Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Já proti Číně osobně také nic nemám, když si firmy ohlídají kvalitu, umí i kvalitní věci.

Vadí mi ale nálepka CZECH MADE na výrobku, který je smontován kompletně z čínských dílů, teď mluvím obecně nejen o hodinkách z MPM.

• Dát hlas 1
  • Hlasovat proti 1
Odesláno

Stejne jako zapadni Nemci, ve zobecnenem smyslu, maji tendenci delat kvalitne a nekrast a neplati to o vsech, tak Cina ma tendenci delat smejdy a ojebat, co se da. Bolsevici to jinak neumi. Je to zkusenost nekolika lidi v mem okoli, kteri v Cine vyrabi (obleceni, sportovni hadry, prumyslove pracky). Kvalitu delaji pouze tehdy, kdyz jim za zadama stoji evropan s prupiskou a nemilosrdne skrta odmeny. A samozrejme to taky neplati o vsech, ale obecny trend je stokrat v praxi potvrzen. Pres den vyrabi s evropskym dozorem v evropske kvalite, v noci na tech samych linkach, kdyz dozorci spi, vyrabi pro trznice celeho sveta. Rozdil v kvalite je nebetycny.

• Dát hlas 1
  • Hlasovat proti 1
Odesláno

Já proti Číně osobně také nic nemám, když si firmy ohlídají kvalitu, umí i kvalitní věci.

Vadí mi ale nálepka CZECH MADE na výrobku, který je smontován kompletně z čínských dílů, teď mluvím obecně nejen o hodinkách z MPM.

Njn, tak to už je problém toho, jak se tato značka uděluje. A podle mně jde tomu sdružení jen o poplatky, ne o to, aby šlo vlastně o české zboží.
  • Dát hlas 1
  • Hlasovat proti 1
  • po měsíci...
Odesláno

PŘED LETY- byl jsem na návštěvě v hodinářství a koukám na "to" za sklem (MPM)-lesklo se to jak kočičí zlato, ale to by ani nevadilo-horší je vnitřek a jelikož tam byl přítomen i hodinář-po krátkém rozhovoru-mě varoval, že to je velmi nekvalitní čína(a to jsem jeho slova hodně zmírnil)

Odesláno

Když se jedná o plyšové medvídky, tak je to celkem jedno, ale v mnoha případech se jedná o značkové věci firmy, která má v Číně filiálku. Stokrát mohou tvrdit, že kvalita je stejná, jako v mateřském závodě, ale není tomu tak. Zejména značkové oblečení je dost nekvalitní o sportovních botách nemluvě. Jak to vypadá u technického zboží a automobilového průmyslu, víme všichni.

Pro mě je však nejzajímavější, jak obě firmy- Elton a MPM bojují o své místo na trhu. Ty použité prostředky a strategie jsou natolik odlišné, že bych je nechal žít oboje /jestli jsou schopny to přežít/. Zatím jejich jediná deviza je, že se považují za české firmy a obě na to mají papíry.. Praktickém výběru bych však dal před MPM přednost třeba Seiku, u Eltonu třeba Omega. Už při porovnání těch jmen je jasné, o jak nepodstatný spor se z hlediska trhu u Prim a MPM jedná. Při náhodném průzkumu po celém světě by se u lidí, kteří umí odečítat hodiny zjistilo, že téměř všichni budou vědět, co je Omega a Seiko. Kolik lidí ale bude vědět, co je to Prim, MPM, Prim Manufacture ..... Pro historii, náš patriotismus a sběratelství má daleko větší význam ukazovat a bojovat o povědomí původního Primu, firmy již zaniklé, neboť ta skutečně produkovala hodinky, za které se vůbec nemusela s ohledem na někdejší poměry stydět. Samozřejmě, že i tehdy výše zmiňované Seiko, či Omega kvalitativně o několik kategorií výše. Ale Prim si na nic nehrál a v cenové kategorii, ve které se pohyboval, vyráběl opravdu dobré hodinky. A co se týká modelové rozmanitosti, od těch ukrutně ošklivých, až po velmi krásné kusy, mohl Prim směle konkurovat i těm gigantům, jako byla Omega a Seiko.

Když vidím staré Igeny, Diplomaty, traktory, vždy se mi oko zaleskne /u originálních předloh od Omegy, Rolexu a pod. samozřejmě také/, když vidím současnou produkci "nositelů tradice Prim", nechává mě to ve většině případů zcela chladným, mnohé modely jsou pak /dle mého individuálního vkusu/ kýčivité, přeplácané, samolibé umělecko-designové kreace, za jejichž existenci se stydím. Ale jasně, že pár hezkých kousků bych také našel. Já mám prostě starý dobrý Prim od všeho novodobého oddělen a jsem spokojen. Tak koukám, že už jsem skoro OT, tak soráč.

Máš pravdu předsedo

a naspal jsi to zcela jasně, tedy obě dvě firmy mají právo na život bo každá oslovuje jiného zákazníka.

Navíc s tebou souhlasím i v druhé časti, že netřeba kupovat ani jednu z výše uvedených značek bo místo každé z nich máme ověřené kvalitnější značky přesně viz tvé příklady.

