Jump to content

Recommended Posts

Posted

Tell every creature of the night

The kill is around the bend

So listen my friend

Nightwing flies again

Hodinky už mám 14 dnů doma, ale kvůli dovolené jsem se k tomu dříve nedostal.

Fotky jsou z netu, nemá smysl postovat moje, já bych to tak hezky nevyfotil.

Moje jsou jen ty dvoje na ruce (pro představu velikosti na ruce) a detail uchycení řemene.

Velikost: průměr 45mm, řemen 24mm, výška 19mm... to mi znělo dost děsivě, protože mám ruku jen 17cm, ale opak je pravdou - sedí perfektně, svojí velikostí mě nijak neruší a dělají mi radost. Ještě uvidíme, co na to řeknou kolegové - v pátek je poprvé vezmu na výlet do kanceláře.

Balení: naprostá bomba. Už jsem měl hodně hodinek, ale tohle mě fakt dostalo. Vnější černá papírová krabice a motivem netopýrů, uvnitř velká těžká dřevěná bedna, která má vrchní víko zdobené takovou černou imitací netopýří srsti, dále tam je velký kovový netopýr, uvnitř temně modrý samet (sakra, asi si pustím Lynche), certifikát, stylová utěrka z mikrovlákna a zavírání je řešeno pomocí dlouhých krvavých upířích zoubků.

Vysoce kvalitní a prostorné kožené pouzdro na garanční kartu je samozřejmostí. Takové to obligátní zelené Rolexácké je zpracováno hůře.

Provedení hodinek:

Ciferník - nádherně zpracovaný, plastičtí netopýři, kovové skeletové ručky, vteřinovka ve tvaru upířího zubu, skvěle umístěné datum, které vůbec neruší. Jasně, vypouklé tlusté sklíčko zkresluje pohled pod úhlem, ale zdaleka ne tolik, jak tu párkrát zaznělo. Vůbec to nevadí a dokonce je to i zajímavé. Každý má potřebu zkoumat, co mám vlastně na ruce, protože když sedí vedle, tak cifetrník nevidí. Jakožto nositel mající je na ruce s tím ale problém nemám, zkreslení mě nikterak neomezuje. Vždy vidím čas naprosto přesně a čitelně. A s rukou vyvrácenou do nemožného úhlu se na hodinky vážně nedívám :)

Pouzdro - velké, masivní, perfektně zpracované a díky prohnutým nožkám skvěle sedí na ruce.

Korunka - hladká, ale díky gumovému kroužku neklouže. Je šroubovací, závit jde skvěle.

Řemen - poctivých 24mm, hodně silný a přesto úžasně měkký. Kvalitu kůže neumím posoudit, ale sedí perfektně. Zkracování se dělá ve sponě posunem stěžejek do připravených otvorů. Zajímavostí je uchycení řemene k pouzdru pomocí dvou stěžejek na každé straně (zusil jsem to vyfofit). V řemenu je drobné vybrání, takže výměna by měla být snadná.

Spona - ta vyboulená koule se bude asi dost škrábat, ale vypadá to hezky. Tak uvidíme, co s ní udělá čas.

Strojek - obligátní ETA 2836, údajně s certifikací, rotor s netopýrem, celkově hezky zpracovaný a zdobený.

Resumé:

Původně jsem považoval tyto hodinky jen za nenositelnou zajímavost, prostě kousek do vitrínky pro radost, ale teď to vypadá tak, že v budoucnu ještě nějaké bublinky přibudou :wub:

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Muehehe, jsou paradni!

Akorat si myslim, ze strojek nebude 2836, ale neco z rady 289x.

2836 je day-date odvozenina 2824, tahle rada ma jine rotory (takovy ten pulkruh s vykrojenim u uchyceni)/

Posted (edited)

Bezvadné, dotažené do poslední detailu včetně krabičky. Například jsem si nikdy nevšiml krvavé vteřinovky. Budeš je standartně nosit ?  

