Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

no tak zpet k iphonu...

pripojis usb, zapnes aplikaci fotky, vyberes vsechny, ktere chces dostat na disk, das "exportovat" alias sdilet (image.png.81a89f197d44a2e37e463cab6bbf6d25.png )a tam vyberes "exportovat nezmeneny original"  a vyberes tu flashku a je to

Odesláno (upraveno)
před 9 hodinami, gargamel napsal:

Prosím vás o radu:

potřebuju uvolnit úložiště na máminým 15 Pro. Konkrétně potřebuju přetáhnout z mobilu všechny fotky a videa na flashku. Připojeno přímo k mobilu přes USB C . iPhone flashku sice vidí, ale to je tak vše. I kdybych se rozkrájel, tak nic. Zkoušel jsem i jenom jednu fotku a nic, prostě možnost přenášet nebo kopírování do USB nula. Zkoušel jsem to asi dvě hodiny. 

Vrazil jsem flashku do mojí 15tky ( Xiaomi 15) a do pár vteřin vše z mobilu na flashce., hladce a bez problémů.. 

Můžu se tedy zeptat, jaké modlitby či jiné finty použít, případně která božstva vzývat ( jsem pouhopouhý křesťan)  na naprosto triviální úkon v záležitost- přenesení dat z mobilu na USB flash disk?

Jsem mozkově, morálně i všemožné jinak úplně v koncích, neb mámy telefon začíná velice silně připomínat  můj kdysi Sagem...

Za jakoukoliv použitelnou radu/metodu moooc děkuji!

Jen v rychlosti, pokud jsem to spravne pobral, jde o formativani. Analogicky viz zde

IMG_7375.jpeg

Upraveno uživatelem warann
  • Dát hlas 1
Odesláno
před 6 minutami, gargamel napsal:

@nekdo přesně takhle jsem to dělal a nic 😟

@warann formátovat určitě ne,  dyť bych o všechno tam přišel...

Ted nevim jestli si rozumime. Na flashka je prazdna ne? Tak formatovat tu. 

Odesláno

@gargamel No tak si (na jakémkoliv počítači) aspoň zjisti jaký má ta flashka formát: jestli NTFS, tak ten je na jabkách "jenom ke čtení" (tj. nezapíšeš tam ani písmenko), protože na volné přenášení dat mezi různými systémy nikdy nebyl určený (že "to jde a dělá se to" a "proč by se nemělo" tady nechci pitvat ). Na starý FAT32 zas nezapíšeš videa co mají přes 4GB - a řešením podobných problémů bývá právě převod externího úložiště (flash na kterou chceš zapsat - copak nemáš prázdnou?) na výše zmiňovaný formát exFAT. Pokud už jej tam máš, můžeme začít hledat jestli není problém jinde...

• Dát hlas 2
Odesláno

Aha, už mi to začíná bejt jasný, zapomněl jsem, že to tady funguje jinak. A vybavuje se mi taky, proč sem vlastně před rokem utek od hochfounu k founu. Jasně, díky a jdu koupit zbrusu novou hodobóžo flashku.

Díky všem za rady, opravdu, to nemyslím ironicky, ale pravdivě, mě by to prostě nenapadlo, kde je problém. Jdu na to. Dík a mějte se! 

• Dát hlas 1
Odesláno
V 10. 11. 2025 v 20:34, warann napsal:

Tak jsem projebal 2 hodiny života a nic. 

No, popořadě. Vzpomněl jsem si, že bych někde měl mít jistý audioknihy, pořízený kdysi dávno. Když jsem marně  prošel všechno možný zařízení, flashky, HD, napadlo mě, že snad by ještě přicházel do úvahy starej iPod classic. 

A jo, vono to tam je. Jenže - ačkoli jsem prošel všechny možný chytrý návody, naistaloval X aplikací, tak nic. Bohužel se musím přiznat, že mi to nešlo ani na PC přes itunes, ani na macu přes Apple music a samozřejmě ani přes apky 3. stran.

Takže prosím, nemá někdo tip jako to nějak snadno udělat? Případně už jako akt zoufalství, jestli by to někdo za rozumnou úplatu neprovedl? Dodávám, že na iPodu je asi 40 GB audia, ale mně jde jen o pár audioknih. 

Díkes. 

Tak jsem ze zoufalstvi kontaktoval jeden neofiko Apple servis a tam mi rekli, ze je to bud nemozny nebo by to trvalo neumerne dlouho. 

Toz jsem sam pokracoval v patrani a narazil na appku Senuti (itunes pozpatku). Stahl na mac, pripojil iPod a ejhle vse se zobrazilo jako na beznym disku nebo flashce. Zatim jsem stahl jen neco bo jsem nemel dost casu a nechtel si ve zmatku vytvorit bordel, ale probehlo to k mymu prekvapeni uplne v pohode. 

Toz jen tak, case closed. 

• Dát hlas 1
Odesláno

Ahoj kluci. Máte někdo zkušenosti s výměnou baterie v neautorizovaném servise? 

Mám ipad pro 11 2020 ještě bez M generace procesoru a už po 5 letech baterka moc nedává - je to tak na 3-4 hodiny a je mrtvo. Koukám na novou generaci M4 a M5, jsou to super zařízení, ale já to vlastně mám jako zápisník, prohlížeč médií atd. a na to mi stačí bohatě i ten pětiletý dědek.

Našel jsem pár servisu, kde to mění za cca 2500,- což je celkem fér cena. Bojím se ale, že to nebude jak nové a za půl roku to nebude zas mrtvola, tak jestli to nedat raděj do výkupu a vzít novej. 

Ono jasně - nové je nové, ale mě se na tom mojem tabletu líbí, že už mi je jedno. Nechám ho v autě, kdekoliv ležet, tahám ho do výroby a kamkoliv a nemám o něj žádný strach. Nový tablet za 30k budu zas opatrovat a řešit a strachovat se o něj. 

Odesláno

Ted jsem se díval na Coconut battery a hlásí baterku 84%. To by ještě nemělo být tak blbý, zkusím ještě reinstal IOS jesti mi tam něco nežere baterku.

Odesláno (upraveno)

Známému takhle žrala baterku neustálá a nikdy nekončící synchronizace mailů + všech možných cloudů na pomalých datech - ber to jako tip na možného viníka, ne diagnózu. Jinak na Pro M1 (s posledním iPadOS) mám 80% a furt se s tím dá vydržet celý den...

Upraveno uživatelem Radek124
  • Dát hlas 1
Odesláno

@exBURN Hele já měl iphone s neorigo baterkou. A to fakt nechceš. Topilo to jak sviňa, vybíjelo se to zcela random způsobem, a ve finále kleklo, že to vypadalo na finále telefonu. Tak jsem to dal do iWantu, baterku vyměnili a telefon chodí jak novej. Kolikrát až čumím, kolik toho vydrží. Takže za mě neorigo už nikdy více. 

• Dát hlas 2
Odesláno

Ty widgety na iPhonu to je stejně zabugovaná sra*ka:

- počasí - furt se mi přepíná přehled po hodinách po na přehled po dnech, ten fakt nepotřebuju vidět takto na první dobou

- Airalo - zase po pár hodinách, maximálně dnu to eSIMku vyhodilo, že se musí vybrat znovu a neukazovalo to nic

- chtěl jsem ukázat druhý čas, stačí malá ikona - ne, nejmenší možnost je monstrum 2x2 s 4 časovými pásmy

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...