wave ceptor Posted December 11, 2009 Report Posted December 11, 2009 Zdravím všechny,jsem tady jenom krátce já vím, ale moc mě tohle forum baví protože mám hodinky taky moc rád. Pročítam tady vlákna každý den,a podotýkám zatím jsem moc nepochopil jak může někdo dát za hodinky 30 a víc tisíc když udává přesnost třeba 5vteřin za den.Já vím že řeknete to jsou mechanické automaty,to nejsou qartzky, ale i tak. Chápu že třeba sběratel to za hodinky dá, třeba to má doma do vitrýny, ale na každodenní nošení se mi ta přesnost zdá uplně hrozná za ty prachy. No když si představím že takové hodinky donesu domů, a zjistím tu přesnost tak to bych měl po náladě na několik let a mohly by být třeba sebekrásnější. A at mi nikdo neříká ,že ho to n....e.
Vit Posted December 11, 2009 Report Posted December 11, 2009 Před nástupem quarzu jiná možnost nebyla a přece lidem stačila a troufnu si dokonce říct, že v té době nosil hodinky skoro každý (na rozdíl od současnosti). Hodinky seřizuju, až když se liší přesnost cca minutu. PS: asi nejsi příznivcem jednoruček, co?
smarter Posted December 11, 2009 Report Posted December 11, 2009 Je to asi tim, ze hodinky nejsou o presnosti stejne jako auta nejsou o rychlosti, stejne jako vino neni o opilosti, stejne jako kaviar neni o sytosti, stejne jako zeny nejsou o krase... A ver tomu, ze vetsina clenu tohoto fora ma i velmi presne hodinky...
xjr1 Posted December 11, 2009 Report Posted December 11, 2009 Kdyby všechno a všichni byli dokonalí, byl by svět docela nudnej. Rozdíly a odchylky od všeobecně uznávanýho normálu dělaj život zajímavej
bohush Posted December 11, 2009 Report Posted December 11, 2009 Je to asi tim, ze hodinky nejsou o presnosti stejne jako auta nejsou o rychlosti, stejne jako vino neni o opilosti, stejne jako kaviar neni o sytosti, stejne jako zeny nejsou o krase... A ver tomu, ze vetsina clenu tohoto fora ma i velmi presne hodinky... Hm, moc pěkně napsáno
Jimjim Posted December 11, 2009 Report Posted December 11, 2009 souhlasím s předřečníky, pěkně napsáno... Já jsem sem zabrousil před pár týdny, v době, když jsem si zakoupil naprosto přesné max. vybavené Citizeny v titanu..... Po pár dnech - a pár týdnech na chronofóru mi bylo jasné, že nyní musím jít do mechaniky ... Napřed to měly být Orisky, pak Fortisy, a nakonec mě chytily za srdíčko Omegy SM- PO, čekám je každou chvíli. A těším se, a surfuju tady denně... a rád......
Thomass Posted December 11, 2009 Report Posted December 11, 2009 Jimjim: Obdobnym zpusobem jsem se sem dostal vloni i ja. Onehdy to u me zpusobila radost z novych Festin edice Nine (tzv. Kollerky) a touha zjistit, ze nic hezciho neexistuje. A to byl veliky omyl.. Nedbal jsem nekolika varovani zde na foru uvedenych a cetl a cetl a studoval, az jsem objevil krasu mechanik, toho hlasiteho tikani a rychlych pohybu vterinovky.. P.S.: nejak jsem se rozepsal, omlouvam se
Murphy97 Posted December 11, 2009 Report Posted December 11, 2009 souhlasím s předřečníky, pěkně napsáno... Já jsem sem zabrousil před pár týdny, v době, když jsem si zakoupil naprosto přesné max. vybavené Citizeny v titanu..... Po pár dnech - a pár týdnech na chronofóru mi bylo jasné, že nyní musím jít do mechaniky ... Napřed to měly být Orisky, pak Fortisy, a nakonec mě chytily za srdíčko Omegy SM- PO, čekám je každou chvíli. A těším se, a surfuju tady denně... a rád...... Gratuluju k PO a nezapomeň se tady pochlubit !
Jimjim Posted December 11, 2009 Report Posted December 11, 2009 Gratuluju k PO a nezapomeň se tady pochlubit ! Díky, rád to udělám, hodím sem fotky těch mých skvostů , ale musím zjistit, jaksem vložím to foto... asi mi poradí dcera.......
organic Posted December 11, 2009 Report Posted December 11, 2009 Je to asi tim, ze hodinky nejsou o presnosti stejne jako auta nejsou o rychlosti, stejne jako vino neni o opilosti, stejne jako kaviar neni o sytosti, stejne jako zeny nejsou o krase... A ver tomu, ze vetsina clenu tohoto fora ma i velmi presne hodinky... to je moc hezky receno, to bych podepsal...