Edited by Snow
Posted

Ty vole ,to je ujetarna.....ja bych to nekoupil,ale jsou paradne zpracovany.Vlado Cepes neni muj favorit,k mojemu premejslivemu zivotnimu smeru,by sedlo neco s motivem Lisky Bystrousky,akorad nevim,jakej motiv by zvolil Dantechno.Ja bych ho sacoval na Nacicka ,mladsiho sourozence Kocoura Mikese....kazdopadne gratulace a at slouzi

Posted

No Nigu, tohle je fakt splneny sen. Osobne nepamatuji na foru nikoho, kdo by na vysnene hodinky takhle dlouho cekal. Mozna trochu Peta-biker na Speedmastery - ty jsou ale oproti Corumkam masovka :)

Jen otazka - sviti v noci?

Posted

Pěkný netradiční hodinky :thumbsup_anim: , na který bych neměl koule.

Supr umístění datumu. Koukal jsem na fotku snad minutu, než jsem ho našel.

Posted
Muehehe, jsou paradni!

Akorat si myslim, ze strojek nebude 2836, ale neco z rady 289x.

2836 je day-date odvozenina 2824, tahle rada ma jine rotory (takovy ten pulkruh s vykrojenim u uchyceni)/

Jo, 289X (asi 2892) to bude, nevím, na co jsem myslel. Díky :)

Bezvadné, dotažené do poslední detailu včetně krabičky. Například jsem si nikdy nevšiml krvavé vteřinovky. Budeš je standartně nosit ?  

Jo, budu je nosit. A rád. Fakt mi sedly.

Vteřinovka koresponduje s těmi zoubky, co mají neto(vam)pýři na ciferníku.

Posted

Krásná raritka, mají své silné kouzlo.

Zajímalo by mě, jak se povoluje a dotahuje korunka, když nemá žádné protismekací vroubky.

To sklo je impozantní!

Posted

Našel jsem jednu na fotku, na které jsou plastičtí netopíři krásně vidět.

Posted (edited)

To by pan Drácula zaviděl" moc hezký kousek, gratulace" Nikdy jsem se o značku Corum nezajímal, jaké jsou cenové relace. Stačí mi odpověď typu: jde to, střed, masakr :-) už Vás trochu znám, takže pochopím

Edited by Vlastimil7664
Posted (edited)
Ty vole ,to je ujetarna.....ja bych to nekoupil,ale jsou paradne zpracovany.Vlado Cepes neni muj favorit,k mojemu premejslivemu zivotnimu smeru,by sedlo neco s motivem Lisky Bystrousky,akorad nevim,jakej motiv by zvolil Dantechno.Ja bych ho sacoval na Nacicka ,mladsiho sourozence Kocoura Mikese....kazdopadne gratulace a at slouzi

Právě ty bys měl mít Vlada III Ţepeşe v oblibě, vzhledem ke tvému demografickému původu, ne? :D

Edited by NIGHTinGALE
Posted
No Nigu, tohle je fakt splneny sen. Osobne nepamatuji na foru nikoho, kdo by na vysnene hodinky takhle dlouho cekal. Mozna trochu Peta-biker na Speedmastery - ty jsou ale oproti Corumkam masovka :)

Jen otazka - sviti v noci?

Jsou tam malinký svítící indexy, ale jsou naprosto k ničemu, protože ručky nesvítí :D

Jo, čekal jsem dlouho - chtěl jsem nové, ale ne za 3.000 EUR, což je retail a nechtěl jsem je z USA.

Takže jsem si pro ně nakonec zajel do Švajcu :)

Ještě jsem váhal o těch černých diamantech okolo, ale cena by byla 3krát vyšší a už by to byl asi až moc velkej extrém, takže z toho sešlo.

Krásná raritka, mají své silné kouzlo.

Zajímalo by mě, jak se povoluje a dotahuje korunka, když nemá žádné protismekací vroubky.

To sklo je impozantní!

Psal jsem to v úvodním příspěvku: "Korunka - hladká, ale díky gumovému kroužku neklouže. Je šroubovací, závit jde skvěle."

Fakt to jde perfektně.

Posted

Blahozelam k vydarenemu kusku.Taketo sialenstvo by som cakal pri Swatch :thumbsup_anim: .

Taktiez by na zaujimala citatelnost v tme.Z fotky od Snowa je vidiet,ze indexy maju nejaku luminovu,ale ako je to z rucickami?