Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Je velmi odvážné z pozice Čecha tvrdit... že v Číně, potažmo Ásii nemají na dobrý design. V Japonsku a Číně je design na špičkové úrovni včetně škol. Díky ohromné populační kapacitě jsou na všechny kladeny takové nároky, že jim Čech těžko stačí. Podívejte se ven z okna na úroveň grafického designu všude po městě, na prezentace firem atd. A hned poté se podívejte na architektonický, produktový a grafický design prezentovaný Čínou při olympijských hrách např.

Odesláno
  azeppelin napsal:
Je velmi odvážné z pozice Čecha tvrdit... že v Číně, potažmo Ásii nemají na dobrý design. V Japonsku a Číně je design na špičkové úrovni včetně škol. Díky ohromné populační kapacitě jsou na všechny kladeny takové nároky, že jim Čech těžko stačí. Podívejte se ven z okna na úroveň grafického designu všude po městě, na prezentace firem atd. A hned poté se podívejte na architektonický, produktový a grafický design prezentovaný Čínou při olympijských hrách např.

Tím hůř pro průmysl zbytku světa

Odesláno

říkejte si co chcete, ale dneska se do Pekingu lítá s prosíkem a uctivou poklonou nejen z Bruselu, ale i z Moskvy a Washingtonu a ta poklona bude s rostoucím letopočtem stále jen hlubší a pokornější...

Odesláno
  mengelis napsal:
říkejte si co chcete, ale dneska se do Pekingu lítá s prosíkem a uctivou poklonou nejen z Bruselu, ale i z Moskvy a Washingtonu a ta poklona bude s rostoucím letopočtem stále jen hlubší a pokornější...

S uctivou poklonou se jezdí i opačným směrem. Uctivá poklona je součástí běžného diplomatického protokolu ;)

Odesláno (upraveno)
  mengelis napsal:

To je bohužel pravda. Světovou ekonomiku a tudíž i politiku bude Čína ovlivňovat čím dál citelněji. A silně ji ovlivňuje už dnes.

Jinak dobrou ilustrací Mengelisova tvrzení je např. nedávný odklad Obamovy schůzky s Dalajlámou před návštěvou Číny...

Upraveno uživatelem Z.
Odesláno
  Z. napsal:
To je bohužel pravda. Světovou ekonomiku a tudíž i politiku bude Čína ovlivňovat čím dál citelněji. A silně ji ovlivňuje už dnes.

Jinak dobrou ilustrací Mengelisova tvrzení je např. nedávný odklad Obamovy schůzky s Dalajlámou před návštěvou Číny...

Otázkou je, jestli "bohužel". Svět potřebuje novou dynamiku a Asie, zejména jihovýchodní část jako jediná ma potenciál tenhle svět nakopnout. A kdo z vás tam byl v posledních letech, tak tam zcela jistě viděl to tempo a chuť. A já jim to přeju, protože si to zaslouží. A co se designu hodinek týče, my jako ČR se jim nemáme proč posmívat, protože náš opěvovaný národní výrobce produkuje (co se týče současného designu) tragické věci a ve zbytku produkce se jen zoufale snaží těžit ze starých výrobků, které ovšem zase nebyly nic víc než obšlehy "západní" konkurence. A že dělají i přeplácané kusy? A co např. UN a jeho "ruské" ciferníky? A tak bycho mohli pokračovat u jiných výrobců, že?

Odesláno

Nechci tady vypisovat čínský firmy a hodinky co nekopírujou nějakou evropskou produkci (jak někdo požadoval). Nejsem debil. Spíš jsem chtěl jen ukázat, že s čínským hod. průmyslem to není vůbec špatný. Ten gyrotourbillon je vlastně novinka. To co je na něm vopravdu zajímavý je to, že celá klec je z titanu. Další, to známý letmo uložený čínský turbo vymyslel právě Kiu Tai a jak jsem už psal, nejednomu hodináři padla držka z toho řešení. Jednoduchý a geniální......, jak zjednodušit výrobu..odpadá ta složitá klec,,,atd. a čas ukázal, že to funguje... a dobře.

