Chinasky Odesláno 15. října 2009 Nahlásit Odesláno 15. října 2009 (upraveno) Kolegovia, Stal som sa velmi stastnym majitelom samurajov( cierne v oceli ), a rad by som sa odbornikov popytal na presnost tychto hodiniek. Zda sa mi za tych par dni co ich mam, akokeby toto nebolo ich velkou ctnostou :-). Na druhej strane ich nechcem otvarat, teda az pokial to nebude neunosne. Dik za informacie ! Upraveno 15. října 2009 uživatelem Chinasky
Dantechno Odesláno 15. října 2009 Nahlásit Odesláno 15. října 2009 Mam taky cerne v oceli. Delaji mi tak max. +4 za den - presne jsem to nemeril.
bandicoot Odesláno 15. října 2009 Nahlásit Odesláno 15. října 2009 mě dělaly po zaběhnutí +15, z toho 10 za 12 hod nošení a 5 za 12 hod odložení
Chinasky Odesláno 15. října 2009 Autor Nahlásit Odesláno 15. října 2009 co je to zabehnuti ? ja som kupil take jemne jazdene, cize teoreticky by mali byt uz zajete
Chumpus Odesláno 15. října 2009 Nahlásit Odesláno 15. října 2009 Já mám bílé v oceli, udělají tak +6-7 vteřin max
Chinasky Odesláno 15. října 2009 Autor Nahlásit Odesláno 15. října 2009 A este mam dotaz, ako to nastavujete ked tam nie je moznost zastavit sekundovku ?
Radimk Odesláno 15. října 2009 Nahlásit Odesláno 15. října 2009 (upraveno) Mám čoveče takovel laickej názor, že barva cifru nebude mít na přesnost chodu moc vliv.. Ale zkus si to tady projet a zjistíš, že "lidový" kalibr 7S26 ( myslím, že tam je) není uplně superextra chrono. spíš je to levný pracant. Už tady byl i názor že to je vlastně pěkná plechařina.. ( Ani nevím, kdo to tu psal.. Ypo??) Ale zase přesně do těchto pracovních hodinek. Ty hodinky nejsou až tak o přesnosti, ale o designu. začínalo tady na nich spousta lidí, a pár sekund nahorudolů neřešilo. (Já měl taky dvoje.)A oboje byly přesně stejně nepřesné. Čili závěrem- neřeš vteřiny a blbiny a kochej se "legendou" Upraveno 15. října 2009 uživatelem Radimk
marosh Odesláno 15. října 2009 Nahlásit Odesláno 15. října 2009 (upraveno) A este mam dotaz, ako to nastavujete ked tam nie je moznost zastavit sekundovku ? Zkus opatrně točit korunkou do protipohybu, když je vytažená, vteřinovka se pak zastaví. Upraveno 15. října 2009 uživatelem marosh
Chinasky Odesláno 15. října 2009 Autor Nahlásit Odesláno 15. října 2009 Diki, skusal som ale asi malo :-)...budem znovu Zkus opatrně točit korunkou do protipohybu, když je vytažená, vteřinovka se pak zastaví.
v79 Odesláno 15. října 2009 Nahlásit Odesláno 15. října 2009 Zkus točit korunkou, když je vteřinovka na dvanáctce, pak by to mělo jít.
