Přejít na obsah

Popelnice Evropy

Návštěvník YPO

Doporučené příspěvky

Sakra, že by speciálně pro ČR dělala Heinz nižší kvalitu?

Heinz třeba ne, ale někdo jiný může. http://aktualne.centrum.cz/ekonomika/nakupy/clanek.phtml?id=704858

Vyskakovat si ve svým věku moc nemůžu, ale i tak se v mém rozpočtu vyhnu sračkám a dobře se najím. Je to jenom otázka zvyku. Nedávno jsme o tom vedli hospodskou (=strašně důležitou) debatu. Shoda byla v tom, že jednu až dvě generace to zabere (jenom je potřeba zničit mimibazar).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 185
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Tak jste mě donutili zkontrolovat můj BRD kečup. Nevím jak vy, ale já v něm mám 132% Rajčat :flex:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem filo-boxer
Odkaz ke komentáři

Trochu OT: Jak tak koukám tak tady je to samej Babica s těma kečupama :-D

Jinak mě zase zvedají ze židle různé slazené kolči, citonády atd. za 3,50,-/2 litry. Plno cukru a barviv a lidi to kupují dobrovolně po kartonech..... Nevím jestli je pro tělo prospěšné denně vypít 2000kJ navíc...

V tomto kontextu mě děsně nasr... reklama na coca-colu kde hodná maminka nalévá dětem k obědu coca-colu a popisujou to tam, jako to nejlepší co můžou pro to dítě udělat - bych zvracel...

Odkaz ke komentáři

V tomto kontextu mě děsně nasr... reklama na coca-colu kde hodná maminka nalévá dětem k obědu coca-colu a popisujou to tam, jako to nejlepší co můžou pro to dítě udělat - bych zvracel...

Pockej, nebude to trvat dlouho a na obrazovkach se zase objevi nasvicenej vanocni coca-cola kamion :)... it's hell.
Odkaz ke komentáři

Tak jste mě donutili zkontrolovat můj BRD kečup. Nevím jak vy, ale já v něm mám 132% Rajčat :flex:

Nevím,jestli si děláš prču,ale jestli ne,tak si ještě zkontroluj nějaký svůj salám(vůbec nemusí být BRD)a tam budeš mít něco obdobného s masem.Vysvětlení je jasné,ale možná jsem jen nepochopil nadsázku.

Edit:tento konkrétní kečup nebyl vyroben v BRD,ale v Holandsku.

Upraveno uživatelem Jezevcik2
Odkaz ke komentáři

s tim, ze jde horsi ovoce/zelenina do nekterych zemi...to se da jednoduse probrat a dat bokem, ale treba vyroba kecupu na 2 fronty? to se mi nejak nezda. k te vaze rajcat na 100g kecupu... neni to jako treba se susenym masem? ze se uda hmotnost syroveho masa a susene ma logicky mene. tim nechci plect hrusky s jablkama a tedy vyrobni postupy obou "pokrmu", ale jestli to neni mysleno obdobne. nevim jak se dela kecup. :smile_anim:

Odkaz ke komentáři

Pockej, nebude to trvat dlouho a na obrazovkach se zase objevi nasvicenej vanocni coca-cola kamion :)... it's hell.

na Coca Colu mi nesahej, tu miluju. ostatne ji nosim i na lunete :D a pokud vim, barevne zpracovani Santa Clause je trademark Coca Coly.. Upraveno uživatelem sibirnaya
Odkaz ke komentáři

Peklo je relativní. :) Nezatracujte značku, je to o přístupu. Třeba tuhle jihoamerickou reklamu na CC považuju za jednu z nejlepších:

http://www.youtube.com/watch?v=LSVkwnmbBXI

Odkaz ke komentáři

neni to jako treba se susenym masem? ze se uda hmotnost syroveho masa a susene ma logicky mene. :smile_anim:

Je to tak, rajče je samá voda a ta se ve výrobě odpaří. Teď jsem měl vejce na italské pancetě: na 100 kg výrobku použito 143 kg masa. Včera jsem hledal českou anglickou slaninu. V Makru mají i anglickou 60%, tam je 100 kg slaniny ze 60 kg syrového masa. Ale stojí jen 59,90 Kč/kg, nekup to.

A vrchol: časopis dTest testoval rybí prsty, ty nehnusnější obsahovaly jen 14,05% rybího masa, ale stála jich krabička 10 Kč.