Další hovadiny co tu padaj....čínskej dělník pracuje za normální prachy, co mu v rámci jeho postavení stačej. I u nás je hodně lidí, co "vydělávaj dobrým řemeslem", ale díky státní zátěži maj vlastně hovno. Výroba je v Číně levnější, ne proto, že by drželi u huby chudáky dělase, ale ještě pořád serou na všechny ty ekoteroristický výmysly a energie jsou tam státem dotovaný. Celou jejich společností prochází takový to Tao osudového smíření s neměnností. Je to kastovní systém, Konfuciem dopracovaný k dokonalosti. Ani ta éra komančů ho nedokázala narušit, jen vobčas nějací mlaďoši vykřikujou, poblázněni euroatlantickou kulturou, Freedom for China.

Ještě vokrajově....v tejdnu jsem byl v tom butiku v Pařížský, prohlídnout si takový ty golfový hoďky..mladá značka Jearmann&Stubi a pak jsem musel jet na Prosek. V tom vobchodním centru je takový lido-hodinářství. Čuměl jsem tam na nějaký hodinky vod Jasněny Vláhový (JLD). Jedinej vizuální rozdíl byl v tom, že v lido hodinářství bylo narváno, naťapáno a dalo mi práci se k hodinkám vůbec dostat. Kdežto v LBS se na mě oba prodavači sesypali jako supi. Očividně se do tý doby slušně nudili...aspoň jsem si príma pokecal. Jinak oboje hodinky na ruce vypadaly dost podobně. Bacha bavím se jen a jen vo vizuálním pocitu.

Odesláno
  hciq napsal:
Výroba je v Číně levnější

protože tam funguje dokonalý kapitalismus 19. století, včetně makajících malých dětí v otřesných pracovních podmínkách

hciq napsal:
ale ještě pořád serou na všechny ty ekoteroristický výmysly

jo, samé výmysly a proto dneska byla reportáž z Číny od Etzlera o desítkách miliónů přestěhovaných lidí kvůli postupující poušti... stálě mě fascinuje to, jak někdo dokáže lhát sám sobě o tom, že žádné ekologické problémy neexistují a všecko je ok. zkus žít 5km od Mittalu a možná na téma ekoteroristických výmyslů změníš názor, nechci být sprostý.

• po měsících...
Odesláno

Velebnosti, to je hnus. Co nejvíc komplikací, tourbillon, zlato a skutek vlastně utek. Za milion? Ani za milion let.

Návštěvník SukHoi
Odesláno
  diable napsal:
Velebnosti, to je hnus. Co nejvíc komplikací, tourbillon, zlato a skutek vlastně utek. Za milion? Ani za milion let.

pevně doufám, že ti někdo brzy zavře ústa :shutup: :banned: :spam:

Odesláno (upraveno)

V Cine som bol niekolkokrat. Stale prevlada predstava, ze co je cinske je smejd. Osobne som bol vo fabrike, kde som si myslel, ze ideme do jadrovej elektrarne. Videl som aj factory, ktore som bol rad, ze som tam bol raz a stacilo. Ak ma firma korejske vedenie, ale vyroba je v Cine je to vidiet. Ak je Cinan smrncnuty europou alebo skor u.s. trhom je to vidiet...rozhladom, sposobom komunikacie, aj pracovnymi podmienkami, dodrzanie kvality - to je uz o inom.

Stat vsak im tam stale vela dotuje a v podstate dumpinguje zarobok na - pre nas podzarobok = lacna pracovna sila. Lenze tymto pracovnikom, robotnikom viac nechyba lebo necestuju, nevidia moznosti. Proste im to staci. Za pracou cestuju tisice km na casto polrocne sezonne prace a potom hejda domov. napr. teraz mali problem, ze sa im do factory nevratilo tolko robotnikov kolko pred Novym rokom = nestihaju zakazky.

Vzdelani Cinania, t.j. VS su dost podporovani statom - na byt - na dieta - v podnikani. O kolko viac deti o tolko menej podpory. Su spokojni, ked sa ich spytate na Tibet, na ludske prava, pousmeju sa, niektori uznaju problem, niektori ani netusia. A frcia dalej..casto som sa stretol s odpovedou: Je mi dobre, mam tu vsetko.

Su cinske firmy, ktore nekopiruju. Maju vlastny dizajn,najmy v obalovej dekoracnej technike. Bohuzial gro celeho trhu Textil, obuv atd, casto kopiruju, lebo to je nas dizajn a aby uspeli na nasom trhu nebudu ponukat svoje este viac precackane, pre nas gycove produkty. Povazuju to za uspech, ze sa dokazu prisposobit trhu a vysledkom je, ze sme od nich vyrobne zavisli, casto je to trapenie...