Galil Posted December 12, 2009 Report Posted December 12, 2009 Smarter to nemohl říct líp . Přesný, ale pro mě nudný tissotky kvarcky jsem neměl na ruce ani nepamatuju, ale několikery mechanický ruský pilotky si hýčkám jako poklad. Ráno začíná malým obřadem v podobě natahování strojku, během dne přichází několik relaxací v podobě poslouchání tikotu či civění na nepokoj skrz průhledné dýnko nebo na ciferník s plynulým pohybem vteřinovky, večer neméně obřadná kontrola přesnosti těch, co mám zrovna na ruce - třeba před zprávama, to je nádhera . To mi sebepřesnější kvarcky nedají a těch pár vteřin nehraje absolutně roli . Že nejsem divnej? P.S. Mám kamaráda, několik let šetřil na motorku, našetřil nějakých 140 000 korun a nakonec si místo motorky koupil IWC Mark IV. Pokud jde o nadšení do hodinek, jsem proti němu máslo
Duke650 Posted December 12, 2009 Report Posted December 12, 2009 Zdravím všechny,jsem tady jenom krátce já vím, ale moc mě tohle forum baví protože mám hodinky taky moc rád. Pročítam tady vlákna každý den,a podotýkám zatím jsem moc nepochopil jak může někdo dát za hodinky 30 a víc tisíc když udává přesnost třeba 5vteřin za den.Já vím že řeknete to jsou mechanické automaty,to nejsou qartzky, ale i tak. Chápu že třeba sběratel to za hodinky dá, třeba to má doma do vitrýny, ale na každodenní nošení se mi ta přesnost zdá uplně hrozná za ty prachy. No když si představím že takové hodinky donesu domů, a zjistím tu přesnost tak to bych měl po náladě na několik let a mohly by být třeba sebekrásnější. A at mi nikdo neříká ,že ho to n....e. Pokud chceš žít život, kdy tě stresuje zpoždění 5 vteřin za den, tak je to tvoje volba :-) Na dotaz kolik je hodin stejně neodpovídáš je 7 hodin 5 minut a dvanáct vtěřin že? Já v životě nebyl v situaci, kdy by mi příchod/odchod o minutu dříve/později vadil (ani nikomu kdo měl se mnou do činění)
Karlos Posted December 12, 2009 Report Posted December 12, 2009 Zdravím všechny,jsem tady jenom krátce já vím, ale moc mě tohle forum baví protože mám hodinky taky moc rád. Pročítam tady vlákna každý den,a podotýkám zatím jsem moc nepochopil jak může někdo dát za hodinky 30 a víc tisíc když udává přesnost třeba 5vteřin za den.Já vím že řeknete to jsou mechanické automaty,to nejsou qartzky, ale i tak. Chápu že třeba sběratel to za hodinky dá, třeba to má doma do vitrýny, ale na každodenní nošení se mi ta přesnost zdá uplně hrozná za ty prachy. No když si představím že takové hodinky donesu domů, a zjistím tu přesnost tak to bych měl po náladě na několik let a mohly by být třeba sebekrásnější. A at mi nikdo neříká ,že ho to n....e. Ono je to taky trochu tím, že skutečná cena hodinek je jen malou částí jejich prodejní ceny. Hodinky patří mezi věci s největší přidanou hodnotou. Takže když máš hodinky za třicet, koupil sis vlastně hodinky za mnohem menší částku a zbytek je... cosi, co každý vnímá jinak, čili značka, distribuce, zisky obchodníků,... a protože to "cosi" má většinový podíl na ceně, tak je o to taky většinová péče. A to, co je v hodinkách, až tak podstatné není Pak se stane, že existují hodinky za třicet a za sto, oboje se stejným strojkem Samozřejmě to neplatí vždy a všude, ale pro takový ten nejprodávanější střed ano.
lub Posted December 12, 2009 Report Posted December 12, 2009 já mám jedny pěkný digitálky casia s wave ceptorem , ale taky jsem se hlavně díky tomuto fóru zamiloval do mechanik. sice z té dejme tomu nižší třídy, i když - kdoví jak to půjde dál - toho se trochu hrozím . no, a podle těch casií je seřizuju, baví mě sledovat přesnost, odchylky... za poslední rok jsem hodně změnil svůj názor na to, jaký hodinky vlastně chci
RadekB Posted December 12, 2009 Report Posted December 12, 2009 Zrovna nedávno..., sedím s kamarádkou v kavárně a dojde na moje oblíbené téma - hodinky. Sdělil jsem jí informaci, že moje oblíbené hodinky, které mám momentálně na ruce, běží 4 sekundy do mínusu denně (Unitas 6497), ještě ted vidím ty vykulený oči... . Za co jsem vlastně ty peníze dával, když nejsou ani přesné! Takové reakce jsou všude kolem. Už mně to nebaví vysvětlovat - proč mechaniky a ne hodinky na baterku. Pro cca 98% lidí je dát za hodinky více jak tisícovku absolutní blbost. Mám přece každý mobila! Jsou "věci", které se nedají porovnat cena/výkon a většinou jsou to ty nejhezčí "věci", které nás mohou za život potkat... .. Vo tom to je... .