Chinasky Odesláno 15. října 2009 Autor Nahlásit Odesláno 15. října 2009 (upraveno) ide to. tak ako kedysi na PRIMKACH :-) Diki Zkus točit korunkou, když je vteřinovka na dvanáctce, pak by to mělo jít. Upraveno 15. října 2009 uživatelem Chinasky
Karlos Odesláno 15. října 2009 Nahlásit Odesláno 15. října 2009 (upraveno) co je to zabehnuti ? ja som kupil take jemne jazdene, cize teoreticky by mali byt uz zajete Jasně, už "jsou". Je to něco jako třeba u auta. Prostě každý nově vyrobený mechanický stroj potřebuje nějakou dobu provozu, aby se všechny součástky navzájen sladily, povrch se trochu oklouže, mazivo se pravidelně rozptýlí,... a chod je pak stabilnější. Pak je větší šance, že se po seřízení chod už nijak váznamně nezmění. Moje samuraje (po seřízení u šikuly hodináře) se malinko předbíhají, ale po odložení přes noc v poloze korunkou dolů to zase srovnají, takže je mám neustále a dlouhodobě úplně přesné. V podstatě je vůbec neseřizuju a korunku tak musím odšroubovat jen když opravuji datum na konci měsíce. A jsem spokojený Jo a to zastavení sekundovky mírným otáčením nazpátek je individuální. U některých to jde, u některých ne (jestli to říkám správně, tak závisí na utužení třecí spojky). Například u těch mých to nejde a u prim sport, co mám, taky ne. Upraveno 15. října 2009 uživatelem Karlos
Horhe Odesláno 15. října 2009 Nahlásit Odesláno 15. října 2009 mě teda když lehce zabírám na korunku tak se mi vteřinovka nejen zastaví, ale jde i pozpátku
Chinasky Odesláno 16. října 2009 Autor Nahlásit Odesláno 16. října 2009 (upraveno) mě dělaly po zaběhnutí +15, z toho 10 za 12 hod nošení a 5 za 12 hod odložení Dnes som to zmeral a bolo to cca 15 sekund za den. Ako tak citam je to asi normalna hodnota, tož su klidné :-) Upraveno 16. října 2009 uživatelem Chinasky
Karlos Odesláno 16. října 2009 Nahlásit Odesláno 16. října 2009 Dnes som to zmeral a bolo to cca 15 sekund za den. Ako tak citam je to asi normalna hodnota, tož su klidné :-) No a jestli hodinky na noc sundáváš, tak ještě vyzkoušej jaký je chod strojku v různých polohách. Večer si poznamenej odchylku, hodinky dej do nějaké polohy a ráno odchylku zkontroluj zas. V různých polohách bude ta odchylka za noc asi různá a třeba ti nějaká poloha pomůže trochu dorovnal to, co naberou přes den.
Chinasky Odesláno 16. října 2009 Autor Nahlásit Odesláno 16. října 2009 No a jestli hodinky na noc sundáváš, tak ještě vyzkoušej jaký je chod strojku v různých polohách. Večer si poznamenej odchylku, hodinky dej do nějaké polohy a ráno odchylku zkontroluj zas. V různých polohách bude ta odchylka za noc asi různá a třeba ti nějaká poloha pomůže trochu dorovnal to, co naberou přes den. Diki za pomoc páni. Mne tych 15 sekund zase az tak nevadi :-))
bandicoot Odesláno 16. října 2009 Nahlásit Odesláno 16. října 2009 Chinasky: stejně tím odkládáním nečekej nějaké výrazné výkyvy - těch 10s za den jsem nabral při aktivním nošení a těch 5s z noc bylo minimum, které šlo (poloha byla korunkou dolu, při ostatních pozicích to bylo víc)
Chinasky Odesláno 30. října 2009 Autor Nahlásit Odesláno 30. října 2009 Mám čoveče takovel laickej názor, že barva cifru nebude mít na přesnost chodu moc vliv.. Ale zkus si to tady projet a zjistíš, že "lidový" kalibr 7S26 ( myslím, že tam je) není uplně superextra chrono. spíš je to levný pracant. Už tady byl i názor že to je vlastně pěkná plechařina.. ( Ani nevím, kdo to tu psal.. Ypo??) Ale zase přesně do těchto pracovních hodinek. Ty hodinky nejsou až tak o přesnosti, ale o designu. začínalo tady na nich spousta lidí, a pár sekund nahorudolů neřešilo. (Já měl taky dvoje.)A oboje byly přesně stejně nepřesné. Čili závěrem- neřeš vteřiny a blbiny a kochej se "legendou" Mas recht, kaslat na seKundy, aj tak zvacsa zivot nezachrania, kocham sa :-)
lub Odesláno 30. října 2009 Nahlásit Odesláno 30. října 2009 samuraje jsou taky moc pěkný, ale chtěl jsem se zeptat - kalibr 7S25 je předpokládám na stejné úrovni jako 7S26, 7S36, akorát chybí ukazatel dne. přitom zpracováním mi přijdou už o něco výš než seika 5, a asi i než monstra. pro srovnání - na AZWatch jsou samuraje víc jak dvakrát dražší než monstra. http://www.azwatch.cz/hodinky/se201-seiko-...itan-black-dial je to teda tím zpracováním těla atp.? (vím, monstra jsou na trochu jiné určení..) díky, lub
bandicoot Odesláno 30. října 2009 Nahlásit Odesláno 30. října 2009 lub: je to dáno materiálem pouzdra, titanové jsou skutečně dražší. Ocelové samuraje jsou (byly) dražší než monstra jen o necelých pár tisíc.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se