Přejít na obsah

Apple

Doporučené příspěvky

Taky mě v obchodě mac učaroval a až doma přišel problém. Ovladače na starej scaner nefungovaly, neměl jsem USB  hub a chyběly mi porty. Navíc nechápu, jak někdo může pracovat na 13'' monitoru, to se fakt nedá. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník qoyi

Já mám MB Pro jako hlavní PC, napájeno ze sítě a na audio mám externí zvukovku (-> mix -> studiové monitory / headphones) .. počet USB mi dostačuje a usb hub není problém sehnat za pár korun /pokud někdo opravdu vyžaduje/ ... ten 13'' monitor je sice relativně málo, ale je to asi jako s telefonem, jakmile máš malej telefon, nepřijde ti to, ale jakmile si koupíš velkej už nechceš zpátky na malej. Já jsem uvažoval o upgradu, resp. o prodání MB Pro s retinou a koupi iMac 27'' 5K, dle mých propočtů a bazarových cen by mě upgrade vyšel na 25k, což je celkem fajn cena za takovou "televizi" ... ale ... jediné co mě stále drží to neprodat je touchpad ... jelikož ten je opravdu ultimátní a přejít zpátky na windows style myš je pro mě veeelký krok nazpět, asi jako kdybych si měl koupit tlačítkovej telefon. O tom jejich Magic Trackpad 2 vím, ale nezdá se mi to jako optimální řešení, furt mi to přijde jako taková hra na macbook klávesnici ... navíc za 4k celkem přestřelená cena ...

edit/ ad iPad ... vyzkoušeno a nikdy víc ... MacBook je prostě o několik levelů dál.

Upraveno uživatelem qoyi
Odkaz ke komentáři

Proto bych to rad vyzkoušel.. Jelikož iPad super, ale .Mac nemám představu a jsem taky odkojen na win uz od dob 3.1

A potřebuješ vůbec ntb? Když máš iPad, tak by ti mohl stačit stolák, kde za menší peníze dostaneš víc výkonu.

Odkaz ke komentáři

Stejně tak by byla chyba předjímat že je to "něco jako desktopový Linux": zrovna tenhle víkend jsem řešil co vrazit místo XP na starej sčot šéfovu fotrovi, tak jsem chtěl po letech dát tučňákovi další šanci - a na rovinu napíšu že "pocity beznaděje" které mi "vyhlášené" (Ubuntu, Mint, Chromium, RemixOS,...) slepence těch amatérských nedodělků způsobily jsou srovnatelné snad jen s "user experience" desítek a korporátních Oppic365: Ty už dnes taky píšou jen Indové a nedoštudovaní hotentoti bez základních hygienických návyků...  :grrr:

Sorry za offtopic, ale ze zvedavosti - v cem vidis problemy trebe u Linux Mint? Netvrdim ze nekomu nemusi vyhovovat, ale pro bezne domaci pouziti mne osobne neprijde zas tak spatny. Za poslednich par mesicu jsem ho instaloval na nekolik ruznych laptopu (Dell, HP, Lenovo a pokazde bez problemu. A treba takova sprava aktualizaci nainstalovanych aplikaci pres repozitare mi prijde lepe resena nez na Mac OS. A treba nove uzivatelske rozhrani na Macu mi vylozene nevyhovuje - podle mne nestastne reseny full screen mode atd. 

Upraveno uživatelem kloubik
Odkaz ke komentáři

A potřebuješ vůbec ntb? Když máš iPad, tak by ti mohl stačit stolák, kde za menší peníze dostaneš víc výkonu.

Na ipadu není dostatečná paměť, ne úplně ideální je správa fotek. Mám raději klávesnici..ale ženě vyhovuje jak na práci tak net. Asi by to vyřešila externí klávesnice..ale paměť ipadu nezvetsim ..fotek mám na externím disku přes 300gb a ten k ipadu nepripojim.

Stáhnout mp3 na flashku nebo dceři pohádky na disk nebo do pameti přes ipad taky neudelam ..

