safi Odesláno 14. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. dubna 2010 doplneni: Konfigurace -myslim, ze je tam vse, co potrebujes. Office jsou fakt desny, a jestli chces radu, tak zapomen na Entourage a jed v kombinaci Mail.app a iCal.app Aplikaci je asi dost, ale je to otazka nazoru. Krome specialnich veci jsem nasel uplne vse. A co se tyce treba videa a fotek, tak Apple nema konkurenci. Naklady jsou trosku vyssi.... :-/ Delete tam neni. jeho funkci plni kombinace Fn+BackSpace Adapter: Mrchy. ale uz se daji koupit i neoriginaly. Je treba zkusit eBay.... Rozchodil jsem pod Crossover Office 2007 (včetně tisku i češtiny), takže je již vše k mé spokojenosti - stále jedu na originálním kancelářském softu a necelých 40 USD za CrossOver je pakatel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dknespl Odesláno 14. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. dubna 2010 Ad zabíjení literatury - taky bych za sebe nepoužil tak silný výraz, snažil jsem se shrnout obsah toho článku, jinak je lepší si přečíst ten originál. Ale, nejde o to, že by se nekupovaly elektronické knihy, ty se ostatně už dnes kupují i pro existující ebooky (např. Kindl, ale nejde jen o Kindl). Podstata je ale jinde, je pravda, že přístup k informacím na počítači je jiný než v knize. Možná vy to nemáte, ale mne počítač svádí k tomu přeskakovat a hůře se soustředím na text. Pokud něco potřebuji opravdu prostudovat, např. do práce - smlouvu, specifikaci atd, pořád dávám přednost tomu si to vytisknout. Navíc pokud chci opravdu číst něco, třeba odborného, nebo knihu o hodinařině nebo i beletrii, musím si nakázat poměrně tvrdě, a né se to vždy podaří, abych nebrowsil na internetu, nepouštěl si písničky, nekoukal na facebook nebo email atd. a skutečně s tužkou v ruce studoval text. Jednoúčelové čtečky jsou blíž ke knize, tj. umožňují soustředěnější čtení. Silné osobnosti se asi umí omezit i v přebytku. Já s tím ale problém mám, ale neříkám, že se má něco zakazovat. Nicméně mám pocit, že dneska (možná, že dřív to nebylo lepší), je problém sdělit hlubší myšlenku. Jen se koukněte jak fungují masmedia - fragmenty, klipy, hesla. Bohužel to je tak i na internetu. Možná, že mladší generace je k tomu již odolnější, doufejme, a opravdu si v multimediích dokáže oddělit obsah a formu a přesycenost nevede k povrchnosti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Benne Odesláno 14. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. dubna 2010 (upraveno) Zaujímavý názor. Vo veľkej väčšine musím súhlasiť. Či už so sústredením sa na text na papiery vs. elektronické dokumenty, ktoré ma často neupútajú tak ako písomná forma. V dnešnej dobe je svet techniky neustále v rýchlom prúde rozvoja a človek si už ani nevie pomaly predstaviť deň, hodinu či minútu bez mobilu, počítača a pod. Ale to je téma na dlho. Napr. dnes už nie je problém, kde je prístup na internet, ale opačne, kde nie je a kde má tak človek pokoj na jednej strane to je super, človek je lenivý a pohodlný, tak si ľahko zvyká na ponúkané produkty a stáva sa často akousi ovečkou. Na druhej strane je to nesmierne obmedzujúce. Čím viac slobody v tejto sfére, tým viac je človek "závislý". Upraveno 14. dubna 2010 uživatelem Benne Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spiderer Odesláno 14. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. dubna 2010 Nemyslim si, ze je vinou iPadu potazmo Applu, ze se nekteri lide nedokazou soustredit na cteni e-booku Ja iPad nepotrebuju ani nechci a kupovat ho nebudu, ale chapu, ze to pro nekoho muze byt zajimavy.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dknespl Odesláno 14. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. dubna 2010 (upraveno) Nemyslim si, ze je vinou iPadu potazmo Applu, ze se nekteri lide nedokazou soustredit na cteni e-booku Ja iPad nepotrebuju ani nechci a kupovat ho nebudu, ale chapu, ze to pro nekoho muze byt zajimavy.. Asi nikdo nikoho z ničeho neviní, jen hypoteticky předvídá, že velká část lidí se oproti jednoduchému e-inkovému ebooku nebude schopna na ipodu soustředit na četbu knih. EDIT: Třeba na to časem někdo udělá studii a se to dozvíme jak to bude. Upraveno 14. dubna 2010 uživatelem dknespl Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ghill Odesláno 14. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. dubna 2010 Dam vam vediet. PRS 505 uz nejaky rok vlastnim, teraz sa tesim, ze mi za 2 tyzdne prileti iPad Asi nikdo nikoho z ničeho neviní, jen hypoteticky předvídá, že velká část lidí se oproti jednoduchému e-inkovému ebooku nebude schopna na ipodu soustředit na četbu knih. EDIT: Třeba na to časem někdo udělá studii a se to dozvíme jak to bude. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kalifx Odesláno 15. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. dubna 2010 Tak zase trošku do historie, konkrétně do sféry DTP a grafiky - pamatujete si ještě někdo na "easter egg" v QuarkXPress (4.04) na Macovi? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombed Odesláno 16. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. dubna 2010 pro londžínisty na ájfoun http://iphone.longines.com/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ejabejaroz Odesláno 4. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. května 2010 http://www.zive.cz/bleskovky/zastupce-micr...35/default.aspx :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cyber Odesláno 4. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. května 2010 Nemáte někdo informaci, zda li by šel přes USB port ( redukci co se prodává ) na iPad, nainstalovat externí GPRS modem, nebo jakýkoli GSM modem? Spěchá ! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malaket Odesláno 4. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. května 2010 Nemáte někdo informaci, zda li by šel přes USB port ( redukci co se prodává ) na iPad, nainstalovat externí GPRS modem, nebo jakýkoli GSM modem? Spěchá ! Myslím, že to nerozchodíš... Šance je ten 3g iPad, klasická simka prý jde oříznout na velikost požadované micro sim...prý... a nebo něco jinýho http://www.crunchgear.com/2010/03/12/seven...the-apple-ipad/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cyber Odesláno 4. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. května 2010 Myslím, že to nerozchodíš... Šance je ten 3g iPad, klasická simka prý jde oříznout na velikost požadované micro sim...prý... a nebo něco jinýho http://www.crunchgear.com/2010/03/12/seven...the-apple-ipad/ Díky, takže spíš asi vzít základ, jen s WiFi, na cesty, kde stejně člověk nejede na GPRS, nebo na doma. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
IPokorny Odesláno 4. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. května 2010 Pokud mas JB iPhone, tak si z nej muzes udelat AP a nemusis mit iPad s 3G. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jaem Odesláno 5. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. května 2010 Moj 3,5 rocny HP nx9420 pomaly, ale isto odchadza do kremikoveho neba, aspon tak si vysvetlujem 2x denne modru obrazovku. Ventilator huci jak hovado aj napriek tomu, ze uz pol roka mam NB na chladiacej podlozke zalman. A kedze chcem nielen funkcny, ale aj dobre vyzerajuci, odolny stroj, tak po vela rokoch fungovania na oknach a poslednych 10 rokoch na notebookoch HP a Lenovo prechadzam na jablko. Horsie byt nemoze (to by som si vybral Asus s Linuxom ). Vybral som si MacBook Pro, uz len sa rozhodnut, ci 15", alebo 17". Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomAnt Odesláno 5. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. května 2010 To rozhodnutie je jednoduche, poloz si otazku: Budes ten notebook viac nosit so sebou po cestach, alebo to bude skor viac lezat niekde doma s tym, ze je to lahko prenosny pocitac do inej lokality, kde to bude zasa lezat? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Benne Odesláno 5. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. května 2010 ja keby som kupoval MBP tak 13" skrz to,ze ntb casto prenasam takze ako pise Tomant,musis sam vediet,ako casto ntb prenasas, na co ho vyuzivas a podobne... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odklizec Odesláno 5. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. května 2010 Jaem, mam 15" a i kdyz ho prilis neprenasim, pri sezeni v kresle u TV mne nekdy ta velikost stve. Mam to ale jako hlavni stroj, takze to radeji pretrpim. Za ten vetsi screen oproti 13" to stoji. I kdyz pred MBP jsem mel 13" win laptp a delal jsem na nem pres 3 roky a taky to slo. Takze je to asi otazka zvyku. Ja koupil 15" protoze jsem dostal dobrou nabidku. Ale mel jsem puvodne policeno na 13". 17" uz je hovado velke. Urcite nic na sezeni v kresle. Kazdopadne by sis je mel jit prohlidnout nekde nazivo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jaem Odesláno 6. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2010 (upraveno) Vdaka za reakcie. Nejde mi primarne o cestovny NB casto noseny v brasni na pleci, ale o pracovny kancelarsky stroj lahko premiestnitelny medzi miestnostami ci uz doma, alebo v praci, takze stolny iMac neprichadza do uvahy. Bol som si ich nazivo pozriet a moje predstavy lepsie splna 17", len si este musim ujasnit, ci za tych +5 cm uhlopriecky mi stoji priplatit cca 500?. Ale je to nadherny kusok. P.S. na sedenie v kresle a zabavanie sa planujem do buducna iPad Upraveno 6. května 2010 uživatelem Jaem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomAnt Odesláno 6. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2010 Z toho co citam navrhujem: 1. kupit 15" Macbook Pro 2. z usetrenych 500 Eur kupit PORIADNY monitor s IPS panelom, napriklad HP LP2475w (pripadne naslednika) 3. zo zvysku penazi kupit k monitoru plnohodnotnu klavesnicu a mys 4. monitor nainstalovat do lokality, kde bude najviac pouzivany a pripajat na neho ten NB 5. v ostatnych lokalitach proste fungovat na 15" notebooku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
People Odesláno 6. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2010 tak ja uz od vcera ficim na ipade. Za tie prachy ta sranda stoji za to. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se