paia Odesláno 7. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. července 2015 13500,- za disk? to tu práci dělá se zlatými nástroji a počítají si amortizaci? Samotnej disk nestojí víc jak 7.500,- a to beru tu dražší variantu (Intel. Samsung). Nebuď taková iOvce, co cpe prachy do hřtánu nenažraných super předražených servisů. Např. v iStyle je cena za upgrade HDD 899,- s DPH. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bassman Odesláno 7. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. července 2015 (upraveno) Díky za názory! Ta cena 13.300 je konkrétně u http://www.nsparkle.cz (o kterých jsem slyšel docela dobré reference) za disk OWC 480GB (cca 6800), otevření a zavření iMaca, čištění, montáž, rámečky a kabeláže (cca 5000) a za instalaci a migraci dat (cca 1500), to vše "na počkání" během jednoho dne, se zárukou. Ten fusion vyjde asi na 11.700... Pokud to proběhne jinde za podobných podmínek levněji, budu samozřejmě jen rád, ale pochybuju, že mi tohle mi udělají v iStyle za 900 (bez materiálu)...? Případné tipy na jiné Apple servisy? (Jak jsem psal, vím, že jde koupit na e-bay dva záchodové zvony a pustit se do toho ve sklepě, ale kvůli vlastnímu psychickému zdraví se o to nechci ani pokoušet... ) Upraveno 7. července 2015 uživatelem bassman Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paia Odesláno 7. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. července 2015 Za zeptání nic nedáš... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 7. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. července 2015 (upraveno) Šel bych do varianty B.Loni jsem dělal podobný upgrade svého iMacu 21,5" 2011, při zachování optické mechaniky.Přidání SSD (128GB) na volný slot na desce + výměna původního 500GB disku za 2TB. Suma-sumárum nějaké 4 litry za disky + kolem litru za nástroje a spešl SATA kabel na desku.Pokud bys oželel optiku, je celá montáž o dost snažší (a bezpečnější btw). NSparkle nemá špatné reference, ale jak je očividné, nechají si za to dost slušně zaplatit.Doporučení na jiné firmy nemám, ale jestli jsi kolem Prahy a nutně nelpíš na instalaci přes firmu, napiš do SZ a třeba zkusím pomoci. Upraveno 7. července 2015 uživatelem Maxel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 7. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. července 2015 Jsem chodící pozitivní reference na nsparkle = varianta a), přestože za to chtějí ranec.Macky 2011+ bohužel nejdou nakrmit jen tak nějakým intel/ťamťung (TLC ani za prase!) SSD aniž by protestovaly v HW testu a nevytáčely ventilátory (ano, jde to ojebat softwarově, s rizikem že se upeče třeba grafika) - a řešením bývá právě SSD s hacknutým firmwarem od OWC. Pokud se někdo cítíte že to taky zvládnete (videa viz youtube) na počkání včetně záruky za zmiňovaný litr, proč to ještě neděláte a nebohatnete na tom? Hned můžu pár kousků dohodit, mě by ty nervy za tak málo peněz nestály... a co se různých "aukro nabídek" za uvedené prachy týče, obávám se že jejich podstatou není levný upgrade Vašeho funkčního maca, ale maximalizace vývaru na kdovíjakém vraku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník maxigabrielg Odesláno 8. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. července 2015 jeden celkom dobry tip, ak nahodou nieco vymazete v texte, tak pouzite UNDO a text sa vam vrati.ale nerobte to na verejnosti, lebo sa to aktivuje pomerne smiesnym zatrasenim telefonu.ale - funguje to a casto vam to moze zachranit cas - nemusite znovu pracne klikat text Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeremy Odesláno 8. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. července 2015 Jen k tomu upgradeu - ja si menil u Airu SSD 120 za 480 sam, vcetne sroubovani a zalohovani a zvladnul jsem to i zadarmo.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 8. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. července 2015 Asi na to nebude rada, ale podělim se s problémem co se mi děje na iP6, posledni dobou i parkrat za tyden mi při zvonění "zamrzne" - hovor přijmu, ale nic se nestane, porad vibruje a musim ho restartovat, nejaky návrhy?Dik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 8. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. července 2015 Jakou máš verzi iOS? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tondaa73 Odesláno 8. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. července 2015 Asi na to nebude rada, ale podělim se s problémem co se mi děje na iP6, posledni dobou i parkrat za tyden mi při zvonění "zamrzne" - hovor přijmu, ale nic se nestane, porad vibruje a musim ho restartovat, nejaky návrhy?DikStalo se mi to už také....tak 4x za dobu, co ho mám (od listopadu), takže to neřeším.Zavolám zpátky, nebo počkám....při dalším hovoru je to v pohodě. Nerestartuji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jhonzatko Odesláno 8. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. července 2015 Jen k tomu upgradeu - ja si menil u Airu SSD 120 za 480 sam, vcetne sroubovani a zalohovani a zvladnul jsem to i zadarmo.. Problem je v tom, ze rozebrat Air je ve srovnani s rozebiranim iMaca naprosto trivialni ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 8. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. července 2015 Stalo se mi to už také....tak 4x za dobu, co ho mám (od listopadu), takže to neřeším.Zavolám zpátky, nebo počkám....při dalším hovoru je to v pohodě. Nerestartuji. Ja restart musím, protože furt vibruje Bite my shiny metal ass with Tapa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bassman Odesláno 8. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. července 2015 (upraveno) Ještě jednou děkuju za názory k tomu SSD. Ještě jsem k tomu včera něco načetl a vypadá to teď takhle. Je to model 21,5" Mid 2010, takže fusion verze (dva disky) znamená demontáž DVD a následný překvapení, že takovej stroj nebere v případě potřeby externí mechaniky, alebrž to má zakázaný v HW profilu... Problémy s "domáckou" montáží SSD do macka a jeho následnýmy pokusy odletět pryč za pomoci ventilátorů (následně "odborně" řešenými zkratováním tepelného čidla nebo jeho vypnutím v terminálu) jsem taky zaznamenal a pokud možno, bych se jim rád vyhnul... Suma sumárum je ten iMac moje hlavní, nejspolehlivější a nota bene pracovní mašina (na rozdíl od jinejch koníčků se tenhle zaplatí...), která jede bez většího problému už přes 4,5 roku, tak bych se o ní v poločase rád postaral, aby jela minimálně ještě jednou tolik. Stál mě asi 30k (teď ho prodávají v lehce oholený variantě za 34k), takže i když budu v týhle údržbě okolo 13k, pořád je 43k za super stroj s životností (doufám) 10 let docela v pohodě - konkrétně dva nový ajfouny... (nervy s kupováním nějakýho krámu na widlích co dva roky a jeho reinstalací každý druhý pátek nepočítám...). Edit: taky nevylučuju variantu "na škrta", že se vyprdnu na "módní" SSD a nechám si tam vrazit obyč novej 1TB s čistou instalací za ani ne poloviční cenu... žil jsem s obyč diskem jako spokojenej parchant dosud, žádný HW ani SW testy teda doma nepořádám, to si radši pustím jazz. Počítač kupodivu nestartuju se stopkama v ruce, nota bene ho vypínám tak jednou za tejden, wake je i s klasikou otázkou pár vteřin... Upraveno 8. července 2015 uživatelem bassman Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tondaa73 Odesláno 8. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. července 2015 Ja restart musím, protože furt vibruje Bite my shiny metal *** with TapaJó tak to mi také vibruje, ale jen do té doby než volající hovor ukončí. Pak už je to cajk, a vše funguje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 8. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. července 2015 Aha, tak ja dycky hned restaruju a necekam, diky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paia Odesláno 8. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. července 2015 poslouchá tu někdo Beats 1? zatím tomu dávám šanci v práci, ale čím dál víc tam hrajou černošškou muziku na všechny způsoby a občas to mixnou Justinem Biebrem, tak nevím, nevím. zezačátku jsem tam slyšel i Prodigy a AC/DC, ale teď se jim to nějak zvrhlo. Nevím, jestli mám jen smůlu na DJ-e (z Londýna vysílají dva černoši a jeden bílej, co si na černocha hraje víc, než by bylo zdrávo) nebo to fakt chtějí takhle směřovat? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tondaa73 Odesláno 8. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. července 2015 ....abych řekl pravdu, vůbec to nepoužívám.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SCIFI Odesláno 8. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. července 2015 Kluci nemůžu najít v nastavení zmenšení fotek. Fotí to plachty a moje si furt stěžuje že má plnou paměť. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jhonzatko Odesláno 8. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. července 2015 Pokud vim, tak default aplikace zadne nastaveni kvality neumoznuje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 8. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. července 2015 (upraveno) Raději foť plachty, nikdy nevíš kdy budeš potřebovat dostat z fotky pěknej detail - vytisknout momentku, apod. Edit: Taky s tím bojujem na manželky iP6 16GB. Vyřešil jsem to tak, že všechny fotky automaticky synchronizuje na OneDrive a jednou za čas to z telefonu razantně promázne. Upraveno 8. července 2015 uživatelem Maxel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se