"Při testech 14 výrobků rybích prstů se ukázalo, že ve třech z nich bylo rybího masa o tolik méně, že údaje na obalu byly vlastně klamáním spotřebitele. Jeden z výrobků měl jen 14 procent rybího masa. Počtem kalorií se shodoval s houskovým knedlíkem a blížil se mu i svým složením. Převládající složkou onoho rybího výrobku byla strouhanka, mouka, škrob a voda." :yucky: :yucky:

http://www.dtest.cz/clanek-1942/test-rybich-prstu-2011

Odkaz ke komentáři

Co je zajímavý - furt si tady dělá každej p...l z Lidlu, jaký tam jsou šunty... ale ten test rybích prstů vyhrál Lidl Ocean Trader s velkým náskokem před ostatníma a v testu kečupů byl druhej. Ale v televizi říkali, že Lidl je ZLO, takže si tam radši nic kupovat nebudu, abych mezi vás, skeptiky, zapadl :)

Odkaz ke komentáři

ja bych rekl ze problem ma dve roviny, to ze nas zahlcujou nekvalitnim zbozim, snad nejvic me stve ta zelenina, to se neda s rakouskem, nemeckem srovnat. Druhej fakt je ten ze hodne lidi si nechce priplatit za lepsi(obyc parecky, baleni po 4-6 v Bille vyjde na 4-5 EURO, kdo si to u nas na 100 koupi? ono je pekny furt tvrdit ze neco je i levnejsi, ale budme korektni, ne vse..stejne zelenina, maso, pecivo, ais se da najit priklad ze nekde je neco zrovna levnejsi, ale rozhodne bych to nebarvil na ruzovo), jako jeden z regulatoru bych videl poptavu a nerikejte mi ze proste nemate sanci jit pro neco lepsiho jinam. Stat jako regulator taky selhava, proste bych zakazal prodavat jahodovy marmelady co maj minoritn obsah jahod, parky kde je minoritni objem masa, at donutej retezce to nazyvat emulgovanou moucnou trubkou. Stat a my jako nakupujici jsme jediny kdo je muze nakopat.

Odkaz ke komentáři

nebude to i o tom ze kecup a rybi prsty, jsou uz z podstaty slusnej odpad :))) ?

Co je zajímavý - furt si tady dělá každej p...l z Lidlu, jaký tam jsou šunty... ale ten test rybích prstů vyhrál Lidl Ocean Trader s velkým náskokem před ostatníma a v testu kečupů byl druhej. Ale v televizi říkali, že Lidl je ZLO, takže si tam radši nic kupovat nebudu, abych mezi vás, skeptiky, zapadl :)

Odkaz ke komentáři

Popravde? U nás je najkrajšie ovocie aj zelenina práve v Lidli /banány, pomaranče, brokolica, baklažán/.
Odkaz ke komentáři

Návštěvník admira

Nejde pouze o potraviny. Lide ve vetsine uprednostnuji cenu pred kvalitou. Se zvysujici kupni silou by tohle mohle v urcite mire odeznit.

Dalsi vec k zamysleni je sila, kterou tyhle korporace ovladaji nakupujici:

http://ekonomika.idnes.cz/poukazky-od-ikea-pritahly-tisice-lidi-zakaznici-nocovali-na-parkovisti-1ne-/ekonomika.aspx?c=A111117_084845_ekonomika_hv

Odkaz ke komentáři

nebude to i o tom ze kecup a rybi prsty, jsou uz z podstaty slusnej odpad :))) ?

Kdybys ty testy četl tak bys tady nemohl psát takovýhle nesmysli. Zajímavý na nich totiž je že vyšší cena ne vždy = lepší kvalita.

Ty rybí prsty z LIDLu v sobě mají 80% ryb, což je myslím dost. Kečup měl 196g rajčat na 100g kečupu. Pro srovnání Heinz měl asi 135g rajčat na 100 g kečupu.

Odkaz ke komentáři

To co se děje v této zemi nemá obdoby, četl jsem hlavně první stránky tohoto vlákna a je to na poblití ještě víc než jsem si myslel. Díky mizerné platové úrovni všech občanů se tu potraviny nezlepší, mám sám co dělat abych sehnal lepší maso, uzeniny, občas beru taky od soukromníků, jinak kupuju ve své oblíbené masně. Nicméně s kvalitou žrádla je to celkově na h...o. Kde není platová hladina na evropské úrovni, nemůžeme logicky čekat, že většina lidí začne nakupovat lepší potraviny. Průserem této země je i to, že pokud by se platy zvedaly a začaly se kupovat dražší potraviny, najde se tu potom hromada výrobců hajzlů, co toho zneužijí a budou za draho ty srágory bez ostychu vydávat dál bez toho, aby se něco zlepšilo, možná je budou dál do toho tlačit také supermarkety. Kontrolní orgány také fungují na baterky, podplatí se a pojede se vesele dál... země česká domov muuuůůůj, země česká domov můj, žrádlo fuj.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...