Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 107
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
ja mel -3,75 na obouch, sel sem loni na laser a uz mam klid a je to bomba

a to je možná otázka vhodná pro toto vlákno. Je možná oprava vady i na tak podělanym oku, jako mam já? a co to tak bežně stojí? A hradí to pojišťovna?

Kdysi, když mi bylo asi dvacet, tak mi to nabídli za 25k za jedno oko a pak když mi to změřili, zase rychle vycouvali.

Odesláno

Pojišťovna to určitě nehradí. Taky jsem o tom uvažoval, ale zatím jsem se k tomu nerozhodl. Známému to dělali a pak viděl dvojitě; byl to kolega z práce, kterou jsem pak opustil, tak nevím, jestli (za jak dlouho) se to spravilo.

Odesláno
ja bez brejli taky prej vypadam blbe, ale je to komfort jak svina. neboli to vubec, videl sem ok uz druhej den. vice kdo chce SZ

Pamatuji se, jak si Bartůšek (ten sportovní komentátor v ČT) pochvaloval, že krásně vidí po podobné operaci. No a teď již zase nosí brýle...

Odesláno
kdybys chtel s doktorkou nejak dodatecne srovnat skore, tak ti snad dam slevu... ;)

Olousek - laser obe oci asi pred 1,5 rokem - naka klinika v Holesovicich... asi prvni dva dny celkem husty, pak rychle zlepseni a ted si pochvaluje, ze takhle nikdy nevidela... :)

Velice si vážím tvé nabídky, ale už jí několikero pejsků močí na dveře od ordinace. A taky jednou v opilosti Lišák :) Nicméně dobrá je info, že Olouškovi pomohla oprava laserem, ve vláknu už několik spokojených reakcí, sestra si to taky pochvaluje, tak snad budou chtít zkusit oprait i to moje. Jsem hroznej srabík a moc se mi na to vyšetření nechce. Naděje umírá poslední a když mi řeknou, že už to nikdy neopraví, tak nebudu mít ani tu naději...

Odesláno
tak nam sdel, co mas s okem teda, a pak se podivej sem

Díky moc za odkaz, o tomhle jsem nevěděl. :thumbsup_anim: Zkoušel jsem kontaktovat Oftu v Plzni a ani na potřetí mi nikdo neodpověděl... :thumbsdown_anim: jinak vada je dosti erudovaně popsána výše :) Bylo tam něco o pr***i a to tak nějak sedí. Bez brejlí nevidim prakticky nic ostře. Navíc velkým rodílem dioptrií mezi očima - myopie na jednom, a hypermetropie na druhém oku dělá to, že oči prakticky v žádné situaci nevidí obě ostře, takže prostor nevnímám a horizontální linie se svažujou i v brejlích. A brejle nejdou napsat správně, ale jenom trochu slabší, takže tomu taky nepomáhají. Cylindr na krátkozrakym oku je moc velkej, takže se kontaktní čočka jakoby přisává a dost těžko se sundavá. Na druhym to neni o moc lepší, takže už mám za sebou i potrhané rohovky od vyjímání čoček... Je to prostě radost. Proto moc děkuju za jakoukoliv i drobnou zprávu o tom, že laser funguje. Blbě se to možná chápe, ale jste pro mě mnohem reálnější, než běžná diskuze nebo reklama na internetu. Děkuju moc.

Odesláno

hele, ja byl v tom gemini, je fakt ze jsem mel relativne bezproblemovou kratkozrakost, takze to byl jednoduchej zakrok, jedna znama mela ale cylindry a asi osm dioptrii - popelniky na ksichte - a laser ji taky pomoh. ja se toho desne bal, premyslel sem o tom tri roky, nez sem tam sel, ale musim rict, ze je fo takt bomba. Domluv se s nima, Stodulka jezdi aji do Phy, takze bys nemusel nikam dojizdet. ja si rok a pul zpatky precet nejakou 75 strankovou diskuzi o tehle operaci, kde si valna vetsina stezovala, a proto sem rek, ze na to nepudu... nedoslo mi ale, ze na ty diskuze prispivaj jen ti, kde se neco nejak nezdarilo, ja sem fakt navysost spokojenej a taky sem tam uz neprispel jaka je to bomba :)

Odesláno

Vlastním na pravém -8,5 s -4,5 cyl a na levém -6,25 s -3,75 cyl. Byl jsem v Lexumu na kompletním vyšetření, to se musí nechat, nikdy by mne nenapadlo ( zvyklej na našeho vesnického očaře co umí ukázat obrázky a posví*** do oka "baterkou" ) co všecno se dá na očích měřit. Resultát byl jasnej, na laser moc, jediná varianta torická vnitrooční čočka. A do té jsem nešel, dávali je mé matce tamtéž a byla to neskutečná rasovina. Jinak obroučky vždy dle vzhledu a rady ženy mého srdce, obroučka je spotřebák, kolem dvou, tří tisíc to zatím vždycky bylo tuším. Skla čirá a sluneční zvlášt sluneční jsem si nechal poslední dělat se stříbrnou zrcadlovou vrstvou a maximální spokojenost. značku skel podle toho jak maximální index a jaký maximální průměr čočky je mi který výrobce na tyhle dioptrie ochotný udělat. Posledí skla byla tuším s indexem 1,7 v průměru 70 od Omegy

Odesláno

vybral som si dvoje okuliare, nemate nahodou skusenost s www.london-eyewear.co.uk stranka vyzera celkom seriozne, ceny dvakrat nizsie, postovne 8libier, je to z UK, cize nehrozi dph/clo, normalne ma to laka... len sa neda platit paypalom....

