lolohh Odesláno 12. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. prosince 2009 Oprávnění moderátora byla odebrána. Díky za tu dobu, co jsi to dělal. Dělám někde chybu, že u YPA vidím pořád červený status Moderators a vidím ho v seznamu moderátorů? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 13. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. prosince 2009 @cody - "porozumění komunitě" není to samé, co mít (s ní) identické názory, každý člověk má své vlastní Osobně třeba mám větší problém se značkami, co dají do hodinek ten samý Unitas či ETA strojek jako Steihnart či Stowa, prodávají to za 10-15x vyšší cenu, a snaží se to pro neznalé maskovat vlastním číslem kalibru (protože dělají drobnou, nepodstatnou úpravu, třeba vyrytí svého loga). Ono těch různých "podvůdků" je v hodinářském světě víc... PS: a proto mám moc rád Seiko, víc než většinu švýcarských pseudo-značek" Me to nerikej:-) Pred rokem jsem hlasal prakticky to same co dnes ty skoro stejnym zpusobem:-))) Ale pak jsem to uz citil jinak... ikdyz Seiko je porad muj kun. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CzechJoker Odesláno 13. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. prosince 2009 "Potápky" jsou si běžně podobné na těch 90%, to samé letecké hodinky. Tato míra podobnosti je pro většinu lidí naprosto košer. Ne. Nemusí to tak být. Jsou výrobci - a ostatně i Štajnhart - kteří umí vyrobit potápky zcela osobité, bez "nutného" a pro někoho vyžadovaného opisování (či "inspirování"). PS: nějak se nám tu rozmáhají moderátoři, co jimi nejsou či být nechtějí. Nebo mi zase něco uteklo? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mmuf Odesláno 15. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2009 Asi je blbost se zapojovat do této diskuze, která se zdá býti i bez toho plodná.... Díky své profesi jsem se opravdu nepatrně otřel o problamatiku kopií - spíš z pohledu autorské cti než regulérní patentové ochrany. Případné spory potom řešíme před profesními orgány(senátem) a ne před oficiálními soudy. Pokud někdo kopne něčí vymyšlený design, či výrazné nebo objevné konstrukční řešení ( zde asi nejčastěji vyjádřené prům. vzorem, patentem apod) jedná se o plagiát, napodobeninu (v rovině morální) a o nepovolené použití patentu s poškozením jeho majitele v rovině obchodně-právní. Samozřejmě vývoj musí jít dopředu a všechno patentovat nelze. (V 90.tých letech se nějaký chytrák pokusil patentovat si základní typy střech - sedlová, valbová, pultová atd..) Porovnávání kvality originálu a plagiátu s tím ale nemá co dělat. Fake bude fake, i kdyby jeho kvalita byla nakrásně srovnatelná nebo vyšší než u originálu - většinou naštěstí není. Šunt nemusí být fake, a fake nemusí být nutně šunt.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chronomag Odesláno 22. prosince 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2009 Řada lidí mi psala, že pravidlo stran Číny jim není jasné. Takže ještě jednou: v této chvíli si pište o hodinkách ve vlákně tomu určeném (Čínské hodinky). Pokud je to obšlehnutý vzhled, je fér to tam napsat. Prodej zjevně obšlehnutých vzhledů viz Parnis je zakázán, mělo by stačit na to upozornit prodávajícího a první prohřešek je bez následků (poznat některé modely jako fake není easy). Jakmile nabudeme dojmu, že se tu snažíte kšeftovat s čínskou kopií cizího vzhledu a nebudete s tím chtít přestat, bude to zakázáno. Abych se přiznal, když jsem si pročetl dva týdny nesnášenlivosti mezi příznivci a odpůrci Číny, tak tu nevraživost moc nechápu. Ale v případě, že se ukáže, že se obě skupiny nejsou schopny dlouhodobě tolerovat a bude docházet k provokacím, jakých jsem tu a tam svědkem (koho zajímá ve vlákně o švýcarech, že podobný model dělá Parnis laciněji???), tak bude řešení násilné a triviální: zavření a vykázání čínské části do pryč. Dokud se Čína nenaučí dělat svébytné hodinky a dokud budou jen pro zlost a ne pro radost, tak se k nim budu chovat stejně. Takže je to na vás všech... Jinak jsem si objednal MM a až dorazí (už jsou týden na cestě ) tak je rozmontuju a podám zprávu, kam tenhle armádní čínský zázrak spěje... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 22. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2009 Super! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HonzaX Odesláno 22. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2009 Je to Tvoje právo , ale je to čínské vlákno a nenávist tam vyvolává jen pár jedinců . Když to zrušíš tak vyhraje ta nesnášenlivá parta . Když se jim to nelíbí , nemusí tam lézt . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 22. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2009 Fajn!!! Jasne, strucne, vystizne! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Z. Odesláno 22. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2009 ... Porovnávání kvality originálu a plagiátu s tím ale nemá co dělat. Fake bude fake, i kdyby jeho kvalita byla nakrásně srovnatelná nebo vyšší než u originálu - většinou naštěstí není. Šunt nemusí být fake, a fake nemusí být nutně šunt.. Pěkně řečeno. Proto trochu nechápu neustálou potřebu zkoumat kvalitu MM a podobných... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Helex Odesláno 22. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2009 Naprosto nechápu, proč někdo, kdo nemá rád v číně vyrobené hodinky (rozumněj obecně hodinky z této sekce), má potřebu to těm, které tyto věci zajímají sdělovat, nedej bože radit o co se kdo má zajímat. Pokud by členové našli dost sebezapření, aby se věnovali jen tématům která je zajímají, pravděpodobně by ke konfliktům nemuselo docházet. Chápu, že někteří lidé se občas chtějí pohádat, trošku někoho nasr..., každý jsme nějaký, ale je toto forum to pravé místo? Osobně mě čínské hodinky taky moc neberou, ale zakázat celou sekci mi přijde takové řešení ze základní školy a to je dost smutné... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO? Odesláno 22. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2009 Naprosto nechápu, proč někdo, kdo nemá rád v číně vyrobené hodinky (rozumněj obecně hodinky z této sekce), má potřebu to těm, které tyto věci zajímají sdělovat, nedej bože radit o co se kdo má zajímat. Pokud by členové našli dost sebezapření, aby se věnovali jen tématům která je zajímají, pravděpodobně by ke konfliktům nemuselo docházet. Chápu, že někteří lidé se občas chtějí pohádat, trošku někoho nasr..., každý jsme nějaký, ale je toto forum to pravé místo? Osobně mě čínské hodinky taky moc neberou, ale zakázat celou sekci mi přijde takové řešení ze základní školy a to je dost smutné... Helexi v roce 2006 když jsem se poprvé zalogoval a vznesl dotaz na quartzky, které jsem chtěl koupit tak jsem byl lynčován na několika stranách Prostě tady byla "baterka" tabu a psalo se tu pouze o mechanických hodinkách renomovaných výrobců No a v roce 2009 se tu fotí fejky, napodobeniny, vynáší se to do nebes, kšeftuje se tu s tím a plácá se tu o tom jako by se nechumelilo - to je posun co ? osobně mi čínské vlákno nevadí, ale byl bych rád kdyby se tam psalo o čínských hodinkách a ne o tom co jsem napsal v předchozí větě - je to srozumitelné ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 22. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2009 zrušit sekci a bude klid. Alespoň se pak bude psát o něčem, co má delší dobu životnosti jak jeden rok. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Helex Odesláno 22. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2009 Helexi v roce 2006 když jsem se poprvé zalogoval a vznesl dotaz na quartzky, které jsem chtěl koupit tak jsem byl lynčován na několika stranách Prostě tady byla "baterka" tabu a psalo se tu pouze o mechanických hodinkách renomovaných výrobců No a v roce 2009 se tu fotí fejky, napodobeniny, vynáší se to do nebes, kšeftuje se tu s tím a plácá se tu o tom jako by se nechumelilo - to je posun co ? osobně mi čínské vlákno nevadí, ale byl bych rád kdyby se tam psalo o čínských hodinkách a ne o tom co jsem napsal v předchozí větě - je to srozumitelné ? Je to srozumitelné a logické. Upřímně, kromě tohodle vlákna jsem do čínských moc nezavítal takže nevím nakolik je to jen o fakekách. Na druhou stranu, plošně promáznout sekci čína a nechat tam jen nefake nekopie atd. by přeci zabralo mnohem méně energie než tyhle hádky a navíc by se tím možná jasně nastavila, nebo spíš zpevnila hranice kam už ne. Každopádně jsem tu sice často, ale krátce a moje vnímání fora tomu odpovídá. Neměl jsem (nejspíš zaplaˇt pánbu) možnost sledovat ten posun o kterém píšeš.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Viktor Odesláno 22. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2009 Nemyslím, že je třeba rušit celou sekci. Mně se třeba docela líbí hodinky Happy Buddha, vojenský chrona Sea-Gull a řada dalších. Jen to turbo by nemuselo být zlacený, rhodiovaný by se mi líbilo víc. Ale pokud jde o mě, moderátoři klidně můžou mazat konkrétní příspěvky o čínských "fakes". Nějaký pravidla pro určení faků Chronomag stanovil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 22. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2009 Už jsem se těšil, že vlákno o "čínském nářezu" tohle vlákno přirozenou cestou utlumí, ale je to asi příliš žhavé téma. Snad se opravdu přikláním k jejich zákazu, protože se znovu objevují dle mého názoru neobjektivní názory, nějak jsem totiž nepostřehl, že by tu někdo fejky a napodobeniny "vynášel do nebe" či s nimi "kšeftoval".. Chronomagu chválím snahu o objektivní postoj vedoucí až k rozborce a zjištění "kvality". Osobně jsem nahlédl do dvou, jedny šrot, druhé průměr, nemyslím že by rozborka přinesla něco významně nového natož změnila něčí názor, ale na závěry odborníka se upřímně těším, byť nemyslím, že o kvalitě čínských hodinek je tu někdo přesvědčen. Jo, a souhlasím že zákaz čínských napodobenin (nikoliv fejků) bude vítězstvím agresivnější skupiny. Ale určitě bych zakázal prodej jakýchkoliv hodinek ve větší míře či za účelem zisku a jakýkoliv prodej fejků, čili kopií či napodobenin známých hodinek, které jsou jako originály označeny. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO? Odesláno 22. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2009 Už jsem se těšil, že vlákno o "čínském nářezu" tohle vlákno přirozenou cestou utlumí, ale je to asi příliš žhavé téma. Snad se opravdu přikláním k jejich zákazu, protože se znovu objevují dle mého názoru neobjektivní názory, nějak jsem totiž nepostřehl, že by tu někdo fejky a napodobeniny "vynášel do nebe" či s nimi "kšeftoval".. Chronomagu chválím snahu o objektivní postoj vedoucí až k rozborce a zjištění "kvality". Osobně jsem nahlédl do dvou, jedny šrot, druhé průměr, nemyslím že by rozborka přinesla něco významně nového natož změnila něčí názor, ale na závěry odborníka se upřímně těším, byť nemyslím, že o kvalitě čínských hodinek je tu někdo přesvědčen. Jo, a souhlasím že zákaz čínských napodobenin (nikoliv fejků) bude vítězstvím agresivnější skupiny. Ale určitě bych zakázal prodej jakýchkoliv hodinek ve větší míře či za účelem zisku a jakýkoliv prodej fejků, čili kopií či napodobenin známých hodinek, které jsou jako originály označeny. Leláku někdy je lepší mlčet - až budeš mít čas tak si projeď celou činskou sekci (má to jenom 4 stránky) a pak můžeš začít mudrovat - to samé udělej ve vlákně prodej (MM) edit - jediný kdo se o něco v čínské sekci snažil byl dubraro a částečně hciq - jinak je to snůška blbostí - a když už jsme u toho tak proč je v Aukro vlákně 127 stránek kde se těm srágorám vysmíváte - dost pokrytecké Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Don2008 Odesláno 22. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2009 Řada lidí mi psala, že pravidlo stran Číny jim není jasné. Takže ještě jednou: v této chvíli si pište o hodinkách ve vlákně tomu určeném (Čínské hodinky). Pokud je to obšlehnutý vzhled, je fér to tam napsat. Prodej zjevně obšlehnutých vzhledů viz Parnis je zakázán, mělo by stačit na to upozornit prodávajícího a první prohřešek je bez následků (poznat některé modely jako fake není easy). Jakmile nabudeme dojmu, že se tu snažíte kšeftovat s čínskou kopií cizího vzhledu a nebudete s tím chtít přestat, bude to zakázáno. Abych se přiznal, když jsem si pročetl dva týdny nesnášenlivosti mezi příznivci a odpůrci Číny, tak tu nevraživost moc nechápu. Ale v případě, že se ukáže, že se obě skupiny nejsou schopny dlouhodobě tolerovat a bude docházet k provokacím, jakých jsem tu a tam svědkem (koho zajímá ve vlákně o švýcarech, že podobný model dělá Parnis laciněji???), tak bude řešení násilné a triviální: zavření a vykázání čínské části do pryč. Dokud se Čína nenaučí dělat svébytné hodinky a dokud budou jen pro zlost a ne pro radost, tak se k nim budu chovat stejně. Takže je to na vás všech... Jinak jsem si objednal MM a až dorazí (už jsou týden na cestě ) tak je rozmontuju a podám zprávu, kam tenhle armádní čínský zázrak spěje... Som prekvapeny neobjektivitou druheho odseku, ale uznavam, ze je to najjednoduchsia cesta ako to riesit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dantechno Odesláno 22. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2009 Ja mam dva dny sve prvni cinske hodinky koupene zde v prodejni sekci za rozumny peniz. A musim rict ze se mi dost libi. Zpracovani je velice dobre. Hlavne se mi libi cifr s plastickymi indexy a logem. Prikladam foto predchoziho majitele. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
flyte Odesláno 22. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2009 Helexi v roce 2006 když jsem se poprvé zalogoval a vznesl dotaz na quartzky, které jsem chtěl koupit tak jsem byl lynčován na několika stranách Prostě tady byla "baterka" tabu a psalo se tu pouze o mechanických hodinkách renomovaných výrobců OT: chel by som vidiet YPOv dotaz na quartzky :-D da sa to este niekde vyhrabat? k veci: mna ste chlapi presvedcili. chcel som si kupit MM, pretoze sa mi pacili. nie preto, som chcel mat akoze OP. kludne by som take nieco zniesol aj s uplne neoznacenym cifernikom. Ale po precitani vsetkych diskusii som sa rozhodol, ze to budu Seiko5 new military, ktore robia konecne aj ako 42mm. Ako moje prve automaty ich budem mat asi radsej ako MM. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
babaq Odesláno 22. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2009 zrušit sekci a bude klid. Alespoň se pak bude psát o něčem, co má delší dobu životnosti jak jeden rok. Jo, to už tu kdysi bylo. Za komančů. Nebo takhle navrhovali zničit všechny knihy kromě Bible. Buď jsou s Biblí v souladu a pak jsou zbytečné, nebo jsou v rozporu a pak jsou škodlivé... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.