Prašanové ridy průsekem...to bylo fajn.

Úžasné boule, normálně jsem si málem ustřík, jak mně ta fotka dostala - já tam chcíííí a teď hnééééd!!!!!

Odkaz ke komentáři

Úžasné boule, normálně jsem si málem ustřík, jak mně ta fotka dostala - já tam chcíííí a teď hnééééd!!!!!

:) aspoň na deň. Síce každý nadával, ale bola to zábava. Čo sa týka výbavy, tiež sa nemôžem sťažovať. Uvex, Marker, Tyrolia, Dachstein... Všetko normálne kupované v obchode a to sme teda nemali peňazí na rozhadzovanie. A počuli sme, že sa kdesi má robiť Poma, nejaký strašne rýchly vlek, ktorý má iba také malé koliesko po zadok a človek na ňom ide sám.

Odkaz ke komentáři

:) aspoň na deň. Síce každý nadával, ale bola to zábava. Čo sa týka výbavy, tiež sa nemôžem sťažovať. Uvex, Marker, Tyrolia, Dachstein... Všetko normálne kupované v obchode a to sme teda nemali peňazí na rozhadzovanie. A počuli sme, že sa kdesi má robiť Poma, nejaký strašne rýchly vlek, ktorý má iba také malé koliesko po zadok a človek na ňom ide sám.

A to byl přeci krok vpřed, nemyslíš ?

Odkaz ke komentáři

Jj, v Pragoimpu jsem byl taky (šlo se nějak dolu do sklepa tuším) pro Artisky (nevím označení, snad nějaká spolupráce s Atomic, červenožlutý) Kotvičku kolem pasu a v modrejch Botaskách s bílejma přaskama huráááá :)

Odkaz ke komentáři

Jj, v Pragoimpu jsem byl taky (šlo se nějak dolu do sklepa tuším) pro Artisky (nevím označení, snad nějaká spolupráce s Atomic, červenožlutý) Kotvičku kolem pasu a v modrejch Botaskách s bílejma přaskama huráááá :)

Ano bylo to na Václaváku, jak se šlo do Semaforu, tak pak dolů do suterénu a tam to bylo .

Jinak v Licenci se dělaly jen Sulovky  ( Licence Hagan = už krachli).

Normálně tam byly k mání cca od 1 500 Kč Elany, ale né ty co na nich jezdil I.Stenmark.

Ty byly daleko dražší . Jinak kdo měl bony , tak si je mohl koupit v Motokovu na Pankráci v Tuzexu .

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...