Nemate nejaky tip na dobry zahranicny eshop? mam vybrane Ray Ban a Emporio Armani.

Odesláno
vybral som si dvoje okuliare, nemate nahodou skusenost s www.london-eyewear.co.uk stranka vyzera celkom seriozne, ceny dvakrat nizsie, postovne 8libier, je to z UK, cize nehrozi dph/clo, normalne ma to laka... len sa neda platit paypalom....

Nemate nejaky tip na dobry zahranicny eshop? mam vybrane Ray Ban a Emporio Armani.

Zatímco hodinky jsem přes net už kupoval opakovaně, brýli bych takto nikdy nezkoušel pořídit. Nutno vyzkoušet na xichtě, jak je rámeček široký, jak sedí na nose, jak stranice na ušiska...

Pokud má brýle sedět jako ulitá - přece ji nosíš třeba celý den, a neměl bys o ní vědět - a ještě k tomu slušet, tak to podle obrázku na skle poznat neumím...

Odesláno (upraveno)
Zatímco hodinky jsem přes net už kupoval opakovaně, brýli bych takto nikdy nezkoušel pořídit. Nutno vyzkoušet na xichtě, jak je rámeček široký, jak sedí na nose, jak stranice na ušiska...

Pokud má brýle sedět jako ulitá - přece ji nosíš třeba celý den, a neměl bys o ní vědět - a ještě k tomu slušet, tak to podle obrázku na skle poznat neumím...

no většinou jde o to, že u nás se dají sehnat slušné rámky, ale za neslušnou cenu. na webu smrtbuyglases se dají sehnat za zajímavé ceny jak Ray Ban, tak spousta dalších značek. Já osobně zkušenost nemám, ale kamarád tam nakupuje často, rámky jsou do tří dnů v Praze a občas se stává, že nabízejí nejen slevu, ale i třeba dvoje rámky za cenu jedněch zlevněných. Nedávno takhle koupil wayfarery za 80 liber, což je pěkná cena... Takže zajít k optikovi u nás, vybrat si model a pak objednat z webu.

Edit: Jo a tahle stránka podporuje paypal...

Upraveno uživatelem dagou
Odesláno (upraveno)

ja nemam rad vybrat tady pak to koupit. ja radsi rovnou koupil na netu a pak resil jestli sedi nesedi. ale reknu to tak, ze u diopt sem se trefil v 80% a u slunecnich ve 100%

Upraveno uživatelem sibirnaya
Odesláno

People: zkus mrknout tady:

http://zennioptical.com/cart/home.php

Jinak známý optik mi vloni na dovolené řekl, že na sklech je tak 1000% vývar.Tedy nevím kdo, ale spíš to bude rozdíl mezi výrobou a prodejem.

Odesláno (upraveno)

Panove, kdyz to ctu, tak vas obdivuji.Nakup bryli je pro me neskutecne trauma, kdy si do posledni chvile nejsem jisty, jestli ty bryle skutecne sedi. Nastesti mam kmotricka optika, takze hodne pomuze, ale pres web (i kdybych vedel presny model) bych si obruby nikdy! nekoupil. On totiz ani kazdy kus neni 100% stejny. U acetatu/plastu je to rucni vyroba komplet a u titanovych se muze stat, ze maji proste jine zakriveni, nastaveni. Vrtane to uz vubec nechapu, jak muzete kupovat jinde. JInak co se tyka ceskych optik - takove ty molochy, co delaji bryle do hodiny - to je opticka smira velkeho kalibru. To uz si rovnou kupte hotovky za pade. Grand Optical - prodava jen predrazene bryle (takze tam je ten vyvar opravdu 1000% mozny). Obruby Armani, Boss a vsechny ty "ultra znackove", to je hustej podvod. Dela to vsechno jedna fabrika v Italii, spolecne s jinyma "brylovyma" znackama, co jsou minimalne na polovine. Casto maji shodny design, jen jsou bez napisu.

Co se tyka skel - kvalita Rodenstock (delaji se u nas Okula) je vynikajici, U Carla Zeisse priplatite hodne za znacku, ale je to opravdu spickova kvalita. Bausch and Lomb - nesmi byt z Malajsie, ale primo z USA, pak je kvalita OK.

Rozmaha se moda, ze si lidi porizujou cocky prave z dalneho vychodu, kde si poridi udajne identicky typ, ale casto se stane, ze jim "nesedi". Je to velmi pravdepodobne, protoze se lokalni upravy delaji pro potreby trhu a oko Inda neni stejne jako u Cecha.

Upraveno uživatelem frista

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...