Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jo jo - po mě vloni tatík taky původně chtěl "nějakej levnější čínskej dotykáč, aby na tom jely mapy.cz, emejl atak". Potom co si od máti párkrát půjčil (kdysi můj úplně první) iPad 1, otočil a místo čínské mrdky s Androidem si "z křemíkového nebe" radši vyškemral můj archivní iPhone 4 - a díky iOS5 je dodnes maximálně spokojenej, jak je to i pro důchodce přehledné a srozumitelné...

Odesláno

Mě dneska Apple trochu zklamal, i když chápu, že je to technika jako každá jiná. Žena otevřela MacBooka a vpravo na displeji 5 cm široký pruh barevných fleků. Zbytek displeje OK, pokud se pošle obraz na externí monitor, také OK. Takže to vypadá na vadný panel, což tedy nepotěší. Ale beru to sportovně, je to po třech letech, kdy se nám do rodiny narodilo 8 zařízení od Apple, první závada. Tak doufám, že i poslední. Nakonec se to dá i strategicky využít - můj Air můžu věnovat ženě a mám důvod si koupit nový Macbook Pro.  :lol2:  :lol2:  :lol2:

Odesláno

Tak to pozáručně vysrané LCD je nepříjemné - těžko říct jestli se oficiální servis vůbec vleze do zůstatkové ceny toho MBA, protože kvůli lepidlu se to coby "nerozebiratelná konstrukce" měnívá i s deklem. Budu držet palce ať se zadaří aspoň second hand...

Na podobně nemilé "servisní překvápko" jsem svého času narazil u dceřiny hliníkové USB klávesnice, kde je dolní plech (evidentně pro zajištění 100% nerozebiratelnosti) dokonce bodově svařený s horní šlupkou - a to asi na 100 místech, skrz otvory v navrstvených pokovených plastových fóliích. Takže stačil jeden džusík a za 1500 mám prima artefakt v křemíkovém nebi (internetové srandisty typu "projet plnej program v myčce nádobí a týden sušit" klidně ignorujte). Od té doby má čunče u miniho omyvatelnou plastovou ludru, s "oknem" místo "?" a je klid  <_<

Odesláno

Já s tím do značkového servisu nepůjdu, to by bylo dražší, než to má dneska hodnotu. Dám to jedněm šikovným klukům, kam dáváme veškerý servis, prý si s tím poradí, tak uvidíme. A jestli ne, aspoň upgraduju. 

Odesláno (upraveno)

Já s tím do značkového servisu nepůjdu, to by bylo dražší, než to má dneska hodnotu. Dám to jedněm šikovným klukům, kam dáváme veškerý servis, prý si s tím poradí, tak uvidíme. A jestli ne, aspoň upgraduju. 

Tak na upgrade bacha, kupoval jsme teď do firmy asi dvacet Proček - 13"/8(16)GB a 256GB SSD a asi polovina jich šla na reklamaci, pravda jedno kolega prolil vodou, ale jinak odchází disky, klávesnice a napájecí moduly - prý snad nějaká vadná série říkal dodavatel... Tak snad budeš mít štěstí.

Aby to nevypadalo na nějaká flame, tak tohle píšu z Aira :)

Upraveno uživatelem Vojtěch Marek
Odesláno

Ahoj,

měl bych otázku. Včera jsem náhodou zašel do prodejny Applu v OC Nový Smíchov a uviděl jsem tam dva iMacy 21.5 a 27" late 2015. Ohromili mě úžasnou obrazovkou. Vzhledem k tomu, že mám jen macbook air, na kterém píšu, rád bych si koupil imac. Přece jenom větší obrazovka je větší obrazovka. Navíc bych si chtěl po mnoha letech zahrát nějakou tu hru, ikdyž na počítači budu převážně zpracovávat text a obrázky v pages (velmi velké několikagigabytové).

Dokáže mně poradit jak je to s životností takového počítače, rozšiřitelností ram, výměnou procesoru a hdd? Někde jsem četl, že tam standardně dávají ještě plotnové disky. Je k něčemu ten fusion drive anebo je lepší mít tam, byť malý ssd disk. Díky moc. 

