Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

2People: Za pár kaček dnes koupíš použitelnou kameru i s nočním viděním - tak proč tahat z kapsy iPhone který v šeru nasnímá leda světla, bastlit to spolu s napájecím kabelem (protože při záznamu dost žere) pod nepraktickým úhlem kamsi do zorného pole nad palubku a ještě riskovat že z jabka při odběhnutí od auta bude magnet na chmatáky? I kdyby příslušná aplikace byla úplně zadarmo, tak v tom vidím jen samé nevýhody...

Odesláno (upraveno)

Ja to vidim inak. Mam tento drziak. Magneticky. Iphone tam drzi ako pribity. Pri sadnuti do auta, mobil vzdy vytiahnem a hodim na drziak a on sa tam krasne prichyti. 

Ked potrebujem navigovat, tak automaticky aj nabijam. Ziaden dalsi hardwer na okne nie som ochotny akceptovat a uz vobec nie dalsi napajaci kabel. 

Preto chcem v iphone. Nocne nahravanie ma velmi nezaujima, jazdim minimalne v noci.

driveheaderimages.jpg

Upraveno uživatelem People
Odesláno (upraveno)

Záznamová kamera se montuje typicky za zrcátko, které ve slušných autech mívá i příslušný přívod napájení (odmlžování, zatmívání, detekce deště, kamera na značky atd.) - tak aby nepřekážela ve výhledu a sama měla optimální výhled vpřed bez odrazů z kabiny. Montáž jakou má ta pipina na obrázku je pitomost už kvůli tomu jak se musí natahovat za volant - a třeba v ČR je toto umístění přímo nelegální, protože evidentně překáží ve výhledu. Při použití v režimu "kamera" ten telefon navíc nemůžeš natočit proti sobě, takže ti to bude házet prasátka kdoví z jakého úhlu... a ještě jednou, v šeru to bude jenom generovat šum. 

PS: Koukám že pro Číňana už (na rozdíl od západních automobilek) není problém dát do "aftermarket" stmívacího zrcátka nejen záznamovou kameru, ale i průhledové dotykové displeje na handsfree, parkovací kameru, plnotučnou navigaci a další vychytávky... 

174444090_3_5inch_auto_dimming_rearview_

Upraveno uživatelem Radek124
Odesláno (upraveno)

-slusne auto nemam

-montaz na obrazku mi maximalne vyhovuje. Navigaciu nastavim pred jazdou, natahovanie nehrozi. Pripadne ovladanie necham na spolujazdkynu. 

-v CR jazdim 3x rocne :) navyse na zrcatku mam vonavy stromcek.

-kvoli prasatam chcem tu aplikaciu. Prasatka mi displej nehadze, nakolko mam matnu foliu.

Niekto iny neporadi?

Upraveno uživatelem People
Odesláno

Zastavil jsem se na skok v Apple store podivat se na novy Macbook a nazivo je mnohem lepsi nez jsem cekal. Retina displej je skvely, klavesy maji temer nulovy zdvih, ale prekvapive po minute uz se mi na tom psalo vsemi deseti dobre. Velikost a vaha jsou fantasticky. Po par minutach jsem vzal do ruky vedle polozeny Retina Macbook Pro 13" a okamzite mi proletlo hlavou jaka je to tlusta cihla.

Na papire je novy macbook predrazeny ultraportable s pomalym procesorem, bez portu a rozumove si rika clovek rika ze Macbook Pro 13" nebo 13" Macbook Air je v soucasne dobe mnohem lepsi volba, ale kdo pocitac hodne prenasi a nedela na tom upravu videa nebo nejaky dalsi ultra narocny operace, tak si troufam rict, ze jak tohle zkusi, nebude uz cesty zpet. Hned naproti v Microsoftu meli vystaveny vsude neskutecne vychvalovany novy Dell XPS 13, puvodne to byl muj favorit na novy notebook (navic kdyz minuly tyden predstavili Linux edition verzi uz jsem si myslel ze je rozhodnuto), ale Macbook mi to ted dost narusil. Myslim ze se potvrdilo, ze Apple hardware porad jeste umi kdyz chce (coz se o software moc rict neda). Uplne nejlepsi by bylo asi pockat rok na pristi update - kdyby se jim tam vesel jeste jeden usb port a k tomu sd ctecka, nemelo by to nejmensi chybu. 

20150424_112013-01.jpeg

Návštěvník maxigabrielg
Odesláno

.....kdyby se jim tam vesel jeste jeden usb port a k tomu sd ctecka, nemelo by to nejmensi chybu.

hm, kdyby..... :frusty: 

Odesláno

Neházel bych flintu do žita - u prvního 13" MB Air druhý port a čtečka taky nebyly a (protože všichni useři nebyli ovce) za rok už to kupodivu šlo. Retina displej v kombinaci s obřím jablečným trackpadem je ve všech provedeních jednoduše návykový, v tomhle windows (ať už u HP a nebo prDell) zamrzly o 10 let zpátky.

Mě by tam spíš než čtečka chyběl Thunderbolt v DisplayPortu, který pro stávající MB Air i MB Pro představuje okamžitou a relativně levnou rozšiřitelnost o věci jako je ethernet, výstup na monitor až do 4k, zřetězenou přípojku pro USB3 hub, externí disky a další vychytávky. Čtečka karet je dnes do jisté míry řešitelná foťáky a nebo paměťovými kartami s WiFi, přestože softwarová podpora (nejen pro OSX) je u většiny nich doslova katastrofální... 

Odesláno

Sledoval teď někdo jak si naběhl Samsung s tím svým S6 a QHD displejem :-) ?

