Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Kolegovia,

Stal som sa velmi stastnym majitelom samurajov( cierne v oceli ), a rad by som sa odbornikov popytal na presnost tychto hodiniek. Zda sa mi za tych par dni co ich mam, akokeby toto nebolo ich velkou ctnostou :-). Na druhej strane ich nechcem otvarat, teda az pokial to nebude neunosne.

Dik za informacie !

Upraveno uživatelem Chinasky
  • Odpovědi 86
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

co je to zabehnuti ?

ja som kupil take jemne jazdene, cize teoreticky by mali byt uz zajete

Odesláno (upraveno)

Mám čoveče takovel laickej názor, že barva cifru nebude mít na přesnost chodu moc vliv.. :D

Ale zkus si to tady projet a zjistíš, že "lidový" kalibr 7S26 ( myslím, že tam je) není uplně superextra chrono. spíš je to levný pracant.

Už tady byl i názor že to je vlastně pěkná plechařina.. ( Ani nevím, kdo to tu psal.. Ypo??)

Ale zase přesně do těchto pracovních hodinek.

Ty hodinky nejsou až tak o přesnosti, ale o designu. začínalo tady na nich spousta lidí, a pár sekund nahorudolů neřešilo. (Já měl taky dvoje.)A oboje byly přesně stejně nepřesné.

Čili závěrem- neřeš vteřiny a blbiny a kochej se "legendou"

:cheers:

Upraveno uživatelem Radimk
Odesláno (upraveno)
A este mam dotaz, ako to nastavujete ked tam nie je moznost zastavit sekundovku ?

Zkus opatrně točit korunkou do protipohybu, když je vytažená, vteřinovka se pak zastaví.

Upraveno uživatelem marosh
Odesláno

Diki, skusal som ale asi malo :-)...budem znovu

Zkus opatrně točit korunkou do protipohybu, když je vytažená, vteřinovka se pak zastaví.

Odesláno (upraveno)

ide to. tak ako kedysi na PRIMKACH :-)

Diki

Zkus točit korunkou, když je vteřinovka na dvanáctce, pak by to mělo jít.
Odesláno (upraveno)
co je to zabehnuti ?

ja som kupil take jemne jazdene, cize teoreticky by mali byt uz zajete

Jasně, už "jsou". Je to něco jako třeba u auta. Prostě každý nově vyrobený mechanický stroj potřebuje nějakou dobu provozu, aby se všechny součástky navzájen sladily, povrch se trochu oklouže, mazivo se pravidelně rozptýlí,... a chod je pak stabilnější. Pak je větší šance, že se po seřízení chod už nijak váznamně nezmění.

Moje samuraje (po seřízení u šikuly hodináře) se malinko předbíhají, ale po odložení přes noc v poloze korunkou dolů to zase srovnají, takže je mám neustále a dlouhodobě úplně přesné. V podstatě je vůbec neseřizuju a korunku tak musím odšroubovat jen když opravuji datum na konci měsíce. A jsem spokojený :)

Jo a to zastavení sekundovky mírným otáčením nazpátek je individuální. U některých to jde, u některých ne (jestli to říkám správně, tak závisí na utužení třecí spojky). Například u těch mých to nejde a u prim sport, co mám, taky ne.

Upraveno uživatelem Karlos
Odesláno (upraveno)
mě dělaly po zaběhnutí +15, z toho 10 za 12 hod nošení a 5 za 12 hod odložení

Dnes som to zmeral a bolo to cca 15 sekund za den. Ako tak citam je to asi normalna hodnota, tož su klidné :-)

Odesláno
Dnes som to zmeral a bolo to cca 15 sekund za den. Ako tak citam je to asi normalna hodnota, tož su klidné :-)

No a jestli hodinky na noc sundáváš, tak ještě vyzkoušej jaký je chod strojku v různých polohách. Večer si poznamenej odchylku, hodinky dej do nějaké polohy a ráno odchylku zkontroluj zas. V různých polohách bude ta odchylka za noc asi různá a třeba ti nějaká poloha pomůže trochu dorovnal to, co naberou přes den.

Odesláno
No a jestli hodinky na noc sundáváš, tak ještě vyzkoušej jaký je chod strojku v různých polohách. Večer si poznamenej odchylku, hodinky dej do nějaké polohy a ráno odchylku zkontroluj zas. V různých polohách bude ta odchylka za noc asi různá a třeba ti nějaká poloha pomůže trochu dorovnal to, co naberou přes den.

Diki za pomoc páni. Mne tych 15 sekund zase az tak nevadi :-))

Odesláno

Chinasky: stejně tím odkládáním nečekej nějaké výrazné výkyvy - těch 10s za den jsem nabral při aktivním nošení a těch 5s z noc bylo minimum, které šlo (poloha byla korunkou dolu, při ostatních pozicích to bylo víc)

• po 2 týdnech...
Odesláno
Mám čoveče takovel laickej názor, že barva cifru nebude mít na přesnost chodu moc vliv.. :D

Ale zkus si to tady projet a zjistíš, že "lidový" kalibr 7S26 ( myslím, že tam je) není uplně superextra chrono. spíš je to levný pracant.

Už tady byl i názor že to je vlastně pěkná plechařina.. ( Ani nevím, kdo to tu psal.. Ypo??)

Ale zase přesně do těchto pracovních hodinek.

Ty hodinky nejsou až tak o přesnosti, ale o designu. začínalo tady na nich spousta lidí, a pár sekund nahorudolů neřešilo. (Já měl taky dvoje.)A oboje byly přesně stejně nepřesné.

Čili závěrem- neřeš vteřiny a blbiny a kochej se "legendou"

:cheers:

Mas recht, kaslat na seKundy, aj tak zvacsa zivot nezachrania, kocham sa :-)

Odesláno

samuraje jsou taky moc pěkný, ale chtěl jsem se zeptat - kalibr 7S25 je předpokládám na stejné úrovni jako 7S26, 7S36, akorát chybí ukazatel dne. přitom zpracováním mi přijdou už o něco výš než seika 5, a asi i než monstra. pro srovnání - na AZWatch jsou samuraje víc jak dvakrát dražší než monstra. http://www.azwatch.cz/hodinky/se201-seiko-...itan-black-dial

je to teda tím zpracováním těla atp.? (vím, monstra jsou na trochu jiné určení..)

díky, lub

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...