RomanP Odesláno 23. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. června 2010 JJ : Díky za informace.Minimálně kvůli tome "velkýmu" PS, co mám pro Win, bych je tam asi mít musel. Taky je to asi dobrý ze začátku, kvůli kompatibilitě uložených souborů atd. Jinak, na jednu stranu se mi líbí ta kompaktnost a vše v jednom, úspora místa, design, minimum kabelů a na druhou stranu je po srandě, když odejde po čase třeba v lepším případě CD_DVD mechanika, to je u PC řešitené povolením 4-6 šroubků a minimální investice. Display, zdroj taky atypický. U každýho pc, co jsem si postavil, jsem si říkal, že ho jednou budu upgradovat, ale nikdy k tomu nedošlo. Poslal jsem ho dál a postavil nové. Platformy se vyvíjejí a nemá cenu měnit jen jeden z jejich článku, takže myšlenku na upgrade (mimo rozšíření paměti) tentokrát neuvažuju, jen ta případná závada je asi komplikovanější. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JJ Odesláno 23. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. června 2010 na druhou stranu je po srandě, když odejde po čase třeba v lepším případě CD_DVD mechanika, to je u PC řešitené povolením 4-6 šroubků a minimální investice. To kupodivu takový problém není, Macy jsou i po hardwarové stránce extrémně čistě dělané, takže těch šroubků by asi nebylo o mnoho víc a k mechanice je dobrý přístup. Slotové mechaniky jsou pravda trochu méně obvyklé, ale sehnat se dají a ani cenově to není taková hrůza. LCD panel si nebudeš sám měnit ani u externího monitoru, takže otravné je jen to, že při opravě panelu musíš do servisu poslat i celý počítač, místo toho, abys tam prostě hodil volný monitor co máš po ruce a do servisu poslal jen vadný monitor. Jinak já osobně mám na práci MacBook Pro a Mac Pro a na ostatní věci používám pidimacy vždy s monitorem dle potřeby. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miracolo.cz Odesláno 23. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. června 2010 To kupodivu takový problém není, Macy jsou i po hardwarové stránce extrémně čistě dělané, takže těch šroubků by asi nebylo o mnoho víc a k mechanice je dobrý přístup. Slotové mechaniky jsou pravda trochu méně obvyklé, ale sehnat se dají a ani cenově to není taková hrůza. LCD panel si nebudeš sám měnit ani u externího monitoru, takže otravné je jen to, že při opravě panelu musíš do servisu poslat i celý počítač, místo toho, abys tam prostě hodil volný monitor co máš po ruce a do servisu poslal jen vadný monitor. Jinak já osobně mám na práci MacBook Pro a Mac Pro a na ostatní věci používám pidimacy vždy s monitorem dle potřeby. Děláš v grafice, že jo? Once you go Mack you don't go back! Souhlas, mám ještě poslední verzi bílého plastového MacBooku, jednou jsem nechal měnit mechaniku, nechtěla mi přežvýkat nějaké origo DVD, tak jsem šel ještě v záruce do servisu. pohodička. Sám bych se v tom rozhodně nehrabal. Výdrž baterie, rozměry, touchpad, dálkové ovládání, antivir, stabilita... vše bomba, jen 2 USB vstupy jsou na pytel. CS3 na tom šlapou v pohodě Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kalifx Odesláno 24. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. června 2010 Už se těším na novýho miníka. Akorát jsem zvědavej jak moc bude znát v reálu ta větší základna. Nižší výška je možná fajn, ale mně osobně by daleko víc vyhovovala klidně větší výška, ale menší půdorys... Trochu toho místa směrem nahoru na stole vždycky najdu, ale s plochou je to horší. Tady šli podle mě designéři tak trochu proti logice... Celokovový tělo vypadá hodně dobře. Snad nebudou k tomu, aby fungoval, potřeba gumový rukavice. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JJ Odesláno 24. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. června 2010 Děláš v grafice, že jo? Ne, živím se zejména návrhy a řízením vývoje softwaru, jako bokovku občas i sám něco vyvíjím. Grafiku a video dělám víceméně privátně (rodina, různé moje hobby a tu a tam nějakou menší zakázku pro kamarády). Once you go Mack you don't go back! Většinou to tak opravdu funguje. Strašně se mi líbí lidé, kteří si koupí Apple železo s tím, že tam dají Linux nebo Windows a na OS X že tedy jako kouknou jen ze zvědavosti. Původní předsevzetí je většinou zakončeno výrokem ve smyslu "Na to se můžu vy...t, vždyť ono to s OS X prostě funguje". Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanP Odesláno 24. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. června 2010 Už se těším na novýho miníka. Akorát jsem zvědavej jak moc bude znát v reálu ta větší základna. Nižší výška je možná fajn, ale mně osobně by daleko víc vyhovovala klidně větší výška, ale menší půdorys... Trochu toho místa směrem nahoru na stole vždycky najdu, ale s plochou je to horší. Tady šli podle mě designéři tak trochu proti logice... Celokovový tělo vypadá hodně dobře. Snad nebudou k tomu, aby fungoval, potřeba gumový rukavice. Já myslím, že zvýšení a zůžení je asi složitější pro návrh základní desky toho stroje a že už zeď je to hádal bych na minimální velikosti s tím, že jí nedělají dvojdílnou. Přece jen to není z modelíny :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanP Odesláno 24. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. června 2010 Většinou to tak opravdu funguje. Strašně se mi líbí lidé, kteří si koupí Apple železo s tím, že tam dají Linux nebo Windows a na OS X že tedy jako kouknou jen ze zvědavosti. Původní předsevzetí je většinou zakončeno výrokem ve smyslu "Na to se můžu vy...t, vždyť ono to s OS X prostě funguje". Já to tak ale opravdu plánuju. Věřím, že OS X prostě funguje. Na druhou stranu není možné, abych sehnal hned v prvních chvílích vše na co jsem si zvykl ve WIN i na OS X. Fotky, video, vypalování a zálohování atd. Nepopírám, že budu mít nejlepší vůli si zvyknout a WIN přestat vyjma pracovního notebooku používat. Na jablko se to prostě nehodí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kalifx Odesláno 24. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. června 2010 Já myslím, že zvýšení a zůžení je asi složitější pro návrh základní desky toho stroje a že už zeď je to hádal bych na minimální velikosti s tím, že jí nedělají dvojdílnou. Přece jen to není z modelíny :-) No, já to myslel spíš tak, že mini co mám doma na stole má půdorys 16,5 x 16,5 cm a vysokej je 5 cm, ten novej má půdorys 19,7 x 19,7 sm a výšku 3,6 cm. Takže u novýho modelu zcela jistě nejsou na limitu minimální velikosti základny, protože už to uměli líp. Prostě mně připadá, že ten 1,5 cm, kterej ubrali na výšce je v zásadě k ničemu, ale ty 3 cm co přidali na "rozloze" jsou proti logice úspory místa na pracovním stole... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JJ Odesláno 24. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. června 2010 (upraveno) Do nového pidimaca bylo především potřeba vecpat zdroj a zpřístupnit RAM (upgrade u předchozího modelu vyžadoval rozebrání, odšroubování mechaniky atd. atd.) Na výšku tam nějaká reserva byla, (mezi mb, diskem a mechanikou), ale na zdroj by to nestačilo. Tak ho sešlápli a zdroj dali na bok zvětšeného futrálu. Jinak škoda, že se nedělá provedení server s klasickým klientským OS X a možností dát tam solid state disky. Upraveno 24. června 2010 uživatelem JJ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kalifx Odesláno 24. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. června 2010 Do nového pidimaca bylo především potřeba vecpat zdroj a zpřístupnit RAM (upgrade u předchozího modelu vyžadoval rozebrání, odšroubování mechaniky atd. atd.) Na výšku tam nějaká reserva byla, (mezi mb, diskem a mechanikou), ale na zdroj by to nestačilo. Tak ho sešlápli a zdroj dali na bok zvětšeného futrálu. Jinak škoda, že se nedělá provedení server s klasickým klientským OS X a možností dát tam solid state disky. Aha, tak to díky za objasnění. Respektive chápu to dobře když předpokládám, že zdroj co "visel" na napájecí šňůře je teď uvnitř? Snad to nebude víc topit, když bude zdroj vevnitř. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
grakij Odesláno 24. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. června 2010 @Kalifx Ano, ta "šílená věc" je teď schována přímo do miniho. Připojí se jenom napajecí kabel (Což je fajn, když ho clověk někde nechá nebo tak něco. Většinou je okolo nějaký přístroj, kterému se dá odejmou. Ale to plati i pro MB ). S tím prohříváním jsem také zvědav. Počkáme si na ohlasy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JJ Odesláno 24. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. června 2010 Je tam překopané větrání, pouzdro je lépe využité jako chladič, zdroj je trochu jiného typu (výstup 12V místo 18,5V) a příkon je menší než u "cihly"... Topit bude, ale ne výrazně hůř než předešlý. Ony pidimacy subjektivně vždy topily hodně, ale vím o jediném případu, kdy se opravdu přehřál (a vypnul, neb tam na to je pochopitelně ochranný obvod) - bylo to v červnu na Floridě, kde to jeden známý měl ve svém trucku a počítač se ohřál snad na 80°C. Já jsem s tím problém nikdy neměl ani v nejparnějších českých létech (a mám je ve všech třech autech). Oproti tomu první bílé iMacy s Intelem byly na tohle celkem svině a problémy nastávaly i v běžné kanceláři, když o víkendu neběžela klimatisace a teplota šla ke 30°C. Já jsem si jeden kousek objednal do Jeepa, měl by dorazit zítra nebo v pondělí. Tak ho schválně mohu trochu potrápit a uvidíme, jak na tom bude. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kalifx Odesláno 24. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. června 2010 @Kalifx Ano, ta "šílená věc" je teď schována přímo do miniho. Připojí se jenom napajecí kabel (Což je fajn, když ho clověk někde nechá nebo tak něco. Většinou je okolo nějaký přístroj, kterému se dá odejmou. Ale to plati i pro MB ). S tím prohříváním jsem také zvědav. Počkáme si na ohlasy. Tak pokud to nebude topit, tak to vnímám jako plus a v tom případě nemám se zvětšeným půdorysem žádnej problém protože je to pochopitelný krok. Je tam překopané větrání, pouzdro je lépe využité jako chladič, zdroj je trochu jiného typu (výstup 12V místo 18,5V) a příkon je menší než u "cihly"... Topit bude, ale ne výrazně hůř než předešlý. Ony pidimacy subjektivně vždy topily hodně, ale vím o jediném případu, kdy se opravdu přehřál (a vypnul, neb tam na to je pochopitelně ochranný obvod) - bylo to v červnu na Floridě, kde to jeden známý měl ve svém trucku a počítač se ohřál snad na 80°C. Já jsem s tím problém nikdy neměl ani v nejparnějších českých létech (a mám je ve všech třech autech). Oproti tomu první bílé iMacy s Intelem byly na tohle celkem svině a problémy nastávaly i v běžné kanceláři, když o víkendu neběžela klimatisace a teplota šla ke 30°C. Já jsem si jeden kousek objednal do Jeepa, měl by dorazit zítra nebo v pondělí. Tak ho schválně mohu trochu potrápit a uvidíme, jak na tom bude. Teď mám v práci asi měsíc zbrusu novýho Maca (iMac 21,5" Intel Core 2 Duo 3,06GHz, NVIDIA GF 9400M......) a to je parádička, ale předtím jsem měl právě bílej Dual Core a jednou mně během horkých letních dnů v kanclu vypadla klima a za čtyři hodiny (ale nutno říct, že opravdu intenzivní práce) se mně vypnul i iMac. Ten test miníka by mě docela zajímal. Sice bych mně na tu náhledovou návrhovku a tvorbu log co dělám doma stačil ten můj stávající asi ještě 25 let, ale něco mě zase pudí do generační obměny. A nic jinýho než mini doma nechci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nAscA Odesláno 24. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. června 2010 Vypada to, ze novy iPhone ma 2 velke vady. Skvrny na displeji a ztraci signal. Pry to jsou ale sotfwarove chyby... http://smartmania.mobilmania.cz/forum/viewtopic.php?f=113&t=19786&p=163719#p163719 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JJ Odesláno 24. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. června 2010 Tu věc se signálem si dovedu jako softwarový problém představit poměrně snadno. U těch fleků na displayi nevím a jsem zvědav, jak se k tomu postaví. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 24. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. června 2010 Já jsem updatoval 3GS na verzi 4.0 a víc nepotřebuju Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
grakij Odesláno 24. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. června 2010 Osobně mám poslední dobou problémy se signálem (iP_3G a O2), když telefon probudím dlouho signál hledá a občas během práce s nim signál také vypadne. Dnes jsem provedl update na OS4, ale problém přetrvává. Ikdyž tohle pozoruje i známý co má také 3G a O2. Tak nevím. Zatím jsem byl líný hledat jestli je takových lidí více... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 24. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. června 2010 Mám Vodafone, naprosto bez problémů.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 24. června 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 24. června 2010 Já jsem taky updatoval 3GS na verzi 4.0 a mám problém, v Safari není možno napsat adresu, napíše se první písmeno, kousne se to a po pár sekundách to spadne . Nikde na diskuzích jsem o tom nic nenašel, tak jedu na opeře, ale moc mě to nebaví, netušíte někdo co s tím? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 24. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. června 2010 Mě to nedělá, bohužel to může kolidovat s jinou aplikací, kterou někdo jiný nepoužívá. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se