bflmpzwrx3257z Posted December 13, 2009 Report Posted December 13, 2009 jj, taky jsem si koupil nejhezci hodinky na planete, taky jsem se s nima sem prisel pochlubit s tim, ze uz nikdy zadny jiny nechci a taky jsem si myslel ze sbirat hodinky je ulet rovny "pozvani na veceri blbce k veceri"... a tak se dnes poohlizim po peknych sportkach a stale se snazim nedivat se na to jak adresa mistniho fora v zalozkach postupuje vyse a vyse... ps: moje jedine stesti je, ze 29er big jsou opravdu nejhezci hodinky... :]]
xxx.rada Posted December 13, 2009 Report Posted December 13, 2009 Je to asi tim, ze hodinky nejsou o presnosti stejne jako auta nejsou o rychlosti, stejne jako vino neni o opilosti, stejne jako kaviar neni o sytosti, stejne jako zeny nejsou o krase... A ver tomu, ze vetsina clenu tohoto fora ma i velmi presne hodinky... naprosty souhlas. Skvele receno...
MiroLM Posted December 18, 2009 Report Posted December 18, 2009 Ja som ešte na základnej škole dostal svoje prve Prim-ky na naťahovanie, tuším to bolo na vianoce. Vždy ma fascinovali prístroje akéhokoľvek druhu, dokázal som neopraviteľne rozobrať akýkoľvek fotoaparát, budík, vysávač... No samozrejme, nebol by som to ja, keby som "nevzal do parády" aj moje prvé hodinky v snahe upraviť presnosť. Dopadlo to tak, že skončili v koši a ja som si kúpil u vietnamca digitálky 7 MELODY CHRONO ... je to všetko pekné, ale ten fascinujúci pohľad na maličný funkčný mechanický hodinový stroj mi vždy vyrážal dych a rozum mi zastával nad tým, ako vôbec môže niekto niečo také vyrobiť... Takže som aj ja po niekoľkých "elektrikách" skončil u mechanického automatu a teším sa ako malé decko z toho, že mám na svojej ruke malé tikajúce "živé stvorenie" nazývané hodinky ... Inak sa to naozaj nazvať nedá.
cody Posted December 18, 2009 Report Posted December 18, 2009 ...No když si představím že takové hodinky donesu domů, a zjistím tu přesnost tak to bych měl po náladě na několik let a mohly by být třeba sebekrásnější. A at mi nikdo neříká ,že ho to n....e. Predstav si, ze presnost COSC (ktera je bezne dosahovana i u necertifikovanych strojku) je 99,99% A ted mi rekni, jestli je to negativum nebo pozitivum tech hodinek... To, ze se hodinky predejdou o par vterin denne beru jako ohromny uspech. Serizeni presnosti u vetsiny hodinek neni problem. Pokud vychytas polohy na odkladani daji se udrzet na odchylce 0 sec/den. Proste Tamagotchi pro velke:-) Pokud nejsi ridic Metra tak stejne casem zjistis, ze presnost +-1min je v pohode.
RomanP Posted January 7, 2010 Report Posted January 7, 2010 Zkusil jsi se zamyslet nad tim, na jakom principu vlastne mechanicke hodinky pracuji? Pokud ano, musel jsi dojit k tomu, ze nejakych 10, nebo 20 kmitu navic, za dlouhych 24hodin, ktere reprezentuje zminovanych par sekund, je technicky zazrak. Treni v loziscich, teploty v zeme/lete, narazy, vice ci mene natazeny strojek atd atd. Mam i znatelne drazsi hodinky, nez jmenujes a nejsou uplne presne. Moje posledni, ze kterych mam porad euforii a radost delaji denne +10 s a tak jsem je zrovna vcera dal o 2 minuty zpet a az pujdou o dve napred, zas je posunu. A to i presto, ze si myslim ze takhle konstantni odchylka by sla serizenim zmirnit. Nejak po osme rano vstanu, do prace dorazim, az tam dorazim. Okolo poledne dostanu na neco chut a tak se zajdu najist. Nejak odpoledne se seberu a jedu si treba zacvicit, nebo domu. No a vecer kdyz se mi zaviraj oci, tak jdu spat. Co je to sekunda??? :-)
Recommended Posts