Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Mate prosím někdo zkušenost s výměnou skla na telefonu 6s... Takový ty veksláci co maj různě po Praze krámky kde jim to pájí nějakej študák za plentou to vůbec neinzerujou, maj všude v ceníku akorát 6.

V nějakym tom ofiko jabku to taky dělaj na počkání?

Nemám problém to udělat ani sám, ale co koukám prodávaj to akorát číňani, posílaj z nějakejch měst co nejsou na mapě a stejně za to chtěj ca 120 liber, to moc neušetřim...

Odesláno (upraveno)

Kluci potřebuju poradit. Mám v počítači ( PB ) dva disky. Na SSD mám systém a data jsou na druhém. Problém je, že když připojím telefon a ten se zálohuje do počítače, tak místo na SSD rychle mizí. Protože k počítači připojuji několik různých telefonů, tak se samozřejmě ty zálohy množí. Chci se zeptat, jestli by šly ty zálohy nějak probrat a promazat, aby se místo na disku zvětšilo. Kde bych je našel? Nějak se mi to svépomocí nedaří. Nebo jestli máte někdo jiný nápad jak disk vyčistit, budu vděčný.

Upraveno uživatelem mrazik
Odesláno

Kluci potřebuju poradit. Mám v počítači ( PB ) dva disky. Na SSD mám systém a data jsou na druhém. Problém je, že když připojím telefon a ten se zálohuje do počítače, tak místo na SSD rychle mizí. Protože k počítači připojuji několik různých telefonů, tak se samozřejmě ty zálohy množí. Chci se zeptat, jestli by šly ty zálohy nějak probrat a promazat, aby se místo na disku zvětšilo. Kde bych je našel? Nějak se mi to svépomocí nedaří. Nebo jestli máte někdo jiný nápad jak disk vyčistit, budu vděčný.

V iTunes v levem rohu iTunes-Preferences-Devices

Odesláno (upraveno)

Vi prosim nekdo, jestli spolecnost elektro EURONICS je spolehlivy prodejce APPLE vyrobku pro Cesky trh?

Napr. koupim iMAC a v zarucni dobe 24mes. se neco v PC pokazi, tak musim na opravu pouze do EURONICS nebo muzu rovnou do kterehokoliv APPLE STORE?

Diky za rady. ;).

Jen doplním že Levné Elektro CZ na dotaz přímo manažerovi se chová jako Authorised reseller , nicméně po mém dotazu proč můj iMac nemá vyplněn datum prodeje v Apple systému - mě po několika týdnech emailové komunikace sdělil , že sorry ... Takže jen jejich 2 roky jako záruka prodejce, u Apple se nakonec povedl vyjednat kompromis a dali tam datum prodeje, tak že jsem měl alespoň 3 měsíce apple záruky jako kompenzaci ...

Edit: pokud není datum prodeje vyplněno tak pro Apple je toto datum rovno expedici z výrobního závodu a v prodeji např. na Alze jsou stále Mid 2014. Já jsem nakonec skončil na vyšší technické podpoře v Irsku, kde jsem to s maníkem řešil a doklad o koupi uznají jen od Autorizovaného resellera

Upraveno uživatelem jrov
Odesláno

Fakt se z toho pos.ru - opět mi můj iP5S 16GB napíše, že nemám paměť, smažu poslední hru, která má 2GB a už jsem zase na 1GB volného, během necelého týdne. Mám 9.2.1, co v iTunes označují ty "ostatní" data - mám jich tam asi 5GB - v iP mám využito 10,7GB k dispozici 1.0 GB - to ty 4GB zabírá systém? Zkusil jsem vyčistit cache a smazalo to 80 MB :)

Odesláno

Fakt se z toho pos.ru - opět mi můj iP5S 16GB napíše, že nemám paměť, smažu poslední hru, která má 2GB a už jsem zase na 1GB volného, během necelého týdne. Mám 9.2.1, co v iTunes označují ty "ostatní" data - mám jich tam asi 5GB - v iP mám využito 10,7GB k dispozici 1.0 GB - to ty 4GB zabírá systém? Zkusil jsem vyčistit cache a smazalo to 80 MB :)

Na iPadu mne appka downloader lite hlasil v nastaveni, ze jic nezabira ale porad nesedelo volne misto. Po smazani aplikace se razem uvolnilo 2GB prostoru

Odesláno (upraveno)

Jestli používáš nějaký video-přehrávač typu AVPlayer, do kterého jdou filmy přetahovat v iTunes stylem drag&drop, pak se všechny tyhle soubory objevují v rámci sekce Ostatní.

