Maxel Odesláno 1. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 1. ledna 2016 Už si nevim rady, tak požádám o pomoc i zde... Kamarádka si přes uschovna.cz stáhla skoro 2GB .zip soubor do iPhonu 6S (16GB). Po dokončení stahování se otevřela appka na práci se zabalenými soubory (iZip myslim), ale nic se nestalo. Od té doby nemůže stažený soubor najít a přesto jí zabírá místo na disku. Ve správě uložiště jediné co zabírá takové místo jsou Fotky (5GB), ale tam nic zaboha ne a ne najít. Nějaký file manager taky zkusila, ape opět bez výsledku. iPhone několikrát restartován, smazána uvedená aplikace na správu zipů, zkoušeno hledání přes iTunes... nic. Napadá vás ještě něco, než provede reset zařízení do továrního nastavení?
Radek124 Odesláno 1. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 1. ledna 2016 (upraveno) Rychlá rada by asi měla znít: "Nastavení ? Safari ? Smazat historii a data stránek", případně pokračovat na "Pokročilé ? Data stránek" a podívat se kde co visí. Brutálnější varianta je: "Nastavení ? Obecné ? Obnovit ? Smazat data a nastavení" a nebo tovární reset + úplná obnova z (předem pořízené!) lokální zálohy. Vysvětlení berme třeba jako programátorskou story pro skrblíky, špekulující tu co chvíli o výhodách free-cool-in novinek s vykastrovaným úložištěm:Stahování v prohlížeči iOS funguje tak, že se data nejdřív stáhnou do cache Safari (kopie číslo 1), odkud se to podle MIME typu nejřív pokusí prostřednictvím "quick view" otevřít samo jako náhled (viz dokumenty, pdf...). Pokud neuspěje a nebo si o to user řekne u náhledu, tak ten soubor zkusí iOS překopírovat do souborového sandboxu asociované aplikace (kopie číslo 2). No a pokud jde to ZIP a aplikaci vlastního prohlížeče, musí tato jeho obsah před předáním dál nejdřív sama "někam" rozbalit ...což už je kopie číslo 3, zpravidla ještě větší než předchozí dvě. Takže místo optimisticky zaokrouhlených 2GB už je potřeba víc než 6GB(!) - na čemž se to slečně nejspíš zadrhlo. Odstraněním aplikace "odzipovače" by se měl odstranit i obsah dotyčného sandboxu - ovšem je docela dobře možné že při předávání zůstal viset nějaký zámek v úložišti Safari, že se to holce šikovné po prvním neúspěchu podařilo zopakovat víc než jednou... a tak to tam leží doteď. Aplikace honosně inzerované jako "souborový manažer" díky principům sandboxu můžou jen do vlastního souborového stromu, do externích úložišť (iCloud, Dropbox, FTP, DAV, SD...) + prostřednictvím příslušného API do seznamu fotek - tudíž o existenci (a natož o obsahu) nějaké složky s cache v libovolné jiné aplikaci nezjistí ani prd Řešením je:nedoporučovat sozial modely lidem co nerozeznají rozdíl mezi "gigabajtem" a "velkým soustem"fotky místo nablblého zipování a ještě pitomnějšího "uloz.to" sdílet do (heslem chráněných) online galerií. (...sorry že jsem se tu zas novoročně rozkecal - doufejme že to nebude na BAN ) Upraveno 1. ledna 2016 uživatelem Radek124
Maxel Odesláno 1. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 1. ledna 2016 (upraveno) Díky za rady a vysvětlení. Až na sozial model, což nevim co je (ani strýc G ne, tak to bude něco spešl) jsem předal dál. Bohužel v Safari nic, takže bude mazat. Má smůlu holt, když dělá takový 3,14čivony. Upraveno 1. ledna 2016 uživatelem Maxel
Radek124 Odesláno 1. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 1. ledna 2016 To nic, hlavně ať si to kamarádka předem nezapomene komplet sesynchronizovat do počítače, prostor na iCloudu nemusí stačit.A rejpání si určitě neber osobně - co chvíli se tu někdo snaží sám sebe ujistit o pochybných "výhodách" vlastnictví nejlevnějšího modelu nejnovější řady - a tohle je bohužel jeden z možných následků
Maxel Odesláno 1. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 1. ledna 2016 Nj, a zrovna já ji přesvědčoval ať vezme 64GB. Teď to vidí no...
jovani Odesláno 2. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2016 aky program na prehravanie videa v MacBooku zvolit?
Radek124 Odesláno 2. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2016 2jovani: Na desktop je šikovný i MPlayerX (ne prehistorická verze z AppStore ale od výrobce).
Tondaa73 Odesláno 2. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2016 VLC je jediný přehrávač, který mi na Macu skousne všechno. ;-)
mrazik Odesláno 3. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2016 Kluci kde nejlépe a nejspolehlivěji koupit baterku do MacBooku Pro - A1281? Dík
Duke650 Odesláno 3. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2016 OWC asi znáš, ale nevím zda se to ještě vyplatí s ohledem na dopravu, clo, ,DPH...http://eshop.macsales.com/shop/Apple/Laptop/Batteries?_ga=1.193193261.1063058405.1451832294
Maxel Odesláno 3. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2016 aky program na prehravanie videa v MacBooku zvolit? Jeden z trojice VLC, MPlayerX, Movist. Zkusil jsem všechny abych nakonec zakotvil u posledně jmenovaného.
kospex1 Odesláno 3. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2016 Baterie zdehttp://www.batteryshop.cz/vyzkoušeno pro Apple i foto.
quest987 Odesláno 3. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2016 Jak se tak kurýruju nadopován práškama a vitamínama , tak mě napadá věc, kterou jsem vždy odsuzoval, dá se nahradit iphonem 6 plus ipad? Že bych zkloubil obě zařízení do jednoho
Maxel Odesláno 3. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2016 (upraveno) Jak se tak kurýruju nadopován práškama a vitamínama , tak mě napadá věc, kterou jsem vždy odsuzoval, dá se nahradit iphonem 6 plus ipad? Že bych zkloubil obě zařízení do jednoho Přesně takto to dopadlo u drahé polovičky. Nejdřív iP5 + Mini, fajne kombinace. Potom dostala šestku a Mini spíš zůstával odložený. Tak jsem oboje prodal, koupil jí Plusko a nemůže si to vynachválit.Já teď ale volit pro sebe (nemít tu debilní služební ostružinu), šel bych do kombinace iP6 + Mini. Plusko je skvělé, ale na můj vkus už moc velké na pohodlé dennodenní nošení (pokud tedy nenosíš v jednomu kuse saka anebo kabelku - což jak Tě znám, tak nenosíš) a navíc se s ním blbě fotí hodinky na zápěstí jednou rukou Upraveno 3. ledna 2016 uživatelem Maxel
gas Odesláno 3. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2016 Electroworld vyprodava 6 plus 64gb za 18990 s DPH. Zítra si projděte něj jdu, uvidíme
quest987 Odesláno 3. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2016 tak to bych ho mel mit za stejne prachy
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se