• po 4 týdnech...
Odesláno

Jsou nějaké další výsledky z pokračujícího testování PRIMek z MPM? Dost mě to zajímá, pokukuji po jednom modelu, ale zase nechci, aby na mě lidi koukali skrz prsty jen proto, že mám ty "nepravé PRIM z MPM.

Vlastně už tři měsíce koukám po hodinkách a pořád nevím co chci, ale to sem nepatří.

Tak jak je to s těma sportama? Ještě žijou?

Odesláno

Jsou nějaké další výsledky z pokračujícího testování PRIMek z MPM? Dost mě to zajímá, pokukuji po jednom modelu, ale zase nechci, aby na mě lidi koukali skrz prsty jen proto, že mám ty "nepravé PRIM z MPM.

Vlastně už tři měsíce koukám po hodinkách a pořád nevím co chci, ale to sem nepatří.

Tak jak je to s těma sportama? Ještě žijou?

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/29275-prim-sport/page__st__160

Odesláno

Zdravím všechny,

toto je můj 1.příspěvek(doufám,že ne poslední):) do tohoto fora.Nějakou dobu jsem jen tiše pročítal a hltal informace.

K přihlášení mě dovedla čirá náhoda,protože jsem si chtěl koupit hodinky a tak jsem se začal pídit na netu (a nejen tam)co a jak a došel jsem i sem.Protože mám rád věci nejen,ale hlavně "české",tak mě velice zaujala část o českých hodinkách(PRIM).

A to mě vlastně dovedlo až k výběru hodinek,které mi dnes přišly a tak se taky musím pochlubit:clap: .

Je mi jasné ,že to není žadný výjmečný šlágr,ale radost mi udělaly a dělat dál doufám budou.

Také rád časem přidám pár svých postřehů-uvidíme...

No začít se někde musí,tak proč ne s "Primkami" na ruce...a protože mě velice nadchlo téma renovací PS2,tak jsem nemarnil a pomalinku jsem se pustil i do téhle akce,co z toho vyleze,ukáže čas.No a pokud to bude s úspěchem,tak třeba zkusím i PS1....atd,atd...

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Nechci ti kazit radost, ale na PRIM MPM toho moc českého není :-)

Já vím,ale zase tolik to neprožívám a právě i proto se pouštím do akce s PS 2....

Odesláno

Já vím,ale zase tolik to neprožívám a právě i proto se pouštím do akce s PS 2....

Tak proč ty kecy: .... Protože mám rád věci nejen,ale hlavně "české",tak mě velice zaujala část o českých hodinkách(PRIM)..... Koupil sis čínu a basta. :sad01_anim:

Odesláno (upraveno)

Tak proč ty kecy: .... Protože mám rád věci nejen,ale hlavně "české",tak mě velice zaujala část o českých hodinkách(PRIM)..... Koupil sis čínu a basta. :sad01_anim:

OH-pardon,asi jsem se dopustil nějakého faux-pa(či jak se to píše),že jsem si dovolil nazvat tyto hodinky českými ,ovšem moje myšlenka byla tak trošku jiná a v podstatě se týkala toho,že mám rád věcy české a tyto hodinky jaksi z takovýchto dalo by se říct vychází.Samozřejmě si uvědomuju,že ůplně český výrobek to jaksi není,leč nevadí,chystám si to vynahradit renovací PS 2.

Jinak samozřejmě děkuji za přívětivé přivítání,málem bych už zapoměl ,že jsem na českém fóru(bez urážky)

Upraveno uživatelem hejdik
Odesláno (upraveno)

OH-pardon,asi jsem se dopustil nějakého faux-pa(či jak se to píše),že jsem si dovolil nazvat tyto hodinky českými ,ovšem moje myšlenka byla tak trošku jiná a v podstatě se týkala toho,že mám rád věcy české a tyto hodinky jaksi z takovýchto dalo by se říct vychází.Samozřejmě si uvědomuju,že ůplně český výrobek to jaksi není,leč nevadí,chystám si to vynahradit renovací PS 2.

Jinak samozřejmě děkuji za přívětivé přivítání,málem bych už zapoměl ,že jsem na českém fóru(bez urážky)

Ne není český ani trošičku, je to hnusný čínský šmejd vhodnej tak na pečení, smažení, utopení v hajzlu nebo přechovávání ve tmě mražáku ( viz ono testovací vlákno :D) a ty se ho hleď okamžitě zbavit a nahradit ho těma PS2 origálně renovovanýma v eltonu. A přestaň to vokecávat. :D

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno

Ne není český ani trošičku, je to hnusný čínský šmejd vhodnej tak na pečení, smažení, utopení v hajzlu nebo přechovávání ve tmě mražáku ( viz ono testovací vlákno :D) a ty se ho hleď okamžitě zbavit a nahradit ho těma PS2 origálně renovovanýma v eltonu. A přestaň to vokecávat. :D

No tak šmejd to není určitě - viz zmiňované testovací vlákno. Ale jistá ideologická závadnost se najít dá.
  • Dát hlas 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...