To vsetko potom tlaci do uzadia korektne firmy, jednotlivcov, ktori su sami smutni z tohto stavu.

Upraveno uživatelem StanoBare
Odesláno

Díky za postřehy, zajímavé čtení...jinak toto vlákno mě minulo, ale i tak musím říct, že některé hodinky na první straně nejsou špatné, ba naopak... tyto mě vysloveně zaujaly...

post-817-1260956374.jpg

Odesláno

Mně se ty hodinky třeba nemusí všechny líbit, ale není to zemí původu a jejich zvláštním vkusem, podobné hodinky plné komplikací, zlata apod. dělají i renomované firmy a mnohdy jsou to naopak jedny z nejdražších limitek pro sběratele a nepochybně i jako ukázka umu hodinářů. No a tak se o to pokouší i v Asii a zaplaťpánbůh, že ta fabrika dělá toto a ne čistokrevnou fejkařinu. Je fakt, že z obrázků se kvalita nepozná, ale pokud to bude jako s auty, během několika let budou mít asijské hodinky stejnou pověst jako leckteré evropské a v dnešní globalizaci bude v nedaleké budoucnosti dost evropských firem v asijských rukou a hodinky zčásti vyráběné v Asii a zčásti v Evropě se budou pyšnit nápisem SWISS MADE... A tak jen doufám, že se naplní předpověď o tom, že oni si na východě taky postupně zvyknou na lepší pracovní podmínky, Colu, módní oblečení, pěkná auta, budou brouzdat po internetu, chodit za kulturou, cestovat a to všechno bude postupně jejich pracovní sílu zdražovat až už od nich bude pocházet sice stejně kvalitní, ale i stejně drahé zboží jako děláme ve staré dobré Evropě...

Odesláno

Kez by, pozri firma Li-Ning, urcite poznate, a kto nie, tak aspon zistil pri otvaracom ceremonialy LOH v Pekingu...byvaly gymnasta, v Cine pojem...ma svoju textil fabriku s komplet vlastnym dizajnom a co som videl tak to bolo velmi zaujimave...urcite nejake inspiracie tam su, ale tvrdy kopirak som nenasiel. Az na to heslo: Vsetko je mozne...prico Adidas ma: Nic nie je nemozne...ale to uz klasika postup. Viete, kto oblieka repre basket USA? Nike? ale chodte, predsa Lining! ...v Cine je ovela viac rozsirenejsi ako Nike ci Adidas. Ma krasne shopy, ale aj take menej nacackane podla lokality. V Cine ak fabrika robi pre Lining tak sa tym pysia.

Mna s..e jedno, vlastne "krmime" cinanov, a tu zanika remeslo. Vyrobne ceny minimalne, marza xnasobna...a potom sa akoze v akciach zlacnuje.

Odesláno
  mengelis napsal:

USA a spol jsou v riti, musi si pujcovat (docela by me zajimalo od koho?), penize tecou do ciny, cina ma nejvetsi hotovost (muzou si dovolit si zavazat lidi, skupovat ekonomiku).

Nechcu videt tu p...l az cinani reknou ze bile dum muzou premalovat na cerveno. Uplna prdlel to asi nebude, pred par lety jsem videl dokument, kde rikali neco o tom ze cinske hadry budou mit vic jak 50% trhu s hadrama v USA (jak padnou dovozova opatreni. Cinske banky na tom taky nejsou nejhur, je to spicka, na rozdil od nasich mlci jak hrob a o klientech se nebavi.

Jinak proc si myslite ze to delaj cinani (myslim toho kdo zada vyrobu), dneska neni problem si zalozit v cine firmu nebo kdekoliv na svete. Jsou zeme kde se plati 100 000 kc za provoz a pausalni dane za rok, hlavne o vas mlci jak hrob. Hlavni for je ze sedite doma (pletou si vas s hnedocechy nebo-li alternativne zbarvenymi spoluobcany) v cr jako tezka socialka a nidko netusi ze vam rika pane Abrakadabra HK LTD. Co. Limited v Hong Kongu nebo na nejakem jinem miste, v zivote se nikdo nedozvi cich to je. Jde o to ze jste mymo jurisdikci sve zeme (prip EU) a vase firma sidli nekde kde jsou tak v prdeli ze jim ty prachy staci, jinak by nemeli nic.

Takhle se dnes asi obchazi mezinarodni pravo. Teoreticky na to staci ucet u banky v hong kongu, protoze krom rozhodnuti jejich soudu se s nikym nebavi.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...