Úplně zabili OctaCore s 3GB RAM a grafiku, takže "user experience" ve hrách (resp. skóre) mají nižší než iP6 :-) 

Typický korejský (asijský) přístup čím více "features" tím lepší marketing :-D, to že 577ppi a 326ppi nejde rozpoznat lidským okem při 20cm vzdálenosti jim asi nedochází ...

http://www.androidauthority.com/galaxy-s6-iphone-6-gaming-tests-603520/

Odesláno (upraveno)

Já vím přesně kde, Kazam :) jedná se o izolační proužky integrované antény.

post-11110-0-19084800-1430320213_thumb.png

Upraveno uživatelem Josef01
Odesláno

No rozdíl mezi Dellem a Macbookem je pro mě jasný. Mám soukromý Air 13 2013 v základní verzi a nedávno jsem dostal služební Dell Latitude e7440 (i5,8GB Ram a 256 ssd).

Dell stojí na Alze 40k, Air stál a stojí 25k, s lepším diskem asi kousek víc a ty stroje jsou neporovnatelné.

Když pominu že u Hellu vypadá zpracování jak kdyby to dělaly 8 leté děti, vydrží 4 hodiny atd., tak Hell má nějakou hw/sw nekompatibilitu, která se projevuje tím, že se neprobudí z režimu spánku - občas. 20x se probudí a pak 3x klidně ne a musím jej natvrdo vypnout (a přijít o rozdělané věci). Když jsem jej vrátil našemu IT ať tomu domluví tak mi řekli že bohužel, že mám asi nějaký páteční kus, že na tento problém poukazují někteří zákazníci Dellu ale že s tím nejde nic dělat, že je obtížné tuto závadu nasimulovat a že to mám prostě hybernovat nebo vypínat. 

Dell jsem měl celkem rád ale po této zkušenosti už nikdy víc. 

Odesláno

Dnes si nevybereš, HP je na tom ještě hůře co se týká závadovosti nebo oprav, je to opravdu o štěstí. Dell má skvělý servis, druhý pracovní den na libovolném místě závadu opraví. Máš pravdu v tom, že MacBook Air je neporovnatelné kvality a zpracování, OSX není ani potřeba zmiňovat. Bohužel se díky nenasytným akcionářům dočkáme MacBooku z umělé hmoty taky, neboj.....

Odesláno

Dnes si nevybereš, HP je na tom ještě hůře co se týká závadovosti nebo oprav, je to opravdu o štěstí. Dell má skvělý servis, druhý pracovní den na libovolném místě závadu opraví. Máš pravdu v tom, že MacBook Air je neporovnatelné kvality a zpracování, OSX není ani potřeba zmiňovat. Bohužel se díky nenasytným akcionářům dočkáme MacBooku z umělé hmoty taky, neboj.....

myslím, že už nedočkáme. snad už má tuto kapitolu za sebou.nebo že by dělali zase z polycarbonu. a bouchali na to cenovku stávajících MBP?

Odesláno

Jo jo, čínskej "polycarbon" (za nás se tomu říkalo plexisklo)...

cube-cracks.jpg

I když co není může být - jsou-li stávající Air/MBP z marketingového hlediska "nadměrně odolné a trvanlivé", proč nezopakovat loňský pozitivní zákaznický test se staniolovými iPhony? Důležité je na Keynote zdůraznit "thinnest and greatest ever..." - a obratem k tomu za $199 začít exkluzivně prodávat příslušné "dlahy" z podobného masivního šmejdu. Do dvou let si kunčafti na "krabičky" tak zvyknou, že třetí rok už jim nebude problém za mezisezónně nenavýšenou cenu udat "C" verzi v celoplastovém šasi o tloušťce někdejších "bílých" macbooků...  <_<

PS, aby nedošlo k mýlce: na svůj rMBP13 dodnes nedám dopustit, protože výsledky dosavadních pokusů o jeho plastikové napodobeniny od HP, Dell a dalších co mi prošly rukama jsou dodnes příliš tristní na to, aby se vůbec daly položit vedle originálu...  :whistling:

Odesláno

Uvidíme co bude za 12 let po smrti Jobse, zda se historie opakuje (1985-1997), či nikoliv. Nejen díky dolaru se stává z Apple čím dál více exklusivní zboží pro "vyvolené". To už tu myslím bylo a nakonec byl tržní podíl Apple zanedbatelný, protože 90% firem (lidí) prostě kouká jen na peníze. Když si kolega před 2 lety kupoval macBook Pro za 48 tis., byla to paleta a přestože je s ním naprosto spokojený (i s výkonem), tak dnes za 68 tis. už by ho nekoupil.

Ale taky něco pozitivního :)  Apple iMac 27" 2011

Odesláno

Tak zatím v oblasti pc mi přijde že mac celkem drží kvalitu a nevymyšlí nic nenormálního oproti pokusům jiných. Jinak můj Air se za chvili dožije dvou let a stále necítím ani výkonový a ani morální deficit

Návštěvník maxigabrielg
Odesláno

ja uz roky zijem s jablkom a zatial ani jedina reklamacia ci uz mobilne alebo aj doma.

zatiat teda velka spokojnost

Odesláno

Potřebuji si prodloužit smlouvu u t-mobile a tak zvažuji jestli nevzít při jednom telefon. Jsem ale se svým 4s v zásadě spokojený. Jde jen o to, že t-mobile má v ceníku překvapivě iphony pořád za ceny před zdražením. Takže bych si musel připlatit nějakých 10 tisíc. za cenu u applu bych už o iphonu ani neuvažoval, takhle to ještě jakž takž skousnu. Jenom si říkám, jestli vlastně dostanu něco navíc oproti 4s? Čím se liší v reálněm životě? Co na svých 6 využijete a na 4s není?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...