Nový iP5S má kolem 13GB volného prostoru. Zbytek do 16GB je systém a předinstalované appky.

Upraveno uživatelem Maxel
Odesláno

Jediné co mne napadá je Spotify, ale mám tam už pěkný pátek downloadlých asi 5 CD, jinak nic, když jsem jedno odebral, zmizelo asi 40MB z velikosti aplikace, takže tím to IMHO nebude. Je spíš divný, že aniž bych něco zásadního s telefonem dělal, z ničeho nic mi to žere paměť - 1GB za týden by rozhodilo i majitele 64GB verzí :(

Odesláno

2Andrew: Mrkni do Nastavení/Úložiště a využití iCloudu/Spravovat úložiště, tam ty bumbrlíčky uvidíš seřazené podle velikosti...

Těžko říct co to bude, jestli nacachované fotky z nasdílených galerií, nebo nově sesynchronizované e-maily s tučnými přílohami?

Za mě každopádně opět doporučení:  Nekupovat modely se základní pamětí  <_<

Odesláno

Radku tam koukám, využito 10,7, k dispozici 1.0 - když jsem "bumbrlíčky" sečetl, tak mi to dalo nějakých 6,3, tedy i kdyby 7GB (ty úplně malé aplikace jsem nepočítal) je moc. Zkrátka mi někde ty 3GB chybí :(

Byl to přechod z Blackberry tak jsem tomu ani moc nevěřil, že si zvyknu, dneska už bych vzal větší.

Odesláno (upraveno)

Já bych nerejpal - bohužel oproti situaci před 5 lety autoři software už dávno ztratili soudnost, takže místo 20 mega se dnes "neřeší" 2,5 giga sem, 2,5 giga tam  -_-

Taky už jsem párkrát musel vymést "drobky pod 100MB" - a protože jich bylo pokaždé několik desítek, vždycky naskočilo pár giga navrch...

Upraveno uživatelem Radek124
Odesláno

Radku tam koukám, využito 10,7, k dispozici 1.0 - když jsem "bumbrlíčky" sečetl, tak mi to dalo nějakých 6,3, tedy i kdyby 7GB (ty úplně malé aplikace jsem nepočítal) je moc. Zkrátka mi někde ty 3GB chybí :(

Byl to přechod z Blackberry tak jsem tomu ani moc nevěřil, že si zvyknu, dneska už bych vzal větší.

to je přesně stejné jako u mne  - jak říkám v nastavení ... -> ... spravovat uložiště lítalo 2GB a když jsem odstranil Downloader Lite appku tak se uvolnily ... asi chyba v matrixu, ale prostě ty 2 GB nebyly do té doby dostupné

Odesláno

Mám podezření, že by něco takového také mohlo někde být, například se mi aktualizovala aplikace (něco z Officu) a přitom se to chtělo aktualizovat pořád znovu, odinstaloval jsem, nainstaloval a nevím....zkusím znovu :(

Odesláno

Já bych nerejpal - bohužel oproti situaci před 5 lety autoři software už dávno ztratili soudnost, takže místo 20 mega se dnes "neřeší" 2,5 giga sem, 2,5 giga tam  -_-

Však já to znam, taky už bych ženě příště vzal 64. Nic ve zlém :)

Odesláno (upraveno)

Mám podezření, že by něco takového také mohlo někde být, například se mi aktualizovala aplikace (něco z Officu) a přitom se to chtělo aktualizovat pořád znovu, odinstaloval jsem, nainstaloval a nevím....zkusím znovu :(

Nemáš někde poblíž Apple shop, že by se Ti na to podívali? Jinak už mně napadá jen hard reset.

Upraveno uživatelem Maxel
Odesláno (upraveno)

To je prd.l, odinstalováno, nainstalováno z PC přes iTunes, aktualizováno na tu verzi, která tam byla při odinstalaci a místo 1GB mám jen 0,5 - to mi někdo vysvětlete....

Oprava, už jen 0,3GB :((((((((((((((((

Upraveno uživatelem Andrew
Odesláno

Me taky nekde chybi v ipadu a iphone cca 2-3 GB, presne jak pises soucet zabraneho mista a volneho nesedi, mam podezreni ze bud visi nejaka aplikace nabo nejaky file ktery jsem oteviral v jiny aplikaci nez v ktery jsem ho stahnul

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...