Odkaz ke komentáři

2Liqid: Pokud vím, displeje notebooků nejsou určené na dlouhodobou práci, ale na de-facto nouzové použití mimo kancelář. Že má dnes spousta ťulpasů pod tlakem okolí, televize a vystajlovaných frikulínů z reklam pocit, že je normální se s blaženým úsměvem 12 hodin denně hrbit a brejlením zblízka si kazit zrak nad 8-16" mrdkou je smutné - notabene když kvalitní 24-27" IPS monitor (běžně i s integrovaným USB = možnost připojení solidní klávesnice, myši i zvukovky atd.) stojí jen pár kaček.

Že se na Macu nerozjel starý scanner a nebo jiná obskurní periferie z minulé dekády snad není chyba Apple, ale výrobce - ale naštěstí i to bývá řešitelné během pár minut, nejspolehlivěji třeba pomocí image příslušných okenic a ovladačů v Parallels (prosím neargumentovat stylem "to si místo emulace můžu rovnou koupit PC" . Spousta HW ovladačů byla historicky striktně vázaná na určitou verzi okenic, takže provozování jen"jedněch Windows" na to vůbec nemusí stačit. 

iPad coby tablet pochopitelně JE "jen" přerostlý telefon - a proto k tomu na co je určený = "ke konzumaci obsahu" funguje tak dobře. Že to stárnoucí Ballmer svého času nepobral a kvůli nesmyslné snaze o unifikaci hudebních přehrávačů (ano, Zune!), mobilů, tabletů, počítačů a televizí nechal zkurvit GUI svého primárního desktopového OS je IMHO neštěstí, ze kterého se "IT svět" bude ještě dlouho vzpamatovávat. Že si na mobilu odloženém na nočním stolku nepustím desktopový 3D modelář mě fakt netankuje. A co Androida týče, i Google dobře ví jak jsou jeho historické vrstvy beznadějně neefektivní - a proto radši sype prachy do projektů jako Fuchsia... :whistling:

Ad Linux (@Kloubik): Rozhodně to nebylo o nějakém opovržení a nebo neschopnosti "vygooglit a přelouskat podělaný manuál", po hodinách utrpení jsem opět rozchodil naprosto všechno co bylo potřeba. Důvodem té frustrace bylo, že na desktopu (o který zde kvůli náhradě starých okenic šlo) jde i po 2 dekádách pořád o stejně uživatelsky odpudivou a polofunkční záležitost, ať už je distribuce jakákoliv.

Ono je hezké začít kouzelnou formulkou "běžné domácí použití" - jenže ono to začne amatérskou grafikou, hnusnými fonty a korunu "user experience" nasadí kryptické názvy čehokoliv, na co "Běžný František Uživatel" narazí. Vysvětluj lidem proč mají klikat na nějaké GTK-blablabla16.04, když chtějí jen WEB, MAIL, FOTKY a NASTAVENÍ? Mnohem větší průšvih ovšem nastane, když cokoliv nenaběhne "out of the box" - třeba bezdrátová síťovka, na kterou byl léta zvyklý. Pak jsou mu veškeré balíčky a moudra z fór k prdu: síť ani Google nejedou, neví co jsou to balíčky, kam pro ně sáhnout - a přitom i v roce 2016(!) se stále předpokládá, že si konzument bude muset něco někam kopírovat, instalovat, kompilovat a konfigurovat prostřednictvím často i desítek obskurních příkazů v terminálu? :lamo:

Vyvrcholení frustrace ovšem nastane terpve při zjištění, že dědek byl zvyklej přehrávat si v browseru telku a video na webu Horizon.TV - no a totéž předpokládá jako samozřejmost i na "modernímů tučňákovi. Kdo tipuje na konzervovanou hrůzu jménem Silverlight, je doma: Někdejší podpora v Chrome je už dávno fuč - no a přes Wine a Firefox ta pomsta z Redmondu dokáže spolehlivě ucpat i postarší čtyřjádro. Jasně, za problém můžou retardi v UPC - ale přesvědčujte šéfa, že popsaný problém netkví v novém SSD a čerstvě nainseminovaném tučňákovi na mátě...  -_-

Odkaz ke komentáři

2Liqid: Pokud vím, displeje notebooků nejsou určené na dlouhodobou práci, ale na de-facto nouzové použití mimo kancelář. Že má dnes spousta ťulpasů pod tlakem okolí, televize a vystajlovaných frikulínů z reklam pocit, že je normální se s blaženým úsměvem 12 hodin denně hrbit a brejlením zblízka si kazit zrak nad 8-16" mrdkou je smutné - notabene když kvalitní 24-27" IPS monitor (běžně i s integrovaným USB = možnost připojení solidní klávesnice, myši i zvukovky atd.) stojí jen pár kaček.