Odesláno

Nekupuj iMac, ale jen ten jejich samostatnej monitor a o upgradeovani se nemusis starat, navic uz mas aira :)

(mam to v praci stejne a je to parada)

Odesláno

+1

iMac nebo obecně all-in-one už nikdy. Už jen proto, že u kombinace monitor + mac mini mohu "krabičku" schovat pod stůl, tudíž jsou ty větráky a disky dál od uší. U iMacu to fakt docela vadilo.

Odesláno

iMac je fajn do kanclu kde není nikdy úplné ticho, na dlouhodobý tichý provoz doma to bez externího monitoru opravdu není úplné terno. I když po zážitcích s různými PC "vysavači" a "helikoptérami" které někteří magoři dodnes trpí u hlavy by i tohle byl doslova skok do 21. století.

Jinak u iMacků bacha na základní verze - obrazovku sice mají slušnou, ale komponenty notebookové (grafika Intel atd.), takže na nějaké "herní zážitky" předem zapomeňte. A pokud je důležitým parametrem tichost, vřele doporučuju vyhnout se všem "harddiskovým" variantám - sám jsem nevěřil jakej ten kolotoč za displejem dělal kravál, dokud jsem ho nenechal extrahovat ven a nahradit SSD od OWC.

K notebookům a miníkům co nezvládají 4k@60Hz se tak nějak vnucuje koupě 27" Thunderbolt Monitoru - jenže i přes hezký obraz a integrovaný zdroj a USB Hub pro NTB už dnes jde spíš jen o průměrné LCD, ke kterému je navíc problém připíchnout cokoliv jiného. Pro podobné aplikace bych doporučil spíš něco jako zahnuté 34" LG 34UC97-S.AEU s integrovaným thunderboltem a USB switchem, ke kterému není problém připojit více vstupů (např. stolní PC a Macbook) a jejich přepínáním rovnou aktivovat příslušné periferie...

a-front3.jpg

Odesláno

Tak jen pro info - oprava vadného LCD na Macbook Air se v oficiálním servisu řeší výměnou celého víka, cena od 12000 kaček. Neoficiálně za polovinu, panel z počítače s vadnou základní deskou. Takže to opravovat nebudu, to si raději přidám na nový. Teď do toho narvu 12 táců a za pár měsíců můžu řešit třeba zase základní desku.

Odesláno

2Bushman: Těch 12/6 litrů je ještě zkousnutelných - v US diskusích se citovaly i neodolatelné nabídky z Apple na "nový dekl s displejem a prací jen za $799" (bez daně).

A nedělám si iluze že náhradní panely v tenkých Lehownech, HPčkách a jiných "ultrabůčkách" by u tuzemských autorizáků s DPH a prací vyšly nějak zásadně levněji  <_<

Odesláno (upraveno)

Staty jsou obecne drahe na servis a sluzby. Jen pro priklad, za servis SKX po mne chteli 500usd, komici...

Kolega ted menil sklo displeje na ip6s a stalo ho to 180usd...

Upraveno uživatelem AndyAaron
Odesláno

Používáte někdo aplikaci Publero ? Já už docela dlouho a za tu dobu mám staženo dost časopisů. Teď se mi aplikace automaticky aktualizovala na tu vlezlou Alzu, která Publero koupila a celá moje knihovna za nekřesťanské peníze je fuč

Odesláno

Problém bude asi to, že jsem na Publeru nakupoval bez registrace. Pouze skrze účet u applu.

Jedinou šancí by bylo nahrát zpět předchozí verzi Publera. Tu už ale nemám.

Odesláno (upraveno)

I při nákupech "skrze účet applu" se ta firma musela "nějak" dovídat kdo si za co zaplatil - buď tedy "in-app" nákupy obnoví v rámci "technické podpory" z vlastní databáze, nebo (jak už teď v Appstore soptí napálení uživatelé) by opravdu šlo bandu amatérských podvodníků. O automatické dostupnosti původního obsahu v případě ruční "obnovy z instalačního balíčku staré verze" bych si (na rozdíl od recenzentů) nedělal zbytečné iluze...

PS: Před lamentováním na diskusních fórech (kde ten drek nikoho netankuje) by příště možná neškodilo přečíst si instrukce na webu nového majitele, případně se na ně zeptat strejdy Gůgla... to jsou takové ty obskurní internetové služby, jejichž adresy nezačínají "cukrbergůvdržkabůček.com"  :whistling:

Upraveno uživatelem Radek124

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...