Murphy97 Odesláno 21. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. září 2017 Otazka na ty, ktere to bavi (narozdil ode mne). A diky!Dcera ma iP5. Bez "S".OS11 uz s tim pry ma problem a nejak tam konci podpora, ci co...Kdyz zustane na desitce, jsou tim nejak ohrozeny z hlediska bezpecnosti aplikace typu internetove bankovnictvi apod?Sorry, asi hloupej dotaz, ale me to fakt nebavi a ja mam telefony nove z prace...Dikes! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Miloslav.neznamy Odesláno 21. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. září 2017 Murphy toho sa nemusíš báť. iOS zostane bezpečný tak ako aj je, na internet banking je to najvhodnejšia platforma, vhodnejšia ako android alebo i čokoľvek od Microsoftu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Murphy97 Odesláno 21. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. září 2017 Diky, Milo, takze dcera muze jet dal na desitkach bez obav, dokud ta 5 nechcipne. Rozumim tomu dobre? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxmillian Odesláno 21. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. září 2017 Diky, Milo, takze dcera muze jet dal na desitkach bez obav, dokud ta 5 nechcipne. Rozumim tomu dobre?No, muze na tom jet do te doby, nez ta banka vyda aplikaci, ktera pujde z nejakych duvodu jen na poslednim iOS a nebude uz fungovat ta stara bez updatu. Pak nastane problem. Ale to snad bude trvat jeste pomerne dlouho. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Murphy97 Odesláno 21. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. září 2017 Jasny, dekuju, s tim musi pocitat. Ale ta bezpecnost je tedy OK? Ajtaci ve firme ji tvrdi, ze ne... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxmillian Odesláno 21. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. září 2017 Riziko je vzdycky. Kdyz to bude ultrapruser, tak celkem verim tomu, ze proste vydaji bezpecnostni update i pro tu 10, takze bych rozhodne nepanikaril. Bezpecaci jsou paranoidni od prirody. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Murphy97 Odesláno 21. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. září 2017 Tak dekuju! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 21. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. září 2017 2Murphy97: u iOS11 na 5, 5C a starších není "problém s aktualizací", ale s tím že nový systém už je (v rámci podpory "plánovaného hardwarového zastarávání") výhradně 64-bitový a uvedené kousky mají ještě 32-bitové procesory. Na druhou stranu, poslední iOS 10.x je starý sotva pár týdnů a dá se předpokládat, že i v případě kritických závad Apple může vydat příslušný bezpečnostní update, takže telefon může se stávajícími aplikacemi naprosto klidně dožít. Funkční problém postupně odřezávaných aktualizací můžou představovat spíš nenápadné drobnosti, typu postupně "zastarávajících" serverových certifikátů (viz FaceTime na 6.x) a komunikačních protokolů internetových služeb (viz Exchange srance na minulé stránce), ke kterým už se bez "právě vydané novější verze aplikace" nepřipojíte Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Murphy97 Odesláno 21. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. září 2017 Dekuju, Radku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Miloslav.neznamy Odesláno 22. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. září 2017 Tak ako napísal Radek. Ale vo všeobecnosti iOS od Applu je na tom s bezpečnosťou na veľmi vysokej úrovni hlavne kvôli uzavretemu systému... a verím že IB bude ešte veľmi dho fungovať pokedy stratí podporu nižších iOS ako 11 ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 22. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. září 2017 Dost mě nakrkla vlhká marketingová představa BUZERANTŮ Z APPLE, že odteď by si uživatelstvo mobilní aplikace, vyzvánění a další iOS pyčoviny mělo nakupovat výhradně ve zkripleném Appstoru na displejíku mobilu/tabletu - pročež v rámci palebné přípravy na 10.13 vydali VYKASTROVANÉ desktopové iTunes 12.7, kde je příslušná funkčnost pro jistotu zcela odstraněna. O aktualizaci Safari na verzi 11 se zatím radši ani pokoušet nebudu - vychytaných pluginů mám spousty, zatímco nervy jenom jedny... Každopádně koho tak jako mě nadzvedává představa, že kvůli desetinkové aktualizaci iTunes by měl odteď místo ergonomické myši&klávesnice na velkopanském monitoru (třeba 32" 4k?) výběr/nákupy/správu/hodnocení mobilních aplikací odbývat už jen šmrdláním po ušmudlaném sklíčku, ZDE je srozumitelný návod k downgradu na poslední funkční verzi 12.6.2 (TimeMachine netřeba, s rychlou linkou je za minutku hotovo). A berte to třeba jako předběžné varování, "proč se netěšit na OSX High Sierra..." Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Plina Odesláno 23. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. září 2017 Už jsem se ptal jinde, ale bez odpovědi. Nezaregistrovali jste zda Drag and drop na iPadu v iOS 11 pojede i pro OneDrive, Dropbox, nebo si to nechají jen pro iCloud Drive? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 23. září 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 23. září 2017 Dost mě nakrkla vlhká marketingová představa BUZERANTŮ Z APPLE, že odteď by si uživatelstvo mobilní aplikace, vyzvánění a další iOS pyčoviny mělo nakupovat výhradně ve zkripleném Appstoru na displejíku mobilu/tabletu - pročež v rámci palebné přípravy na 10.13 vydali VYKASTROVANÉ desktopové iTunes 12.7, kde je příslušná funkčnost pro jistotu zcela odstraněna. O aktualizaci Safari na verzi 11 se zatím radši ani pokoušet nebudu - vychytaných pluginů mám spousty, zatímco nervy jenom jedny... Každopádně koho tak jako mě nadzvedává představa, že kvůli desetinkové aktualizaci iTunes by měl odteď místo ergonomické myši&klávesnice na velkopanském monitoru (třeba 32" 4k?) výběr/nákupy/správu/hodnocení mobilních aplikací odbývat už jen šmrdláním po ušmudlaném sklíčku, ZDE je srozumitelný návod k downgradu na poslední funkční verzi 12.6.2 (TimeMachine netřeba, s rychlou linkou je za minutku hotovo). A berte to třeba jako předběžné varování, "proč se netěšit na OSX High Sierra..." Hele, ty to dost prožíváš, co? Zejména "výběr/nákupy/správu/hodnocení mobilních aplikací":-)? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robertilos Odesláno 23. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. září 2017 Už jsem se ptal jinde, ale bez odpovědi. Nezaregistrovali jste zda Drag and drop na iPadu v iOS 11 pojede i pro OneDrive, Dropbox, nebo si to nechají jen pro iCloud Drive?Zkoušel jsem a jde mi to jen na iCloud Drive. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 23. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. září 2017 @decebal a další sluníčkové ovce na holení, kterým výše citovaný příspěvek připadá jako "přehnané prožívání":Mám-li jako programátor jinému zaplatit za jeho práci + k tomu královskou provizi Apple (za to že jako jedinou cestu k instalaci aplikací připouští Appstore), pak chci aby se ten "krám" dal používat kulturním a přehledným způsobem - což "mobilní AppStore" (už z principu své prostorově stísněné platformy) dost dobře neumožňuje. Apropos: na spoustě zařízení zůstane z důvodu "naplánovaného zastarávání" iOS10 - no a v jeho AppStoru jsem nějak nezaznamenal "desktopovou" funkčnost, potřebnou k podrobné správě účtů, hlášení problémů, refundacím atd. Uživatelsky závažnější problém představuje odříznutí iTunes 12.7+ od lokálního archivu "starších verzí aplikací" (které klidně můžou být funkčnější/lepší než aktuální on-line), nemluvě nepříjemných situacích kde k jinak funkční aplikaci zanikla publikační práva (úmrtí programátora, zánik firmy a nebo opuštění staré verze ve prospěch nové) - a na rozdíl od vlastního "itl+ipa archivu" už svou zakoupenou aplikaci z on-line AppsStoru nevydolujete a do mobilu/tabletu nenainstalujete. Viz kolega Clockyclock, když vloni marně sháněl vychvalovanou iOS aplikaci k nejspíš stále funkčnímu dálkově ovládanému autíčku, jehož výrobce ale vývoj ukončil a "online" už po něm nezůstal ani prd.Mění-li se přechodem na iOS11&macOS10.13 něco z uvedeného k lepšímu, bude fajn když sem napíšete v čem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxmillian Odesláno 23. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. září 2017 Celej ten novej mobilni appstore je nechutne neprehlednej a hnusnej. Treba neni na prvni pohled videt ceho se tykaji in-app purchases, coz je pochopitelne zamer k tomu donutit lidi si tu apku stahnout a pak uz teda neco zaplatit. iTunes teda nenavidim od zacatku a nejak mi nevadi, kdyz treba uplne umre, ale chapu, ze to nekomu k urcitym vecem mohlo vyhovovat vic. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pepescom Odesláno 24. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. září 2017 Prosím o radu. Mám iPhone 6 a nerozumiem spôsobu používania appky ? súbory ?. Vie niekto v krátkosti poradiť? Na nete som našiel návody, kde sa v table ?browse? zobrazuje položka ? iPhone? a mne sa zobrazuje len toto: Odoslané z môjho iPhone cez Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 24. září 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 24. září 2017 @decebal a další sluníčkové ovce na holení, kterým výše citovaný příspěvek připadá jako "přehnané prožívání":Mám-li jako programátor jinému zaplatit za jeho práci + k tomu královskou provizi Apple (za to že jako jedinou cestu k instalaci aplikací připouští Appstore), pak chci aby se ten "krám" dal používat kulturním a přehledným způsobem - což "mobilní AppStore" (už z principu své prostorově stísněné platformy) dost dobře neumožňuje. Apropos: na spoustě zařízení zůstane z důvodu "naplánovaného zastarávání" iOS10 - no a v jeho AppStoru jsem nějak nezaznamenal "desktopovou" funkčnost, potřebnou k podrobné správě účtů, hlášení problémů, refundacím atd. Uživatelsky závažnější problém představuje odříznutí iTunes 12.7+ od lokálního archivu "starších verzí aplikací" (které klidně můžou být funkčnější/lepší než aktuální on-line), nemluvě nepříjemných situacích kde k jinak funkční aplikaci zanikla publikační práva (úmrtí programátora, zánik firmy a nebo opuštění staré verze ve prospěch nové) - a na rozdíl od vlastního "itl+ipa archivu" už svou zakoupenou aplikaci z on-line AppsStoru nevydolujete a do mobilu/tabletu nenainstalujete. Viz kolega Clockyclock, když vloni marně sháněl vychvalovanou iOS aplikaci k nejspíš stále funkčnímu dálkově ovládanému autíčku, jehož výrobce ale vývoj ukončil a "online" už po něm nezůstal ani prd.Mění-li se přechodem na iOS11&macOS10.13 něco z uvedeného k lepšímu, bude fajn když sem napíšete v čem Jo ajťák, tak jo, to už chápu ty kecy. Poradím ti, ty programátore, Když tě tak serou, tak se na ně vybodni a užívej si svět ostatních úžasných platforem. Mně, jako normální uživatelské ovci OSX a iOS naprosto vyhovuje a jsem s tím šťastnej. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 24. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. září 2017 2decebal: Kdyby byli ajťáci se svou úžasnou platformou "spokojení a šťastní" tak jako Ty kecko, výpočetní technika by dodnes neopustila akademickou sféru - a problémy světa by dodnes řešily sálové počítače, programované děrnými štítky... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 24. září 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 24. září 2017 2decebal: Kdyby byli ajťáci se svou úžasnou platformou "spokojení a šťastní" tak jako Ty kecko, výpočetní technika by dodnes neopustila akademickou sféru - a problémy světa by dodnes řešily sálové počítače, programované děrnými štítky... Myslím, že svýmy příspěvky o ovcích a buzerantech z Applu jsi posunul lidstvo o velký kus dopředu, ty akademická sféro. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se