Že se na Macu nerozjel starý scanner a nebo jiná obskurní periferie z minulé dekády snad není chyba Apple, ale výrobce - ale naštěstí i to bývá řešitelné během pár minut, nejspolehlivěji třeba pomocí image příslušných okenic a ovladačů v Parallels (prosím neargumentovat stylem "to si místo emulace můžu rovnou koupit PC" . Spousta HW ovladačů byla historicky striktně vázaná na určitou verzi okenic, takže provozování jen"jedněch Windows" na to vůbec nemusí stačit. 

iPad coby tablet pochopitelně JE "jen" přerostlý telefon - a proto k tomu na co je určený = "ke konzumaci obsahu" funguje tak dobře. Že to stárnoucí Ballmer svého času nepobral a kvůli nesmyslné snaze o unifikaci hudebních přehrávačů (ano, Zune!), mobilů, tabletů, počítačů a televizí nechal zkurvit GUI svého primárního desktopového OS je IMHO neštěstí, ze kterého se "IT svět" bude ještě dlouho vzpamatovávat. Že si na mobilu odloženém na nočním stolku nepustím desktopový 3D modelář mě fakt netankuje. A co Androida týče, i Google dobře ví jak jsou jeho historické vrstvy beznadějně neefektivní - a proto radši sype prachy do projektů jako Fuchsia... :whistling:

Ad Linux (@Kloubik): Rozhodně to nebylo o nějakém opovržení a nebo neschopnosti "vygooglit a přelouskat podělaný manuál", po hodinách utrpení jsem opět rozchodil naprosto všechno co bylo potřeba. Důvodem té frustrace bylo, že na desktopu (o který zde kvůli náhradě starých okenic šlo) jde i po 2 dekádách pořád o stejně uživatelsky odpudivou a polofunkční záležitost, ať už je distribuce jakákoliv.

Ono je hezké začít kouzelnou formulkou "běžné domácí použití" - jenže ono to začne amatérskou grafikou, hnusnými fonty a korunu "user experience" nasadí kryptické názvy čehokoliv, na co "Běžný František Uživatel" narazí. Vysvětluj lidem proč mají klikat na nějaké GTK-blablabla16.04, když chtějí jen WEB, MAIL, FOTKY a NASTAVENÍ? Mnohem větší průšvih ovšem nastane, když cokoliv nenaběhne "out of the box" - třeba bezdrátová síťovka, na kterou byl léta zvyklý. Pak jsou mu veškeré balíčky a moudra z fór k prdu: síť ani Google nejedou, neví co jsou to balíčky, kam pro ně sáhnout - a přitom i v roce 2016(!) se stále předpokládá, že si konzument bude muset něco někam kopírovat, instalovat, kompilovat a konfigurovat prostřednictvím často i desítek obskurních příkazů v terminálu? :lamo:

Vyvrcholení frustrace ovšem nastane terpve při zjištění, že dědek byl zvyklej přehrávat si v browseru telku a video na webu Horizon.TV - no a totéž předpokládá jako samozřejmost i na "modernímů tučňákovi. Kdo tipuje na konzervovanou hrůzu jménem Silverlight, je doma: Někdejší podpora v Chrome je už dávno fuč - no a přes Wine a Firefox ta pomsta z Redmondu dokáže spolehlivě ucpat i postarší čtyřjádro. Jasně, za problém můžou retardi v UPC - ale přesvědčujte šéfa, že popsaný problém netkví v novém SSD a čerstvě nainseminovaném tučňákovi na mátě...  -_-

Takova akumulace nesmyslu v jednom postu se jen tak nevidi ...

Odkaz ke komentáři

Je pravda, že iPad je na solidnější práci otravnej, ten Air 11" je úplně jinde, ale jako nouzovka se iPad používat dá, chce to holt alespoň 128 GB, ale cena se už tak strašně ale neliší od notebooku.

Odkaz ke komentáři

Já se asi nebráním zůstat u widli ale neskutečně mě točil tablet od Sony a jeho pomalé rozhraní..vydržel jsem týden a vracel ho.

Proto jsem zvažoval svižný Apple

Debata se stočila trochu jiným směrem, než bylo původní zadání. Ano, iPad není na tvoření, ale na konzumaci. Nicméně Tvé zadání přece nebylo všechno nahradit tabletem (jako jsem já řešil před časem). Pokud iPad vyhovuje tomu, co na něm děláš a hledáš jen náhradu za wokenbook, kombo Macbook Air/Pro (případně iMac, pokud nevadí desktop) a iPad je podle mně skvělá volba, která vyhoví 99% požadavků.

Pokud si nejsi jist přechodem, asi fakt nejjistější je to někde zkusit - ať už na pár dní doma nebo jen na prodejně, kde Tě s tim nechají si hrát jak dlouho potřebuješ.

Případný přechod se možná neobejde bez možných kompromisů, ale podle mně to stojí za to. Já např. veškerý soft z woken byl schopen nahradit adekvátním jiným. Jen jeden jsem nenašel ten správný, co by mi seděl - program na tagování empétrojek. A proto to je jediný soft (MP3Tag), kde mi běží wokenice verze pod Wine. 

Z toho, cos popsal, že na PC děláš si nemyslím, že bys měl mít s programovou výbavou problém. Jediné co, tak si zvyknout na jiné principy a přístup k OS. Jak ale jednou zkusíš trackpad se všemi gesty, správu více ploch, apod., nebudeš chtít IMO zpět :)

Odkaz ke komentáři

Z niceho nic po zapnuti mi restal na Mac fungovat FaceTime, iMessage a hned po zapnuti nastane chyba automatického prihlaseni iCloud.

Vsiml jsem si hlavne, ze jsem vzdy volal rovnou z PC, nebo psal, ale jak pisu pritom v iPhone jde vse.

Zkousel kazdy asi vse, vytvareni novych uctu nebo dalsich jinych uctu, nastaveni hosta atd..

Restarty, puvodni nastaveni, ale po zkousce prihlasit se na FaceTime nastane chyba az mi z toho prestala jit webcamer.

2Koza_c: Aspoň máš zadostiučinění, že za tu dobu při US platech na telefonátu prodrbali možná víc, než je zůstatková cena dotyčného "produktu". Apropos, o co že vlastně šlo?

Odkaz ke komentáři

Takze dnes rano opet hodinovy hovor vcetne prepojovani do USA akorat to dnes byla inzenyrka a tez ochota te vsech stran.

Z niceho nic po zapnuti mi restal na Mac fungovat FaceTime, iMessage a hned po zapnuti nastane chyba automatického prihlaseni iCloud.

Vsiml jsem si hlavne, ze jsem vzdy volal rovnou z PC, nebo psal, ale jak pisu pritom v iPhone jde vse.

Zkousel kazdy asi vse, vytvareni novych uctu nebo dalsich jinych uctu, nastaveni hosta atd..

Restarty, puvodni nastaveni, ale po zkousce prihlasit se na FaceTime nastane chyba az mi z toho prestala jit webcamer.

Odkaz ke komentáři

Beztak zas nechali vypršet nějakej certifikát, tak jako svého času v iOS6 - aby se požehnanej bukvatýr za měsíc mohl camrat "Emééjzing edopšn rejt" nově vydané verze MacOS  :grrr:

...podle google přihlašování do iCloudu zlobí víc lidí, prozatímní doporučení je jen v nouzovém režimu vysypat cache a zkusit štěstí po rebootu  <_<

Odkaz ke komentáři

Nejaky kolega ze Slovenska ktery vlastni iPhone 6S nebo 6S Plus?

Jsem od pondeli na Slovensku a v Safari mi Google prestal ukazovat polohu pritom je vsechno nastaveno jak ma byt.

- najit iPhone ukaze presne kde se nachazi

- mapy ukazuji jak maji

- natocim video nebo vytvorim fotografie tez ukaze kde je vytvoreno

Muze se kolega ze SVK podivat jak to je?

Diky.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...